Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Gdje to piše?
Haha, sad si i mene iznenadio s ovim pitanjem. Mora da je sv. Pavao negdje to rekao...
Bog sve zna i ljubi nas -meni je uvijek to u glavi.
da imamo iskustveni odgovor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Gdje to piše?
Haha, sad si i mene iznenadio s ovim pitanjem. Mora da je sv. Pavao negdje to rekao...
Shvati, tko veruje, ne proverava. Tko proverava, SUMNJA.
Šta? Isus kaže:"samo Otac zna". Sin "ne zna". Dakle?Gdje to piše?
On je pod uticajem muslimana i drugih sa foruma to zakljucio! Dakle, to je nametnuta ideja spolja i nije proizasla citanjem biblije..No, dosada nisam čula da bi se dogodilo obrnuto. Prvo vjeruješ u Isusa, Sina Božjega, a onda ti se u Evanđelju otkrije da Isus to nije.
Niti on sam sebe razume!Ništa ja tebe ne razumijem. Odoh malo prošetati
Da, sumnja je suprotnost vjeri, iako kažu da je u hebrejskom jeziku riječ strah stoji nasuprot vjeri. Kako god, mislim da je rast vjeri povezan sa traženjem, pa i sumnjom, ali ne izazivanjem Boga.
On je pod uticajem muslimana i drugih sa foruma to zakljucio! Dakle, to je nametnuta ideja i nije proizasla citanjem biblije..
Da slikovito objasnim - spremacica u nekoj firmi ne zna sta radi direktor, niti hoce da se time bavi, ali to ne umanjuje njeno covestvo, tako da ona nije manji covek od direktora samo zato sto nesto ne zna i ne zeli znati. Isto je u Trojstvu.. Isus jednostavno bira da ne zna!
Nije brate citanjem, sam je rekao da ga je mucilo to sto Jehovini Svedoci, muslimani i slicni prigovaraju o Hristovom Bozanstvu, to mu se cinilo logicnim, bili su superiorniji, pa je pokusao da nadje univerzalan odgovor na ta pitanja i tu se zapetaljao.. To je razlog..Žao mi je, ali nisi u pravu.
Čitanjem Biblije je on došao do takvog zaključka
Da nije sumnjao u Hrista Boga, ne bi ni pao.. I Petar je zbog sumnje hodajuci po moru ka Hristu poceo da tone, tako i Jovan! A ako mu Hristo sne pruzi ruku, nastavice da se davi..
Nije brate citanjem, sam je rekao da ga je mucilo to sto Jehovini Svedoci, muslimani i slicni prigovaraju o Hristovom Bozanstvu, to mu se cinilo logicnim, bili su superiorniji, pa je pokusao da nadje univerzalan odgovor na ta pitanja i tu se zapetaljao.. To je razlog..
Boga karakterise sveznanje! Ali Bozanatvo ove sposobnosti ne koristi neograniceno! Jer kad bi to bio slucaj, zamisli da unapred znas sta ce ti se desiti kad izadjes na ulicu, sta ces doziveti.. Vecinu svog vremena bi odlucio da ostanes zatvoren u kuci, da bi izbegao neprijatnosti!Božanstvo upravo karakteriše sveznanje. To je Bog.
Bog je coveka stvorio na svoju sliku, i mi itekako mozemo razumeti kakav je on kao licnost!Zato nije dobar reper. Bog i kaže da Ga ne upoređujemo sa čovekom ili stvorenim jer je to nemoguće.