Mire, nije Hriscanski lagati.
Ako je Ellen White nesto i proricala, to se sve ispunilo.
Ja ne videh ni jedno ispunjeno prorocanstvo da bi je mogao nazvati prorokom!
Evo juce sam uzeo njenu knjigu da citam! Osim lepog pisanja (ima tu dobrih stvari), ja nijedno prorocanstvo ne nadjoh, ni u ostalim tekstovima.
Ja sam napisao da su odredjena biblijska ili prorocanstva Ellen White uslovna.
To kazes ti, ali ona ne kaze!
Ellen White sama napominje u pogledu ovih prorocanstava da su ona uslovna, jer kaze "AKO SE U CRKVI NE DOGODI PROBUDJENJE, BOG CE ODBACITI SVOJ NAROD"
Kako ce Bog "odbaciti svoj narod" , kad je rekla da "crkva ne moze pasti"? Koga ce onda odbaciti?
Znas li ti sta je "narod"?
To je "citava crkva"!
Pises kojestarije!
Njene reci ovde nisu "uslovne", vec samo predstavljaju podsticaj ljudima, da se ne uspavaju! Zato je tako pisala, da ih podstakne i aktivira na probudjenje! A ti si to pogresno protumacio!
Ali, Ellen White kaze i sledece "IZGLEDACE KAO DA CE CRKVA PASTI, ALI ONA NECE PASTI... ONA JE NESTO NAJMILIJE BOZJEM SRCU"
Kao sto rekoh a ti potvrdio, rekla je da "crkva nece NIKADA pasti"!
Prema tome, ako crkva ostaje, onda Bog ima kroz koga da radi! I zato ovo nije uslovno!
Crkva ce SIGURNO OBAVITI SVOJU MISIJU na kraju - objavice evandjelje! Bog onda ima kroz koga da radi! Suprotno tvojim tvrdnjama da "crkva nece objaviti evandjelje" vec Bog!
Sve si izvrnuo!
Dakle, odbaceno je formalno rukovodstvo crkve i formalni deo vernika, i Bog ce se iz tog razloga sam objaviti, i tada ce i oni u crtkvi koji imaju istinu, i oni u svetu koji je ne poznaju obratiti.
Ako crkva ne moze pasti, onda ce SIGURNO OBAVITI SVOJU MISIJU I OBJAVITI EVANDJELJE! (makar to bilo i kroz pojedince).
Tvoja EGW nije rekla da ce crkva "PASTI" vec da "SIGURNO NECE PASTI"!
Znaci, crkva dovrsava svoju misiju na kraju kroz pojedince, i ne radi Bog sam, kao sto ti tvrdis i kako si u svojoj glavi zamislio!
Ali ti izgleda zato i ne radis nista za Boga (ne bavis se reformom) , jer smatras da ce 'Bog sam obaviti delo'?
Izbegavas odgovornost i sebe ubedjujes da je tvoj nerad Bogu ugodan!?
Ne nije!
Riješimo jednadžbu s jednom nepoznatom:
Nema probuđenja = Bog odbacuje narod
Adv.sedmog dana = nema probuđenja
Rješenje: Bog odbacuje Adventiste sedmog dana
On je i sopstvenu crkvu nazvao "otpadom"! A da toga nije svestan!