Jesam li ja pričao da su ljudi živeli na u prirodi u prošlosti 99%. I razboljevali se.
Nego ko je pricao nego ti?
Ti si rekao da veze priroda nema sa odsustvom bolesti! Upravo si ti pisao da je bolest posledica greha! A ja sam tvrdio da je bolest posledica okruzenja u kojem boravis!
Ni biblijski ni teoloski ne stoji da je bolest posledica greha.. Nadji mi to u bibliji i resio si problem?
Ni naucno ovo ne stoji, jer sve te bakterije i virusi su osmisljene tako da pomazu i koriste coveku a ne da mu naskode..
Ti si pričao da nije selo priroda.
Tako je! Selo nije priroda! To je vestacki neodrzivi sistem kao sto je i svaki grad sa unistenom vegetacijom, putevima, kucama itd.. Ostavi ga i opustece, sto govori samo za sebe! To nije priroda!
Kako mozes zvati prirodom nesto sto samo sebe ne moze da odrzava?
Covek koji odraste u takvim uslovima nije vise u stanju da se odbrani od bolesti, jer u startu mu je narusen imunitet od rodjenja.. Generacije prolaze i svi odrastaju u takvim uslovima - u "kavezima", i nisu vise u stanju da se odbrane od bolesti! Dzabe im i odlazak u prirodu kad im je imunitet toliko narusen i telo osteceno nezdravim zivotom, da ne mogu vise da se povrate.. Imunitet se stice u detinjstvu i prenosi se genima..
Potrebno je da prodju vekovi da se covek povrati u neko optimalno stanje sa pocetka, i to jedino ako zivi u pravim uslovima.. Zato je zivotni vek rapidno opadao i pre potopa..
Znaci, gubljenje veze sa prirodom, urbanizacija, seca suma, unistavanje okoline, sto su oni sve radili pre potopa je znacajno uticalo. A potop je samo zadao krajnji udarac, jer je vegetacija nakon njega jos vise unistena, i zivotni vek se zbog toga naglo srozao..
Čekaj, koliko ima Mireta na formu? Jesam li ja pričao da su ljudi živeli na u prirodi u prošlosti 99%. I razboljevali se. Ti si pričao da nije selo priroda. Ok, ja sam te pitao, pa kaada su to živeli "u priroi" kada u srednjem veku 95% ljudi živi na selu..ok..selo nije priroda kažeš ti. Pa hajde reci mi kada su živeli u prirodi onda ako nisu u srednjem veku ni u starom?
To me zanima...kako to razumevaš. Kda su živeli u prirodi?
O cemu ti pricas? Ziveli su ljudi u pocetku u prirodi i bili su jaci jer su odrasli u tom okruzenju! Posebno patrijarsi. Tek kasnije krece nagla urbanizacija.
Ako su i boravili u gradovima to nije znacajnije uticalo na njihov kapacitet! Jer zemlja je tada obliovala sumama, prirodnim resursima, vegetacija je bujala, vetar je raznosio lekovite supstance koje su oni udisali.. Dakle stanje je bilo nakon potopa bar 60% savrseno..
Retko ko je umirao od bolesti i tada.. Josif nije umro, Avram nije, Sara, Noje itd.. Istina Jakov je umro od bolesti, ali opet nakon odlaska u grad.. A to je period kada pocinju ziveti u egiptu u urbanom mestu, pa se taj uticaj ne moze zanemariti, kao i glad nedostatak kvalitetne hrane..
Ok, ja sam te pitao, pa kaada su to živeli "u priroi" kada u srednjem veku 95% ljudi živi na selu..ok..selo nije priroda kažeš ti. Pa hajde reci mi kada su živeli u
Ziveli su na pocetku nase istorije, relativno svi! Ako su i gradili gradove kasnije opet su biblijski ljudi odrastali u divljini. Patrijarsi su gotovo svi odrasli u divljini daleko od gradova, ziveli su pod satorima, okruzeni drvecem, vazduhom i suncem.. Kasnije odlaze u gradove, ali to nije moglo znacajnije da utice na njih..
Srednji vek nije priroda, niti su to sela.. To su bila urbana podrucja sa posecenom vegetacijom, i takvi uslovi su nezdravi za coveka..