Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Walter Martin je mjerodavan i relevantan za vas protestante - Sola-skriptulaše, katolicima je irelevantan.

"Relevantan" nam je jedino u toj meri kada želimo da se obavestimo o kultovima kojih su USA prepune.

I fear that if they continue to progress at this rate, that the classification of a cult can't possibly miss being re-applied to Seventh Day [sic] Adventism." 51

Bilo kako bilo, njegovi su se "strahovi" obistinili, tačnije oni (adventisti) nikada nisu ni prestajali biti kult. Pesudohrišćanski, sinkretistički kult.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
"Relevantan" nam je jedino u toj meri kada želimo da se obavestimo o kultovima kojih su USA prepune.

Odgovor: A nama je veoma drago da Walter Martine ne spominje Adventiste medju kultistima.
Isto tako drago nam je sto je i ovo izjavio:

“Mi nismo potomci papstva, niti to zelimo da budemo... Mi (koji smo Hriscani)
odbacujemo korumpiranu crkvu; otpalu crkvu.”
Darth, sta ti kazes na to? Iznosi li Walter istinu o tvojoj crkvi?

"Peter is not the first pope, nor does [this office even exist, and the Pope of Rome does not] have the power to legislate for Christians., and we [need] to discourage others from following [the Roman Catholic Church]..."

Prevod: "Petar nije bio prvi papa niti je tada postojala ta zluzba, i papa nema pravo da izdaje pravila za hriscane. Mi treba da obeshrabrimo druge da ne slede Rimokatolicku crkvu."
Darth, da li nam je Walter Mmartin dao dobar savet? Ja mislim da jeste.

Bilo kako bilo, njegovi su se "strahovi" obistinili, tačnije oni (adventisti) nikada nisu ni prestajali biti kult. Pesudohrišćanski, sinkretistički kult.
[/QUOTE]

Darth, to ti lupetas i Slape, a ne Walter Martin! Adventisti nisu nikad bili kult, niti su to dansa; nego HRISCANSKA CRKVA! TO CEO SVET ZNA OSIM NEKOLIKO GLUPAKA KOJI ZATVARAJU OCI PRED ISTINOM.

Dajte nam konkretan tekst za koji tvrdite da Walter naziva Adventiste kulom!

Ako ga slucajno nemate, onda ste ono sto sam ranije objavio o vama!

Ne mogu biti tolike izjave o tvojoj crkvi "relevantne" a za Advenitste je duga mera. Darth, nismo ni mi do sada cuvali svinje, nego smo i mi nesta naucili.

“Nikada covek ne napusta redove zla da sluzi Bogu, a da se ne suoci sa sotoninim napadima.” Ceznja vekova stran 116. org

“Kusac nas nikad ne moze primorati da cinimo slo. On ne moze upravljati umom ako se ne pokori njegovom ndzoru. Volja mora da pristane, vera mora da se odrekve svoga puzdanja u Hrista, pre nego sto ce sotona primeniti svoju silu and nama.” Ceznja vekova str. 125. org.

“Vera ne polaze pravo na naklonost Neba bez ispunjenja uslova pod kojima se daje milost. Prava vera ima svoj temelj na obecanjima i svemo onome sto nam daju Pisma… Bog ce sacuvati sve one koji idu stazom poslusnosti, ali odvojiti se od nje znaci stupiti na sotonino tle. Tu cemo sigurno pasti. Spasitelj nam je zapovedio: “Strazite i molite se Bogu da ne padnete u napast.” (Marko 14,32) Ceznja vekova st. 128. org.

DARTH, VIDI KAKO TO LEPO IZGLEDA!

Kršćanska adventistička crkva - adventisti.hr
@KACRHHK

Pogledajte prilog 129563

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
DarthShone replied to a thread you are watching at SerbianForum.

Stvarnoslap said:

Walter Martin je mjerodavan i relevantan za vas protestante - Sola-skriptulaše, katolicima je irelevantan.

Pogresno, Valter Martin merodavan je samo za Baptiste, a za Adventiste uopste nije.
Valjda mi imamo pravo da kazemo ko je za nas merodavan, a ne ti.
Ako kazete da je i za Adventiste merodavan, onda je isto tako merodavan za vas katolike.
Onda morate primiti i ovo njegovu izjavu kao istinitu:

“Mi nismo potomci papstva, niti to zelimo da budemo... Mi (koji smo Hriscani) odbacujemo korumpiranu crkvu; otpalu crkvu.”

Ako priznajete Waltera Martina kao autoriteta za kultove, morate ga priznati za autotitet i gore navedene izjave. "Biraj Ago sto ti srcu drago!" Znamo mi da biste vi usvjili njegove klevete na Adventiste, jer to vama godi, ali tesko vam pada da ga potpuno usvojis, jer je osakatio vasu crkvu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako priznajete Waltera Martina kao autoriteta za kultove, morate ga priznati za autotitet i gore navedene izjave. "Biraj Ago sto ti srcu drago!" Znamo mi da biste vi usvjili njegove klevete na Adventiste, jer to vama godi, ali tesko vam pada da ga potpuno usvojis, jer je osakatio vasu crkvu.

Walter Martin je autoritet za protestantske kultove. :) A što se tiče katolika, on je kao otpad od jedne svete katoličke i apostolske Crkve potpuno irelevantan.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:
Walter Martin je autoritet za protestantske kultove. A što se tiče katolika, on je kao otpad od jedne svete katoličke i apostolske Crkve potpuno irelevantan.

Slape. Valter Martin je autorite ili lazov! Ne moze biti autoritet za adventiste a nebiti autoritet za katolike.
Lepo ti je rekao da je tvoja crkva korupirana i otpala. Zar ti to noje dosta?

Drugo, ko je tebe ovlastio da ti kazes ko je za adventiste autoritet?
Zar mi nemamo pravo da jasno kazemo: on za adventiste nije nikakav autoritet, ali jeste za baptiste
.

Darth, prosetaj se do prilaza Djure Dezelica 77 u Zagrebu i procitaj pa ces videti da su CRKVA ,a ti moze bili kult ako si izabrao za sebe.
Darth:
Da, irelevantan je, ali to ne znači da SDA nije kult. Oh, ne, i te kako jeste kult.
[/QUOTE]

Znamo mi da biste vi to zeleli, ali na zalost, ne mozemo vam pomosi. Adventisticka CRKVA je regiostrovana i priznara kao CRKVA u smim verskim dokumentima i to ti je sve! Rekao sam vec ranije, nista bolje nije nego kad ti Bog da svoje blagoslove, a nerijatelji ih ne mogu oteti ni unistiti. Hvala Bogu na velikom vodjstvu!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Drugo, ko je tebe ovlastio da ti kazes ko je za adventiste autoritet?
Zar mi nemamo pravo da jasno kazemo: on za adventiste nije nikakav autoritet, ali jeste za baptiste
.

Zašto ste onda "na koljenima klečali" ispred Martina Waltera i molili ga da Adveniste sedmog dana ne svrsta među kultove? :)

Ipak ste vi kult po svim pokazateljima.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ipak ste vi kult po svim pokazateljima.

Bili su kult, ostali su kult. Sve u šta veruju je plod uma i delovanja one u koju se (prikriveno) krštavaju. Sve, u toj meri da kada bi se odrekli nje, opet ne bi mogli da zadovolje uslov da se ne nazovu kultom, ujedno, bez nje bi prestali da postoje. Čitava "teologija" im je zasnovana na njoj. Ne na Bogu, nego na Ellen Gould Harmon White.

1 Shabat - njen.

2. Istražni postupak - njen

3. Pravila o ishrani - njeni

4. Uslovljeno spasenje - njeni

5. Materijalistički raj - njen

6. Ambvivalentnost u vezi Boga kao Trojstva ličnosti - ipostasa - njen.

.....

Shvatimo već jednom. Ona je za njih ono što je za nas sam Isus.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Bili su kult, ostali su kult. Sve u šta veruju je plod uma i delovanja one u koju se (prikriveno) krštavaju. Sve, u toj meri da kada bi se odrekli nje, opet ne bi mogli da zadovolje uslov da se ne nazovu kultom, ujedno, bez nje bi prestali da postoje. Čitava "teologija" im je zasnovana na njoj. Ne na Bogu, nego na Ellen Gould Harmon White.

Velika je sramota sto se i takvi klevetnici nazivaju hriscanima. Izgleda da je Walter MARTIN U PRAVU.

1 Shabat - njen. L a z !

2. Istražni postupak - njen L a z !

3. Pravila o ishrani - njeni L a z !

4. Uslovljeno spasenje - njeni L a z !

5. Materijalistički raj - njen L a z !

6. Ambvivalentnost u vezi Boga kao Trojstva ličnosti - ipostasa - njen. L A Z !

Shvatimo već jednom. Ona je za njih ono što je za nas sam Isus. To je TVOJA hula na Hrista!

Darth, shvatamo mi da nas vi mrzite isto toliko koliko i vas gtospodar stona.
Zao nam je, za sada ne mozete nam nista ociniti osim kleveta kije vama i pripadaju,
jer istene nemate, Jevanddjele ne poznajete, svojim recima i delima odricete se Hrista. Istina savrseno glumite fariseje, koji su cak i Hrista osudili da bi opravdali svoja bezakonja.

1 Shabat subota - USPOSTAVIO JU JE BOG PRILIKOM STVARANJA. "I pocinu u sedmi dan i blagopslovi Bog sedmi dan i posveti ga." 1. Mojsijeva 2,1.2.

2. Istražni postupak - BIBLISJKO UCENJE NAJAVIO GA JE Prorok Danilo i APOSTOL JOVAN. Danilo 8,14.Otkrivenje 14,7.

3. Pravila o ishrani - DAO GA JE BOG LICNO. "I jos rece Bog; dao sam vam sve bilje sto nosi seme... i sva drvet rdodna. to ce vam biti za hranu." 1. Mojsijeva 1, 29.
DARTH, DA LI JE BOG POGRESIO?

4. Uslovljeno spasenje - Gospod Isus Hristos "Ko uzveruje i pokrsti se spasce se, a ko ne veruje osudice se." Marko 16,16. Zar za tebe to nije uslov?"A Petar im rece: POKAJTE SE i da se KRSTITE svaki od vas u ime Isusa Hrista ZA OPROSTEBJE GREHA..." Dela 2, 38. Zar ni pokajanje za tebe nije uslov spasenja?

5. Materijalistički raj - TO JE SAMO Darthova glupost.

6. U vezi Boga kao Trojstva ličnosti - Hrisatov. "Krstite ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha." Matej 28,19.

Darth;
Ona je za njih ono što je za nas sam Isus.[/QUOTE]

Kada si se usudio da izgovoris takvu hulu na Hrista, ili sI bezboznik ili si dusevni bolesnik.

EVI U KOGA ADVENTISTI VERUJU:

Bog Sin

Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.

Hristov život, smrt i vaskrsenje
U Hristovom životu savršene poslušnosti Božjoj volji, u Njegovoj patnji, smrti i vaskrsenju Bog je dao jedino sredstvo pomirenja za ljudski greh, tako da oni koji verom prihvate ovo pomirenje mogu imati večni život, a celokupno stvaranje može bolje razumeti Tvorčevu bezgraničnu i svetu ljubav. Ovo savršeno pomirenje opravdava pravedost Božjeg zakona i milostivost Njegovog karaktera; jer ovo dvoje osuđuju naš greh i daju nam oproštenje. Hristova smrt je zamena i otkupljenje koje vrši pomirenje i preobražaj. Hristovo vaskrsenje objavljuje Božju pobedu nad silama zla, a onima koji prihvataju pomirenje daje čvrsto obećanje o konačnoj pobedi nad grehom i smrću. Ono objavljuje dostojanstvo Gospoda Isusa Hrista pred kojim će se saviti svako koleno na Nebu i na Zemlji.

Bog Sveti Duh
Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. Adventisticki hriscani veruju

Kada ste procitali ovo iz, Adventisticki hriscani veruju, onda samo malouman moze da izjavi da adventisti umesto Hrista, veruju u EGW. To je jos jedan Darthova laz. Dakle, sam sebe je uvrstao u sotonine sledbenike, koji izvrcu istinu i propovedaaju L A Z !.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
“Jedan od razloga zasto mnogi teolizi nemaju jasnije saznanje o Bozjoj reci jeste sto zatvaraju oci pred istinama koje ne zele da sprovedu u svom zivotu. Razumevanje biblijskih istina ne zavisi toliko od intelektualne mocu onoga koji proucava koliko od iskrenosti namera i ozbiljne zalje za pravednoscu.” Kosmicki konflikt, str. 486.

Prva i najveca duznost svakog razumnog bica je da sazna iz Svetog pisma sta je istina, i onda da zivi po toj svetlosti i druge da hrabri da i oni podju njegovim primerom. Kosmicki konflikt str. 484.

Natrag