Slažem se. Rođeno dete mora da ima mesto "pod suncem" ali upravo da bi imalo što bolji život, da ne bi patilo..potrebno je obezbediti uslove. Upravo o toem i govorim..višak dece a bez uslova za život jeste žalosna stvar. Zto je potrebno uvek proračunati kakvi su uslovi koje dajemo budućoj deci. Hoćemo li ih uvesti u bedu i na kraju moždai odreći što je za njih užasan stres ili ćemo umesto 5 imati 2-3 dece ali da svi budu srećni. Šta ti misliš šta je bolje?
Svo vreme upravo o tome se i govori i na to upućuju mnogi filantropi koje se ovde pogrešno citiraju i interpretiraju. Lep je primer koji si dala. Slaže se sa onim o čemu govorim.
Slaže se s onim o čemu govoriš?
Nisam sigurna da se razumijemo, mislim da ne govorimo o istom. OK, idemo još jednom.
Primjer koji sam navela otprilike odgovara misli jedne naše svetice:
"Kao što sunce u isti čas obasjava i visoke cedre i svaki mali cvijetak kao da je jedini na zemlji, isto se tako naš Gospodin napose bavi svakom dušom kao da nema njoj jednakih". Bog se brine za svako svoje stvorenje.
Dakle, vjera u Providnost Božju i dragocjenost ljudskog života u Božjim očima. Bili smo u Božjoj namisli i prije rođenja ili ne?Ja smatram da jesam, Božji odabir i volja kad me je pozvao u život smatram kao prvi dokaz
Njegove ljubavi prema meni. Ja tako...
Kod planiranja obitelji i općenito sakramenta ženidbe, ostajem pri onome što zagovara Katolička crkva.
Nemoj pitati da li ja to u praksi živim, neću ti odgovoriti.
Stvarno mislim da forum nije mjesto da se razglaba o ovoj osjetljivoj temi jer bi se moglo govoriti površno, omalovažiti ili upadati u savjest pojedinca. U tom smislu sam ti rekla da bih te
"odpilila"
Ma, znaš kako bih te ja ...
P. s. Jovane, da li si ti ikad čuo da netko kaže
kako je vjera najveće dobro koje je primio od svojih roditelja?