UPLOADER
- Učlanjen(a)
- 19.10.2010
- Poruka
- 3.322
Pazi bandint bakice , date Laki KOJO ne uhiti , hahahahaSad sam i "baka" sigurno "baka bandit"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pazi bandint bakice , date Laki KOJO ne uhiti , hahahahaSad sam i "baka" sigurno "baka bandit"
Pa on to i jeste. A bludnice su bile u Vatikanu, ne duhovne biblijske, nego prave.
Nije Luter protens. velika većina protest. nisu antisemiti, dok kod vas jesu (katol.)
KO ima suženo razmišljanje onda ne može da vidi sliku na globalnom nivou, nego se kod takvih jadna nauka svodi na pojedince.
Onda ni Hrišćanstvo nije Božja religija ako ćemo gledati Petra koji se odrekao Isusa, Davida koji je ubica i preljubnik, Jakova prevaranta, Avrama lažova, Solomona bludnika itd.
Kao prvo Petar se pokajao za svoja dela, David isto, Jakov isto, a Avram je slagao u skladu sa zakonom, jer je i trebao lagati! Ni zakona ne znas!
Mislim bas na laganje, ako se to moze nazvati laganjem (recimo da jeste laganje - iako nije bilo). Nije greh lagati ako time spasavas tudji ili svoj zivot.Ma nemaju oni pojma. Nego Mire, Avraam, kasnije Abraham, nije nšta slagao, Saraja, kasnije Sara jeste bila njegova sestra, ta;nije polusestra, naravno ako misliš na to navodno "laganje"
Mislim bas na laganje, ako se to moze nazvati laganjem (recimo da jeste laganje - iako nije bilo). Nije greh lagati ako time spasavas tudji ili svoj zivot.
Na primer, sakrio si jevreje u podrum. Dodje ti nacista iz gestapoa i pita - "imas li jevreje?". Ako kazes "imam" bices kriv za njihovu smrt i prekrsiti zapovest - 'ne ubij'. Ali opet ako kazes "nemam jevreje" slagaces i opet ces prekrsiti zapovest - 'ne lazi'. U oba slucaja si prestupnik zakona!
Ako si legalista kao ovi bices u dubokoj dilemi i neces znati sta da uradis, ali ako shvatas zakon duhom, razumeces da je spasavanje ljudskog zivota mnogo vaznije nego obdrzavanje slova! Tako nije greh slagati ako time spasavas zivot.
Inace ljudski zakoni imaju odredbu "nuzne odbrane" gde covek nije kriv ako prekrsi neku odredbu zakona da bi time spasao kolektiv drzavu, narod ili licno sebe od smrti! A to propisuje i Bozji zakon, samo nije precizirano. I Bog u slucaju ratnog stanja "laze" imamo primer toga bibliji, da sad ne navodim!
Dakle, ovi su legalisti, gledaju samo slovo a sustinu zakona ne razumeju, dok nas nazivaju legalistima i formalistima, sto je apsurd apsurda i bezobrazluk!
Mire, ovde idemo po veoma klizavom terenu, i maltene podržavamo Takiju, a to je već na granici hereze, posebno u ovome što sam u tvom postu podebljao. Nema laži u korist vere, ne sme biti prevare u korist vere, jer onda nismo ništa bolji od sotoninih klanjalaca, inače poznatih pod imenom agarajani, čiji je "bog" gospodar prevare.
Nisu spaljeni oni koji su prodali veru za trule orahe.
Oni koji su se držali vere, pod lažnim optužbama za veštičarenje, okultizam, i jeres i te kako jesu.
Zvanična istorija kaže 50 000 000