Pa i u šumama i planinama su umirali...umirali svugde. Nije bilo urbanih i gradskih sredina kao sada pa umirali od kuge.
Nisu umirali po sumama pricas budalastine! Iznesi podatke pa onda pricaj. Ne mozes nesto tvrditi bez dokaza!
Po sumama i manje urbanim podrucjima, gotovo uvek imas cistu vodu, i kolera tu ne moze ni da se razvije! I to je sustina onoga sto sam govorio. Jer cista voda je preduslov zdravlja, prirodna i cista sredina, a gradovi su zagadjeni, kanalizacione instalacije itd..
Ako su i umirali u neurbanim sredinama, to je opet posledica neciste vode, rata i nehigijene, a svakako da nisu umirali u toliko velikom broju kao po gradovima..
Naravno pa šta očekivati od antivakcinaša, nego da sumnja. Samo ti Mire sumnjaj. A ovo su činjenice.
Kao prvo, ja nisam antivakcinas! I nemoj da zloupotrebljavas taj epitet!
Kao drugo, ja ne sumnjam vec iznosim proverene informacije!
Tek sa vakcinom kuga se povulkla
Za koleru se vakcina uglavnom ne upotrebljava (deca se ne vakcinisu), i ta bolest vakcinom nije iskorenjena! Zato nemoj da pricas gluposti i hvalis se nekom vakcinom! Sporadicno se i dan danas pojavljuje, ali se leci antibioticima i ubacivanjem tecnosti u organizam..
Vec sam rekao da je u vojvodini, sama od sebe nestala!
Znaci, ne mozes ti koleru navoditi kao primer! Mozes neku drugu bolest za koju se vakcina stvarno upotrebljava! Ocigledno ti ne znas da kolera nije pobedjena vakcinom uopste vec higijenom!
Nama ostalima, preporučam da sa zadovoljstvom nosimo ovo:
Ko zeli neka se vakcinise, sa nase strane je to ok, niko ga nece satanizovati. Problem je sto oni nama brane izbor da se mi ne vakcinisemo i brane nam kretanje.. Osporavaju nam pravo da kazemo - NE!
A jos vise nam brane da iznesemo svoje razloge i misljenja, jer eto nekoga cemo zavesti.. Pa cemu taj strah ako su oni u pravu? Cemu tolika medijska cenzura?