Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nego Mire, nemoj ulaziti u svakojake čudne teorije o Božijem neznanju. To je strahovita hula. Isus ne zna i nije nikakav problem. I sam znaš da Isus nije bio Bog na zemlji. On je telo. To nama hrišanima nije problem da shvatimo. Pusti dogmu o bogo-čovečanskoj prirodi na zemlji. Samo gledaj šta sam Isus kaže.

Neka ti Mire odgovori, ali ni ne mogu ovo prešutjeti.
Kojim kršćanima nije problem shvatiti da Isus nije bio Bog na zemlji, kako ti kažeš? Ježim se i na tu samu pomisao. Duh Sveti me/nas štiti od takvih zabluda. :)
Mi kršćani vjerujemo da je Isus pravi Bog i pravi čovjek upravo zato jer se tako objavio i pokazao svojim djelima.

Glede teksta:
" Vidje Gospodin kako je čovjekova pokvarenost na zemlji velika i kako je svaka pomisao u njegovoj pameti uvijek samo zloća. I Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji. Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku -
jer sam se pokajao što sam ih napravio.
Ali je Noa našao milost u očima Jahvinim."
( Post, 6, 5)

Ovo kršćanima nije teško za shvatiti, ne znam zašto je tebi?
Bog je htio i stalno hoće iskazati ljudima milost, ali ljudi neće.
Jednostavno je, čovjek je Božje stvorenje, a ponaša se kao glupi lonac koji kaže lončaru -što si me tako napravio? Osim toga Bog stalno nudi svoje prijateljstvo/ savez, ali ljudi su ti koji okreću leđa Bogu.
Biblijski izraz " Bog se pokaja" i "Bog se ražalosti" odlično izražavaju naum Božji s ljudima i ljudsku nezahvalnost.
Sve Bog zna, ali je pustio čovjeka da hodi kako mu se hoće.
Da li je pretjerano reći da Bog trči za nama da nas spasi? :rolleyes:

Nije,
jer na jednom mjestu piše da "sam Bog HITA da vas spasi."

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Glede teksta:
" Vidje Gospodin kako je čovjekova pokvarenost na zemlji velika i kako je svaka pomisao u njegovoj pameti uvijek samo zloća. I Jahve se pokaja i u svom srcu ražalosti što je načinio čovjeka na zemlji. Reče Jahve: "Ljude koje sam stvorio izbrisat ću s lica zemlje - od čovjeka do zvijeri, puzavce i ptice u zraku -
jer sam se pokajao što sam ih napravio.
Ali je Noa našao milost u očima Jahvinim."
( Post, 6, 5)

Ovo kršćanima nije teško za shvatiti, ne znam zašto je tebi?

Ne zdvaja Jovan nad ovim tekstom. Ovdje je riječ o "Jahvi", a Jovan "židovskog Jahvu" (starozavjetnog Jahvu) i smatra jedinim pravim Bogom. I nije Bog Trojstvo - naučava Jovan. I nije Sin Bog - huli Jovan. I nije Duh Sveti Bog - hulu nad hulama izriče Jovan. A mi kršćani po Jovanu smo pogani, jer vjerujemo da je običan čovje Isus Bog. Zbog toga, tvrdi Jovan, jedini pravi sljedbenici Isusa Krista jesu Nazareni, i on sebe deklarira i naziva Nazarenom. Ovu bogohulnost je zapravo pokupio od Miroljuba Petrovića, koji također tvrdi da Isusovi apostoli nisu uopće bili kršćani. Neki dan si vidjela da im i "vojvoda Vojo" ima ista ta subotarska vjerovanja. Zato Jovan i jest Jovan Prezviter Deretić fejk-čeker.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ne zdvaja Jovan nad ovim tekstom. Ovdje je riječ o "Jahvi", a Jovan "židovskog Jahvu" (starozavjetnog Jahvu) i smatra jedinim pravim Bogom. I nije Bog Trojstvo - naučava Jovan. I nije Sin Bog - huli Jovan. I nije Duh Sveti Bog - hulu nad hulama izriče Jovan. A mi kršćani po Jovanu smo pogani, jer vjerujemo da je običan čovje Isus Bog. Zbog toga, tvrdi Jovan, jedini pravi sljedbenici Isusa Krista jesu Nazareni, i on sebe deklarira i naziva Nazarenom. Ovu bogohulnost je zapravo pokupio od Miroljuba Petrovića, koji također tvrdi da Isusovi apostoli nisu uopće bili kršćani. Neki dan si vidjela da im i "vojvoda Vojo" ima ista ta subotarska vjerovanja. Zato Jovan i jest Jovan Prezviter Deretić fejk-čeker.

O dragi Bože, kakva zbrka-to je previše za mene. :confused:
Ne znam zašto mi ove riječi dođoše u pamet?

Krivi učitelji

"Bilo je u narodu i lažnih proroka, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, onih koji će prokrijumčariti pogubna krivovjerja, zanijekati Gospodina koji ih otkupi, i navući na se brzu propast...Zbog njih će se kuditi put istine...pogrđuju što ne poznaju... Oni su izvori bezvodni, oblaci vjetrom gonjeni; za njih se čuva mrkla tmina. Naklapajući naduvene ispraznosti...Obećavaju im slobodu, a sami su robovi pokvarenosti. Jer svatko robuje onomu tko ga svlada. Doista, pošto su po spoznaji Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista odbjegli od prljavština svijeta, ako se opet u njih upleću i daju se svladati, ovo im je potonje gore od onoga prvoga... okrenuti leđa svetoj zapovijedi koja im je predana. ( Druga Petrova, nije-važno-koji-broj)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To ti činiš. I to upregnut od sotone. Apostoli su ovako vjerovali:

Iv 16,29-30: Kažu mu učenici: "Evo, sad otvoreno zboriš i nikakvom se poredbom ne služiš. Sada znamo da sve znaš i ne treba da te tko pita. Stoga vjerujemo da si izišao od Boga."
Sve u vezi njihove odanosti Njemu. Ne gledaš kontest. Ovaj stih smo odavno prešli. Kontekst nije sveznanje(jer Hristos ne zna dan i čas dolaska) već sve zna o njihovoj odanosti Njemu.

Nego ti imaš faličnog" Boga". Ne zna..

Moj Jahve sve zna.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja nisam pokrenuo ovu temu. Zašto meni da objašnjavaš. Pitan sam od drugih...nisam ja pokrenuo. Ja sam za to da se pređe tamo na temu gde odgovara.

Nego Mire, nemoj ulaziti u svakojake čudne teorije o Božijem neznanju. To je strahovita hula. Isus ne zna i nije niakakav problem. I sam znaš da Isus nije bio Bog na zemlji. On je telo. To nama hrišanima niej problem da shvatimo. Pusti dogmu o bogo-čovečanskoj prirodi na zemlji. Samo gledaj šta sam Isus kaže.

Pozdrav.
Jovane Hristos je BOG U TELU - BOGOCOVEK! A ti veruj sta god su ti rekli! Biblija ne unizava Hrista!

Sto se tice "sveznanja", Bog sve zna ako zeli znati, a ako ne zeli, to je njegovo pravo da ne zna! Jer ako Bog "mora sve da zna" unapred i ako tog predznanja ne moze da se oslobodi, onda je on zarobljen tim predznanjem, i tada nije svemoguc Bog! On postaje "ogranicen"!

Isus bira da ne zna, i tu ne postoji nikakav problem! Ja sam ti pokazao da Jahve takodje ne koristi prekogniciju neprestano, jer nije znao sta ce biti sa covekom unapred, i zato ga je iznenadila zloca koju je video pre potopa! Zato se pokajao sto je stvorio coveka, i hteo je da ga potpuno istrebi!

Tvoja teologija ovde pada logicki, a ti ovo ne mozes resiti ni stihovima!

Pitah te, može li Bog da ne zna? Kako to Bog ne zna?
Moze Bog da ne zna! Vidimo da nije znao sta ce desiti sa covekom! Jer ako je znao, tj. unapred video koliko ce covek zao postati, ne bi se onda iznenadio - I NE BI SE POKAJAO STO GA JE STVORIO! NE BI HTEO DA GA ISTREBI SASVIM!

Prosto ko pasulj! Ovo je jasno i maloumnima! Nije jasno tvrdoglavima, i onima koji misle da su nadahnuti, da su doziveli neko prosvetljenje, kao tebi!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sve u vezi njihove odanosti Njemu. Ne gledaš kontest.

Kontekst? A kontekst je ono što subotar kaže. Samo subotari znaju što je pravi kontekst. Samo subotari mogu ispravno tumačiti Bibliju, jer samo subotari imaju "jedini nepogrešivi tumač Biblije - spise Ellen White. Ali malo morgen, subotaru, "tumač vam je alkoholiziran".

Ovaj stih smo odavno prešli.

Tko ga je prešao. Ti sa subotarima i muhamedancima?

Kontekst nije sveznanje(jer Hristos ne zna dan i čas dolaska) već sve zna o njihovoj odanosti Njemu.

Laprdane, u tome tekstu nije uopće riječ o odanosti apostola Isusu, nego baš o znanju koje im Isus priopćava. Baš si laprdan i najdrskija lijenčina. Zašto bar ne pročitaš citat koji sam naveo?

Nego ti imaš faličnog" Boga". Ne zna..

Moj Jahve sve zna.

Zašto se "tvoj jahve" kaje za svoje postupke koje je učinio?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Moze Bog da ne zna! Vidimo da nije znao sta ce desiti sa covekom! Jer ako je znao, tj. unapred video koliko ce covek zao postati, ne bi se onda iznenadio - I NE BI SE POKAJAO STO GA JE STVORIO! NE BI HTEO

Prosto ko pasulj! Ovo je jasno i maloumnima! Nije jasno tvrdoglavima, i onima koji misle da su nadahnuti, da su doziveli neko prosvetljenje, kao tebi!

On kaže "vidim od početka kraj". To je Jahve to je Bog. Ja za nekog drugog koga propovedaš zaista ne znam.

Jahve nema ni jednu objavu gde On kaže da nešto ne zna. Nasuprot, Jahve ističe svoje sveznanje nasuprot stvorenjima koja su ograničena. On sve zna uvek, u svakom trenutku. To je pravi Bog. Moj Bog.

Za druge ne znam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag