Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nazivaš crnce "smrdljivim"..vidi se da si i rasista...nema šta. Hrišćanin a vređa crnce..zaista duh mržnje se ne može sakriti.

Smrdljivima ih tretira tvoj "protestantsko-masonski šljam".

Nego te pitam zašto ti ne bi imao 10-toro dece? Šta ima loše u tome? Hajde pred Bogom i pred sobom..ako nisi licemer reci iskreno.

Ja ih imam.

A sada ti, sljedbeniče protestantsko-masonskog šljama, što bi ti učinio kada bi tebe "prljavi i smrdljivi crnci" prisilili da imaš 15-ero djece?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Shvatimo već jednom, On je i u atomima svakog od nas... Sve, doslovno sve vidljivo i nevidljivo je uređeno po Njegovoj zamisli (Reči)...

Sjećaš se ove lijepe korizmene pjesme?
"Ti, Gospodine, ljubiš sva bića i ne mrziš ni jedno koje si stvorio. Blago kažnjavaš prestupnike da se ostave zloće.
Jer ti Bog naš."

Čula sam na nekom predavanju da Bog u duši boravi na tri načina po svojoj biti, moći i milosti (esencia, potencia, gracia). Ako je čovjeku smrtnom grijehu i odbacuje Boga, Bog je ipak u njemu po svojoj biti.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Najgore je kad netko iz nemara i neodgovornosti skrivi nečiju smrt...Toliko je slučajeva da pijan čovjek za volanom skrivi nesreću i netko nevin pogine. I onda kaže: Kakav je to Bog? Da Bog postoji ne bi dao da pogine ovaj čovjek ili ovo dijete.
Upravo je to što si navela, taj primjer, primer osionosti i nepoznavanja Boga.

Čovek (ili žena) koji govori tako (taj nemarni, (mada ima i onh koji namerno čie to što čine) Boga smatraju mađioničarem, koji eto da bi sačuvao nekoga izvodi čudesa... u protivnom, oni neće verovati u Njega.

Sjećaš se ove lijepe korizmene pjesme?
"Ti, Gospodine, ljubiš sva bića i ne mrziš ni jedno koje si stvorio. Blago kažnjavaš prestupnike da se ostave zloće.
Jer ti Bog naš."

Kako se ne bih sjećao.

Čula sam na nekom predavanju da Bog u duši boravi na tri načina po svojoj biti, moći i milosti (esencia, potencia, gracia). Ako je čovjeku smrtnom grijehu i odbacuje Boga, Bog je ipak u njemu po svojoj biti.

Znaš li da svaka, doslovno svaka subatomska čestica (kvark) ima tri pojavna oblika, različita, ali i nedeljiva, te je kvark uvek kvark?

Tri koja su jedan.

Na najelemetarnijem nivou imamo šta?

Rekao bih "potpis" Trojstva.

Ponoviću, za one koji nemaju uši da čuju, oči da vide i razuma da shvate:

Boga je nemoguće IZBEĆI, bez Njega NE POSTOJIMO.

Doslovno ne POSTOJIMO.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Znaš li da svaka, doslovno svaka subatomska čestica (kvark) ima tri pojavna oblika, različita, ali i nedeljiva, te je kvark uvek kvark?

:rolleyes: Kvark?!

OK. Fantastično! :)

Rekao bih "potpis" Trojstva.

Ponoviću, za one koji nemaju uši da čuju, oči da vide i razuma da shvate:

Boga je nemoguće IZBEĆI, bez Njega NE POSTOJIMO.

Doslovno ne POSTOJIMO.

Upravo tako. Zašto je nekim ljudima tako teško vjerovati u Boga?
Psalmist davno zapisa: " Bezumnik u srcu reče: Nema Boga...", a danas kad su ljudi tako pametni i učeni i svakim danom sve više sami sebi dostatni, nazvat će vjernika bezumnikom.

P. S. Kako ovdje nema moderatora da nas špota i budući da se nitko ne drži zadane teme, sad mi je palo na pamet da te pitam...Da li ti je poznat slučaj jednog katoličkog svećenika u Beogradu koji je imao jedan jako lijepi/čudesni put obraćenja? Ne znam kako se zove. Bio je pravoslavac i dok je još bio u jugoslavenskoj vojsci, osjetio je nešto, neki nutarnji glas i kasnije je nakon razgovora s franjevcima otišao studirati teologiju u Mađarsku.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
P. S. Kako ovdje nema moderatora da nas špota i budući da se nitko ne drži zadane teme, sad mi je palo na pamet da te pitam...Da li ti je poznat slučaj jednog katoličkog svećenika u Beogradu koji je imao jedan jako lijepi/čudesni put obraćenja? Ne znam kako se zove. Bio je pravoslavac i dok je još bio u jugoslavenskoj vojsci, osjetio je nešto, neki nutarnji glas i kasnije je nakon razgovora s franjevcima otišao studirati teologiju u Mađarsku.

Zove se Aleksandar Ninković. Uguglaj i nađeš ga.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zove se Aleksandar Ninković. Uguglaj i nađeš ga.

Lično ga poznajem. Zadužen je za evangelizaciju i drži "Biblijsku Školu" autor je knjiga "Učitelj je Rekao", "Kako čitati Stari Zavjet" (prvi deo buduće trilogije), i "Mesto gde stanuje ljubav"...

Vrstan je teolog, odličan propovjednik

:rolleyes: Kvark?!

OK. Fantastično! :)

Da, najamnji izmereni delić materije, ali i energije, fizičari ga nazivaju kvarkom,

Ps. Svjetlost, fizička sjetlost je bjela, sunce nije žuto, nego belo, a sve moguće boje spektra (svetlost ima tri stanja) se u osnovi svode na Tri. Savršeno bjela tačka na zaslonu kompjutorskog monitora je kada svetle sve tri tačke.

Upravo zato se i govori da znanstvenici (posebno fizičari) krenu svojim znanstvenim putem kao ateisti, da bi na kraju završili kao duboko verujući ljudi.

Boga je nemoguće izbeći.

Bez Njega smo ništa...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag