- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Jovan Prezviter je napisao(la):
Ok, ja sam te pitao, pa kaada su to živeli "u priroi" kada u srednjem veku 95% ljudi živi na selu..ok..selo nije priroda kažeš ti. Pa hajde reci mi kada su živeli u
Stari vek? Pa i tada večćina žive na selu, ili seoskim područjima i u gradovima. Ni tada ne žive u nekakavoj divljini. A razlika između divljine i sela ne postoji. I jedno i drugo je prirodna sredina..puno drveća, trava, šume...samo što drže i stoku..mada ne svi...naravno. Ne znam kakava je razlika?
Znači i u starom veku ljudi žive večinom na selima i u gradovima tadašnjim...a ne u divljini.
I opet su se razboljevali i desetkovali. Kako to?
Ok, ja sam te pitao, pa kaada su to živeli "u priroi" kada u srednjem veku 95% ljudi živi na selu..ok..selo nije priroda kažeš ti. Pa hajde reci mi kada su živeli u
Ziveli su na pocetku nase istorije, relativno svi! Ako su i gradili gradove kasnije opet su biblijski ljudi odrastali u divljini. Patrijarsi su gotovo svi odrasli u divljini daleko od gradova, ziveli su pod satorima, okruzeni drvecem, vazduhom i suncem.. Kasnije odlaze u gradove, ali to nije moglo znacajnije da utice na njih..
Srednji vek nije priroda, niti su to sela.. To su bila urbana podrucja sa posecenom vegetacijom, i takvi uslovi su nezdravi za coveka..
Stari vek? Pa i tada večćina žive na selu, ili seoskim područjima i u gradovima. Ni tada ne žive u nekakavoj divljini. A razlika između divljine i sela ne postoji. I jedno i drugo je prirodna sredina..puno drveća, trava, šume...samo što drže i stoku..mada ne svi...naravno. Ne znam kakava je razlika?
Znači i u starom veku ljudi žive večinom na selima i u gradovima tadašnjim...a ne u divljini.
I opet su se razboljevali i desetkovali. Kako to?