Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije stvar u tome sto "mediji nisu spremni" na debatu, vec u tome sto su pod kontrolom vlasti, pa ne smeju. Nije ni novac u pitanju, jer da je samo novac, oni bi mogli komotno da zarade na antivakcinaskoj prici, samo to ne smeju..

Ko im brani da debatuju o folk muzici? Tu vlast nema nikakvog upliva a opet ne žele..a narod i to zanima. Ko brani da se dsikutuje o čuvenoj 2006/07 kada su ukidane na volšeban način folk stanice u Srbiji? Niko, nego nema volje.

Ko brani da se priča o sportu i femnomenima u sportu? Nema tu država nikakav interes da se brani nego namo tu kultuuru..

Ko brani da se priča o religiji? Mada je malo škakljivije pitajne ali opet teško jer ljudi nemaju inspiraciju da se ovim bave..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mislim da je ta "ćutnja" više vezana za nemanje inspiracije...i neorganizovanost generalno a posebno na našim prostorima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet cu upitati, da li ste vi koji podrzavate vakcine na ovom forumu i sami vakcinisani?

Ako niste, zasto nam se onda suprotstavljate? Vi biste trebali biti medju prvima koji su je primili, za primer drugima!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ko im brani da debatuju o folk muzici? Tu vlast nema nikakvog upliva a opet ne žele..a narod i to zanima. Ko brani da se dsikutuje o čuvenoj 2006/07 kada su ukidane na volšeban način folk stanice u Srbiji? Niko, nego nema volje.
Jovane ne lupaj, brane debatu oni koji imaju interes! Nije u inreresu ni pinku ni drzavi koja bastini narodnu muziku da se ona dovodi u pitanje! Sta lupas gluposti!

A gde si ti cuo da se ukidaju radio stanice na osnovu muzickog pravca..

Mediji su pod kontrolom interesnih grupa, pre svega drzave!

Ko brani da se priča o religiji? Mada je malo škakljivije pitajne ali opet teško jer ljudi nemaju inspiraciju da se ovim bave..
Opet drzava nema interesa da se prica protiv pravoslavlja, a nema ni crkva u tome interes.. Ovako mozemo u nedogled!

Sve sto nije u interesu javnosti, ili interesnih grupa a pre svega drzave, nece biti u medijima..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Opet cu upitati, da li ste vi koji podrzavate vakcine na ovom forumu i sami vakcinisani?

Ako niste, zasto nam se onda suprotstavljate? Vi biste trebali biti medju prvima koji su je primili, za primer drugima!

Ja nikome ne branim ništa...jesi li video da branim?

Jovane ne lupaj, brane debatu oni koji imaju interes! Nije u inreresu ni pinku ni drzavi koja bastini narodnu muziku da se ona dovodi u pitanje! Sta lupas gluposti!

Ima ljudi koji bi želeli da obrazlože zašto Grand Production recimo uništava pravu narodnu muziku..ne znaš koliko samo ima ljudi koji bi imali o tome da pričaju elaborate...

Ali nema debaate o tome.

Ja sam samo naveo banalne primere a ima ih koliko hoćeš...hoću reči da naši mediji zapravo nisu navikli da organizuju debate o "navažnim" stvarima jer im je jedino važno politika i dali je neko ukrao 600 miliona evra ili nije. Valda Mire vidiš da su "nevažne" teme neprohodne na tv kanalima ne zato što neko brani već mediji ne znaju generalno da se tim temama bave i da organizuju debate već je bitno samo je li Điki ukrao ili nije? To je Mire moj slika medija.

Ne čudi se što su tako neposobnjakovići da organizuju i to oko zdravlja pa samim tim i oko vakcina. To je dakle pre svega uticaj nesposobnosti i neentuzijazma već samo je bitno je li Điki ukrao ili nije.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
U "katoličkoj Hrvatskoj" (85% katolika) 95% medija je u rukama bezbožnika i protestanata.

Ta dva (protestanti i bezbožnici) su sinonimi...

Nažalost, i za ljude i za istinu, to je naprosto činjenica. Hrvatska nacionalna radiotelevizija je u rukama duhovnih i genetskih potomaka protuljudskog i protubožjeg boljševičko-komunističkog režima, a ostali veliki mediji su u rukama (vlasništvu) stranaca - uglavnom protestanata i Židova.

