Moguće neodmerena reakcija vlasti. Iz opet straha...kada su videli način na koji ljudi reaguju na antivaksere...nije za pravdanje ali ima verovatno svoju poruku da se smire.
Lepa im je reakcija, zloupotreba zakona! Zasto nisu kaznili pink recimo, za sirenje panike od smrti, ili za nenosenje maski u studiju ili u zadruzi? Pa oni mogu sve na pinku, jel da?
Ne mogu da shvatim ljude koji to podrzavaju! Ako i postoji zakon on je jednak za sve, a ne da se primenjuje selektivno, kao sto sada rade sa namerom da zastrase ljude!
I ako vec ovo rade da bi zastrasili, iza toga stoji sasvim nesto drugo, a ne strah, jer strah vlast ne sme da pokazuje! Oni su valjda tu da smiruju strasti, i da budu razumni i sprovode zakon! A ako narod luduje, da ga smire! A ne ovako silom i represijom!
Uzas!
.rekoh ima tu i oko Cvijana nešto a ostalih 4 uhapšenih služi
Ma kakav Cvijan! Jasno su rekli po kojem zakonu su izrekli meru i zabranu koriscenja interneta Jovani, a to je po zakonu o "sirenju laznih vesti na drustvenim mrezama i stvaranju panike"!
Sto je opet zloupotreba zakona, jer u izvrsenju krvicnog dela i "sirenja laznih vesti" mora da postoji i "namera"! Suprotno tome, ona nije iznosila nista sto i sami mediji nisu ranije prenosili, pa prema tome nema ni osnove za kaznu!
Onda moraju da kazne i te medije!
Kako Mire glupost kada je u naučnoj javnosti to poznato odavno..i pre pojave SARS-COV2. Samo tada se nije o tome govrilo niti je postojalo osporavnja jer nije bila pandemija...tada nikome nije smetalo da je sa šišmiša preneto. To su činjenice.
Lepo, to je izmisljotina! Ne prenosi se sa sismisa na coveka! Vec je virus nastao u laboratoriji i pusten je! Ako meni ne verujes valjda je merodavan nobelovac koji to kaze! A inace samo 10km od Vuhana se nalzi laboratorija za ispitivanje Sarsa Mersa i drugih slicnih virusa, kao to je slucajno?
Valda ih jede..Mire..zaboga? Kakvo je to pitanje.
Ma ajde molim te! Jovane, naravno da virus moze da predje na coveka, ali ne moze tako da se rasiri, niti je ovde o tome rec! Sve je izmisljotina, nebrojeno dokaza imas! Sta vredi da ja tebe ubedjujem, veruj ti sta god hoces, i pored svega sto oni rade i kakve god nerazumne mere sprovode ugozavajuci ljudske slobode, ti veruj da je virus slucajan i da ti oni zele dobro.. To je ok, svako ima pravo na svoj stav.. Ili ce nam i to zabraniti? Hoce uskoro, a evo vidimo vec zabranjuju!
A šta ćemo sa drugim noblevcima koji se ne slažu sa njim?
Gde su? Navedi mi makar jednog?
Dakle, to što on priča ma ko da je potrebo je da se čuje i druga strana pre svega iz struke plus steći određen znanja o tome.
Zasto se ne cuje druga strana? Zasto se sakriva sta je ovaj covek reko ili njemu slicni? Zasto nije sve transparentno? Zasto vlada medijski mrak, i zasto se zaustavlja sirenje vesti na internetu silom? Zasto ako ne postoji zavera? A ti kazes da nema zavere, i da smo mi ludaci koji sire paniku?
Pa ja bi prihvatio da smo svi ludaci i panicari, kada bi sve ovo bilo transparentno izneseno u medijima i kad bi se o tome raspravljalo! Kad bi ljudi imali izbor! Ali ovo sto oni cine, je jednako fašizmu!
Ako misle da ce tako spreciti sirenje vesti, onda su glupi. Znaci ili su glupi, ili zele sukobe. A po svemu sudeci zele da izazovu sukobe i nemire i tako se obracunaju na ulici sa onima koji te vesti sire i da ih prikazu zlocincima!
Tako je bilo i za navodno "zaprašivanje" iz vazduha....svi znaju..vau..snimci, tamo-vamo...ali se pojavio čovek iz struke i pokazao da to veze nema sa zapravšivanjem tj zaprašivaja iz vazduha se ne vrše.
Jovane ti ozbiljnu stvar poredis sa "ravnozemljasima" i "kemtrejlsima"! A to isto radi i vlast da ismeje borce za slobodu, isti metod!
Ne shvatas sta radis!
Inace, vojni pilot ne moze da govori o zaprasivanju, kao da on zna sta rade drugi piloti! Daj molim te! O tome moze da govori kontrolor leta ili neko zaduzen za bezbednost, ali njima je plata po vise desetina hiljada evra.. Zaprasivanje postoji, i nije zavera, ali se najverovatnije radi o avionskom otpadu, jer ne znaju sta da rade sa njim, pa ga rasprsuju.. Sta god da je u pitanju nije naivno, a ti izgleda nikad nisi gledao u nebo i smejes se svemu sto razuman covek vidi svojim ocima! Ja sam kao mali stalno gledao u nebo i znam da ovi oblaci nisu normalni! Ti verujes autoritetima i ne razmisljas uopste o posledicama..
Tako su govorili i za maglu da je to "teorija zvere" kada su ljudi primetili da nesto ne stima, a danas znamo odakle je, i da srbija spaljuje tone otpada, i to radioaktivnog otpada i da im mi dodjemo kao otpad da u srbiji sve spaljuju! To je stiglo na skupstinu i nije nikakva teorija!
Ali tebi je sve "teorija"! Dok razumn covek ispituje, a onaj povrsan slusa autoritete!
Niko vam ne brani, idite se cepiti, a nama uskratite sva prava, ogradite nas zicom, i silujte nas, jer mi smo zlo za vase drustvo i pretstavljamo opasnost za sve vas, mi sirimo zaraznu bolest!
Strasno!