Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
To nisam procitao pa ne mogu da tvrdim da je preporucivala da neko potiskuje savest.a svojim sledbenicima preporučuje, čak naređuje da se ne kaju, dakle da potiskuju savest, da bi ostali "savršeni" za njenu izmišljotinu od "istražnog postupka".
Njoj se nijedno prorocanstvo jos nije ispunilo, pa kako onda moze biti prorok? A po Laodikeji nece se ni ispuniti, jer Bog je "promenio plan"Interesantno je da "proročica" ( ona nije nikakav prorok, nego lažni učitelj, i bogohulnik)
Svi oni ovde poricu svoju prorocicu..
A razlog tome, oholost, egoizam, i velicanje sopstvenog uma (uverenja koje je odatle i proizislo).
Sledeca osuda je za Tripa, upravo iz pera dragocene mu Elen White:
"Ljudi po svetu obozavaju lazne bogove. Njih treba odvratiti od njihovog laznog bogosluzenja, ali ne osudjivanjem njihovih idola, vec pokazivanjem necega sto je mnogo bolje. Bozja dobrota treba da bude objavljena. Gospod kaze: 'Vi ste mi svedoci... i ja sam Bog!'" (Pouke Velikog Ucitelja str. 206)
"Svojim licnim naporima moramo da saradjujemo sa njim u poslu spasavanja dusa koje zive u svetu. Hristov nalog: 'Idite po svemu svetu i propovedajte jevandjelje svakome stvorenju' (Marko 16,15), upucen je svakom njegovom sledbeniku." (Pouke Velikog Ucitelja str. 207)
"Hriscani se okupljaju na mestima na kojima sami mogu da uzivaju u blagodetima evandjelja. Ne osecaju potrebu da zauzmu nove prostore, da vest spasenja odnesu u daleke krajeve. Odbijaju da izvrse Hristov nalog: 'Idite posvemu svetu i propovedajte evandjelje svakome stvorenju!'" (Pouke Velikog Ucitelja str. 209)