Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
No kada smo kod COVID-19 i potrebe da se čuvamo evo šta Pismo kaže o čuvanju od bolesti:

"Čuvaj se bolesti gube, i pazi dobro i čini što vas uče sveštenici Leviti, kao što sam ti zapovedio, držite i činite", 5. Mojsijeva 24,8

Bog je dao osnovna epidemiološka i zdravstvena načela Levitima..drugim rečima dao im je lekarska uputstva. Da li mi trebamo da slušamo ove savete lekara koji znaju kako se zaštiti od bolesti, virusa i bakterija? Da treba. Danas je isto. Trebamo slušati savete lekara i onih koji znaju kako se postaviti u ovim situacijama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Istaknuti znanstvenici i liječnici regulatornim tijelima EU: Riješite sigurnosne probleme ili zaustavite COVID cjepiva

U otvorenom pismu objavljenom 12. ožujka skupina od 12 istaknutih znanstvenika i liječnika zatražila je da Europska agencija za lijekove (EMA) odgovori na “hitna” sigurnosna pitanja o tri COVID-19 cjepiva koja su odobrena za uporabu u EU ili da povuku odobrenja za njihovo korištenje.

U otvorenom pismu skupina znanstvenika postavila je pitanje “Je li EMA na odgovarajući način adresirala glavna pitanja u vezi sigurnosti cjepiva prije njihovog odobrenja?”

Naime, EMA je odobrila tri cjepiva za hitnu upotrebu u EU: Pfizer-BioNtech, Moderna i Oxford-AstraZeneca.

U svom pismu 12 znanstvenika i liječnika istaknulo je da je nakon cijepljenja cjepivima protiv COVID-19 na genskoj osnovi prijavljen “širok raspon nuspojava” kod prethodno zdravih mlađih osoba.

Napisali su:

Postoje brojni medijski izvještaji iz cijelog svijeta o staračkim domovima koje je COVID-19 poharao nekoliko dana nakon cijepljenja njihovih korisnika. Iako je moguće da se svaki od ovih događaja mogao dogoditi uslijed nesretne slučajnosti, zabrinuti smo što se do sada nisu provodila i još uvijek se ne provode odgovarajuća ispitivanja mogućih uzroka bolesti ili smrti u tim okolnostima, posebice zbog izostanka obdukcija.

U svom originalnom pismu, poslanom EMA-i 28. veljače e-mailom, skupina je zatražila od EMA-e: „U roku od sedam dana odgovorite na sedam pitanja vezanih uz sigurnost, a koja izazivaju zabrinutost. Ukoliko se ne odlučite udovoljiti ovom razumnom zahtjevu, objavit ćemo ovo pismo javnosti.”

Dr. Bhakdi je također objavio video izjavu u kojoj kaže: “Vrijeme da vlade djeluju, vrijeme da svi djeluju je sada”.

U nastavku je sedam “hitnih” sigurnosnih pitanja ove skupine znanstvenika i liječnika na koja traže odgovor EMA-e:

1. Očekivano je da će cjepiva napravljena na genetskoj osnovi nakon intramuskularne injekcije dospjeti u krvotok i raširiti se po tijelu. Zahtijevamo dokaze da je ta mogućnost isključena u pretkliničkim ispitivanjima na životinjama na sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  2. Ako takvi dokazi nisu dostupni, očekivano je da će cjepiva ostati zarobljena u cirkulaciji i da će ih apsorbirati endotelne stanice. Može se pretpostaviti da će se to dogoditi osobito na mjestima usporenog protoka krvi, tj. u malim žilama i kapilarama. Zahtijevamo dokaze da je ta vjerojatnost isključena u pretkliničkim ispitivanjima na životinjama na sva tri cjepiva prije odobrenja EMA-e za upotrebu na ljudima.
  3. Ako takvi dokazi nisu dostupni, očekivano je da će tijekom ekspresije nukleinskih kiselina iz cjepiva, peptidi šiljastih proteina biti prezentirani putem MHC I kompleksa na luminalnoj površini stanica. Mnoge zdrave osobe imaju CD8-limfocite koji prepoznaju takve peptide, što je možda posljedica prethodne infekcije COVID-om, ali i unakrsnih reakcija s drugim vrstama koronavirusa. Moramo pretpostaviti da će ovi limfociti napadati te stanice. Zahtijevamo dokaze da je ta vjerojatnost isključena u pretkliničkim ispitivanjima na životinjama na sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  4. Ako takvi dokazi nisu dostupni, očekivano je da će na bezbrojnim mjestima u tijelu nastupiti oštećenje endotela te koagulacija krvi radi aktivacije trombocita. Zahtijevamo dokaze da je ta vjerojatnost isključena u pretkliničkim ispitivanjima na životinjama na sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  5. Ako takvi dokazi nisu dostupni, očekivano je će to dovesti do pada broja trombocita i pojave D-dimera u krvi te do bezbrojnih ishemijskih lezija u cijelom tijelu uključujući mozak, leđnu moždinu i srce. Pojavom ove nove vrste DIK-sindroma (diseminirana intravaskularna koagulacija) mogu se javiti poremećaji krvarenja uključujući između ostaloga i obilna krvarenja te hemoragični moždani udar. Zahtijevamo dokaze da su sve te mogućnosti isključene u pretkliničkim ispitivanjima na životinjama na sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu na ljudima.
  6. SARS-CoV-2 šiljasti protein veže se na ACE2 receptor na trombocitima što rezultira njihovom aktivacijom. U težim slučajevima infekcije SARS-CoV-2 zabilježena je trombocitopenija (smanjeni broj trombocita u krvi). Trombocitopenija je također zabilježena u cijepljenih osoba. Zahtijevamo dokaze da je ova potencijalna opasnost od aktivacije trombocita koja može dovesti do DIK-sindroma isključena na sva tri cjepiva prije nego što ih je EMA odobrila za upotrebu kod ljudi.
  7. Širenje SARS-CoV-2 diljem svijeta stvorilo je pandemiju bolesti povezanu s mnogim smrtnim ishodima. Međutim, do trenutka razmatranja zahtjeva za odobrenje cjepiva zdravstveni sustavi većine zemalja više nisu bili pod neposrednom prijetnjom od preopterećenja jer je velik dio svijeta već bio zaražen, a najgora pandemija je bila popustila. Slijedom toga, zahtijevamo uvjerljive dokaze da je hitnost postojala u vrijeme kada je EMA izdala uvjetno odobrenje za stavljanje lijeka/cjepiva u promet proizvođačima sva tri cjepiva, kako bi opravdala odobrenje cjepiva za upotrebu na ljudima od strane EMA-e, zbog takve navodne hitnosti. Inače, uvjetno odobrenje za stavljanje lijeka u promet je ubrzani postupak u kojem se prilaže dokumentacija koja ne sadrži uobičajen opseg podataka o lijeku, ukoliko korist od ranije dostupnosti lijeka bolesnicima nadmašuje rizike trenutačnog nedostatka potpunih podataka o tome lijeku.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Tako je Isabelleta, drago mi je sto si se vratila na forum, tvoji postovi mogu unaprediti diskusiju, jer zaista od kad su mnogi otisli, kvalitet postova i tema je drasticno opao, bavimo se temama koje i nisu bas duhovne..

Hvala, Mire. Nisam se vratila na forum već sam samo svratila. :) Jer, što sam imala za reći, rekla sam...
sada osjećam da je za mene najbolje ostati u tišini s Gospodinom. On će progovoriti svakom srcu koje Ga traži.

Što se tiče tema i rasprave na forumu.., ne čudi me. Vremena su, doista, teška, ni mi kršćani nismo izuzeti od te težine, straha i neizvjesnosti. Moramo se boriti i izboriti da naša vjera ostane jaka i neprestano osluškivati Gospodinov glas: " Ne bojte se...ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta."
Nikada nisam previše razmišljala o posljednjim vremenima, sve do sada, haha. I meni se učinilo, nakon ovog vremena koje smo proveli u lockdownu, i svih nereda u svijetu i oko nas, pa onda i potresa, ( jer potres me je više "zdrmao" nego korona) pomislila sam da možda stvarno dolazi kraj. Ali, onda opet znam (jer vjerujem) da ne dolazi kraj ni Smrt nego dolazi Gospodin.

Čitala sam malo ovu temu o Covidu i još uvijek nisam na čistu. I meni je bilo sumnjivo sve to od početka...i dobro je čuti mišljenja drugih i imati neke informacije.
Hvala Bogu, nisam imala koronu, makar su svi oko mene bili zaraženi, ne bih se voljela cijepiti, ali ako se bude moralo...a sve vodi prema tome-cijepit ću se... jer vjerujem ništa nas neće rastaviti od ljubavi Kristove...
Ni nevolje, ni tjeskobe, ni progonstvo - ni Covid 19.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Čitala sam malo ovu temu o Covidu i još uvijek nisam na čistu. I meni je bilo sumnjivo sve to od početka...i dobro je čuti mišljenja drugih i imati neke informacije.

Ne da je sumnjivo sestro u Kristu, nego je sumnjivo toliko da smrdi na sumpor.

Moj prijatelj, skoro pa brat, svećenik je prošlog 11 meseca zakačio taj virus, zakačili su ga i mama mu i sestrić. Uprkos toga što je imao obostranu upalu luća, bio hospitalizovan ali nije bio na respiratoru. Da jeste, danas ga ne bi bilo, kao što na veliku žalost nema sestre Blandine, benediktinke koja je na svim testovima bila negativna na Covid -19, da bi nakon dijagnosticirane obostrane upale pluća bila stavljena na respirator, ubačena u izazvanu komu i nakon nekoliko dana preminula, nitje sa nama više vlč Antun Pećar, koji je Covid -19 dobio u ambulanti, u koju je došao na rutinski pregled srca.

I on je bio na respiratoru

To pod jedan, pod dva, ne postoji živi organizam koji mutira tom brzinom, niti se velikom brzinom mogu stvoriti vakcine.

Pod dva, o ovom virusu postoje i šire se gomile međusobno kontradiktornih informacija koje mediji (prokletinje) šire.

Dakle, moguća su samo dva odgovora:

Ili je Covid -19 virus prirodnog porekla, pri čemu se radi o virusu nastalom pre pojave ljudi ("spavao" je u lednicima) ili virusu koji je došao izvan Zemlje.

Ili, se radi o tome da je Covid - 19, ljudskom rukom stvoren virus, plod rada laboratorija za razvoj biološkog oružja.

U prvom slučaju, (obe varijante) vakcine je nemoguće stvoriti za kratko vreme, tačnije virus mora da protutnji kroz čitavu populaciju, u ovom ili onom obliku i time "potroši" zalihu mogućih mutacija, oslabivši toliko da se svede na običnu gripu.

Dakle, vakcine nastale nakon svega 1-2 godine od pojave virusa takvog porekla (prirodnog) nisu učinkovite - efikasne i predstavljaju opasnu prevaru. Ujedno, virus koji tako brzo mutira (da li mutira?) ili virus koji tek sada ima kontakt sa ljudskom vrstom, je mnogo zarazniji i mnogo smrtonosniji od onoga što o Covid - 19 prenose mediji i nauka - znanost.

Shodno tome, ili smo svedoci prevare milenijuma (pri čemu je ili virus zaista smrtonosan i zarazan u toj meri da svako ko ga dobije mora od istog i umreti, dakle mediji lažu o brojkama zaraženih i umrlih)

Ili se radi o biološkom oružju, pažljivo i s prljavom, zlom namerom doziranom, čija je svrha kontolisanje, podela, i porobljavanje Hommo Sapiens Sapiensa.

Šta mislite koja je varijanta najverovatnija? Posebno ako se u jednačinu unese promenljiva u vidu infomacije o pojavi "super soja" na koji vakcine nemaju dejstva

Virus prirodnog porekla bi u startu imao super soj, posebno ukoliko se radi o virusu koji je spavao u lednicima ili došao iz kosmosa.

Dakle....

Ps. Bog nema ništa s ovim virusom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hvala, Mire. Nisam se vratila na forum već sam samo svratila. :)

Ja te taman mislio priupitati - Isabeleta, što ti bi da se vratiš u ovu "kaljužu"? Bježi što prije i bježi što dalje. :)

Ili se radi o biološkom oružju, pažljivo i s prljavom, zlom namerom doziranom, čija je svrha kontolisanje, podela, i porobljavanje Hommo Sapiens Sapiensa.

I još važnije, točnije đavolskije, radi se o smanjenju i kontroliranju broja ljudi na Zemlji. Upravo to planiraju postići cjepivima.

Kasnije ću citirati neke "bogove na zemlji" vezano upravo uz ovo, sada ću samo reći da ima i onih koji misle da je "kapacitet Zemlje" cca 500 milijuna ljudi. Po njima, dakle, od sadašnjih 7 miljardi ljudi na Zemlji treba pobiti 7 miljardi!!!!!!!!!!! Ovim krvolocima najviše pomažu ovakvi kakav je i ovdje Jovan, koji bi pozatvarali sve one koji propituju bilo što o cjepivu. Što se ima propitivati o cjepivu, uvjerava ovdje Jovan, kad se zna da cjepiva pomažu i spašavaju ljude. Zato ja pitam Jovana - Jovane, zašto nekome smetaju propitivanja o cjepivu, ako su cjepiva učinkovita i neštetna i ako su nakane ovih "cjepitelja" zaista najbolje?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ne da je sumnjivo sestro u Kristu, nego je sumnjivo toliko da smrdi na sumpor.

Ili je Covid -19 virus prirodnog porekla, pri čemu se radi o virusu nastalom pre pojave ljudi ("spavao" je u lednicima) ili virusu koji je došao izvan Zemlje.
Ili, se radi o tome da je Covid - 19, ljudskom rukom stvoren virus, plod rada laboratorija za razvoj biološkog oružja.

Tvoje razmišljanje mi se čini razumnim, ali pitanje je koje opcije nam preostaju?
Izgleda da već počinju cenzurirati i kažnjavati one koji govore o štetnim posljedicama cijepljenja, pa stoga, čuvajte se..:)
U svakom slučaju, ako se radi o đavolskom djelu (koji preko ljudi) želi nauditi čovjeku i čovječanstvu, ne vidim u tome "žig Zvijeri" jer se ovdje ne radi o slobodnoj volji.

Ps. Bog nema ništa s ovim virusom.
Ako nema, onda će morati imati. :dance2:Bit će "prisiljen" uključiti se da nam pritekne u pomoć. "Prisiljen" zbog ljubavi koje ima prema svom stvorenju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Ljudi će umirati od straha i od čekanja onoga što ide na zmelju.."Luka 21,26

Strah je ono što je danas prisutno kod ljudi. Bilo da su na jednoj ili drugoj strani. Iz tog straha proizilaze sve TZ i svi pokušaji negiranja postojanja pošasti koja zaista postoji.

Strah je ono što parališe čoveka da učini ispravan korak i da ima uravnotežen stav u svemu. Sve proizilzai iz straha. Dakle, Isus jeste najavio nešto na šta ljudi neće imati odgovora..šta je, odakle dolazi, kuda vodi? Upravo kao što je i prorečeno..strah od nepozatog(umirati od straha i čekanja onoga što ide na zemlju).

Ako nema, onda će morati imati. :dance2:Bit će "prisiljen" uključiti se da nam pritekne u pomoć. "Prisiljen" zbog ljubavi koje ima prema svom stvorenju.

On je uvek delovao i deluje i sada. Ali Izabel, ovo su znaci i trebamo verovati upravo onome što je Isus i rekao. A verne Isus zna izbaviti. Samo On može i hoće pobediti.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
U svakom slučaju, ako se radi o đavolskom djelu (koji preko ljudi) želi nauditi čovjeku i čovječanstvu, ne vidim u tome "žig Zvijeri" jer se ovdje ne radi o slobodnoj volji.

Problem je što to zaista i nije Žig Zveri, nego lažni žig, ljudskim umom i rukom stvorena zavera, čiji je jedan od ciljeva i zamazivanje očiju i umova ljudi, da kada jednom dođe do pravog Žiga Zveri, isti i ne bude prepoznat.

Učiniće, pomoći će nam, onako kako to samo On zna.

Na nesreću mnogih, biti će to ponovno "razočarenje" onih koji u ovom zlu vide najavu njihove opsesije.

A kada zaista On, Uskrsli Adonai Elohim, dođe u Slavi, pokazaće im koga su i kako pokušavali da uslovljavaju...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag