Razumem ja tebe, i tvoj šok tvrdnjom o Hristovoj prirodi. Ali zato sam ti i rekao, Pismo mi kaže ko je, On sam kaže. Ja Mu verujem i znam da govori istinu.
Ja tebe
ne razumijem. Nisam u šoku, samo mi je žao. Da li je slučajno što si se uhvatio tog stiha iz Evanđelja u kojem
Isus kaže da ne zna (dana ni časa) ili ti to potvrđuje nešto vezano uz Ellen White? Jer ona, kobajagi,
zna.
Jer ako je to razlog, onda je očito da ti je
Ellenina riječ važnija od Isusove.
Glede Kristove božanske i ljudske naravi, mi ne možemo znati kako je On to živio, samo
vjerujemo da je bio pravi čovjek i pravi Bog. Pričice da je kao dijete, igrajući se, pravio ptice i ribice od blata i zatim ih oživljavao, nisu priče ni za malu djecu. A mogao je, ali nije. Nije to Isus kojeg poznamo iz Evanđelja. Ni s največim čudesima koja je učinio nije htio
zapanjiti čovjeka, već dati slavu Bogu. Jer čudo bi u tom smislu bilo nasilje nad ljudskim duhom i njegovom prirodom.
Bog Čovjekoljubac to ne radi. Zato Isus
, kao čovjek, nije želio reći kad će doći onaj zadnji dan jer to bi bilo
mučenje za ljude. Isus je dobro poznavao ljudsku prirodu. Rekao nam je -
Budite kao djeca, ne budite zabrinuti kao pogani, ne bojte se, ja sam s vama...
Biti
radostan! I u miru - to je odlika zrelog kršćanina.
Dobro, 'ajd, reci mi kako tumačiš ovo:
"..
da pasete Crkvu Božju koju Bog steče krvlju svojom."
"Pazite na sebe i na sve stado u kojem vas Duh Sveti postavi nadglednicima,
da pasete Crkvu Božju Bog koju steče krvlju svojom.
"Ja znam da će nakon mog odlaska među vas uljesti vuci okrutni koji ne štede stada,
a između vas će samih ustati ljudi koji će iskrivljavati nauk da bi odvukli učenike za sobom."