Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Što samo dokazuje da je on (Miroljub Petrović) EGWista ma šta ovdašnji akoliti kulta "duha proroštva" iz Maine-a SAD (Ellen Gould Harmon White) tvrdili.

Vema si bistar Darth Shone EGWjtista zabludekli kultista.

Tovje stalno pripisivanje adventistima KULT samo pokazuje koliko ih ti mrzis i nista drugo.
Ceo svety zna da adventisti nisu kult nego CRKVA priznata u svetu kao sto su i druge crkve pravoslavna, katolicka i protestantske crkve.
Shvatam da te to dovodi do besa i ludila, ali ne mozes nam nista uciniti. Nema nicega boljeka od ovoga kada ti Bog nesto da a neprijatelji nemogu da uiniste ili da otmu. Zato EGWjatista samo se ti nerviraj, mi mirno putujemo i uzivamo.

"Sami smo nesposobni da ucinimo bilo sta dobroga; ali ono sto mi ne mozemo uciniti, ucinice Bozja sila u svakoj dusi koja se potcini i veruje. Verom je poklonjeno dete obecanja. Verom se radja duhovni zivot, a mi se osposobljavamo da cinimo dela pravde." Ceznja vekova str. 98. org

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vema si bistar Darth Shone EGWjtista zabludekli kultista.

Tovje stalno pripisivanje adventistima KULT samo pokazuje koliko ih ti mrzis i nista drugo.
Ceo svety zna da adventisti nisu kult nego CRKVA priznata u svetu kao sto su i druge crkve pravoslavna, katolicka i protestantske crkve.

Sredinom 20. stoljeća Adventisti sedmog dana su izdali rad pod nazivom "Questions on Doctrine" (Pitanja doktrine), koji je nastao uglavnom iz razloga kako Walter Martin, američki baptist i utemeljitelj "Christian Research Institute", pripremajući knjigu "Kingdom of the Cults", adventiste sedmog dana ne bi svrstao u sekte (kultove). Koliko je to od adventista bilo iskreno i koliko je to zaista bio samo njihov mimikrijski čin najbolje pokazuje razvoj događaja i sve što će slijediti do dana današnjega. Pitanje Trojstva i stav adventista sedmog dana o Trojstvu najizrazitije je isticao dvojbu, Adventizam sedmog dana kršćanska zajednica ili sekta. Tom prilikom (tim mimikrijskim činom) ASD izbjegli su etiketu sekte. Međutim, razvoj događaja unutar crkve adventista sedmog dana "natjerat" će Walter-a Martin-a da tridesetak godina kasnije (1985.) izjavi: Bojim se da, ukoliko i dalje nastave napredovati ovim smjerom, Adventizam neće moći izbjeći ponovno svrstavanje u kult.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sredinom 20. stoljeća Adventisti sedmog dana su izdali rad pod nazivom "Questions on Doctrine" (Pitanja doktrine), koji je nastao uglavnom iz razloga kako Walter Martin, američki baptist i utemeljitelj "Christian Research Institute", pripremajući knjigu "Kingdom of the Cults", adventiste sedmog dana ne bi svrstao u sekte (kultove). Koliko je to od adventista bilo iskreno i koliko je to zaista bio samo njihov mimikrijski čin najbolje pokazuje razvoj događaja i sve što će slijediti do dana današnjega. Pitanje Trojstva i stav adventista sedmog dana o Trojstvu najizrazitije je isticao dvojbu, Adventizam sedmog dana kršćanska zajednica ili sekta. Tom prilikom (tim mimikrijskim činom) ASD izbjegli su etiketu sekte. Međutim, razvoj događaja unutar crkve adventista sedmog dana "natjerat" će Walter-a Martin-a da tridesetak godina kasnije (1985.) izjavi: Bojim se da, ukoliko i dalje nastave napredovati ovim smjerom, Adventizam neće moći izbjeći ponovno svrstavanje u kult.

Kao što se iz priloženog da videti, kultom ih ne nazivaju Katolici, nego upravo njihova Sola Scriptura bratija, i to baš baptist (Miller je bio baptist, većina "pioneers" kulta je dolazila iz istog "miljea", sam shabat im je nametnut na osnovu uticaja baptista, i naravno, ovdašnji uTripo41vani, besomučno brani upravo baptiste na drugim forumima). :cool:

Ps. Oni ne mogu biti ponovo svrstani u kult jer nikada nisu ni prestajali biti kult.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kao što se iz priloženog da videti, kultom ih ne nazivaju Katolici, nego upravo njihova Sola Scriptura bratija, i to baš baptist (Miller je bio baptist, većina "pioneers" kulta je dolazila iz istog "miljea", sam shabat im je nametnut na osnovu uticaja baptista, i naravno, ovdašnji uTripo41vani, besomučno brani upravo baptiste na drugim forumima).

Ps. Oni ne mogu biti ponovo svrstani u kult jer nikada nisu ni prestajali biti kult.
L A Z! L A Z!
L A Z!

Gde vam je izvor odakle ste uzeli tu izjavu? Nemate ga.

ZNAMO MI DA BISTE SE VI RADOVALI KAD BISTE MOGLI DA NAS SVRSDTATE U KULT. ZAO MI JE, VASE BALJEZGANJE NIKO NE PRIMA ZA ISTINU. NEPRESTANO IZVRCETI CINJENICE I POKUSAVATE DA ISTINU PRETVORITE U LAZ, ALI BEZ USPEHA.

Hriscanaska adventisticka Crkva priznata je kao Crkva u celome svetu.

Evo kako je opisuje Enciklopediji Britanuka: "ADVENT CHRIATIAN CHURCH, ORGANIZED 1860." Vol I p. 104
Prevod: "
Adventisticka Crkva organizovana 1860."

"Seventh Day Adventist church. A conservative Christia body, worldwide in existanc, evangelikal in doctrin."
Encyclopedia B.C, p. 1179

Prevod:
Crkva adventista sedmog dana. Konzervativno Hriscansko telo, prosirena po celome svetu ima evandjeosku doktrinu."

Vidis Darth i Slape, da vam je uzalud sto se ubijate da dokazete da je Hriscanska Adventisticka Crkva kult. Ceo svet pobija vase lupetanje i svi su svesni da su to samo klevete i lazi kojima se pravi hriscani ne sluze.

“Nikada covek ne napusta redove zla da sluzi Bogu a da se ne suoci sa sotoninim napadima.” Ceznja vekova stran 116. org.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:

Protestant Walter Martin kaže da su ASD kult.

Upravo tako. Ujedno, prema Walteru Martinu, ali i mnogim drugim autorima, pod definiciju kulta spadaju skoro sve "denominacije" nastale u vreme američkog "revivala", među kojima se posebno ističu Mileriti.[/QUOTE]

Postovanje Darth i Slape,

Jedno jednostavno pitanje za vas katolike: VERUJETELI VI DA JE WOLTER MARTIN REKAO ISTINU?

SVI PRETPOSTAVLJAMO DA VERUJETE ZBOG TOGA STE TO I STAVILI NA FORUM.

DA LI VERUJETE DA JE ISTINA I OVO STO JE WOLTER MARTIN IZJAVIO:

HomeAbout AMArchivesBeliefsContact

DR. WALTER MARTIN SPEAKS ON THE ROMAN CATHOLIC CHURCH
By Ken Silva pastor-teacher on Oct 12, 2008 in Roman Catholicism

"We are not descendants of this papacy, nor do we wish to be… We [who are Christian] reject a corrupt church; a backslidden church; an apostate church…"

Prevod: “Mi nismo potomci papstva, niti to zelimo da bodudemo... Mi (koji smo Hriscani) odbacujemo korumpiranu crkvu; otpalu crkvu.”

"Peter is not the first pope, nor does [this office even exist, and the Pope of Rome does not] have the power to legislate for Christians., and we [need] to discourage others from following [the Roman Catholic Church]..."

Prevod: "Petar nije bio prvi papa niti je tada postojala ta zluzba, i papa nema pravo da izdaje pravila za hriscane. Mi treba da obeshrabrimo druge da ne slede Rimokatolicku crkvu."

(Roman Catholicism—Peter the Rock, Church Tradition and the Bible, CD Rom, available from Walter Martin’s Religious InfoNet)

Darth i Slape, posto ste istakli kako je Wolter Martin navodno rekao za Adventisticku crkvu da je kult i to ste postirali kao istinu, nadamo se da cete se sloziti sa nama da je i ovo istina sto je Wolter Martin rekao o Katolickoj crkvi.

Zelim vam sve najbolje

"Sami smo nesposobni da ucinimo bilo sta dobroga; ali ono sto mi ne mozemo uciniti, ucinice Bozja sila u svakoj dusi koja se potcini i veruje. Verom je poklonjeno dete obecanja. Verom se radja duhovni zivot, a mi se osposobljavamo da cinimo dela pravde." Ceznja vekova str. 98. org.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Darth i Slape, posto ste istakli kako je Wolter Martin navodno rekao za Adventisticku crkvu da je kult i to ste postirali kao istinu, nadamo se da cete se sloziti sa nama da je i ovo istina sto je Wolter Martin rekao o Katolickoj crkvi.

Walter Martin je mjerodavan i relevantan za vas protestante - Sola-skriptulaše, katolicima je irelevantan.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Samo jos jedan pozdrav mojim prijateljima Darthu i Slapu:

U NABRJSNJU ZAJEDNICA KOJE WALTER MARTIN SVRSTAVA U KULT, IZGLEDA DA NIJE NAVEO I ADVENTISTICKU CRLBVU:

The Kingdom of the Cults Hardcover – October 1, 2003
by Walter Martin (Author), Ravi Zacharias (Editor)
4.7 out of 5 stars 405 ratings

The authoritative reference work on major cult systems for nearly forty years. Working closely together, Ravi Zacharias and Managing Editors Jill and Kevin Rische (daughter of Dr. Martin) have updated and augmented the work with new material. This book will continue as a crucial tool in countercult ministry and in evangelism for years to come. Among cults and religions included are: Jehovah's Witnesses, Mormonism, New Age Cults, the Unification Church, Baha'i Faith, Hinduism, Buddhism, Islam, and more. [/QUOTE]

Walter Martin u kult svrstava sledece zajednice:

Prevod:

Jehovini svedoci, Mormoni, Novi vek kultovi, Ujedinjena crkva, Bahaina vera, Hinduizam, Budizam, Islam i vise."

Dakle, i sami vidite da ovde nije ni spomenuo ADVENTISTE.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, i sami vidite da ovde nije ni spomenuo ADVENTISTE.

Regarding the direction the Adventist Church was taking in the 1970s and 1980s, Walter Martin said:

I fear that if they continue to progress at this rate, that the classification of a cult can't possibly miss being re-applied to Seventh Day [sic] Adventism." 51

HTML:
http://www.lifeassuranceministries.org/proclamation/2010/3/waltermartin.html

Natrag