stvarnoslap said:
Protestant Walter Martin kaže da su ASD kult.
Upravo tako. Ujedno, prema Walteru Martinu, ali i mnogim drugim autorima, pod definiciju kulta spadaju skoro sve "denominacije" nastale u vreme američkog "revivala", među kojima se posebno ističu Mileriti.[/QUOTE]
Postovanje Darth i Slape,
Jedno jednostavno pitanje za vas katolike: VERUJETELI VI DA JE WOLTER MARTIN REKAO ISTINU?
SVI PRETPOSTAVLJAMO DA VERUJETE ZBOG TOGA STE TO I STAVILI NA FORUM.
DA LI VERUJETE DA JE ISTINA I OVO STO JE WOLTER MARTIN IZJAVIO:
HomeAbout AMArchivesBeliefsContact
DR. WALTER MARTIN SPEAKS ON THE ROMAN CATHOLIC CHURCH
By Ken Silva pastor-teacher on Oct 12, 2008 in Roman Catholicism
"We are not descendants of this papacy, nor do we wish to be… We [who are Christian] reject a corrupt church; a backslidden church; an apostate church…"
Prevod: “Mi nismo potomci papstva, niti to zelimo da bodudemo... Mi (koji smo Hriscani) odbacujemo korumpiranu crkvu; otpalu crkvu.”
"Peter is not the first pope, nor does [this office even exist, and the Pope of Rome does not] have the power to legislate for Christians., and we [need] to discourage others from following [the Roman Catholic Church]..."
Prevod: "Petar nije bio prvi papa niti je tada postojala ta zluzba, i papa nema pravo da izdaje pravila za hriscane. Mi treba da obeshrabrimo druge da ne slede Rimokatolicku crkvu."
(Roman Catholicism—Peter the Rock, Church Tradition and the Bible, CD Rom, available from Walter Martin’s Religious InfoNet)
Darth i Slape, posto ste istakli kako je Wolter Martin navodno rekao za Adventisticku crkvu da je kult i to ste postirali kao istinu, nadamo se da cete se sloziti sa nama da je i ovo istina sto je Wolter Martin rekao o Katolickoj crkvi.
Zelim vam sve najbolje
"Sami smo nesposobni da ucinimo bilo sta dobroga; ali ono sto mi ne mozemo uciniti, ucinice Bozja sila u svakoj dusi koja se potcini i veruje. Verom je poklonjeno dete obecanja. Verom se radja duhovni zivot, a mi se osposobljavamo da cinimo dela pravde." Ceznja vekova str. 98. org.