Dođosmo konačno do srži problema. Ne samo Hrvatske, ili Srbije, nego celog sveta. Mediji, akademske institucije, korporativna i politička elita sačinjeni su uglavnom od koga?

Ideologa kultur marksizma, slkedbenicima najgoreg od svih sinkretizama (protestantizam, relativizam, cionistički protekcionizam) koji se nameće kao "istina".

U takvoj konstelaciji, dijalog je nemoguć, naučna - znanstvena rasprava nemoguća je, a činjenice se sklanjaju pred kakafonijom histeričnih akolita ove duhovne zveri.

Nardba je stoga, da mediji ismejavaju antivaksere, da ih proglasavaju krivcima za ovu situaciju i predstavljaju kao one koji izazivaju nerede!

Naredba je stoga da se izvrši podela i da se kada nastane haos, za isti okrive oni koji su se protivili, sumnjali u novu religiju.

Da, religiju.

Jer, zašto cenzura ako je opasnost zaista takva kakvom je predstavljaju? Zašto ućutkavanje drugih ako ti drugi samo lupetaju?

Ne radi se tu o svim vakcinama, nego o o vakcinama protiv Covid -19 i čitavoj halabuci, harangi, koju mediji, akademske instiucije, politička i korporativna elita sprovode nad populacijom, sa samo jednim i jedinim ciljem, nametanja i odbrane kulta.

Ponavljam, ovo sa čime se suočavamo je kult. A kao i svak kult, i ovaj ima svoje "pravoverne" i svoje heretike.... kao i one koji kult ne prihvataju.

Shodno tome, ako smo već Hrista prihvatili, ako smo već Duhom Svetim opečaćeni, ne smemo prekršiti datu reč.

A to znači da ne smemo IMATI DRUGIH BOGOVA OSIM NJEGA - HRISTA.

Upravo zato, ja pod punom odgovornošću, radije biram Hrista, nego li sinkretistički kult bezbožnika i cionista, kojih se odričem istom formulom odricanja kojom se pri krštenju odričemo sotone.

Jer oni jesu od sotone.

I ništa, niko, me neće ubediti u suprotno. Ni svi sardonski osmesi, ni svo "moiliću se za tebe", ni svo "to je za opšte dobro"... NIŠTA.

Vucima u jagnjećoj koži, tim licemerima ne verujem ništa.

Mediji su pod kontrolom interesnih grupa, pre svega drzave!

Države? Ne brate, mi državu nemamo. Niko je na ovoj jadnoj planeti više nema. Niko.

Ps. Svojim ponašanjem, svojim cenzurisanjem, ućutkavanjem, o činjenici da većina vlasnika tehnoloških giganata i sličnih korporacija, koje prednjače u cenzurisanju i ućutkavanju, pripada "izabranom narodu", čini se da su oni koji su govorili o nekakvoj "cionističkoj zaveri", bili u pravu.

No, to nam se samo čini. Prava istina je sakrivena u moru laži, a mi od drveća ne vidimo šumu.

Šumu koja nam govori da iza svega stoji niko drugi do sotona i njegova Sola Scriptura. Duhovno je isprogramirao i još uvek programira ljude, da na svoj materijalistički način tumaće reči: "spasenje dolazi od židova".

Naime, ne radi se tu o činjenici da je Isus rođen kao židov, nego o tome da se ljudi ubede da po defaultu, sve što židovi čine, rade, propagiraju je od Boga i na naše spasenje.

Istom su se paradigmom služili komunisti (Marks je bio židov, dve trećine Frankfurtera su bili židovi), istom Sola Scriptura histerici (Luther nije "preveo" Septuagintu, nego stolećima mlađi Majoretski tekst, američki soj mantra o nekakvom Q)

A svima njima smeta ko?

ISUS i Crkva Njegova.

Da li sada vidimo šumu? Vidimo li sada ko je iza svega?

Shvatamo li da to nije Bog?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mislim da je ta "ćutnja" više vezana za nemanje inspiracije...i neorganizovanost generalno a posebno na našim prostorima.
Nemaju inspiraciju da dokazu vrednost vakcina? Pa onda su stvarno nestrucni, da ne kazem glupi!

Ja nikome ne branim ništa...jesi li video da branim?
Ti licno ne branis, nisi toliko ekstreman da branis slobodu izbora ljudima, ali podrzavas vakcinaski lobi, i tvrdis da svi treba da primimo vakcine!

A zasto onda nisi vec vakcinisan, kad u to verujes? Sta te sprecava?

Znaci, da ti ovde zastupas nesto u sta ni sam nisi siguran!

Ima ljudi koji bi želeli da obrazlože zašto Grand Production recimo uništava pravu narodnu muziku..ne znaš koliko samo ima ljudi koji bi imali o tome da pričaju elaborate...
Kako to moze biti u interesu naroda i drzave kada drzava, pogotovo pink na tome zaradjuju ogromene pare?

Naravno da to nece biti dozvoljena debata! Zato je i nema!

A ne radi se o "unistavanju narodne muzike", radi se o novom muzickom pravcu zato se i zove "turbo folk".

Opet dolazimo do toga, da interesne grupe, pogotovo drzava nemaju interes da se o tome raspravlja!

Tako je i u vezi vakcina! Kako moze Mitrovicu koji je u SPS-u ili u vlasti, biti u interesu da govori protiv vakcina? Ili kako to moze biti u interesu RTS-u?

Pricas totalne gluposti!

zapravo nisu navikli da organizuju debate o "navažnim" stvarima jer im je jedino važno politika i dali je neko ukrao 600 miliona evra ili nije.
Uh, pa to sto je Djilas ukrao pare je mnogo vaznije za drzavu, da bi ga eleminisali sa politicke scene, i zato pumpaju vesti i naslove, da mu napakuju bio on kriv ili ne!

Opet je to uticaj drzave na medije!
I dokazuje poentu! On je Vucicev neprijatelj!

Ja ne znam sta ti hoces da kazes? Valjda da su mediji "slobodni"? Pa ti onda zaista nemas pojma o medijima i kako oni funkcionisu!

Moj prijatelj vodi medij, necu reci koji zbog privatnosti, dok je bio DOS na vlasti bio je na njihovoj strani, inace covek je u Cedinoj stranci, a sada kada je Vucic na vlasti preleteo je i sada je na njegovoj strani. Naravno za to je placen od drzave i radi po nalogu!

Slicno je sa svim ostalim medijima u Srbiji!

Ne čudi se što su tako neposobnjakovići da organizuju i to oko zdravlja pa samim tim i oko vakcina. To je dakle pre svega uticaj nesposobnosti i
Cuj "nesposobni" da organizuju debatu? Pa tebi Jovane stvarno nije dobro!

Pa to sto rade Djilasu, to je namerno neobjektivno izvestavanje. Pljuju ga i kad treba i kad ne treba, i namerno prikazuju sve ruzno da ga ocrne..

Ja ne kazem da je Djilas ispravan, daleko od toga, ali niko nije slep da ne vidi njihovo neobjektivno izvestavanje i namerno izvrtanje!

Isto je i u vezi vakcina, isto to rade, od 5 sati protesta i govora na trgu, Pink prenosi samo igranje kola (10 minuta) , namerno da ismeje narod, sve ostalo su sakrili!

Pa to je sramota, i to je neobjektivno izvestavanje, sakrivanje cinjenica, a ne "nesposobnost" novinara! Oni su itekako bili sposobmi da ceo skup isprate i snime sa dronovima i prikazu masu iz vazduha, naprave intervjue sa ucesnicima i sve ostalo!

Nasuprot tome, mi imamo totalni muk, ispada da se sakupilo 100 ljudi, a ne 10 - 20 hiljada!

Ali to rade namerno, da sakriju dogadjaj, kako ostatak Srbije ne bi shvatio da se nesto znacajno desava i da se neodlucni narod ne bi prikljucio tim protestima!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti licno ne branis, nisi toliko ekstreman da branis slobodu izbora ljudima, ali podrzavas vakcinaski lobi, i tvrdis da svi treba da primimo vakcine!

A zasto onda nisi vec vakcinisan, kad u to verujes? Sta te sprecava?

Znaci, da ti ovde zastupas nesto u sta ni sam nisi siguran!

Ja možda ne pričam o tome. Ali ja sam rekao nije stvar da nekoga ubeđujem da se mora vakcinisati već ukazujem da vakcine nisu štetne..protiv sam pogrešne propagande. Ja samo govorim o negitnoj propagandi. A da li neko ko nije vakcinisan ima pravo da priča o vakcinama..pa ima..kao što ne idem odmah po lekove u apoteku ako imam blažu prehladu iako ne mislim ništa lođe o lekovima za jačanje imuniteta. To je bitno..da imam ispravan stav.

Kako to moze biti u interesu naroda i drzave kada drzava, pogotovo pink na tome zaradjuju ogromene pare?

Grand Više nije na Pinku nego na Prvoj...

Nisi me razumeo..ne govorim o državnom interesu već o ljudima koji su ljubitelji prave folk i narodne muzike nasuprot Grandu..oni bi želeli o tome recimo da pričaju...a to im se ne omogućava.

A ne radi se o "unistavanju narodne muzike", radi se o novom muzickom pravcu zato se i zove "turbo folk".

Opet dolazimo do toga, da interesne grupe, pogotovo drzava nemaju interes da se o tome raspravlja!

Pa nekome znači da i to priča..nevezno je za politiku, za državu i za bilo šta drugo osim za muziku.

Uh, pa to sto je Djilas ukrao pare je mnogo vaznije za drzavu, da bi ga eleminisali sa politicke scene, i zato pumpaju vesti i naslove, da mu napakuju bio on kriv ili ne!

Opet je to uticaj drzave na medije!
I dokazuje poentu! On je Vucicev neprijatelj!

Znam to..nego ti pričam kako niko nema entuzijazam kod nas za druge teme koje pak ne bi bile zabranjene niti loše po bilo kojoj osnovi. To da li neko sluša Grand ili Južni Vetar ili nekog drugog ne ugrožava ni po koju cenu državu ni po kom osnovu a rasprave između recimo južnovetrovaca i grandovaca bi bile izuzetno zanimljive :).

Ili da li neko voli pas igru ili igru dugih lopti u fudbalu..može se pričati o brojnim temema samo ljudi nemaju entuzijazam.

Da ne pričam da se vode debate o zdravoj ishrani i načinu lečenja najtežih bolesti alternativnom medicinom...i potencirtanje zdravog života.

Dake, Mire nema nikoga ko će ovakve "nevažne" teme da pokrene. Zato se ne čudi što niko neće da zove Jovanu ili neznam koga da priča o vakcinama i to sučeli stavove sa Kisićkom, Konom ili nekim trećim. Nemamo jednostavno tu kulturu i entuzijazam.

Važno je samo da li je Điki ukrao ili nije. A to je preko glave ljudima više.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja se nisam vakcinisao niti cu, jer kada sam oko 2000 godine dobio isceljenje od Gospoda, on mi je tada i otkrio glasom da ce me cuvati od svih bolesti.

Ako me silom zavezu i daju vakcinu - Boze moj, Bog ce me zastititi od pogubnih uticaja, jer tako i pise, da ako Hriscanin sto i otrovno slucajno popije - da mu nece nista nauditi.

Ko nema veru i iskustvo treba da se vakcinise, ili i ne mora, ali onda neka resi u svom zivotu sta zeli, Boga, neveru, svet, smrt, itd..

Covek mora biti nacisto.

Sta ako neko nema veru a odbije vakcinu?
Sutra oboli i CAP.

A drugi koji nema veru vakcinise se i sacuva zivot.

Kazem, pod uslovom da je vakcina ispravna i da leci.

Ali, ko u to moze da bude siguran i da nekome veruje.

Ako neko zeli najbolje je primiti Rusku ili Kinesku vakcinu
.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A da li neko ko nije vakcinisan ima pravo da priča o vakcinama..pa ima..kao što ne idem odmah po lekove u apoteku ako imam blažu prehladu iako ne mislim ništa lođe o lekovima za jačanje imuniteta. To je bitno..da imam ispravan stav

Ti si tvrdio da mi svojim stavom, a nas stav je pravo na izbor lecenja, ugrozavamo ostale!

A ti ih takodje ugrozavas, jer jos nisi primio vakcinu! Ti moras primiti vakcinu momentalno, da bi zastitio druge!

Kako ti mozes da biras nacin lecenja, a mi ne smemo???

Nas stav je jasan, mi ne zelimo primiti u svoje telo nesto sto nam moze naskoditi! I ne mozes nas naterati i zato zvati "antivakserima", jer nijedan koje tako nazivate nije protiv vakcina, vec je protiv nametanja istih! Da li moze postojati ispravniji stav - PRAVO NA IZBOR!?

Nisi me razumeo..ne govorim o državnom interesu već o ljudima koji su ljubitelji prave folk i narodne muzike nasuprot Grandu..oni bi želeli o tome recimo da pričaju...a to im se ne omogućava.
Uticaj na TV imaju brojne interesne grupacije u ovom slucaju i Sasa Popovic, i to ne moze da prodje, niti se sme omoguciti takva debata, prvenstveno zato sto televizije zive od para tih muzicara cije pesme pustaju! Opet se pokazuje da ti ne shvatas kako televizija funkcionise! Ona nije i nikada nece biti slobodan servis, osim ako narod ne napravi cisto narodnu televiziju, a to je opet neizvodljivo iz brojnih drugih razloga..

Pa nekome znači da i to priča..nevezno je za politiku, za državu i za bilo šta drugo osim za muziku.
To sto ti zelis, nije moguce iz prostog razloga sto TV zivi od numera koje se pustaju na televizijama. Jedino da uopste ne pustaju te izvodjace, a to bi onda znacilo rat sa turbo folkom!

Opet se pokazuje da sadrzaj televizije diktira javni interes, i da ti ne mozes protiv toga!

Isto je i sa vakcinama, postoji javni interes, drzavni interes i interes pojedinih grupacija, koje sve imaju svoj uticaj na javno mnjenje. Ovih nekoliko uticaja diktiraju programsku semu, i toga se svi drze..

Ako su interesi u saglasju, nece biti turbulencija, ako neki od njih odstupa, pojedini mediji mogu odstupiti od zvanicne seme..

Mi trenutno imamo situaciju da su svi ovi interesi usaglaseni, odnosno interesi ovih grupa su identicni!

Znam to..nego ti pričam kako niko nema entuzijazam kod nas za druge teme koje pak ne bi bile zabranjene niti loše po bilo kojoj osnovi. To da li neko sluša Grand ili Južni Vetar ili nekog drugog ne ugrožava ni po koju cenu državu ni po kom osnovu a rasprave između recimo južnovetrovaca i grandovaca bi bile izuzetno zanimljive :).
Ovo itekako ugrozava medije koji zive od para tih muzicara! Na sta bi to licilo da oni dovedu njihovu muziku u pitanje? Interes!

Da ne pričam da se vode debate o zdravoj ishrani i načinu lečenja najtežih bolesti alternativnom medicinom...i potencirtanje zdravog života.
To ne odgovara farmako industriji! Opet ti ne shvatas kako mediji funkcionisu... Cije se reklame vrte na Tv, najvise reklama ima farmakoindustrija!

Dake, Mire nema nikoga ko će ovakve "nevažne" teme da pokrene. Zato se ne čudi što niko neće da zove Jovanu ili neznam koga da priča o vakcinama i to sučeli stavove sa Kisićkom, Konom ili nekim trećim. Nemamo jednostavno tu kulturu i entuzijazam.
Ne, nego o tome ne sme da se prica!

Sve "nevazne" teme koje si ti pobrojao gore uopste nisu nevazne, nego veoma vazne, kao i ovo pitanje vakcina! Televizije prvenstveno zive od reklama vezanih za zdravlje i prodaju lekova i proizvoda, tehnickih pomagala, farmacija igra veliku ulogu i nijedna televizija koja drzi do sebe nece ici protiv njih! Pored toga tu je i uticaj drzave koja vrsi pritisak i ostalih interesnih grupcija..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag