Citati Elen G. White

Sta ste zakljucili nakon citanja ove teme? EGW je bila:

  • Bozji prorok.

    Votes: 4 30,8%
  • Lazni prorok (plagijator).

    Votes: 7 53,8%
  • Ne smatram je prorokom ali nemam lose misljenje o njoj.

    Votes: 1 7,7%
  • Bila je to bolesna zena koja umislja.

    Votes: 1 7,7%
  • Bila je dobra osoba.

    Votes: 2 15,4%
  • Bila je zla osoba.

    Votes: 1 7,7%

  • Total voters
    13
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.349
Ja sam Adventista i bicu to do kraja, jer Adventisti imaju istinu,

Znači, i tebe je Bog odbacio.

Ponavljam, Bog ce se iz tog razloga sam objaviti,

Jesi li ti bio s Bogom na kavi pa imaš ovu informaciju?

Sto se tice tvoje osude za decoubistvo, na to sam vec odgovorio.

Ništa ti nisi odgovorio, golubane. Djecoubojica je i onaj tko djecoubojicu podržava i brani. Kako ćeš pred Boga, golubane?
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Okrenuvsi se prema mnostvu, Spasitelj je rekao: 'Mislite li da su ti Galilejci bili najgresniji od sviju Galilejaca, jer tako postradase? Ne kazem vam, nego ako se ne pokajete, svi cete tako izginuti!' (Pouke Velilog Ucitelja str. 141, 142)
Interesantno je da "proročica" ( ona nije nikakav prorok, nego lažni učitelj, i bogohulnik) poziva na pokajanje citirajući samog Boga (Isusa), a svojim sledbenicima preporučuje, čak naređuje da se ne kaju, dakle da potiskuju savest, da bi ostali "savršeni" za njenu izmišljotinu od "istražnog postupka". [/QUOTE]

Eto ponovo vidimo ko se jednako bavi blasfemacijama i lazima:

Kako moze taj Darth da jednako huli na istinu. Otkuda mu pada na um da EGW uci protiv pokajanja.
Darth, ovo ti je odgovor sta EGW uci u pokajanju:

POKAJANJE
"Kako covek moze biti prav pred Bogom? Kako gresnik moze postati pravedan? Samo nas Hristos moze dovest u sklad s Bogom, u sklad sa svetoscu; ali kako da dodjemo Hristu ? Mnogi postavljaju ovo isto pitanje koje je postavilo mnostvo na Dan Duhova, kada je osvedoceno o svojoj gresnosti, uzviknulo je: "Sta cemo ciniti ljudi braco? Prva rec u Petrovom odgopvoru bila je: "POKAJTE SE! Dela 2,37.38. Drugom prilikom, kratko vreme posle toga, rekao je: "Pokajte se, dakle i obratite se da se ocistite od greha svojih." Dela 3,19.
U pokajanje je ukljucena i zalost zbog greha i odvajanje od njega. Mi necemo odbaciti greh ako ne uvidimo njegvu pokvarenost; sve dpk se nase srce ne odrekne od njega nece biti nikakve stvarne promene u nasem zivotu. Valam, uplasen od andjela koji je stajao na njegovom putu sa isukanim macem, priznao je svoju krivicu da ne isgubi ziviot; ali to nije bilo istinsko kajanje zbog greha , nije bilo promene namera, niti se pojavila odvratnost prema slu.
Mnogi ne uspevaju da shvate pravu prirodu pokajanja. Oni zale sto su gresili, i cak se prividno i manjaju samo zato sto se boje da ce zbog svojih zalih dela morati da trpe. Ali to nije pokajanje u biblijskom smislu te reci. Oni se zale na patnje umsdto na greh. Takav je bio i Isavov bol kada je shvatio da je zauvek izgubio prvenastvo.
Valam, uplasen od andjela koji je stajao na njegovom putu sa isukaninm macem, priznao je svoju krivicu da ne izgubi zivot; ali tu nije bilo istinskog pokajanja zbog hreha, nije bilo promene namera, nije se pojavila odvratnost prema zlu. Juda Iskarijotski je uzviknuo, sto je izadao svoga Gospoda: "Ja zagresih sto izdadoh krv pravu!" Matej 27,4.
Priznanje se otelo njegovoj gresnoj dusi pod nepodnosljivim pritiscima savesti o krivici i u strasnom ocajanju osude. Posledice koje su mu pretile, ispunjavale su ga uzasom, ali u njegovoj dusi nije bilo duboke zalosti koja slama srce, nije zalio sto je izdao neokaljanog Bozjeg Sina i sto se odrekao Sveca Izrailjeva...."
Put Hrostp str.20. Predlazem vam da procitate celo poglavlje EGW o Pokajanju u knjizi Put Hristi.

Postovani catoci na frumu, kada ste procitali samo ovaj kratak deo iz poglavalja o pokajanju od EGW, pokusajte samo da odgovorite na pitanje,ko iznosi lazi, Elen Vajt ili Darth koji se predstavlja kao svestenik, a neprekidno prosipa lazi o drugima i cistu istinu pretvara u laz.
Darth, posle ove kratke izjave, koje je veoma mali deo ucenja EGW u POKAJANJU, priznaj sada pred svima, da li si izneo istinu ili otvorenu laz?
Kazi sada pred svima zar nisi izneo laz o izjavi Elene Vajt i o njenom ucenju o pokajanju?
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Mire, nije Hriscanski lagati.
Ako je Ellen White nesto i proricala, to se sve ispunilo.

Ja ne videh ni jedno ispunjeno prorocanstvo da bi je mogao nazvati prorokom!

Evo juce sam uzeo njenu knjigu da citam! Osim lepog pisanja (ima tu dobrih stvari), ja nijedno prorocanstvo ne nadjoh, ni u ostalim tekstovima.

Ja sam napisao da su odredjena biblijska ili prorocanstva Ellen White uslovna.

To kazes ti, ali ona ne kaze!

Ellen White sama napominje u pogledu ovih prorocanstava da su ona uslovna, jer kaze "AKO SE U CRKVI NE DOGODI PROBUDJENJE, BOG CE ODBACITI SVOJ NAROD"

Kako ce Bog "odbaciti svoj narod" , kad je rekla da "crkva ne moze pasti"? Koga ce onda odbaciti?

Znas li ti sta je "narod"?
To je "citava crkva"!

Pises kojestarije!

Njene reci ovde nisu "uslovne", vec samo predstavljaju podsticaj ljudima, da se ne uspavaju! Zato je tako pisala, da ih podstakne i aktivira na probudjenje! A ti si to pogresno protumacio!

Ali, Ellen White kaze i sledece "IZGLEDACE KAO DA CE CRKVA PASTI, ALI ONA NECE PASTI... ONA JE NESTO NAJMILIJE BOZJEM SRCU"

Kao sto rekoh a ti potvrdio, rekla je da "crkva nece NIKADA pasti"!

Prema tome, ako crkva ostaje, onda Bog ima kroz koga da radi! I zato ovo nije uslovno!

Crkva ce SIGURNO OBAVITI SVOJU MISIJU na kraju - objavice evandjelje! Bog onda ima kroz koga da radi! Suprotno tvojim tvrdnjama da "crkva nece objaviti evandjelje" vec Bog!

Sve si izvrnuo!

Dakle, odbaceno je formalno rukovodstvo crkve i formalni deo vernika, i Bog ce se iz tog razloga sam objaviti, i tada ce i oni u crtkvi koji imaju istinu, i oni u svetu koji je ne poznaju obratiti.

Ako crkva ne moze pasti, onda ce SIGURNO OBAVITI SVOJU MISIJU I OBJAVITI EVANDJELJE! (makar to bilo i kroz pojedince).

Tvoja EGW nije rekla da ce crkva "PASTI" vec da "SIGURNO NECE PASTI"!

Znaci, crkva dovrsava svoju misiju na kraju kroz pojedince, i ne radi Bog sam, kao sto ti tvrdis i kako si u svojoj glavi zamislio!

Ali ti izgleda zato i ne radis nista za Boga (ne bavis se reformom) , jer smatras da ce 'Bog sam obaviti delo'?

Izbegavas odgovornost i sebe ubedjujes da je tvoj nerad Bogu ugodan!?

Ne nije!

Riješimo jednadžbu s jednom nepoznatom:

Nema probuđenja = Bog odbacuje narod
Adv.sedmog dana = nema probuđenja
Rješenje: Bog odbacuje Adventiste sedmog dana

On je i sopstvenu crkvu nazvao "otpadom"! A da toga nije svestan!
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve si izvrnuo!

Ipak si ti sve izvrnuo, cak i moje reci.

Iznenadjenje ce na kraju biti tvoje kada se stvari pocnu desavati, ali verujem da ces prvi stati na Bozju stranu, a ti sam vidi zasto sam napisao "PRVI" a ne poslednji, a kamo li da ces odbaciti, jer te smatram istinoljubivim covekom koji je nazalost zaveden, ali ces se probuditi.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Osuda za Tripa, koji kaze da "ateista nema u SZ". Evo sta je o tome rekla Elen White:

"Ciljevi ovoga coveka nisu bili uzviseniji od ciljeva zivotinja koje propadaju. Ziveo je kao da nema Boga, nema Neba, nema buduceg zivota kao da je sve sto ima iskljucivo njegovo, kao da ne duguje nista ni Bogu ni ljudima. Psalmista je opisao ovog bogatasa kada je napisao: 'Rece bezumnik u srcu svojem: nema Boga!' (Psalam 14,1)" (Pouke Velikog Ucitelja str. 172)

Sada neka nam Tripo odgovori, da li njegova prorocica laze? Suprotstavlja li se on prorocici kada tvrdi da u bibliji nema ateista?

* I ne nisam ja nista od ovoga trazio po knjizi, dovoljno je da otvorim i tako mi ispadne. Slucajno? Nista nije slucajno..

Iznenadjenje ce na kraju biti tvoje kada se stvari pocnu desavati, ali verujem da ces prvi stati na Bozju stranu, a ti sam vidi zasto sam napisao "PRVI" a ne poslednji, a kamo li da ces odbaciti, jer te smatram istinoljubivim covekom koji je nazalost zaveden, ali ces se probuditi.
Ja cu svakako stati na Bozju stranu i nema te sile koja ce me spreciti, ali smatram da se to sto pises nece ostvariti. A tvoje je pravo da verujes ako zelis i u miki mausa.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja cu svakako stati na Bozju stranu i nema te sile koja ce me spreciti, ali smatram da se to sto pises nece ostvariti. A tvoje je pravo da verujes ako zelis i u miki mausa.

Prvi deo tvoje izjave me raduje.

Sto se tice druge izjave - moj omiljeni crtani je nekada bio "porodica Salabajzeric" ali vec dugo ne gledam televiziju.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja ne videh ni jedno ispunjeno prorocanstvo da bi je mogao nazvati prorokom!

Nikada ona nije ni bila prorok. Obična nasrtljiva metodistkinja zanesena Milerovim lažima.

Kao sto rekoh a ti potvrdio, rekla je da "crkva nece NIKADA pasti"!

Ona je mislila na svoju "crkvu", na kult shabatarenja, i njenih umotvorina, a ne na Crkvu Kristovu - Hristosovu, koja je za nju, i njene sledbenike "kurva". Naravno, posle je u skladu sa svojim "danas jesam, a sutra nisam" tvrdila kako je i njena "crkva", taj "ostatak" pala, i kako će i dalje padati, misleći pri tome na verovanje u Trojstvo, i naravno odustajanje od njenih (Elleninih) blasfemičnih budalaština (zdravstveni zakon, istražni postupak i ostalo iz njenih umotvorina)

On je i sopstvenu crkvu nazvao "otpadom"! A da toga nije svestan!

I te kako je svestan. Radi upravo ono što je i ona (Ellen Gould Harmon White) radila. Uostalom, drugačije se ne može ni očekivati od pripadnika "crkve" (to crkva nije) koja svakog od "članova" ubeđuje da su potencijalni proroci.... a lukavi samo to i čeka, pa onda imaš kakafoniju "propovednika", "proročanstava" i histerisanja o kraju vremena, gde svako od njih nudi svoj recept za "obraćenje"...

Shvati, SDA je neverovatno dobar inkubator za stvaranje sekti. Uostalom, već ih ima najmanje tri, a ako bi smo sledili američki sistem klasifikacije, ima ih 15.


Ja cu svakako stati na Bozju stranu i nema te sile koja ce me spreciti, ali smatram da se to sto pises nece ostvariti. A tvoje je pravo da verujes ako zelis i u miki mausa.

Već si stao, ali da bi tu stranu i održao, ne smeš nikada ni pomisliti da bilo ko od sektaša, osnivača sekti piše iole išta smisleno i duhu korisno. (Čitaj Nikolaja Velimirovića, Justina Čelijskog, Augustina, Akvinskog, Franju Saleškog, