Joj Mire, šta pričaš, de molim te. Kakvo prirodno okruženje ti pominješ ako nije selo. Pa selo je najbolje prirodno okruženje. Sve prirodno
Nije, selo je urbana sredina, ogoljeno sve, poseceno, putevi napravljeni zemljani ili bestonski svejedno, kuce od cigle.. Uglavnom je sve vestacko kao i u gradu!
Covek nije konstruisan da tako zivi, njemu je potrebno sto vise vegetacije, jer vegetacija doprinosi boljem vazduhu ispunjenom antivirusnim i antibakterijskim agensima, koji su coveku potrebni da bi bio u stanju da normalno funkcionise i da se odbrani od bolesti! Ako toga nema dzabe je sve! A u selu toga nema dovoljno..
Drugo, gradovi u srednjem veku nemogu da se porede sa ovim sada..to su bile palankice i ti gradovi su bili prirodno okruženje...
Nisu gradovi tada bili bolji, rekao sam, sve je poseceno, nema dovoljno vegetacije, zdrave hrane (ona se dobija samo u strogim prirodnim uslovima kojih u selu nema), covek je radilica koja se izrabljuje, stres, nemastina briga.. To sve utice na pad imuniteta i na opste stanje..
Znaci ne selo ili grad, vec divljna je resenje!
Znači, u srednjem veku ljudi su živeli mahom u prirodi..100% u prirodi
Nije tacno, u srednjem veku ljudi su ziveli u vestacki stvorenoj sredini, neodrzivom sistemu, koji nije sposoban sam da se obnavlja i da se brine za potrebe svojih stvorenja..
Divljna je odzivi sistem, tj. netaknuta priroda, a ne ovo! Ostavi grad, i nemoj ga odrzavati neko vreme i opustece, a to je zato sto je sve vestacko! Isto je i sa selom!
I to sve nije ih sačuvalo od pomora, boleština
Ti znas da ih to nije sacuvalo od bolesti? Po kojim to podacima? Imas li ti ista? NEMAS!
Ja sam naveo za koleru da je manja stopa zarazenosti u neurbanim podrucjima, pa sad ti pisi ovde gluposti.. To je za selo receno, ali ja ne govorim o selu, vec o divljini, sto je neuporedivo!
Mire, naš imunitet prirodni ima svoje granice. On je daleko od idelaniog koji može zaštititi prirodnim putem.
Nas imuni sistem je savrsen ako se covek nalazi u svom prirodnom stanistu! Ako pak ode u vestacku sredinu, normalno je da organizam nije u stanju da se nosi sa bolestima! To ti je isto kao da si napustio zemlju i otisao na mesec..
A ti sad mozes da pricas tralala do sutra..
Ali moramo znati jednu stvara to je da je naše telo slabašno..nemamo mi savršen imunitet.
Naravno da imamo savrsen imunitet, ali je on vezan za prirodno staniste. U takvom prirodnom okruzenju covek kao i zivotinja "ne oboleva"! Ljudski zivot se u takvim uslovima samo "ugasi" i covek tone u "san"! Zato se u bibliji smrt i naziva "snom", jer su ljudi u proslosti umirali bukvallno "od starosti", samo sklope oci i umru! Nikakvih bolesti nije bilo! To svedoci i biblija da je na pocetku tako bilo!
Naravno, kad je covek poceo da gradi gradove i sela, da se izdvaja iz prirode, formirajuci vestacke sisteme, u takvim uslovima on nije bio u stanju da odrzava zdravlje..
Danasnje bolesti su sve posledica urbane sredine u kojoj covek zivi!
zato podsticaji sami po sebi nisu loši već dobri. I da se čuvamo kroz zdrav način ishrane na sve to i da idemo u prirodu i to..sve nam to treba.
Sam sebe pobijas, sta ce ti odlazak u prirodu kada to ne doprinosi odrzanju tvog zdravlja?
Znaci pises gluposti! I svi ostali koji tvrdite da covek ne moze da odrzi zdravlje do duboke starosti i da samo "zaspi", kao sto biblija i kaze!
Ti veruješ da naš orgbanizam može sa svakom bolešću. Ne, ne
Organizam moze da se izbori apsolutno sa svakom bolescu ako je u svom prirodnom okruzenju.. Ako nije, ne moze da se adaptira na tako promenjene uslove potpuno, jer je rec o "vestackom sistemu", a covek tada bukvalno zivi kao u labarotorijskim uslovima, to je za njega kavez!
Danas vise nema potpuno prirodne sredine, pa je to skoro nemoguce postici, ali je svakako moguce i dalje sacuvati zdravlje aktivnim do duboke starosti i pobediti svaku bolest prirodno, ako se izbegavaju gradovi i sela..
nikako to nije moguće osloniti se isključivo na prirodni imunitet.
Ne mozes se ti osloniti na "prirodni imunitet kad nisi u prirodi, naravno da ne mozes! U gradu ces stradati, jer tvoje telo nije sposobno da zivi u takvim uslovima i nije za to napravljeno..
Ali da je dovoljan prirodni imunitet i sada jeste, u vecini slucajeva moguce ga je podstaci da se i u takvoj situaciji sam izbori sa problemom, bez ikakvih sintetickih lekova.. I zato sam rekao da sinteticke lekove treba izbegavati..