Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja tebe ne razumijem. Nisam u šoku, samo mi je žao. Da li je slučajno što si se uhvatio tog stiha iz Evanđelja u kojem Isus kaže da ne zna (dana ni časa) ili ti to potvrđuje nešto vezano uz Ellen White? Jer ona, kobajagi, zna.

Nema veze sa Elenom. Nju nećemo sada mešati, jer nije zaista vezano za nju.

Drugo, šta znači "uhvatio si se za taj stih"? Zar ima nešto nejasno u tom stihu? Šta misliš?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dobro, 'ajd, reci mi kako tumačiš ovo:
"..da pasete Crkvu Božju koju Bog steče krvlju svojom."

"Pazite na sebe i na sve stado u kojem vas Duh Sveti postavi nadglednicima,
da pasete Crkvu Božju Bog koju steče krvlju svojom.
"Ja znam da će nakon mog odlaska među vas uljesti vuci okrutni koji ne štede stada,
a između vas će samih ustati ljudi koji će iskrivljavati nauk da bi odvukli učenike za sobom."

Hajde prvo onaj stih. On je jasan. Moramo taj stih razumeti. Šta misliš dakle, zašto Isus "ne zna".

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nema veze sa Elenom. Nju nećemo sada mešati, jer nije zaista vezano za nju.

O. K. Napisala sam jer si rekao da Bog može otkriti čovjeku ako želi, a i zbog tvog uvjerenja da je ona dobila proroštvo za drugi Kristov dolazak. No, dobro, ako nije-nije.

Drugo, šta znači "uhvatio si se za taj stih"? Zar ima nešto nejasno u tom stihu? Šta misliš?

Ima barem desetak jasnih stihova u Evanđelju gdje Isus govori o sebi u svojstvu Boga, iako nikad nije rekao:
"Ja sam Bog." Što misliš da je tako rekao, ljudi bi popadali u nesvijest, Samaritanka bi preneražena skočila u bunar... malo karikiram, :) ali razumiješ što hoću reći. Bog utjelovljen u Isusu živio je običan život, nama u svemu jednak osim u grijehu. Kako bi se mogao razumjeti Pavlov citat:

"On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. u Isusu živio je običan život, nama u svemu jednak osim u grijehu."

Sam sebe "oplijeni"? Nije to jednostavno za shvatiti, a kamoli izreći, ali hoće reći da se na neki način "odriče" svog božanstva da bi bio sluga/čovjek. Emanuel=I S-nama- Bog.

Glede ovog stiha da Isus ne zna....zna, itekako zna. Meni je to jasno i već sam jednom rekla: to je božanski odgovor. U drugoj prilici Isus je rekao:
" On im odgovori: "Nije vaše znati vremena i zgode koje je Otac podredio svojoj vlasti." ( Dj, 1, 17)

"NIJE VAŠE..." i na to se kaže: Amen! I ništa više.

Jovane, nije naše, a još manje vaše. :)

Kad kažem "uhvatio se"...da, ako te je to uvjerilo da Isus nije Božji sin, ondaje to jako, jako loše -za tebe.
Ti si na moju primjedbu da je premalo uzeti dva stiha iz Evanđelja koje vi primjenjujete za sebe iz Apokalipse: drže zapovijedi i imaju svjedočanstvo Isusovo, ti si rekao dovoljno su dva...
A sad ti je dovoljan samo jedan? :rolleyes:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ima barem desetak jasnih stihova u Evanđelju gdje Isus govori o sebi u svojstvu Boga, iako nikad nije rekao:
"Ja sam Bog." Što misliš da je tako rekao, ljudi bi popadali u nesvijest, Samaritanka bi preneražena skočila u bunar... malo karikiram, :) ali razumiješ što hoću reći. Bog utjelovljen u Isusu živio je običan život, nama u svemu jednak osim u grijehu. Kako bi se mogao razumjeti Pavlov citat:

"On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. u Isusu živio je običan život, nama u svemu jednak osim u grijehu."

Sam sebe "oplijeni"? Nije to jednostavno za shvatiti, a kamoli izreći, ali hoće reći da se na neki način "odriče" svog božanstva da bi bio sluga/čovjek. Emanuel=I S-nama- Bog.

Glede ovog stiha da Isus ne zna....zna, itekako zna. Meni je to jasno i već sam jednom rekla: to je božanski odgovor. U drugoj prilici Isus je rekao:
" On im odgovori: "Nije vaše znati vremena i zgode koje je Otac podredio svojoj vlasti." ( Dj, 1, 17)

"NIJE VAŠE..." i na to se kaže: Amen! I ništa više.

Kad kažem "uhvatio se"...da, ako te je to uvjerilo da Isus nije Božji sin, ondaje to jako, jako loše -za tebe.
Ti si na moju primjedbu da je premalo uzeti dva stiha iz Evanđelja koje vi primjenjujete za sebe iz Apokalipse: drže zapovijedi i imaju svjedočanstvo Isusovo, ti si rekao dovoljno su dva...
A sad ti je dovoljan samo jedan?

Ja sam te pitao za ovaj stih. Kako ovaj stih razumeš? Prećićemo i ostale nikakav problem i to na temi vezanoj za Hristovo Božanstvo.

Ali kako bi ti ovaj stih razumela..zašto On kaže da "ne zna".

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Ničije nije. NIČIJE osim Božije.

A Sin ZNA, jer Otac je u Sinu i Sin u Ocu.

Ne bi ga uvjerilo da to nije tražio.

Naime, on nikada, ponavljam nikada i nije verovao ISUSU.

Shvati, tko veruje, ne proverava. Tko proverava, SUMNJA.

I ne radi se tu o duhovima koje smo pozvani da proveravamo, nego o samom BOGU.

Uostalom, kako je započeo pad čovjekov?

SUMNJOM U BOGA.

Ps. Okultisti su i gatare. Pisma koriste kao divinacijsko sredstvo.

A Boga na taj način prizvati, još manje usloviti, jer Njega usloviti nitko ne može, NE MOGU.

Na koga onda oni liče?

Na Baalove "proroke", što se udarahu, u epilepsiju padaju, prizivajući svog "boga"....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag