Svi stihove koji si navela svakako ukazuju da je Bog taj koji zna sve o nekome dok je još u utrobi. Stihovi ne naglašavaju njega u utrobi jer sve što je postigao i svi blagoslovii Božiji koje on uživa jesu za života njegovog.
Ok,
Bog je taj koji zna sve o nekome dok je još u majčinoj utrobi.
Bog zna i ljubi to malo stvorenje koje je u nastajanju, s kojim On ima jedan plan i onda dođe čovjek tj. žena i uništi taj Božji plan. Zar tako?
Jedna majka koja u vjeri i odgovornosti prihvaća svoje majčinstvo kao suradništvo s Bogom, Darivateljem života ne gleda na svoje dijete koje nosi u utrobi kao na fetus, nego znajući da u sebi nosi Život, raduje se njegovom prvom i drugom i trećem mjesecu...živi s njim, osjeća ga i ljubi prije nego u sebi osjeti njegove pokrete. To potvrđuje i majka Makabejaca kad kaže: »Ne znam kako ste nastali u mojoj utrobi,
jer nisam vam ja darovala ni duh ni život, niti vam tkivo složila..."
(Maloj djeci u vrtiću daju da posade sjeme (pšenice ili graha) u plastičnu čašicu i da promatraju njegov rast. Zanimljivo je kako neka djeca, dok zalijevaju svoju čašicu koja je prozirna, zaviruju i vesele se koliko im je sjeme proklijalo. Klica je još ispod zemlje, ali oni znaju da će to biti njihova biljčica.)
Interesantno je da klinci razumiju i prihvaćaju neke tajne bolje nego odrasli.
Eto da ne bude zabune. Nije zapovest ali jeste podsticaj od Boga da se abortusi ne vrše.
Da li su žene ondašnjeg vremena kad je nastajala Biblija, vršile abortuse i da li su ga činile iz razloga kako to danas čine?
Sigurno ne. Zabrana abortusa se podrazumjeva pod 6-om zapovijedi: Ne ubij!
Za Izraelku je bilo važno, to znamo, da bude plodna i ima puno djece. Moguće je da žene nisu radile abortuse, već ubijale novorođenčad. Ahh, ovo je teška tema, ne znam ni kako je započeta na temi o Covidu, ali ja samo želim istaknuti: kršćanin koji vjeruje u Boga koji je Život i Čovjekoljubac, Tvorac svega stvorenoga
"koji ljubi sva svoja bića i ne mrzi ni jedno koje je stvorio" neće ubiti nerođeno dijete.
Neće. Kako će Bog suditi onim ženama koje to čine i ljudima koji promiču i bjesomučno se bore za prava žene na pobačaj, ne znam...
Znamo, abortusi su dozvoljeni u večini zapadnih zemalja, kao i eutanazija, istospolni brakovi...sve se dozvoljava i sve se može, zlo nazivati dobrim, a dobro ismijavati...itd. To je znak da vlada
duh svijeta (koji je protivan Ocu) Nitko se ne čudi ako žena kaže da joj je draže imati psa nego dijete. Diže se galama i plača se kazna ako se posiječe drvo ili štenci bace u vodu, a za nerođenu djecu nikoga nije briga. Pravi se kompromis s Đavlom, lašcem i mrziteljem ljudi. Toga je bilo i bit će, ali kršćanin koji doista pripada Bogu, činit će kao i On: ljubiti i poštivati život od začeća do prirodne smrti. samo Gospodin zna pravi čas u koji dolazimo i odlazimo s ovoga svijeta.
.Biblija ne da nema tekst koji zabranjuje abortus u svakom slučaju, niti da ga podiže na nivo zapovesti ne ubij, već kada o tome govori vidimo da sam Bog ne gleda na fetus nai sti način kao na rođeno dete.
Bog ne gleda na fetus...? Kako ti to znaš?