- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Hoćeš reći da Isus u Marijinoj utrobi nije bio Bog!? Baš mi se sviđa ovo tvoje viđenje i učenje. Kojoj crkvi ti pripadaš? Kako se ja mogu pridružiti toj tvojoj crkvi?
Upravo to hoće reći.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Hoćeš reći da Isus u Marijinoj utrobi nije bio Bog!? Baš mi se sviđa ovo tvoje viđenje i učenje. Kojoj crkvi ti pripadaš? Kako se ja mogu pridružiti toj tvojoj crkvi?
Ali, vi u svojoj aroganciji, i verujete da je Isusov otac u stvari Josif, da je začeće Isusovo bilo kao i kod svih ostalih ljudi, a za to nalazite opravdanje u nekakvom "višem smislu", nekakvoj navodnoj "simbolici" koju nalazite upravo u onim stihovima koji ne potvrđuju vaše "verovanje", dok su vam naprotiv oni koji ga potvrđuju doslovni.
a su vam tako i ovi redovi "simbolika"
5Jer, dijete nam se rodilo,
sina dobismo;
na plećima mu je vlast.
Ime mu je:
Savjetnik divni, Bog silni,
Otac vječni, Knez mironosni.
"Čovek" Isus Hristos...kako kažu apostoli. Ili u Filibljanima 2,6-8...na oči nađe se kao čovek....
Pridruži se jednostavno..uzmi čitaj šta kaže Reč Božija i ništa dalje od toga. Ne gledam šta kaže ova ili ona zajednica.
A bijaše li "Čovek Isus Hristos" i Bog?
Zbog čega ne želiš deklarirati kojoj crkvi pripadaš, da znamo koja je to "prava Kristova crkva"? - "A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima." (Mt 10,33)
Bog pre dolaska na zemlju..u Filibljanima kaže ako je i "bio" pre, ranije...a zatim "uzeo" obličje sluge. Uzimanje obličja sluge je usledilo u vreme utelovljenja..."postavši" kao i DRUGI LJUDI...dakle postavši asolutno čovek..ništa drugačiji od drugih ljudi.
Proučavajući Bibliju i razumevši tekstove...učenju rane apostolske crkve. No nikoga ne pozivam da izađe iz svojih crkava već da drži učenje kako kaže Reč Božija a Bog će na kraju vremena učiniti veliko videlo koje će obasjati celi svet..
Daleko od toga..niti ima arogancije niti se tvrdi da je Josif otac Isusov..ne znam čemu stavljanje u usta onoga što nije rečeno?
Dakle, ustraješ u zatajivanju prave Kristove crkve. Ja te opet moram upozoriti, Isusove riječi me obvezuju - "A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima." (Mt 10,33)
A ja se još dodatno zaintrgirao koja je to crkva kojoj ti pripadaš, nakon što vidjeh ovo tvoje učenje i vjerovanje kako Bog prestaje biti Bog.
Proučavajući Bibliju i razumevši tekstove...učenju rane apostolske crkve. No nikoga ne pozivam da izađe iz svojih crkava već da drži učenje kako kaže Reč Božija a Bog će na kraju vremena učiniti veliko videlo koje će obasjati celi svet..
Pročitaj još jednom celu rečenicu, molim te. Nisam napisao da ti ili tvoji (ne svi, jer to je verovanje tvog brata Tripo41) verujete da je Josif otac Isusov, ali ne može se izbeći jaka doketistička struja u vašem verovanju.
On je to, Bog je to već učinio. Svetlost Sveta koje obasjava ceo svet je Sunce Pravde... Ili ako nekome još nije jasno:
U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
2Ona bijaše u početku u Boga.
3Sve postade po njoj
i bez nje ne postade ništa.
Svemu što postade
4u njoj bijaše život
i život bijaše ljudima svjetlo;
5i svjetlo u tami svijetli
i tama ga ne obuze.
6Bî čovjek poslan od Boga,
ime mu Ivan.
7On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8Ne bijaše on Svjetlo,
nego – da posvjedoči za Svjetlo.
9Svjetlo istinsko
koje prosvjetljuje svakog čovjeka
dođe na svijet;
10bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
12A onima koji ga primiše
podade moć
da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime,
13koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
14I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca – pun milosti i istine.
15Ivan svjedoči za njega. Viče:
»To je onaj o kojem rekoh:
koji za mnom dolazi, preda mnom je
jer bijaše prije mene!«
16Doista, od punine njegove
svi mi primismo,
i to milost na milost.
17Uistinu, Zakon bijaše dan po Mojsiju,
a milost i istina nasta po Isusu Kristu.
18Boga nitko nikada ne vidje:
Jedinorođenac – Bog –
koji je u krilu Očevu,
on ga obznani.
ISUS KRIST.
A tako dakle!?!? Ti hoćeš reći da je Bog prestao biti Bog. Reci mi samo - kako to Bog može prestati biti Bog!?!?
Dakle, ustraješ u zatajivanju prave Kristove crkve. Ja te opet moram upozoriti, Isusove riječi me obvezuju - "A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima." (Mt 10,33)
Zar je Bogu što teško? Isus nije prestao biti Bog..Njegovo Božanstvo je odloženo na nebesima. A na zemlji je njegovo ljudsko telo bilo.
Rekoh...kao što Hristos kaže gde je dvoje ili troje...u ime moje...mi sad dok ovo proučavamo i razmatramo u ime Hristovo jesmo Crkva Hristova...nije važna formalna organizacija..u ovom trenutku je to ta Crkva dok raspravljamo
Vrednost pobede se dakle jasno očitava kada se slabo telo suprotstavi a ne Bog...il anđeo..itd....zato je i logično da je Isus kao telesan i kao Čovek zaista moao boriti bitke sa grehom i pobediti.
Ne, nismo nas dvojica u ovom trenu Kristova crkva, to je nemoguće.