Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kuga je uzela trećinu života u Evropi, u XIV veku kada su 99% živeli na selu. Kako to objašnjavaš?

Selo nije priroda! Ja potpuno drugo nesto zastupam, a ti kao ne razumes! Ja govorim o sumi, planini.. Dakle, sasvim nesto drugo! I selo je takodje urbana sredina!

A pre svega nisi ni podatke dao nego pricas napamet!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
...

Evo kako smo pobedili kugu i koleru. Zahvaljujući ruskom naučniku Vladimiru Havkinu koji je pronašao vakcinu protiv kuge 1896/97. Da toga nije bilo milioni života bi i dalje bili uništeni.

Price za maloumne! Kuga je pocela da jenjava jos 1873. pa se opet pojavila, a do 1897 je skoro nije ni bilo! Zato je ova, kao i sve druge vakcine pod znakom pitanja! Objasnio sam to gore!

Recimo kod nas u vojvodini kolera je sama nestala! Nikakva vakcinacija nije bila sprovodjena!

Osim toga, kako je njegova vakcina uopste efikasna kada se kolera pojavljuje 1899-1923. zatim opet 1961-1970.

Nije efikasna i niko je ni ne primenjuje! Postoje lekovi koji lece koleru u obliku tableta i nikakva vakcina nije spasila svet od kuge! Vadis price iz naftalina..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Bez potvrde o cijepljenju u NY se neće moći ući u restoran, u dvoranu i na priredbu: Vraća se i obveza nošenja maske

Bez potvrde o cijepljenju u New Yorku se neće moći ući u restoran, u športsku dvoranu i na priredbu, rekao je u utorak demokratski gradonačelnik Bill de Blasio, čime je taj grad postao prvi u Sjedinjenim Državama koji uvodi covid putovnice.

Ta mjera nazvana “Key to NYC pass” “zahtijevat će cijepljenje zaposlenika i gostiju restorana u zatvorenom prostoru, korisnika športskih dvorana i posjetitelja priredaba u zatvorenom”, rekao je gradonačelnik na tiskovnoj konferenciji, dodajući da će se tražiti “barem jedna doza” cjepiva.

Centri za prevenciju i za suzbijanje bolesti (CDC), glavna agencija za javno zdravstvo u SAD-u, opetovali su pak preporuku nošenja maske u zatvorenom na područjima visokog rizika, čak i za one koji su cijepljeni.
------------------------
Ljudi, maske morate nositi, s maskama puno ličite životinjama.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Selo nije priroda! Ja potpuno drugo nesto zastupam, a ti kao ne razumes! Ja govorim o sumi, planini.. Dakle, sasvim nesto drugo! I selo je takodje urbana sredina!

A pre svega nisi ni podatke dao nego pricas napamet!
Pa i u šumama i planinama su umirali...umirali svugde. Nije bilo urbanih i gradskih sredina kao sada pa umirali od kuge. Tek sa vakcinom kuga se povulkla

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
...

Price za maloumne! Kuga je pocela da jenjava jos 1873. pa se opet pojavila, a do 1897 je skoro nije ni bilo! Zato je ova, kao i sve druge vakcine pod znakom pitanja! Objasnio sam to gore!

Recimo kod nas u vojvodini kolera je sama nestala! Nikakva vakcinacija nije bila sprovodjena!

Osim toga, kako je njegova vakcina uopste efikasna kada se kolera pojavljuje 1899-1923. zatim opet 1961-1970.

Nije efikasna i niko je ni ne primenjuje! Postoje lekovi koji lece koleru u obliku tableta i nikakva vakcina nije spasila svet od kuge! Vadis price iz naftalina..
Naravno pa šta očekivati od antivakcinaša, nego da sumnja. Samo ti Mire sumnjaj. A ovo su činjenice.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa i u šumama i planinama su umirali...umirali svugde. Nije bilo urbanih i gradskih sredina kao sada pa umirali od kuge.

Nisu umirali po sumama pricas budalastine! Iznesi podatke pa onda pricaj. Ne mozes nesto tvrditi bez dokaza!

Po sumama i manje urbanim podrucjima, gotovo uvek imas cistu vodu, i kolera tu ne moze ni da se razvije! I to je sustina onoga sto sam govorio. Jer cista voda je preduslov zdravlja, prirodna i cista sredina, a gradovi su zagadjeni, kanalizacione instalacije itd..

Ako su i umirali u neurbanim sredinama, to je opet posledica neciste vode, rata i nehigijene, a svakako da nisu umirali u toliko velikom broju kao po gradovima..

Naravno pa šta očekivati od antivakcinaša, nego da sumnja. Samo ti Mire sumnjaj. A ovo su činjenice.

Kao prvo, ja nisam antivakcinas! I nemoj da zloupotrebljavas taj epitet!

Kao drugo, ja ne sumnjam vec iznosim proverene informacije!

Tek sa vakcinom kuga se povulkla

Za koleru se vakcina uglavnom ne upotrebljava (deca se ne vakcinisu), i ta bolest vakcinom nije iskorenjena! Zato nemoj da pricas gluposti i hvalis se nekom vakcinom! Sporadicno se i dan danas pojavljuje, ali se leci antibioticima i ubacivanjem tecnosti u organizam..

Vec sam rekao da je u vojvodini, sama od sebe nestala!

Znaci, ne mozes ti koleru navoditi kao primer! Mozes neku drugu bolest za koju se vakcina stvarno upotrebljava! Ocigledno ti ne znas da kolera nije pobedjena vakcinom uopste vec higijenom!

Nama ostalima, preporučam da sa zadovoljstvom nosimo ovo:

Ko zeli neka se vakcinise, sa nase strane je to ok, niko ga nece satanizovati. Problem je sto oni nama brane izbor da se mi ne vakcinisemo i brane nam kretanje.. Osporavaju nam pravo da kazemo - NE!

A jos vise nam brane da iznesemo svoje razloge i misljenja, jer eto nekoga cemo zavesti.. Pa cemu taj strah ako su oni u pravu? Cemu tolika medijska cenzura?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisu umirali po sumama pricas budalastine!

Ne pričaj koješta. Nisu umirali u šumama. Pa hajde to argumentuj. U šumama nisu umirali..e svašta. Pa jedino ako se izoluju od drugih ljudi koje je pošast zahvatila.
Ako su i umirali, to je opet posledica rata i nehigijene, i svakako da nisu umirali u tako velikom broju kao po gradovima..

Mire, 99% ljudi živi na selu...živi u prirodi...i opet su zahvaćeni boleštinama. Neće te priroda sačuvati od pošasti...posebno ne danas kada je mnogo više ljudi nego tada.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kao drugo, ja ne sumnjam vec iznosim proverene informacije!

Za koleru ne postoji vakcina, odnosno ne upotrebljava se, i ta bolest vakcinom nije iskorenjena! Zato nemoj da pricas gluposti i hvalis se nekom vakcinom! Sporadicno se i dan danas pojavljuje, ali se leci antibioticima i ubacivanjem tecnosti u organizam..

Vec sam rekao da je u vojvodini, sama od sebe nestala!

Te bolesti su isčezle od kada se pojavila vakcina. Zato je i pravljena. Naravno, i antibioticima..pa opet i to je stimulacija organizma. Naravno, zahvaljujući modernoj medicini a vakcine su takođe delo te iste medicine. Ti jedno prihvataš a drugo ne prihvataš. A radi se o istoj medicini. To se zove nekonzistentnošću.

Samo što je razlika između vakcine i antibiotika u tome što antibiotici leče kad je bolest nastala a vakcina sprečava nastanak. Zato postoji i jedno i drugo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne pričaj koješta. Nisu umirali u šumama. Pa hajde to argumentuj. U šumama nisu umirali..e svašta. Pa jedino ako se izoluju od drugih ljudi koje je pošast zahvatila.

Ja ne moram nista da dokazujem!
Ti optuzujes mene da ja pricam gluposti, pa ti dokazi da su umirali po sumama?

Evo, ja cu opet izaci u susret.. Ucestalost kolere u urbanim podrucjima je veca, i to govore studije:

"U podsaharskim afričkim zemljama čini se da je učestalost kolere veća u urbanim područjima.

Stoga urbanizacija ima utjecaj na epidemiologiju kolere. Sveobuhvatno razumijevanje čimbenika rizika specifičnih za urbano okruženje SSA moglo bi biti od koristi u sprječavanju i odgovoru na urbana izbijanja bolesti.

...

Veliki dio opterećenja kolerom javlja se u urbanim područjima, osobito u gustim urbanim sredinama."

Izvor: https://www. sciencedirect. com/science/article/pii/S2588933820300261

Mire, 99% ljudi živi na selu...živi u prirodi...i opet su zahvaćeni boleštinama. Neće te priroda sačuvati od pošasti...posebno ne danas kada je mnogo više ljudi nego tada.

JA NE GOVORIM O SELU! SELO JE TAKODJE URBANA SREDINA DANAS A BILO JE I RANIJE!

JA GOVORIM O INTEGRISANOM PRIRODNOM OKRUZENJU, GDE JE COVEK BUKVALNO DEO PRIRODE!

TI NA SELU NISI U PRIRODI, SAMO SI JOJ BLIZE!

Ostaje ono sto sam rekao, covek u prirodnom integrisanom okruzenju, ako je i sam deo prirodne celine, retko i skoro nikada ne oboljeva.. Grad i selo su vestacki sistemi koji nemaju mogucnost samoodrzanja, dok je priroda odrzivi sistem koji se sam obnavlja, resava otpadka i smeca. Zivot u takvom okruzenju za posledicu ima odsustvo bolesti, jer se sistem brine i o coveku da iz sebe izbaci toksine! Bog je coveka stvorio da zivi okruzen zivotinjama u prirodi, da bude njen sastavni deo i da na kraju "utone u san" (kako se u bibliji smrt sa razlogom i naziva)! Nije planirano da se covek izdvoji iz prirode, da se razboli, i da sa mukom skonca!

Uzrok bolesti je dakle neuskladjenost coveka sa okolinom u kojoj on obitava! Bog nije stvorio coveka da zivi van prirodnog stanista, u vestacki stvorenom sistemu! Kao sto nijedna zivotinja ne moze ziveti u gradu a ostati normalna i zdrava! Zato zivotinje izbegavaju gradske sredine!

Te bolesti su isčezle od kada se pojavila vakcina. Zato je i pravljena.

Kolera nije pobedjena vakcinom!
Boze sveti sta ti pises!

Ti jedno prihvataš a drugo ne prihvataš. A radi se o istoj medicini. To se zove nekonzistentnošću.

Ja ne prihvatam ni jedno ni drugo!

Vecina tih lekova donosi vise stete nego sto pomaze. Zato ja nisam zagovornik sintetickih preparata vec prirodnih lekova! Tj. kad god je moguce, treba ih izbeci!

Samo što je razlika između vakcine i antibiotika u tome što antibiotici leče kad je bolest nastala a vakcina sprečava nastanak. Zato postoji i jedno i drugo.

Ponovicu, kolera nije iskorenjena vakcinom! Ona i danas postoji, i ne primenjuje se nikakva vakcina!

Zato ne pricaj da je vakcina uticala na zaustvljanje bolesti, svi podaci ukazuju da je kolera suzbijana higijenom!

Isti slucaj je i sa Covidom, vakcina koja ima ogranicen rok trajanja kao kod kolere (kod Covida je isto), ne moze uticati na "nestanak bolesti", moze samo ograniciti njenu rasprostranjenost!

Zato se pripremi na dozivotno vakcinisanje i borbu sa Covdom! Jer to oni i zele! Ako ne izmisle neku goru bolest..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag