Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovan Prezviter je napisao(la):

Ok, ja sam te pitao, pa kaada su to živeli "u priroi" kada u srednjem veku 95% ljudi živi na selu..ok..selo nije priroda kažeš ti. Pa hajde reci mi kada su živeli u

Ziveli su na pocetku nase istorije, relativno svi! Ako su i gradili gradove kasnije opet su biblijski ljudi odrastali u divljini. Patrijarsi su gotovo svi odrasli u divljini daleko od gradova, ziveli su pod satorima, okruzeni drvecem, vazduhom i suncem.. Kasnije odlaze u gradove, ali to nije moglo znacajnije da utice na njih..

Srednji vek nije priroda, niti su to sela.. To su bila urbana podrucja sa posecenom vegetacijom, i takvi uslovi su nezdravi za coveka..

Stari vek? Pa i tada večćina žive na selu, ili seoskim područjima i u gradovima. Ni tada ne žive u nekakavoj divljini. A razlika između divljine i sela ne postoji. I jedno i drugo je prirodna sredina..puno drveća, trava, šume...samo što drže i stoku..mada ne svi...naravno. Ne znam kakava je razlika?

Znači i u starom veku ljudi žive večinom na selima i u gradovima tadašnjim...a ne u divljini.

I opet su se razboljevali i desetkovali. Kako to?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Naucnici su izjavili da se virus siri pustanjem gasova kroz analni otvor? o_O

Da, ali danas se svako može nazivati "naučnikom"....

Uostalom, pogledaj ovu vest, pa će ti biti jasnije u kakvom vremenu živimo.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=08&dd=12&nav_id=1906046

Za ovo ne znam točno, ali sigurno je i znanstveno je dokazano da se na ovaj način širi "protestantsko prosvjetiteljstvo" - smradoslovlje.

Da je samo to. I ideologije koje su proizašle iz istog se na takav način šire....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Stari vek? Pa i tada večćina žive na selu, ili seoskim područjima i u gradovima. Ni tada ne žive u nekakavoj divljini. A razlika između divljine i sela ne postoji. I jedno i drugo je prirodna sredina..puno drveća, trava, šume...samo što drže i stoku..mada ne svi...naravno. Ne znam kakava je razlika?

Znači i u starom veku ljudi žive večinom na selima i u gradovima tadašnjim...a ne u divljini.

Tebi ocigledno ne vredi pisati!
Patrijarsi nisu ziveli u naseljenim podrucjima! Nisu odrastali u takvim uslovima. Ziveli su pod satorima u divljini! Tek kasnije odlaze u gradove i sela, ali ne odrastaju u njima! Zato im je imunitet bio jaci i duze su ziveli. Kako su menjali svoje navike i mesto zivljenja tako su poceli i da se razboljevaju, posebno kad su u egipt otisli!

Nisu u srednjem veku ljudi ziveli u divljini, odrastali su u seoskim i gradakim urbanim sredinama pa su otuda dolazile i bolesti! Najvise bolesti imas po gradovima i selima..

Dokazi ovde statisticki da ljudi koji zive u strogoj divljini umiru od bolesti a ne od starosti? Nemoj da mi tu fantaziras, nemas ni jedan jedini dokaz, nijednu jedinu statistiku da se to desava! Zato i pokusavas da izjednacis divljinu i urbano podrucje (selo), a to se izjednaciti ne moze!

Selo je isto kao i grad vestacki sistem koji sam sebe ne moze da odrzava, divljina je nesto drugo, to je prirodno staniste koje samo sebe odrzava.. I ljudi u divljini umiru od starosti a ne od bolesti, i dan danas je tako, oni zive zdravo! Isto tako i zivotinje..

Nisi dokazao da su se razboljevali u divljini, dokazi to! Nemoj ovde da mi poredis divljinu i selo, to nije isto!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa kada su većinom živeli u divljini(a selo nije priroda kao što riba nije meso...ali ajde.). Kada su većinom bili u prirodi?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa kada su većinom živeli u divljini(a selo nije priroda kao što riba nije meso...ali ajde.). Kada su većinom bili u prirodi?

Necu da se ovde sa tobom navlacim, lepo sam objasnio kada i kako su ziveli..

Tvoje je da dokazes da ljudi koji zive u strogoj divljini umiru od bolesti danas! Tj. da su tokom cele istorije planete u takvim prirodnim uslovima, umirali od bolesti!

Selo je vestacki sistem, i nemoj to da mi navodis! Sistem koji sam sebe ne moze da odrzava, vec covek mora o njemu da se brine, nije priroda!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne mogu ništa ti reći kada mi ne daješ reference.

Referenca je vreme kada su to živeli svi u prirodi? Pod onim što ti naravno smatraš prirodom. Kada dakle?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne mogu ništa ti reći kada mi ne daješ reference.

Referenca je vreme kada su to živeli svi u prirodi? Pod onim što ti naravno smatraš prirodom. Kada dakle?

Ne mozes ti dati nista jel nemas!

Rekao sam u prirodi su ziveli svi Starozavetni Patrijarsi do Josifa! Pretpotopno vreme i nesto nakon toga..

Sad izracunaj vreme, pa dokazi koliko je Patrijarha pre Josifa umrlo od posledica bolesti? Pise li u bibliji?

Referenca ti ne treba, dovoljno je da das statisticki za danasnje vreme (ili tokom cele istorije), koliko se ljudi razboljeva i umire od posledica bolesti a zive u strogoj divljini?

Dokazi dakle!

Jos nesto, ni ona tvoja kuga ne dokazuje nista ni srednji vek! Ja sam to oborio pokazavsi da je kolera u urbanim podrucjima je ucestalija i zastupljenija nego u neurbanim podrucjima.. Zato dzabe ti pokusavas da izjednacis divljinu i selo! Cak i u selu je manja stopa oboljevanja!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kaži mi, ne pojedinci, nego svi kada su živeli u prirodi. To vidim izbegavaš.

Ziveli su na pocetku ljudske istorije jedan period, vec sam rekao! To navode i biolozi! Zar nismo po njima nastali od majmuna? Ziveli smo po pecinama, gorama, rupama i sl.. Bavili se lovom.. Tek kasnije pocinju da grade urbana podrucja, da se bave poljoprivredom i stocarstvom, stvarajuci vestacke sisteme, ljudske naseobine.. A one nastaju iz porodicnih zajednica, sa ocem kao vodjom, koje potom prerastaju u plemenske zajednice.. I tako sve krece..

Da je covek ostao integrisan sa prirodom, da se nije iz nje izdvajao i udruzivao u grupe, formirao zajednice, i stvarao vestacke sisteme (gradove i sela) koji nisu uklopljeni u prirodni ambijent, mi ne bi imali danasnju situaciju..

Ok...pretpotopno vreme svi.

Znaš li ti koja je razlika između pretpotopnog vremena i nakonpotopnog?

I nakon potopa je isto! Ja nisam dao neki poseban period, bas zato sto nema podataka, nisam neposten da trazim nesto sto ne mozes dati! Vec sam rekao daj iz bilo kog perioda, neku studiju koja dokazuje da ljudi ziveci storgo u divljini, umiru od bolesti a ne od starosti!

To nije tezak zadatak..

Ne mozes ti meni navoditi "selo", jer to nije divljina.. TO JE VESTACKI SISTEM!

ILI KOVID PROPUSNICE ILI RESTRIKCIJE! Doktor Kon kaže da su pred nama samo DVE opcije!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag