Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jahve nepoštuješ ako nema Sina Boga. Samo pod ovom uslovom Ga štuješ :)

Ali Jahve ima Sina koji je Bog. Upravo nam se takvim Bog i objavio. Zato ti ne poštuješ Boga koji se objavio, nego si u svojoj mržnji prema Božjem Sinu i Njegovoj Crkvi (otrovan od pijane proročice) sam u svojoj glavi stvorio svoga boga. Klanjaj mu se i dalje, a ja ću se klanjati svome Stvoritelju i Spasitelju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali Jahve ima Sina koji je Bog. Upravo nam se takvim Bog i objavio. Zato ti ne poštuješ Boga koji se objavio, nego si u svojoj mržnji prema Božjem Sinu i Njegovoj Crkvi (otrovan od pijane proročice) sam u svojoj glavi stvorio svoga boga. Klanjaj mu se i dalje, a ja ću se klanjati svome Stvoritelju i Spasitelju.

Bog kaže "da Jahve niko ne može videti a ostati živ". Ja to verujem. Verujem Jahve. Ako je On tako rekao ja ne mogu tvrditi da je moguće videti Jahve i da On može biti direktno sa nama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bog kaže "da Jahve niko ne može videti a ostati živ".

Naravno da ne možemo svojim očima vidjeti Boga koji je samo duh, ali možemo vidjeti Boga koji je istovremeno i čovjek, Bogočovjeka Isusa Krista.

Ja to verujem. Verujem Jahve. Ako je On tako rekao ja ne mogu tvrditi da je moguće videti Jahve i da On može biti direktno sa nama.

Ja također vjerujem Jahvi, ali ja za razliku od tebe ja vjerujem i Isusu. A Isus kaže: Tko je vidio mene, vidio je i Oca.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno da ne možemo svojim očima vidjeti Boga koji je samo duh, ali možemo vidjeti Boga koji je istovremeno i čovjek, Bogočovjeka Isusa Krista.

Ja također vjerujem Jahvi, ali ja za razliku od tebe ja vjerujem i Isusu. A Isus kaže: Tko je vidio mene, vidio je i Oca.
Jahveovu prisutnost mi ne možemo podneti. Nije dovoljno samo da se "zamaskira" vidljivo obeležje. On bukvalno ne može biti prisutan među stvorenim a ne samo vidljiv. Jer stvoreno ne može podneti Božiji prisutnost.

Zato je nemoguće da dođe na zemlju u telu. Samo kao Čovek potpuni.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
"Da je Bog znao da se to neće desiti" a nije znao. Mire, tako isto priča naš prijatelj da Bog nije znao da će Adam i Eva sagrešiti...
To Zaokret ne prica, on porice Bozansko sveznanje! Bog itekako poseduje sveznanje, ali je kao covek koji je nadahnut i koji vidi buducnost, i koji ne koristi tu sposobnost stalno , tako ni Bog ne koristi ovu sposobnost stalno!

To vidimo iz njegovog delovanja, iz uslovnih prorocanstava i sl.. Na primer kada je hteo da pobije Izraelce i od Mojsija nacini nov narod! To ne bi radio niti bi zeleo to da ucini, da je pogledao buducnost!

I bas zato ni Isus ne mora znati sve o buducnosti unapred! I ovo navoditi kao dokaz da Isus nije Bog je van pameti!

No, ova proroštva će se ostvariti u krajnjem ishodu..i to će biti sa 144000 od Izraela(verujem tako). Bog uvek nađe načina da podari svoje obećane blagoslove..ali dok se ne navrše vremena neznabožaca. No, to je posebna tema.
Jovane ne fantaziraj! Mogu ti navesti bezbroj primera gde Bogu nije poznata buducnost, jer on se ne ponasa kao da mu je poznata!

Zasto bi on hteo da pobije izraelce i od Mojsija napravi novi narod, ako vec zna ishod? Zasto bi Avrama kusao da prinese sina svog na zrtvu ako zna da ce on to svejedno uciniti? I jos kaze "SADA POZNAH DA SE BOJIS BOGA KADA NISI POSTEDEO SINA SVOJEGA" - dakle govori kao da mu to nije poznato unapred!

Rekao sam, Bog poseduje sposobnost da moze da pronikne u buducnost, ali tu sposobnost ne koristi stalno, niti je osudjen da "mora da zna sve unapred"!

Zato ni Isus ne mora da zna buducnost da bi bio Bog!

Ovaj argumenat je nevidjena glupost Jehovinih Svedoka i muslimana, od kojih si i ti pokupio svoju teologiju!

Dakle, Mire, zna Bog sve i ono što će se ostvariti i ono što neće. Sve..nema praznine u Božanskom znanju. Ili nije Jahve...onda.
NE!

VEC BOG MOZE ZNATI BUDUCNOST AKO TO ZELI, ALI MOZE ODLUCITI DA NE GLEDA U BUDUCNOST!

Kad bi bilo tako kako ti pricas, onda brojni stihovi nemaju smisla, a Bog bi bio "osudjen na predznanje" pa bi sam sebe ogranicio! Ako on zna sve unapred i pre nego sto pocne da radi, odlucio bi da ne radi nista!

Sta ima da gleda samog sebe kako radi nesto ili druge u buducnosti? Glupost!

Na sta bi to licilo, probudis se i vec sve unapred znas sta ce se desiti tog dana? Pa gde je tu zabava? Poludeo bi!

Zato i Bog voli neizvesnost kao i svaki covek, i zato je prvom coveku dao slobodnu volju, i nije ga predodredio da bude poslusan, jer zeli interakciju sa njim, u krajnjem on zeli odnos pun ljubavi sa covekom, a ne da vec unapred zna sta ce ovaj reci.. Na sta bi to licilo, kao da pricas sa robotom?

To bi izgledalo kao da si u fimu "dan mrmota"! Svaki dan ti je isti, sve se neprekidno ponavlja, a ti znas sta ce ko reci ili uciniti! Pa to je ludilo!

Zato tu sposobnost Bog ne koristi osim kad je ratno stanje (vanredna situacija), da bi predvideo potez neprijatelja, a ne na svakodnevnom nivou!

Jovan misli da je Bog zarobljen predznanjem kao glumac u filmu "Dan mrmota" :

Groundhog_Day_(movie_poster).jpg

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To Zaokret ne prica, on porice Bozansko sveznanje! Bog itekako poseduje sveznanje, ali je kao covek koji je nadahnut i koji vidi buducnost, i koji ne koristi tu sposobnost stalno , tako ni Bog ne koristi ovu sposobnost stalno!

To vidimo iz njegovog delovanja, iz uslovnih prorocanstava i sl.. Na primer kada je hteo da pobije Izraelce i od Mojsija nacini nov narod! To ne bi radio niti bi zeleo to da ucini, da je pogledao buducnost!

I bas zato ni Isus ne mora znati sve o buducnosti unapred! I ovo navoditi kao dokaz da Isus nije Bog je van pameti!

Jovane ne fantaziraj! Mogu ti navesti bezbroj primera gde Bogu nije poznata buducnost, jer on se ne ponasa kao da mu je nepoznata!

Zasto bi hteo da pobije izraelce i od Mojsija napravi novi narod, ako vec zna ishod? Zasto bi Avrama kusao da prinese sina svog na zrtvu ako zna ds ce on to svejedno uciniti? I jos kaze "SADA POZNAH DA SE BOJIS BOGA KADA NISI POSTEDEO SINA SVOJEGA" - dakle govori kao da mu to nije poznato unapred!

Rekao sam, Bog poseduje sposobnost da moze da pronikne u buducnost, ali tu sposobnost ne koristi stslno, niti je osudjen da "mora sve znati unapred"!

Zato ni Isus ne mora znati buducnost da bi bio Bog!

Ovaj argumenat je nevidjena glupost Jehovinih Svedoka i muslimana, od kojih si i ti pokupio svoju teologiju!

NE!

NEGO BOG MOZE ZNATI BUDUCNOST AKO TO ZELI, ALI MOZE ODLUCITI DA NE GLEDA U BUDUCNOST!

Jer kad bi bilo kako ti pricas, onda brojni stihovi nemaju smisla, i Bog bi bio "osudjen na predznanje" pa bi sam sebe time ogranicio! Ako on zna sve unapred i pre nego sto pocne da radi, odlucio bi da brojne poslove ne izvede uopste!

Sta ima da gleda samog sebe kako radi nesto ili druge u buducnosti? Glupost!

Na sta bi to licilo, probudis se i vec unapred znas sta ce se desiti tog dana? Pa gde je tu zabava? Poludeo bi!

Zato i Bog voli neizvesnost kao i svaki covek, i zato je prvom coveku i dao slobodnu volju, a nije ga predodredio da bude poslusan, jer zeli interakciju sa njim, krajnjem on zeli odnos sa covekom, a ne moze ga imati ako vec unapred zna sta ce ovaj reci..

To bi licilo kao da zivis u fimu "dan mrmota" mislim da se tako zove film! Gde ti je svaki dan isti, i sve se neorekidno ponavlja a ti znas sta ce ko reci ili uciniti! To je ludilo!

Zato tu sposobnost Bog nema razloga da koristi osim ako je ratno stanje, da bi predvideo poteze neprijatelja! Zato on tu sposobnost koristi samo u vanrednim slucajevima, a ne na svakodnevnom nivou!
I šta je razlika između tebe i Zaokreta? Kada ti poričeš da Bog sve zna kao i on. Isto je to.

Jedino se moje mišljenje razlikuje. Ja verujem da Bog zna sve i uvek sve zna.

I Njemu to znanje ne može nauditi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jahveovu prisutnost mi ne možemo podneti.

Post 32,31: Onom mjestu Jakov nadjene ime Penuel jer - reče - "Vidjeh Boga licem u lice, i na životu ostadoh."

Nije dovoljno samo da se "zamaskira" vidljivo obeležje.

Gdje u Biblije piše da se Bog (Riječ) zamaskirao u nešto.

On bukvalno ne može biti prisutan među stvorenim a ne samo vidljiv. Jer stvoreno ne može podneti Božiji prisutnost.

Onda Isus laže - Tko je vidio mene, vidio je i Oca - Laže li Isus?

Zato je nemoguće da dođe na zemlju u telu. Samo kao Čovek potpuni.

Ti mu ne dopuštaš!?!?!? Čovječe, zar te tolika otrovala pijana proročica da ti sebi uzimaš za pravo Bogu određivati što može a što ne može.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti mu ne dopuštaš!?!?!? Čovječe, zar te tolika otrovala pijana proročica da ti sebi uzimaš za pravo Bogu određivati što može a što ne može.

I upravo se tim rečima i razotkrio.

Njima je cilj, postanje, osnova, Uslovljavanje Boga.

Uostalom, to govori čitava njihova "teologija" i "soterologija".

Bog kome se oni klanjaju nije Bog, nego simulakrum, alter ego čovekov, usukano, nesposbno, zatvoreno, NE BIĆE.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Post 32,31: Onom mjestu Jakov nadjene ime Penuel jer - reče - "Vidjeh Boga licem u lice, i na životu ostadoh."

Gdje u Biblije piše da se Bog (Riječ) zamaskirao u nešto.

Onda Isus laže - Tko je vidio mene, vidio je i Oca - Laže li Isus?

Isus govori o karakteru. Ni jedan Judej(učenici) koji je slušao Isusa nije nipošto zaključivao da Isus govori o Božanskoj prirodi koju poseduje, jer zna da je to nemoguće za čoveka-stvoreno podneti, već su mogli znati da On govori o savršenom karakteru. I prvi čovek je stvoren "na sliku" Božiju...to nije značilo Božija priroda i Adamu već karakter.

I hajde na adekvatnoj temi...ovo je što kaže Mire, tema o covidu19

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag