Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti si tvrdio da mi svojim stavom, a nas stav je pravo na izbor lecenja, ugrozavamo ostale!

A ti ih takodje ugrozavas, jer jos nisi primio vakcinu! Ti moras primiti vakcinu momentalno, da bi zastitio druge!

Kako ti mozes da biras nacin lecenja, a mi ne smemo???

Pa smeš naravno..tu se slažemo. Ja ne znam gfde si vidio u mojim postovima da nekoga teram da prima vakcinu. Ne, ja samo govorim protiv negativne kampanje i pre svega protiv onoga što smatram da je lažno u antivakcinaškoj kapmanja..da je razlog zbog koga se navodno ne treba primiti vakcina taj da uništava imunitet i unosi negativne promene u DNK. Tome se suprotstavljam.

I zato i ja imam pravo na izbor kao i ti. Iako imamo drugačiji stav o dejstvu vakcine.

Nas stav je jasan, mi ne zelimo primiti u svoje telo nesto sto nam moze naskoditi! I ne mozes nas naterati

Opet kažem moje pisanje nije išlo u tom pravcu da nekoga nateram da primi vakcinu ali jesam uputio kritiku pogrešnom stavu da vakcina šteti. Jer to je smatram samo negativna i lažna propaganda.

Uticaj na TV imaju brojne interesne grupacije u ovom slucaju i Sasa Popovic, i to ne moze da prodje, niti se sme omoguciti takva debata, prvenstveno zato sto televizije zive od para tih muzicara cije pesme pustaju!

Ima i toga. Tako su zatvorene radio stanica 2006/07 kao zbog piraterije a po sredi je bilo gušenje onih stanica koje emituju narodnu muziku jer je trebalo Grandu da otvori prostor za emitovanje te muzike. Ovde se slažem da bi Popović imao interesa da se tako i uradi i da na tv-u se ne čuje druga strana. Ali opet mi nemamo uopšte ni jednu debatnu emisiju tog tipa ne samo zbog Popovića već i zbog relativne nezainteresovanosti urednika tv i radio stanica.

To ne odgovara farmako industriji! Opet ti ne shvatas kako mediji funkcionisu... Cije se reklame vrte na Tv, najvise reklama ima farmakoindustrija!

Sve ima toga ali niko opet ne brani da neko pokuša...da se izbori pa da vidimo. Ima i jednog i drugog uticaja tj. i nekog osporavanaj ali i inercije da to nisu one udarne teme tipa Đilas, Jeremić i sl..već eto to su neke temice neinteresnatne. A da neko počne toda radi..siguran sam svake nedelje po jedna emisija od 1 sat bilo bi za dva meseca itekako gledano. Samo za to je potrebno napraviti debatu i zvati i one za i one protiv pa da iznose unakrsno stavove.

Ne, nego o tome ne sme da se prica!

Sve "nevazne" teme koje si ti pobrojao gore uopste nisu nevazne, nego veoma vazne, kao i ovo pitanje vakcina! Televizije prvenstveno zive od reklama vezanih za zdravlje i prodaju lekova i proizvoda, tehnickih pomagala, farmacija igra veliku ulogu i nijedna televizija koja drzi do sebe nece ici protiv njih! Pored toga tu je i uticaj drzave koja vrsi pritisak i ostalih interesnih grupcija..

Evo aj bih lično da mogu dopustio svaki drugi dan Jovanu i Nestora i sučeljavanje sa Konom ili drugim uglednim profesorima. Jeste osetljiva tema i treba je pokrenuti. Iznosim lični stav da ne misliš da bih ja zabranio jer se bojim činjenica.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Evo aj bih lično da mogu dopustio svaki drugi dan Jovanu i Nestora i sučeljavanje sa Konom ili drugim uglednim profesorima. Jeste osetljiva tema i treba je pokrenuti. Iznosim lični stav da ne misliš da bih ja zabranio jer se bojim činjenica.
Oni se boje, zato i hapse i zato ne emituju suprotno misljenje. To sto bi ti zeleo debatu, se ne sme dozvoliti. Njima je opao broj vakcinacija, a za to je kako kazu kriva Jovana!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jučer, 06.04.2021. - Početak cijepljenja u Zagrebu

Nakon generalne probe, sve je spremno za masovno cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu. Jučer (06.04.2021.) odaziv nije bio dobar - od 500 pozvanih građana, cijepilo ih se samo 90.
--------------------------
Evo vam i postotak: 90/500 - 18%

Vidit ćemo što će biti danas. Za danas je pozvano 1.500 ljudi na cijepljenje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

Znaci, ovako ja mire000 od danas ne smem da kazem nista protiv vas "vaksera"! Uzivajte u slobodi informisanja!

АНТИВАКСЕРИ ИДУ НА РОБИЈУ! Противницима вакцинације прети од шест месеци до пет година затвора!​

28 марта 2021

Ко шири лажне вести о вакцинама и вакцинацији, ићи ће у затвор, чак и до пет година. Министарка правде Маја Поповић и министар здравља Златибор Лончар најавили су обрачун са антиваксерима и оштру реакцију државних органа према свима који проносе лажне вести.
Обоје су се позвали на Кривични законик, а он у члану 343 предвиђа да онај ко изношењем или проношењем лажних вести или тврђења изазове панику или теже нарушавање јавног реда или мира или осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа или организација које врше јавна овлашћења, казниће се затвором од три месеца до три године и новчаном казном. Ако је дело учињено путем средстава јавног информисања или сличних средстава или на јавном скупу, учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година.
РЕЧ У ПАРЛАМЕНТУ
Лончар је у четвртак у парламенту предложио да се у медијима и на друштвеним мрежама у Србији уведе забрана емитовања порука против вакцинације.
– Антиваксерима не треба давати простора у медијима и на друштвеним мрежама јер не постоји ниједан доказ који би поткрепио да се људи не вакцинишу против коронавируса. Не постоји ниједан доказ да вакцина шкоди, имате милион и једну чињеницу за вакцину, да спасава животе, да побољшава здравље, да спречава преношење вируса, а за ово што раде антиваксери немате ниједну чињеницу, ниједан доказ – навео је Лончар и поручио:
– Нисам стручњак за друштвене мреже, али сам видео да су такве забране већ увели или најавили на Гуглу и Твитеру. Људи, само се држите чињеница и вакцинишите се.
Министарка правде Маја Поповић се надовезала, рекавши да ће апеловати на тужилаштво да реагује на ширење лажних вести и панике у вези с вакцинацијом.
– Ширење лажних вести је кривично дело и на нама је да поступамо по закону. На надлежним тужилаштвима је да реагују на лажне вести и на све што се у том смислу догађа на друштвеним мрежама, па и у медијима – рекла је министарка.
ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ
Још раније је Удружење судија и тужилаца Србије, на чијем је Ненад Стефановић челу, упозорило да изношење лажних вести којима се изазива паника и отежава спровођење мера у борби против коронавируса представља кривично дело.
– Указујемо на кривичну одговорност лица која изношењем или проношењем лажних вести или тврдњи изазову панику, односно на тај начин осујете или знатно отежају спровођење одлука и мера државних органа, нарочито путем средстава јавног информисања или друштвених мрежа – навело је ово удружење.
Ehhhhh,kad nece mene da slusaju.....
Sila nije nista dobro donela,nego tek radja inat.
Niko se ne sme nasilno vakcinisati.Svako ima svoju slobodnu volju,hoce li,ili nece da se vakcinise kao i izbor same vakcine.
Nadalje posle mnogo laganja i polusitina kao i neuspeha,da ne pricam i kriminala u ime farmaceutske i zdravstvene mafije,(svaka cast drugoj polovini),mnogo ljudi je izgubilo poverenje u svetsko zdravstvo i farmaciju.
Evo tek sad zdravstveni radnici daju zdravstvene odgovore u medijima protiv antivaskerskog lobija na kulturan i civilizovan nacin.
Malo su zakasnili,ali nikada nije kasno.
Od hapsenja nece biti nista zato sto su pristalice antivaskerskog lobija ubedjeni da govore istinu.
Tako da je jedini nacin da se povratnim i tacnim informacijama probude i shvate kolko su pogresili.
U USA gde je pomro najveci broj ljudi ,ogromna vecina se dozvala pameti i uskoro se ocekuje skoro 200 miliona vakcinisanih Amerikanaca,dakle jos malo pa skoro pa svi u USA...,a mi na Balkanu pametujemo???? U Izraelu su se skoro svi vakcinisali i sve je otvoreno,nema vise epidemije...
Sve se vraca ,sve se placa...
Kovid19 ce proci,ali sta ce biti sledece???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

VAKCINACIJA ĆE BITI OBAVEZNA!? Lončar: To je predlog struke, razmišljamo i o toj opciji!

...
On je rekao da je u prethodnih nekoliko dana bila velika potrošnja kiseonika i naveo da je država, pored toga što proizvodi kiseonik koji se izvozi u druge zemlje, bila prinuđena da određenu količinu kiseonika uveze na dnevnom nivou, kako bi se zadovoljile sve potrebe.

- Za sada uspevamo da sve te stvari obezbedimo za naše pacijente. Nadamo se da će se svi građani pridržavati mera i da će se veći broj njih i vakcinisati, pa da možemo polako da krenemo da razmišljamo o nekim drugim stvarima - rekao je Lončar.

Ministar je naveo i da se razmišlja o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19, te ukazao da je to predlog struke.

- Oko toga se slažemo. To je predlog struke i radićemo na tome da to bude i kod nas - rekao je Lončar.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Evropski sud za ljudska prava: Obavezna vakcinacija legalna​

Evropski sud za ljudska prava doneo je presudu da je obavezna vakcinacija legalna i da će možda biti potrebna u demokratskim društvima.

INFO 08.04.2021. | 22:01
Evropski sud za ljudska prava: Obavezna vakcinacija legalna

Foto: 021.rs

Presuda je doneta u četvrtak i usledila je nakon zaključka žalbe koje su češke porodice podnele sudu zbog obavezne vakcinacije dece, piše Dojče vele.

:: :: Sta reci, osim da polako ulazimo u eru ogranicavanja ljudskih sloboda. To sto neki misle da je to naucna fantastika, i da je nemoguce da se desi u savremenom svetu, videli smo da je greska, i da se stvari mogu promeniti preko noci!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je dato za neke druge vakcine, mads je taj sud dojeo zakljucak - da se tako nesto moze uvesti i za ovu vakcinu.

A kod nas krizni stab razmatra i tu mogucnost obavezne vakcinacije protiv kovida.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U USA gde je pomro najveci broj ljudi ,ogromna vecina se dozvala pameti i uskoro se ocekuje skoro 200 miliona vakcinisanih Amerikanaca,dakle jos malo pa skoro pa svi u USA...,a mi na Balkanu pametujemo???? U Izraelu su se skoro svi vakcinisali i sve je otvoreno,nema vise epidemije...
Sve se vraca ,sve se placa...
A Teksas ukinuo sve mere. Imali su dnevno po 39. 250 oblelih, da bi nakon odluke da se maske zabrane i sve mere ukinu, broj obolelih drasticno pao na 1. 012 dnevno.

Kako to? Ajde objasni? Glavno da pisete..

I daleko od toga da se u Izraelu sve vraca u normalu, sada vazi "novo normalno", cekiranje pri svakom ulasku u prodavnicu!

Sledi nova pandemija za koju ce kriviti nevakcinisane! Novi mutirani soj!

Niko se ne sme nasilno vakcinisati.Svako ima svoju slobodnu volju,hoce li,ili nece da se vakcinise kao i izbor same vakcine.
Vlast se ne slaze sa tobom, nego - hoces neces - moras da se vakcinises!

Na kracu ce te vijati sa iglom po ulici, da te bodu kao psa! A ti vidi sta ces!

Jesi vakcinisan?

To je dato za neke druge vakcine, mads je taj sud dojeo zakljucak - da se tako nesto moze uvesti i za ovu vakcinu.

A kod nas krizni stab razmatra i tu mogucnost obavezne vakcinacije protiv kovida.
Sve dok vecina slusa vlast, i dok naseda na tu pricu, obavezne vakcinacije nece ni biti! Ali bice diskriminacije, sankcionisanja, hapsenja i zastrasivanja, da bi se na taj nacin naterali oni koji ne zele da prime!

Normalno je da u Izraelu sada vise nema virusa, jer su poslusni! Ali zato ima legitimisanja pri svakom ulasku u prodavnicu ili trzni centar! Neki nose narukvice radi kontrole kretanja, a ostali se cekiraju aplikacijom na telefonu..

Zivi bili pa videli, da te mere legitimisanja nikada nece prestati da vaze, jer upravo to i jeste cilj!

Tako su posle 11. septembra i rusenja svetskog trgovinskog centra, na aerodromima uveli ostriju kontrolu i senzore, te pretresanje i legitimisanje.. Dok su ranije ljudi prolazili opusteno pijuckajuci sok, i niko ih nije pitao odakle dolaze ni kako se zovu, odnosno nisu ih ni legitimisali, trazili su samo kartu. A sada vise to ne vazi..

Tako ce biti i sa ovim, kad se jednom to progura, te mere ostaju zauvek! Zato to i zovu "novo normalno"!

Kovid pasosi ce biti obavezni pri putovanju, a uvode se i lokalni pasosi, kao sredstvo legitimacije pri svakom ulasku u prodavnicu ili veci objekat, vec su uvedeni u nekim drzavama..

Samo pricate kako su to "teorije" a pred vasim ocima se desava.. Pravo pitanje je ipak, na koju stranu cete vi stati?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A Teksas ukinuo sve mere. Imali su dnevno po 39. 250 oblelih, da bi nakon odluke da se maske zabrane i sve mere ukinu, broj obolelih drasticno pao na 1. 012 dnevno.

Kako to? Ajde objasni? Glavno da pisete..

I daleko od toga da se u Izraelu sve vraca u normalu, sada vazi "novo normalno", cekiranje pri svakom ulasku u prodavnicu!

Sledi nova pandemija za koju ce kriviti nevakcinisane! Novi mutirani soj!

Vlast se ne slaze sa tobom, nego - hoces neces - moras da se vakcinises!

Na kracu ce te vijati sa iglom po ulici, da te bodu kao psa! A ti vidi sta ces!

Jesi vakcinisan?

Sve dok vecina slusa vlast, i dok naseda na tu pricu, obavezne vakcinacije nece ni biti! Ali bice diskriminacije, sankcionisanja, hapsenja i zastrasivanja, da bi se na taj nacin naterali oni koji ne zele da prime!

Normalno je da u Izraelu sada vise nema virusa, jer su poslusni! Ali zato ima legitimisanja pri svakom ulasku u prodavnicu ili trzni centar! Neki nose narukvice radi kontrole kretanja, a ostali se cekiraju aplikacijom na telefonu..

Zivi bili pa videli, da te mere legitimisanja nikada nece prestati da vaze, jer upravo to i jeste cilj!

Tako su posle 11. septembra i rusenja svetskog trgovinskog centra, na aerodromima uveli ostriju kontrolu i senzore, te pretresanje i legitimisanje.. Dok su ranije ljudi prolazili opusteno pijuckajuci sok, i niko ih nije pitao odakle dolaze ni kako se zovu, odnosno nisu ih ni legitimisali, trazili su samo kartu. A sada vise to ne vazi..

Tako ce biti i sa ovim, kad se jednom to progura, te mere ostaju zauvek! Zato to i zovu "novo normalno"!

Kovid pasosi ce biti obavezni pri putovanju, a uvode se i lokalni pasosi, kao sredstvo legitimacije pri svakom ulasku u prodavnicu ili veci objekat, vec su uvedeni u nekim drzavama..

Samo pricate kako su to "teorije" a pred vasim ocima se desava.. Pravo pitanje je ipak, na koju stranu cete vi stati?
Dragi moj Mire,
Svako treba da ima slobodnu volju ,hoce li ili nece da se vakcinise.
Sto se tice USA,tamo ce jos malo pa da bude skoro svi vakcinisani ,Taj broj se vec priblizava 200 milionitom vakcinisanom.
Ovo sto sad javise da je neki Evropski sud doneo presudu da se moraju obavezno vakcinisati zdravstveni radnici u nekoj zemlji,verovatno ce slediti i za celu EU,a kasnije i za ceo svet.
I to,nasilno i sa ucenom vakcinisanje svakako nije dobro.
Poenta je da svaka strana iznese i prednosti i mane vakcinisanja ,a narod ili svako za sebe neka odluci hoce li ili nece.
I od toga sto se prica nece biti nista,sem otkaza sa posla ili gubljenje privilegija,nesto slicno kao sobe za pusace i sobe za nepusace.
JS ne brane nikome ni da se vakcinise ni da se ne vakcinise. Niko nece biti iskljucen zbog toga i niko ne treba da namece svoj stav drugome,ali ja sam se vakcinisao pre mesec dana....i masku i nadalje koristim,a verovatno sam na nogama sa celom ekipom preboleo covid19 jos u maju 2020...jedan nije imao ni culo mirisa ni ukusa,svi smo slinili i kasljali 7 dana i izbacili slajm...,nas 6.7....,nit smo isli kod lekara,nit smo pili neke lekove,samo arbajt...

I to je to najkrace.
korona ce proci,ali mi idemo svome kraju ,jer ce posle nje doci nesto drugo...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag