Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti gledaš izvan konteksta, a ne ja. U ispravnom kontekstu, Ne ubij, znači "ne nasrći na život drugoga".

Upravo tako. Svojom voljom ne nasrći na život drugoga. Ne stavlljaj sebe na mesto gospodara života i smrti.

Što nas opet vraća na prvobitni, istočni (ne u geografskom smislu, istok je ovde sinonim za izvor) greh, do koga je došlo jer su Eva (ona je bila prva) i Adam poverovali da će biti kao Elohim.

Uostalom taj greh, ta strašna odluka Evina da "zagrize" saznanje "dobra i zla", stoji i iza abortusa - pobačaja i čitave industrije )što medijske, što korporativne) koja ga podržava. Isti greh stoji i iza feminizma.

U ratu u kojem su ljudi i svi njihovi bližnji od silnika životno ugroženi, ne nasrću oni nego silnici, zato je moguće braneći se i ubiti silnika.

Da, ali ovi lukavci sinovi lukavoga, u svom mantranju veruju da je odbrana od silnika ubistvo. Da je oružje ono što "navodi na greh" .... o tome da su kukavice ne bih sada da raspredam

A od koje opasnosti se štitiš ubijajući dijete u majčinoj utrobi???

Oo opasnosti po ego one koja veruje (tako se i ponaša pod uticajem jednog od plodova Evinog verovanja sotoni) da je gospodarica života i smrti.

Bog dao ljudima da ubijaju svoju djecu!?!?!? :ludd/: Pa ti zaista nisi normalan.

Slape, nije on nenormalan, nego kult, gnostička zaraza Sola Scriptura kojoj je slobodnom voljom pripao.

Koje su to nedaće koje donosi "dolazak djeteta"? Koje i kolike nedaće donosi dijete, kada ti opravdavaš da se čak dijete ubije i tako čovjek zaštiti i obrani od "nedaća dolaska djeteta. Čovječe, oprosti, ali ti si bolesnik. Ti zaista nisi normalan.
Ponavljam, ne on, nego oni koji mantraju o opasnostima i nedaćama, ideologija u čijoj je samoj srži proglašavanje žene za elohat boginju), gospodaricom života i smrti. Čitava industrija, kojoj pripadaju i subotarski kultovi, počiva na toj premisi, na zastrašivanju žene materinstvom uz naglašavanje seksualnog oslobađanja "boginje"

A tvoja logika je uništavanje života, dječijih. Tvoja je logika, dakle, đavolska. :ludd/:

Đavo stoji i iza prvobtnog greha.

Uostalom, materinstvo im je sabalazan, o čemu svedoči i odnos prema Blaženoj Djevici Mariji.

Uzgred, pobačaj - abortus nije samo homicid s predumišljajem, nego on sa sobom nosi i mnogo, mnogo opasniju poruku.

Naime, zamislimo za trenutak da su ovi američkim sojem zaraženi u pravu, i da Bog zaista opravdava, dozvoljava čak, ubijanje nerođene dece. Zamislimo da je isti taj "zakon" (koji to "opravdava" ) primenjem nad jednom petnaestogodišnjom hebrejkom, koja je dakle, sledeći taj "zakon" mogla da se lako "oslobodi" opasnosti po svoj "život" koju joj je donela činjenica da je bez seksualnog kontakta, pre braka čak, ostala u drugom stanju. Zamislimo sada neku babicu ili "hećima" kako sledeći taj "zakon", uz ili bez saglasnosti Yoakima i Anne, "oslobađa" od "opasnosti" tu petnaestogodišnju devojku (koja će se ionako uskoro udati za postarijeg muškarca) koja je eto naivno poverovala "junaku" (GebberEl - Gabrijel) koji joj se predstavio kao melek-anđeo, a "svi znamo" da anđeli ne liče na ljude... (ova hipotetička situacija rekonstriusana je na osnovu onoga što o ovoj petnaestogodišnjoj devojci, "pravima" žena i Bogu mantraju sledbenici (zaraženi) američko - škotskim sojem Sola Scriptura)

PS. Zaključak izvucimo sami.

Uostalom, dete koje bi da su oni (američko - škotski soj Sola Scriptura) u pravu, na komade iseckali, ionako je kasnije samo pravilo probleme (kao i Otac Mu) radeći na subotu (ijuuuuu grehaaaa), družilo se s grešnicima, zanovetalo je, i za sebe tvrdilo da je niko drugi do Bog..... o tome da se hranilo "nezdravo", osnivalo nekakve "Bludnice", slalo "sotonske" duhove, da i ne govorim. ***

*** izvedeno na osnovu onoga što o toj osobi propovedaju i "naučavaju" oni koji se Njegovim imenom kite, a slede ženu u glavu kamenom udarenu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti se pozivaš na "pamet" ljudsku..ništa više. Ona za tebe je sve i sja jer ima ovu "humanu" pozadinu za koju ti misliš da čim je humana onda je i od Boga. Ali Božanska mudrost i ljudska često nisu u saglasnosti i veoma se razlikuju. Ti nemaš ovde ni Božanski propis ni Božansku mudrost već samo ljudsko-humanistička.

Sve prevare i manipulacije, kao i u vezi kovida19 što je tema, proizilaze kada se koristi ljudska filozofija. Ovo je primer kako ljudsko-humana filozofija može biti protiv Boga.

Jer Bog, u svojoj mudrosti, jeste objavio da u Njegovim očima nije identična vrednost nerođenog sa rođenim.

Ali to naravno da ne znači da neko, kao ni u slučaju vakcina, treba da nameće ideju(bespogovrnog vakcinisanja) da se to treba koristi i zloupotrebiti.

Ako sagledamo Božanski stav prema životu on je podsticajan..i Bog svakako jeste Onaj koji podstiče život. Svi ti podsticaji(kada je vakcinacija tu ne podstičeš život) ima veoma široku primenu na svaki segment života te tako taj univerzalni postulat Božiji treba primeniti i na fetus, ne zato što je Bog to strikno zabranio(nije) već u onom smislu da pokušamo iako od Boga nemamo striknu zapovest protiv abortusa, da pokušamo da fetus održimo u životu jer je to princip Božiji. Ali moramo znati činjenice i ne brkati pojmove nametanjem obaveznosti(za vakcinu koja može spasiti nemaš takav stav-znači dvostruki aršini) zabrane abortusa jer to Bog nije dao kao zapovest već imamo jasan stav koji je Jahve izrazio kada nije dao istu ekvivalneciju kazne za pobačaj i za odraslog čoveka.

Više Božije mudrosti a manje ljudske. To je jedino rešenje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je. Samo luđaci i antikristi opravdavaju i podržavaju ubijanje djece u majčinim utrobama. :ludd/::ludd/::ludd/:

To znaci da su pape antihristi, jer su ubijali decu, i trudnice, i istorija svedoci da su inkvizitori sekli utrobe trudnicama iz kojih bi samo ispali fetusi beba.

Da ne govorimo o konc logorima, i Jasenovcu, gde su sami svestenici i casne sestre ubijale decu na monstruozne nacine, klanjem, stavljanjem otrova ili usitnjenog stakla u hranu..

To Stvarnoslapa ne interesuje.

On se samo lazno predstavlja da mu je stalo do dece.

Njemu je jedini cilj da oblati Adventiste, a za to se koristi lazima.
Svaka prva rec i izjava mu je lazna.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako je. Samo luđaci i antikristi opravdavaju i podržavaju ubijanje djece u majčinim utrobama. :ludd/::ludd/:

Ali ti nemaš mudrost Božiju već ljudsku. Dakle, gde u Bibliji stoji da je abortus zabranjen? Gde ti je Božija mudrost?

A tebi kao aktivisti protiv abortusa svakako ništa u tom pogledu neće smetati i to što u Bibliji nije to eksplicitno rečeno..ti svakako trebaš da nastaviš tu borbu jer Biblija podržava život. Ali nemoj dovoditi u zabluju ljude da Biblija to zabranjuje i svoditi na nivo zapovesti. Nemoj to raditi. Ne, ne zabranjuje. Već treba da govoriš onako kako jeste.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To znaci da su pape antihristi, jer su ubijali decu, i trudnice, i istorija svedoci da su inkvizitori sekli utrobe trudnicama iz kojih bi samo ispali fetusi beba.

Da ne govorimo o konc logorima, i Jasenovcu, gde su sami svestenici i casne sestre ubijale decu na monstruozne nacine, klanjem, stavljanjem otrova ili usitnjenog stakla u hranu..

To Stvarnoslapa ne interesuje.

Vidi Laodikeja, važno je ovde jednu drugu stvar razumeti. Da li oni to rade ili ne rade..nije to način da se pokaže da su upravu, kada adventistima i drugima koji ne podižu na nivo zpovesti ono što Bog nije rekao, tako što ćemo navoditi argumente kako se deca ubijaju u katoličanstvu. Ja da sam na Željkovom mestu, ja bih ti ovako argumentovao(pošto ni on ne radi kako treba) i rekao ti..pa dobro ako bi se i dokazalo da mi to radimo(govorim sada na njegovom mestu da sam) i da mi to činimo a što vi Adventisti pravdate našim ubijstvima ubijstva koja se događaju kod vas? Ja bih te na njegovom mestu tako pitao. Tako da ovde nije stvar opravdati navodni zločin(što se prebacuje Adventistiama) tako što im nabaciš njihove zločine. Zato Laodikeja, želim da te uputim da neradimo to na taj način. Nego da mi vidimo je li njihova optužba tačna i jesu li upravu za kritiku da oni koji vrše abortus neizostavno krše zapovest Božiju.

Upravo to treba razjasniti. Kao što si možda video ja sam tražio Biblijski argument za ono što tvrde da im je svetinja i vidiš i sam da nemaju. Radi se o tome. Dakle i da se vrše abortusi u adventističkim bolnicama(mada ovaj momak koji mi liči na Vučićevića, onog novinarčića-poltroničića..isti on..i zato mislim da je zapravo čovek ubačen od strane katolika..neću da kažem sigurno..deluje mi tako..po njegovim gestikualacijma, argumentacijama..itd..napada sada i Fajta i sl..priča kako su adventsiti opsednuti jezuitima..svašta momak priča tako da mi ne bi bilo čudno da je zaista ubačen element..ali neću bez dokaza čvršćih to i reći za sigurno) treba pokazati stvarnu Biblisku pozadinu ovog pitanja. Nema potrebe na njegovo puštanja Vučićevića2 da stavljaš ono oko pape itd..mislim da je kontraproduktivno.

Važno je da vidimo Biblisjki argument.

Moj samo predlog tebi. Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Jer Bog, u svojoj mudrosti, jeste objavio da u Njegovim očima nije identična vrednost nerođenog sa rođenim.

Pa, gdje je to objavio? :oops:
Malo sam iznenađena jer sam bila uvjerena da svi kršćani zagovaraju život djeteta od začeća. Jer "fetus" koji je samo skup stanica, kako kažeš -pa to je stav feministkinja i pro-abortista.
Istina je da se u Bibliji ne spominje sam termin "abortus", (kao što ne postoji ni riječ Trojstvo" ili Trojica") ali ima puno biblijskih tekstova u kome se jasno iščitava namisao i volja Božja o svom stvorenju, samo treba čitati i razumjeti u Duhu.
Na primjer psalam 139 :

Jer ti si moje stvorio bubrege,
satkao me u krilu majčinu.
Hvala ti što sam stvoren tako čudesno,
što su djela tvoja predivna.

Ps.22:

Iz krila majčina ti si me izveo,
mir mi dao na grudima majke.
Tebi sam predan iz materine utrobe,
od krila majčina , ti si Bog moj.

P.s. 127 :Evo: sinovi su Gospodnji dar, plod utrobe njegova je nagrada

Galaćanima 1,15: A kad se svidjelo Bogu, koji me izabra od krila majke moje i pozva milošću svojom...
Ima još, sigurno da ima...npr. Ivan Krstitelj Elizabeta reče Mariji :"Na glas tvoga pozdrava, zaigra mi od radosti čedo u utrobi..."
sjećam se da ima i direktnih zabrana da se ne ubija dijete u majčinoj utrobi, ali nemam vremena za traženje. Ali, zar vi niste dobri poznavaoci Biblije, potraži sam...iako, sumnjam da ćeš biti zadovoljan, jer kažeš: ne piše izričito.
Pa i ne mora pisati, to je zapisano u srcu i razum lako prihvaća tu istinu. Onaj koji nije prosvjetljen Duhom lako može reći da je dijete/čovjek slika Božja, ali da je dijete u nastajanu ili fetus -smeće, pa je s njim tako i dopušteno postupati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag