Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije izolovan na pravilan nacin, molim lepo!

A koji je to "pravlan način"? Misliš na onaj iz 1890? Ako misliš na taj postoji svakako noviji onaj iz 1983 :). Molim lepo. Ovaj iz 1983 je valda precizniji od onog iz 1890? Čista logika ali i činjenično, naravno objasniću detaljnije.

Nego evo sam preciziraj na koji to "pravilan" način ciljaš?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ova druga stvar je važnija. Formulacija pitanja...to nas zanima.

Formulacija pitanja je jasna, a to je da ti dokazu da je u nacinu izolacije postovana standardna procedura, da izolat ne sadrzi primese stranih tela, tkiva i delove drugih bakterija i virusa, vec da je to prociscen uzorak!

To oni nisu u stanju da dokazu..

A sto se tice Srbije ili bilo koje druge zemlje osim kine, niko ne tvrdi da je uopste pokusao da ga izoluje! I niko i ne poseduje izolat!

A koji je to "pravlan način"? Misliš na onaj iz 1890? Ako misliš na taj postoji svakako noviji onaj iz 1983 :). Molim lepo. Ovaj iz 1983 je valda precizniji od onog iz 1890? Čista logika ali i činjenično, naravno objasniću detaljnije.

Ti si doktor pa ces ti da mi pojasnjavas kako se virus izoluje? Znam za drugu metodu..

Ne moze izolat da sadrzi primese, ako ga takvog sekvenciras, ne mozes dobiti sekvencu, ne mozes od toga praviti vakcinu!

Dokazi da mozes?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti si doktor pa ces ti da mi pojasnjavas kako se virus izoluje? Znam za drugu metodu..

Ne moze izolat da sadrzi primese, ako ga takvog sekvenciras, ne mozes dobiti sekvencu, ne mozes od toga praviti vakcinu!

Dokazi da mozes?

Lekari i zvaničnici kažu da je virus izolovan. U Vuhanu još u decembru 2019, zatim sekvenciran tokom januara 2020 i prvi testovi pcr, sa tačnim sekvencama izolata napravljeni u februaru 2020. Dakle, lekari i naučnici rekli svoje. A mi? Kome verujemo?

Ps...taj izolat ne sadrži primese nijednog drugog virusa: "Zvanični naziv virus je dobio 11. februara 2020. godine od Studijske grupe za koronavirus (CSG) Međunarodnog komiteta za taksonomiju virusa. Zbog toga se razlikuje naziv između "MN908947.2" (koristeći privremenu oznaku) i "MN908947.3" koji je objavljen nakon što je virus dobio ime.

"Testovi koji su razvijeni u mesecima nakon što je ova studija objavljena su koristili standardizovane izolate kao dokaz. Takođe, svaki od tih testova je morao da pokaže da NE detektuje NIJEDAN od iole čestih drugih ljudskih virusa. Grip, RSV, drugi koronavirusi, sve mora da bude potpuno negativno u testu čak i kada se doda u visokoj količini, da bi test mogao da prođe kontrolu i da izađe na tržište,"-Miloš Babić

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Lekari i zvaničnici kažu da je virus izolovan. U Vuhanu još u decembru 2019, zatim sekvenciran tokom januara 2020 i prvi testovi pcr, sa tačnim sekvencama izolata napravljeni u februaru 2020. Dakle, lekari i naučnici rekli svoje. A mi? Kome verujemo?

Dokazi da iz prljavog uzorka kakav oni imaju po novoj metodi mozes da izvlacis sekvencu? To mi dokazi?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dokazi da iz prljavog uzorka kakav oni imaju po novoj metodi mozes da izvlacis sekvencu? To mi dokazi?

Evo ti gore...šta kaže Miloš Babić. Nema ni jednu drugu sekvencu osim virusa SARS-COV2.

"Testovi koji su razvijeni u mesecima nakon što je ova studija objavljena su koristili standardizovane izolate kao dokaz. Takođe, svaki od tih testova je morao da pokaže da NE detektuje NIJEDAN od iole čestih drugih ljudskih virusa. Grip, RSV, drugi koronavirusi, sve mora da bude potpuno negativno u testu čak i kada se doda u visokoj količini, da bi test mogao da prođe kontrolu i da izađe na tržište,"-Miloš Babić

Dakle, kome verujemo?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Nemoj mi citirati budalastine!

Test se zasniva na sekvenci! A kako ces ti da izvuces sekvencu iz prljavog izolata?

Pazi, ti imas i HIV u sekvenci! Sta HIV radi u Covid-u? To je dokaz da imas necist uzorak! Jer HIV je humani virus, koji svaki covek nosi u sebi, aktivira se usled odredjenih trigera.. Ili su umnozavali uzorak na tkivu majmuna, sto i rade..

Nije dokazano da ne detektuje ostale viruse! Oni nisu testirali bolesne ljude na masini pre pustanja u prodaju, oni su ubacivali viruse u samu masinu da vide da li ih masina registruje! A posto ti imas "necist uzorak", ko tebi garantuje da odredjena kombinacija bolesti u coveku, nece dati pozitivan triger?

To sto ovaj mantra, taj nema pojma! A ni ti, ne znas sta pricas!

Da postoji valjana naucna studija koja dokazuje pouzdanost PCR testa, onda bi ministarstvo u dokumentu to i navelo! Ali nisu to mogli dokazati! Prvenstveno zato sto tvorac PCR testa navodi da se ta metoda ne moze koristiti u detekciji bolesti!

Dakle, kome verujemo?

Da "verujemo"?

Kome, tebi i tvojim nazovi strucnjacima poput Babica? Zasto bismo ikome verovali? Veruju samo ovce!

Ja trazim, da mi ti sam razumevanjem dokazes kako je ova naucna metoda ispravna, a ne da mi citiras tamo neke autoritete! Ti treba da razumes kako to funkcionise, a ne da "verujes strucnjacima"!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jovan Prezviter je napisao(la):
Pogledajte prilog 145131I gde su "priznali" ovde da PCR nije validan? Gde to u tekstu piše? Zar ne piše zapravo obrnuto? Koliko ste vi zavedeni, pa to je neverovatno? Došli ste dotle da nudite tekst ministarstva zdravlja da bi "dokazali" svoje tvrdnje a sam tekst sve suprotno govori. Eh..kada ste dotle došli, jasno je koliko je stvar ozbiljna i koliko su omane i "opsenarstvo" uzelo maha u antivaks krugovima.

E moja Ari...
Kliknite za proširenje...
1631902491806.png

Ti si zaista gadno hendikepirana osoba. Grupa ljudi, točnije "Roditelji nestalih beba Srbije" traže od državnog ministarstva zdravlja slijedeće:

1. Dajte nam znanstveni dokaz da je PCR test za detektiranje SARS-COV2 pouzdan.

2. Dajte nam znanstveni dokaz o izoliranju virusa SARS-COV2.

3. Dajte nam znanstveni dokaz da zaštitne maske spriječavaju prijenos virusa SARS-COV2.

A Ministarstvo zdravlja im odgovara:

Ni za jednu od ove tri stvari koje vi tražite, Ministarsto nema dokaze (informacije)?

P.S. Zaista je čovjek hendikepiran.

P.S. Jesi li ti "Tunguz"? Kojim jezikom se ti sporazumijevaš?

Jovan Prezviter je napisao(la):
Naravno, moja ispravka. Malo sam požurio, sa čitanjem teksta. Na kraju teksta stoji doista da ministarstvo zdravlja "nema potvrdu" za validnost pcr testa, izolaciju sars-cov2 itd...moja je greška jer svaki dan se ovim bavim i toliko lažnih vesti antivaksera da sam se po automatizmu vodio ne čitajući do kraja tekst.

Pogledajte koja je to sorta ljudi. Nasrne na druge na forumu vrijeđajući ih iako su u pravu, a kada bude "provaljen," brani se kako nije uopće pročitao ono što je drugi napisao. Proročica Jelena je tvrdila da su ovako hendikepirani ljudi nastali miješenjem čovjeka i životinje.

P.S. I dobro mire primjeti. Mudžahedin Martinov ovo ne čini povremeno, on ovako funkcionira neprestano, drugačije niti zna niti može.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nemoj mi citirati budalastine!
Čovek je molekularni biolog i bavi se ovim godinama i decenijama. Šta ne dopadati se ono što kaže? Pa sad, može da se tebi ne dopada ali to je naučnik i govori onakako kako kaže nauka.

Da kome veruješ? Naučnicima ili onim drugim?

Test se zasniva na sekvenci! A kako ces ti da izvuces sekvencu iz prljavog izolata?

Lepo je čovek objasnio. Izvučen je i očišćen od svih drugi mogućih sekvenci. Nema drugih virusa.

Nije dokazano da ne detektuje ostale viruse!

Upravo ni jedan drugi osim SARS-COV2. Zato i jeste PCR tačan i detektuje samo taj virus.

Ja trazim, da mi ti sam razumevanjem dokazes kako je ova naucna metoda ispravna, a ne da mi citiras tamo neke autoritete!

Molekularni biolog koji se bavi ovim godinama i kome je to uža struka tebi nije relevantan? A on takođe govori o studijma koje su radile njegove kolege koje jesu pozvane za ovo. Pa zaista te pitam, kada odbaciš sve stručne ljude, ljude od nauke koji se ovim bave, kome ćeš verovati? Ne razmišljaš Mire, već te vode emocije.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pazi, ti imas i HIV u sekvenci! Sta HIV radi u Covid-u? To je dokaz da imas necist uzorak!

To je odavno pokazano kao netačno. Lucu Montanjeru se "učinilo", zbog sekvence od dva, tri "slova" u molekularnom zapisu koji su slični sa HIV-om ali se pokazalo da to nikako nema veze sa HIV-om već je ovo slučajan uzgredan kratak zapis dela informacije HIV-a, koja postoji i u ostalim koronavirusima i čak virusima gripa od pre 50 godina kada uopšte nismo ni znali za virus HIV-a..znači Luc Motanjer je prebrzo zaključio da je ovo povezano sa HIV-om a nije. Sam je posle tu svoju publikaciju povukao.

Jasno je da je to zapis SARS-COV2 virusa koji je jedinstven i nema veze sa HIV-om.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da kome veruješ?

Pa valjda zvaničnim institucijama koje se oslanjanju na znanost, nećeš valjda "verovati zaverolozima". ;) A zvanična institucija, u koju se ti kuneš, srpsko Ministarstvo zdravlja kaže:

1. Nemamo znanstveni dokaz da je PCR test za detektiranje SARS-COV2 pouzdan.

2. Nemamo znanstveni dokaz o izoliranju virusa SARS-COV2.

3. Nemamo znanstveni dokaz da zaštitne maske spriječavaju prijenos virusa SARS-COV2.

P.S. Budalama nikada dosta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag