Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

• Bozji prorok.

Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

• Bila je dobra osoba.

Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

• Total voters
    13
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
a svojim sledbenicima preporučuje, čak naređuje da se ne kaju, dakle da potiskuju savest, da bi ostali "savršeni" za njenu izmišljotinu od "istražnog postupka".
To nisam procitao pa ne mogu da tvrdim da je preporucivala da neko potiskuje savest.

Interesantno je da "proročica" ( ona nije nikakav prorok, nego lažni učitelj, i bogohulnik)
Njoj se nijedno prorocanstvo jos nije ispunilo, pa kako onda moze biti prorok? A po Laodikeji nece se ni ispuniti, jer Bog je "promenio plan" :)

Svi oni ovde poricu svoju prorocicu..

A razlog tome, oholost, egoizam, i velicanje sopstvenog uma (uverenja koje je odatle i proizislo).

Sledeca osuda je za Tripa, upravo iz pera dragocene mu Elen White:

"Ljudi po svetu obozavaju lazne bogove. Njih treba odvratiti od njihovog laznog bogosluzenja, ali ne osudjivanjem njihovih idola, vec pokazivanjem necega sto je mnogo bolje. Bozja dobrota treba da bude objavljena. Gospod kaze: 'Vi ste mi svedoci... i ja sam Bog!'" (Pouke Velikog Ucitelja str. 206)

"Svojim licnim naporima moramo da saradjujemo sa njim u poslu spasavanja dusa koje zive u svetu. Hristov nalog: 'Idite po svemu svetu i propovedajte jevandjelje svakome stvorenju' (Marko 16,15), upucen je svakom njegovom sledbeniku." (Pouke Velikog Ucitelja str. 207)

"Hriscani se okupljaju na mestima na kojima sami mogu da uzivaju u blagodetima evandjelja. Ne osecaju potrebu da zauzmu nove prostore, da vest spasenja odnesu u daleke krajeve. Odbijaju da izvrse Hristov nalog: 'Idite posvemu svetu i propovedajte evandjelje svakome stvorenju!'" (Pouke Velikog Ucitelja str. 209)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To nisam procitao pa ne mogu da tvrdim da je preporucivala da neko potiskuje savest.

Evo iz Jeleninih usta kako kajanje za grijehe izaziva psihičke boleštine:

U umu počinje devet desetina bolesti. ..... Čovjekovu konstituciju ponekad potkopava kajanje zbog grijeha izbacujući um iz ravnoteže. (Ellen White; Um, karakter i osobnost)

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ono sto osudjuje gotovo sve adventiste ovde na forumu, je da osim pisanja, oni ne obavljaju nikakvo delo za Gospoda, o tome je govorila Elen White sledece:

"Gospod zeli da njegova rec blagodati bude objavljena svakoj dusi. U velikoj meri to je moguce postici licnim radom. Tim metodom se i Hristos sluzio. Njegov posao najvecim delom sastojao se od razgovora sa pojedincima. On je pokazivao puno obzirnosti prema jednom jedinom slusaocu. Preko te jedne duse poruka je cesto prenosena hiljadama.

Mi ne smemo cekati da duse dodju k nama; moramo ih potraziti tamo gde zive. Rad je tek zapoceo propovedanjem reci sa propovedaonice. Mnostvo ljudi nikada nece biti obuhvaceno evandjeljem ukoliko im ne bude odneseno." (Pouke Velikog Ucitelja 154. str.)

"Zahvaljujuci laznim teorijama i predanjima, sotona zadobija vlast nad ljudskim dusama. Po neverstvu koje vlada u svetu uocavamo domasaj delovanja njegove sile. Cak su i cakve koje tvrde da su hriscanske okrenule se od Bozjeg zakona i podigle laznu zastavu. Sotona je u sve to umesao svoje prste; time sto upuciju ljude na lazna merila, on izobliciju ljudski karakter i cini da ga covecansto prizna kao nadmocno bice. On se suprotstavlja Bozjem zakonu i osporava Bozju vladavinu. Svako zlo delo polazi od njegovog prestola i tu stice svoju podrsku." Evangelizam str, 590 org.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ajd jesi se ispraznio više?
Jedini koji se praznis si ti!

Osudjuje te prorocica! Poenta je da ti proradi savest, ako je uopste jos i imas!

"Zahvaljujuci laznim teorijama i predanjima, sotona zadobija vlast nad ljudskim dusama. Po neverstvu koje vlada u svetu uocavamo domasaj delovanja njegove sile. Cak su i cakve koje tvrde da su hriscanske okrenule se od Bozjeg zakona i podigle laznu zastavu. Sotona je u sve to umesao svoje prste; time sto upuciju ljude na lazna merila, on izobliciju ljudski karakter i cini da ga covecansto prizna kao nadmocno bice. On se suprotstavlja Bozjem zakonu i osporava Bozju vladavinu. Svako zlo delo polazi od njegovog prestola i tu stice svoju podrsku." Evangelizam str, 590 org.
Ne znam sta si ovim hteo reci?

Cinjenica je da adventisti ne cine dovoljno danas ili gotovo nista od onoga na sta ih je upucivala EGW. Dovoljno je procitati..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Njoj se nijedno prorocanstvo jos nije ispunilo, pa kako onda moze biti prorok? A po Laodikeji nece se ni ispuniti, jer Bog je "promenio plan" :)
Svi oni ovde poricu svoju prorocicu..

Mire, nije Hriscanski lagati.

Ako je Ellen White nesto i proricala, to se sve ispunilo.

Ja sam napisao da su odredjena biblijska ili prorocanstva Ellen White uslovna.

Tako je bilo u starom zavetu vezano za Izrailj, tako je i u poslednje vreme, jer da ljudi postuju ono sto im Bog kaze i obave misiju na koju su pozvani, tada bi Bog i ispunio ono sto je dao prorocanstvom.
Ovako, on mora da deluje na nepredvidjen nacin, i tada se ni ta prorocanstva koja je on izrekao ne ispunjavaju po njegovom planu.

Sto se tice odredjenih prorocanstava Ellen White o poslednjem vremenu, neka od njih su uslovna, i ispunila bi se da je narod Bozji doziveo probudjenje i reformu o kojoj govori Ellen White i obavio delo na koje ga Bog poziva.

Ellen White sama napominje u pogledu ovih prorocanstava da su ona uslovna, jer kaze "AKO SE U CRKVI NE DOGODI PROBUDJENJE, BOG CE ODBACITI SVOJ NAROD"

Probudjenje se nije dogodilo jer je crkva odbacila vest koje ga poziva na taj cin, i time su i odredjena prorocanstva o dogadjajima posletka uslovna, i Bog ce sam delovati bez icijeg posrednistva i zavrsiti delo na zemlji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ellen White sama napominje u pogledu ovih prorocanstava da su ona uslovna, jer kaze "AKO SE U CRKVI NE DOGODI PROBUDJENJE, BOG CE ODBACITI SVOJ NAROD"

Probudjenje se nije dogodilo....

Riješimo jednadžbu s jednom nepoznatom:

Nema probuđenja = Bog odbacuje narod
Adv.sedmog dana = nema probuđenja
Rješenje: Bog odbacuje Adventiste sedmog dana

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Riješimo jednadžbu s jednom nepoznatom:

Nema probuđenja = Bog odbacuje narod
Adv.sedmog dana = nema probuđenja
Rješenje: Bog odbacuje Adventiste sedmog dana

Tako je.

Adventisti su Bozja crkva, i on odbacuje formalne Adventiste jer su oni odbacili vest za probudjenje.
U crkvi postoji ostatak vernih.
O tome govori Ellen White.

Ali, Ellen White kaze i sledece "IZGLEDACE KAO DA CE CRKVA PASTI, ALI ONA NECE PASTI... ONA JE NESTO NAJMILIJE BOZJEM SRCU"

Dakle, odbaceno je formalno rukovodstvo crkve i formalni deo vernika, i Bog ce se iz tog razloga sam objaviti, i tada ce i oni u crtkvi koji imaju istinu, i oni u svetu koji je ne poznaju obratiti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, odbaceno je formalno rukovodstvo crkve i formalni deo vernika,

A gdje vam je to odbačeno rukovodstvo i odbačeni formalni dio adventista? Jesu li to oni koji ubijaju djecu po vašim "bolnicama"? Ako je tako, napiši ovdje potpuno jasno da to rukovodstvo služi sotoni, i da ga se ti odričeš. Ako to ne smiješ, onda si isti kao i oni - djecoubojica.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A gdje vam je to odbačeno rukovodstvo i odbačeni formalni dio adventista? Jesu li to oni koji ubijaju djecu po vašim "bolnicama"? Ako je tako, napiši ovdje potpuno jasno da to rukovodstvo služi sotoni, i da ga se ti odričeš. Ako to ne smiješ, onda si isti kao i oni - djecoubojica.

Ja sam Adventista i bicu to do kraja, jer Adventisti imaju istinu, ali je ne sprovode prakticno u delo, i jos su odbacili Bozju vest na probudjenje zasnovanu na poruci Laodikejskoj crkvi iz otkrivenja 3 poglavlja.
Iz tog razloga crkveno rukovodstvo nazalost vise ne vodi Bog, i sve sto Adventisticka crkva radi, ona to cini samoinicijaticno.

Ponavljam, Bog ce se iz tog razloga sam objaviti, i tada ce i oni u crtkvi koji imaju istinu, i oni u svetu koji je ne poznaju obratiti.

Sto se tice tvoje osude za decoubistvo, na to sam vec odgovorio.

Decu ubijaju pripadnice ovog sveta koje se kurvaju, imaju vanbracne odnose, i praktikuju maloletnicku prostituciju i promiskuitet, a potom odlaze lekarima da obave abortus, pa bili oni adventisti ili ne.

Dakle, lekari su zrtve ovih gore bludnica, a nisu oni uzrok abortusa.

Natrag