Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
:oops:

:rolleyes:

:)
Ništa ja tebe ne razumijem. Odoh malo prošetati. Valjda ću naći još negdje hlada...
Priroda je uvijek kao otvorena knjiga Božjih ljepota. I evo, dok budem "gledala" Boga u njegovim stvorenjima
koja Ga tako snažno navješćuju, sjetit ću te se...da nađeš Isusa-živog Boga u sebi i da živiš u izobilju.
A ako ne - životarit ćeš.

Otkrij mi ljupko lice,
Nek pogled me na tu ljepotu satre:
Od ove teške vatre.
Ozdravlja to nas samo.
Da lik Ljubljenog prisutan gledamo!
Razumem ja tebe, i tvoj šok tvrdnjom o Hristovoj prirodi. Ali zato sam ti i rekao, Pismo mi kaže ko je, On sam kaže. Ja Mu verujem i znam da govori istinu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
No, dosada nisam čula da bi se dogodilo obrnuto. Prvo vjeruješ u Isusa, Sina Božjega, a onda ti se u Evanđelju otkrije da Isus to nije.

Vjeruj mi, mnogo puta se dogodilo upravo tako, obrnuto. Uostalom, kako nastadoše kultovi američkog revivala?

Iščitavanjem Pisama. A ni jedan od kultova senki (da senki) ne vjeruje u Isusa Krista Sina Božijega, Boga Samog.

Naime, u Svetom Pismu, kao uostalom i u svakoj knjizi pisanoj stolećima, svatko može naći upravo ono što TRAŽI.

Tražimo li Boga, naćićemo Ga, tražimo li đavla, i njega ćemo naći.

Tražimo li duhovnu utjehu, naći ćemo je. Tražimo li kuharicu, i nju ćemo naći....

Problem je u tome šta TRAŽIMO.

Jednostavno, Pismo može biti i lijek i otrov.

Priđemo li mu kao duhovnoj literaturi, tražeći Boga svojim srcem, NAĆI ĆEMO GA.

Priđemo li Pismima kao "dokazima", onda mi Boga i ne tražimo, jer u NJEGA I NE VERUJEMO.

Shodno tome, Sveto Pismo ima i još jednu, "sakrivenu" svrhu... Funkciju razotkrivanja onoga što je nama zaista u duši. Tačnije koga u stvari tražimo, šta tražimo i u šta VJERUJEMO.

Ako je izostao učinak dobrog Duha i rasvijetljenje razuma i srca, kako da to drugačije kažem nego da si "potamnio."

Tamu je izabrao, tama ga i obuzima.

Svatko ko umjesto Svjetla pravoga, Svjetla Kristovoga izabere "malo svjetlo" Samaelovo, tama ga obuzima.

Sjeti se, tama nudi brza, ljudskom umu "razumljiva" rešenja....

Priroda je uvijek kao otvorena knjiga Božjih ljepota. I evo, dok budem "gledala" Boga u njegovim stvorenjima
koja Ga tako snažno navješćuju, sjetit ću te se...da nađeš Isusa-živog Boga u sebi i da živiš u izobilju.
A ako ne - životarit ćeš.

Neće životariti, nego umrijeti u grijesima svojim.

Odabrao je Samaelovo "malo svjetlo", ljudskom umu "razumljivo".

Doslovno, u Svetom Pismu, jer Kristu vjerovao nikada i nije, tražio je đavla, đavla je i našao.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jedno je Sin Božiji a drugo je Božanstvo. Isus sam kaže da Njemu ne pripada nešto što ima samo Bog. On je zna dan i čas. A Sin Božiji je kažem nešto drugo. To je Mešijah titula.
Sektaška mantra. Što je "sektaška mantra"? Sektaška mantra je ponavljanje jednog, ili eventualno jednog i pol, biblijskog citata kojeg suprotstavljaju desetinama drugih biblijskih citata koji najjasnije opovrgavaju njihova "pendrek-tumačenja" Biblije.

Najtipičnije primjere sektaške mantre imate upravo ovdje, evo ih:

1. Jovanova mantra da "Isus ne zna ni dana ni časa", pa onda ne može biti ni Bog. Kad mu na to čovjek spomene Tominu "ispovijed": "Gospodin moj i Bog moj", Jovan će: "I sotona je u Bibliji nazvan bogom a nije Bog. Isus i sotona su bogovi samo po položaju".

2. Zaokret već godinama mantra kako je Isus bio u utrobi zemlje "tri dana i tri noći". A onda, dokazuje Zaokret, Isus nije mogao uskrsnuti "treći dan". Nema veze što u Bibliji piše najjasnije da je Isus uskrsnuo "treći dan", kao što u Jovanom slučaju sveti Toma Isusa naziva Bogom, "sektaš-mantraš" Zaokret, isto kao "sektaš-mantraš" Jovan, ne može se osloboditi onoga čemu ga je "poučio" mrzitelj Krista i Kristove Crkve.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sektaška mantra. Što je "sektaška mantra"? Sektaška mantra je ponavljanje jednog, ili eventualno jednog i pol, biblijskog citata kojeg suprotstavljaju desetinama drugih biblijskih citata koji najjasnije opovrgavaju njihova "pendrek-tumačenja" Biblije.

Najtipičnije primjere sektaške mantre imate upravo ovdje, evo ih:

1. Jovanova mantra da "Isus ne zna ni dana ni časa", pa onda ne može biti ni Bog. Kad mu na to čovjek spomene Tominu "ispovijed": "Gospodin moj i Bog moj", Jovan će: "I sotona je u Bibliji nazvan bogom a nije Bog. Isus i sotona su bogovi samo po položaju".

2. Zaokret već godinama mantra kako je Isus bio u utrobi zemlje "tri dana i tri noći". A onda, dokazuje Zaokret, Isus nije mogao uskrsnuti "treći dan". Nema veze što u Bibliji piše najjasnije da je Isus uskrsnuo "treći dan", kao što u Jovanom slučaju sveti Toma Isusa naziva Bogom, "sektaš-mantraš" Zaokret, isto kao "sektaš-mantraš" Jovan, ne može se osloboditi onoga čemu ga je "poučio" mrzitelj Krista i Kristove Crkve.
Nema mantre, već ne možeš ostati nem na citat. Isus je rekao i to je tako. Citat je jasan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag