Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hoćeš reći da Isus u Marijinoj utrobi nije bio Bog!? Baš mi se sviđa ovo tvoje viđenje i učenje. Kojoj crkvi ti pripadaš? Kako se ja mogu pridružiti toj tvojoj crkvi?

"Čovek" Isus Hristos...kako kažu apostoli. Ili u Filibljanima 2,6-8...na oči nađe se kao čovek....

Pridruži se jednostavno..uzmi čitaj šta kaže Reč Božija i ništa dalje od toga. Ne gledam šta kaže ova ili ona zajednica.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali, vi u svojoj aroganciji, i verujete da je Isusov otac u stvari Josif, da je začeće Isusovo bilo kao i kod svih ostalih ljudi, a za to nalazite opravdanje u nekakvom "višem smislu", nekakvoj navodnoj "simbolici" koju nalazite upravo u onim stihovima koji ne potvrđuju vaše "verovanje", dok su vam naprotiv oni koji ga potvrđuju doslovni.

Daleko od toga..niti ima arogancije niti se tvrdi da je Josif otac Isusov..ne znam čemu stavljanje u usta onoga što nije rečeno?

Isus pre svog dolaska i po svojoj prirodi jeste Bog-Jahve..to je potpuno jasno. Ali u svom zemlaljskom obličju kako kažu apostoli Isus je Čovek..došao je kao Čovek da bi spasio čoveka. Da je došao kao Bog ne bi mogao izvršiti delo koje je trebalo.

Dakle, Hristos jeste Bog u suštini svoje prirode ali je u svom zemaljskom obličju Čovek.

Kirios na grčkom ili Adioni na heb...is Psalma 110,1-Adnoni se gotovo nikada ne koristi za Boga..skoro nikada..kažem već za zemaljske gospodare,moćnike...Gospodin pravilnije...uvažen među ljudima...

Sa Adoni(L'Adoni-MOJ GOSPODIN) bi se prevelo ono u Luki na hebrejskom..mati L'Adoni-mog gospodara-gospodina dođe k meni.

a su vam tako i ovi redovi "simbolika"

5Jer, dijete nam se rodilo,
sina dobismo;
na plećima mu je vlast.
Ime mu je:
Savjetnik divni, Bog silni,
Otac vječni, Knez mironosni.

Koristi se izraz "ime" tj. karakter će mu biti Božasnki..ne da će mu priroda biti na zemlji Božanska..to nigde apostoli nikada nisu rekli..ni sam Hristos to nikada nije tvrdio. Dakle, ovi tekstovi ne govore o prirodi...kao što ni ime Emanuel ne znači bukvalni Bog s nama u fizičkom smislu već onaj koji odražava Božasnki karkater..sveti karakter.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"Čovek" Isus Hristos...kako kažu apostoli. Ili u Filibljanima 2,6-8...na oči nađe se kao čovek....

A bijaše li "Čovek Isus Hristos" i Bog?

Pridruži se jednostavno..uzmi čitaj šta kaže Reč Božija i ništa dalje od toga. Ne gledam šta kaže ova ili ona zajednica.

Zbog čega ne želiš deklarirati kojoj crkvi pripadaš, da znamo koja je to "prava Kristova crkva"? - "A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima." (Mt 10,33)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A bijaše li "Čovek Isus Hristos" i Bog?

Bog pre dolaska na zemlju..u Filibljanima kaže ako je i "bio" pre, ranije...a zatim "uzeo" obličje sluge. Uzimanje obličja sluge je usledilo u vreme utelovljenja..."postavši" kao i DRUGI LJUDI...dakle postavši asolutno čovek..ništa drugačiji od drugih ljudi.

Zato apostoli nigde ne pominju da je Hristos Bog na zemlji...već isključivo Čovek.

Zbog čega ne želiš deklarirati kojoj crkvi pripadaš, da znamo koja je to "prava Kristova crkva"? - "A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima." (Mt 10,33)

Proučavajući Bibliju i razumevši tekstove...učenju rane apostolske crkve. No nikoga ne pozivam da izađe iz svojih crkava već da drži učenje kako kaže Reč Božija a Bog će na kraju vremena učiniti veliko videlo koje će obasjati celi svet..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bog pre dolaska na zemlju..u Filibljanima kaže ako je i "bio" pre, ranije...a zatim "uzeo" obličje sluge. Uzimanje obličja sluge je usledilo u vreme utelovljenja..."postavši" kao i DRUGI LJUDI...dakle postavši asolutno čovek..ništa drugačiji od drugih ljudi.

A tako dakle!?!? Ti hoćeš reći da je Bog prestao biti Bog. Reci mi samo - kako to Bog može prestati biti Bog!?!?

Proučavajući Bibliju i razumevši tekstove...učenju rane apostolske crkve. No nikoga ne pozivam da izađe iz svojih crkava već da drži učenje kako kaže Reč Božija a Bog će na kraju vremena učiniti veliko videlo koje će obasjati celi svet..

Dakle, ustraješ u zatajivanju prave Kristove crkve. Ja te opet moram upozoriti, Isusove riječi me obvezuju - "A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima." (Mt 10,33)

A ja se još dodatno zaintrgirao koja je to crkva kojoj ti pripadaš, nakon što vidjeh ovo tvoje učenje i vjerovanje kako Bog prestaje biti Bog.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Daleko od toga..niti ima arogancije niti se tvrdi da je Josif otac Isusov..ne znam čemu stavljanje u usta onoga što nije rečeno?

Pročitaj još jednom celu rečenicu, molim te. Nisam napisao da ti ili tvoji (ne svi, jer to je verovanje tvog brata Tripo41) verujete da je Josif otac Isusov, ali ne može se izbeći jaka doketistička struja u vašem verovanju.

Dakle, ustraješ u zatajivanju prave Kristove crkve. Ja te opet moram upozoriti, Isusove riječi me obvezuju - "A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima." (Mt 10,33)

On ju je već zatajio.... Kako ne shvatamo. Ujedno, seti se da je moj i Tripov rat i započeo kada sam ja od njega tražio da kaže kojoj to "crkvi" pripada.

A ja se još dodatno zaintrgirao koja je to crkva kojoj ti pripadaš, nakon što vidjeh ovo tvoje učenje i vjerovanje kako Bog prestaje biti Bog.

Kako koja, pa radi se o "crkvi" vernog ostatka, onoj koja tvrdi da je Isus samo i isključivo samo "kao Bog", dakle nalik Bogu. A, neko ko je nalik, i nije po svojoj prirodi Bog, tako da po njihovom verovanju, onom koje se krije u dubinama "objava", neko ko je "kao Bog" i može prestati biti Bog, jer Bog nikada i nije bio, nego nalik Bogu, posvojenik.

On je to, Bog je to već učinio. Svetlost Sveta koje obasjava ceo svet je Sunce Pravde... Ili ako nekome još nije jasno:

U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
2Ona bijaše u početku u Boga.
3Sve postade po njoj
i bez nje ne postade ništa.
Svemu što postade
4u njoj bijaše život
i život bijaše ljudima svjetlo;
5i svjetlo u tami svijetli
i tama ga ne obuze.

6Bî čovjek poslan od Boga,
ime mu Ivan.
7On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8Ne bijaše on Svjetlo,
nego – da posvjedoči za Svjetlo.

9Svjetlo istinsko
koje prosvjetljuje svakog čovjeka
dođe na svijet;
10bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
12A onima koji ga primiše
podade moć
da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime,
13koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
14I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca – pun milosti i istine.

15Ivan svjedoči za njega. Viče:
»To je onaj o kojem rekoh:
koji za mnom dolazi, preda mnom je
jer bijaše prije mene!«

16Doista, od punine njegove
svi mi primismo,
i to milost na milost.
17Uistinu, Zakon bijaše dan po Mojsiju,
a milost i istina nasta po Isusu Kristu.
18Boga nitko nikada ne vidje:
Jedinorođenac – Bog –
koji je u krilu Očevu,
on ga obznani.

ISUS KRIST.

PS. Nema dva prestolja na Nebesima. Samo jedan je na Tronu. Svesveti, Otac - Sin - Duh Sveti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pročitaj još jednom celu rečenicu, molim te. Nisam napisao da ti ili tvoji (ne svi, jer to je verovanje tvog brata Tripo41) verujete da je Josif otac Isusov, ali ne može se izbeći jaka doketistička struja u vašem verovanju.

Ok, ali napisano je tako kao da ja to verujem. Ok..hoćeš reći jak je utisak kao da se to veruje. Ne, naravno. Znamo da je jedini biološki roditelj na zemlji Marija. Josif je "adoptivni" otac.

On je to, Bog je to već učinio. Svetlost Sveta koje obasjava ceo svet je Sunce Pravde... Ili ako nekome još nije jasno:

U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
2Ona bijaše u početku u Boga.
3Sve postade po njoj
i bez nje ne postade ništa.
Svemu što postade
4u njoj bijaše život
i život bijaše ljudima svjetlo;
5i svjetlo u tami svijetli
i tama ga ne obuze.

6Bî čovjek poslan od Boga,
ime mu Ivan.
7On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8Ne bijaše on Svjetlo,
nego – da posvjedoči za Svjetlo.

9Svjetlo istinsko
koje prosvjetljuje svakog čovjeka
dođe na svijet;
10bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
12A onima koji ga primiše
podade moć
da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime,
13koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
14I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca – pun milosti i istine.

15Ivan svjedoči za njega. Viče:
»To je onaj o kojem rekoh:
koji za mnom dolazi, preda mnom je
jer bijaše prije mene!«

16Doista, od punine njegove
svi mi primismo,
i to milost na milost.
17Uistinu, Zakon bijaše dan po Mojsiju,
a milost i istina nasta po Isusu Kristu.
18Boga nitko nikada ne vidje:
Jedinorođenac – Bog –
koji je u krilu Očevu,
on ga obznani.

ISUS KRIST.

Ok, Reč Božija tj.Bog pre dolaska. Ali stih 14 kaže Reč POSTADE..šta? Telo. Postade..promena...obličje je drugo. Občičje je obličje kao i svakog čoveka. Isus je za nas izvojevao pobedu nad grehom kao Čovek..da je to učinio kao Bog pobeda ne bi bila realna jer Bogu je lako izboriti se sa grehom. No, kao Čoveku to je gotovo nemoguće..i nemoguće osim Isusu. Vrednost pobede se dakle jasno očitava kada se slabo telo suprotstavi a ne Bog...il anđeo..itd....zato je i logično da je Isus kao telesan i kao Čovek zaista moao boriti bitke sa grehom i pobediti.

A tako dakle!?!? Ti hoćeš reći da je Bog prestao biti Bog. Reci mi samo - kako to Bog može prestati biti Bog!?!?

Zar je Bogu što teško? Isus nije prestao biti Bog..Njegovo Božanstvo je odloženo na nebesima. A na zemlji je njegovo ljudsko telo bilo.

Rekoh...kao što Hristos kaže gde je dvoje ili troje...u ime moje...mi sad dok ovo proučavamo i razmatramo u ime Hristovo jesmo Crkva Hristova...nije važna formalna organizacija..u ovom trenutku je to ta Crkva dok raspravljamo :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zar je Bogu što teško? Isus nije prestao biti Bog..Njegovo Božanstvo je odloženo na nebesima. A na zemlji je njegovo ljudsko telo bilo.

Postoji samo jedna stvar koja je Bogu nemoguća, a to je - prestati biti Bog, nebiti Bog. I gle čuda, ti upravo tvrdiš da je Bog prestao biti Bog kad se utjelovio, kad ga je Marija rodila.

A evo kako uče današnji Adventisti sedmog dana po ovom pitanju:

Isus Krist je bio čovjek kojega je rodila Marija (Mt 1,16). Onima koji su Isusa poznavali kao dijete i mladu odraslu osobu, bilo je teško prihvatiti Ga i kao proroka (Mk 6,3-5). Međutim, prema Novom zavjetu čovjek Isus je bio najizravnije i najjasnije otkrivenje Boga dano ljudskom rodu (Iv 1,18; 14,8.9; Heb 1,2.3). On je utjelovljeni Bog. (Bog Sin, Priručnik Teologije Adventista sedmoga dana)

Kao što vidiš, Jovane, današnji Adventisti sedmog dana, bar nominalno, prihvaćaju vjeru Kristove Crkve koja je stara dvije tisuće godina - vjeru da je Isus iz Nazareta u potpunosti pravi Bog i pravi čovjek, istovremeno. Isus je Bogočovjek.

Prema tome, ti se ne bi smio, nepošteno je od tebe, zvati Adventistom sedmog dana, jer ti vjeruješ i naučavaš za razliku od Adventista da Isus iz Nazareta dok je bio na zemlji nije bio Bog, nego samo čovjek. OK, možeš se smatrati i zvati EGWistom, jer si Jelenin klanjatelj, ali ja očekujem da sami adventisti ovdje istupe i kažu kako vrijeđaš njihovo vjerovanje o Isusu Bogočovjeku.

Rekoh...kao što Hristos kaže gde je dvoje ili troje...u ime moje...mi sad dok ovo proučavamo i razmatramo u ime Hristovo jesmo Crkva Hristova...nije važna formalna organizacija..u ovom trenutku je to ta Crkva dok raspravljamo :)

Ne, nismo nas dvojica u ovom trenu Kristova crkva, to je nemoguće. Ja ispovjedam Isusa Bogočovjeka, a ti ispovjedaš Isusa iz Nazareta koji je bio samo čovjek. Jedan od nas dvojice sigurno je bogohulnik, a bogohulnik ne može biti pripadnik Kristove crkve.

P.S. Koja je to crkva kojoj ti pripadaš?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vrednost pobede se dakle jasno očitava kada se slabo telo suprotstavi a ne Bog...il anđeo..itd....zato je i logično da je Isus kao telesan i kao Čovek zaista moao boriti bitke sa grehom i pobediti.

Jovane, Jovane.. Isus se nije borio sa grehom. Isus je bezgrešan. Nama sličan u svemu sem po grehu.

Zato i jeste Bogočovek. Pravi Bog i pravi čovek. Apsolutno pomirenje stvorenja sa Stvoriteljem.

Ne, nismo nas dvojica u ovom trenu Kristova crkva, to je nemoguće.

Naravno da je nemoguće. Ne može se tvrditi da smo Crkva samo po tome što svako od nas pominje Krista. Za tebe, za Mireta, za mene je Isus Bogočovek. Za njih je Krist samo zemaljski kralj. Pročitaj šta je napisao, i u šta veruje. A to jeste verovanje advenista. Pročitaj, šta je rekao za Krista. Proičitaj kako se po njemu, a to nije iz zdravog razuma izvukao, nego je to verovanje "ostatka", da se Isus borio sa grehom...

Pazi, i Marko se kao adventista o tome raspravlja sa Miretom, njima je greh osoba, iz toga se lako izvlači zaključak da oni kao zajednica veruju da se Isus borio sa grehom, dakle i dalje im je, ma koliko zvanično tvrdili da je Isus bogočovek, Isus samo čovek. Naglašavam, samo čovek, iako Pisma kažu:

“poput nas iskušanog u svemu, osim u grijehu” (Heb 4,15)

Natrag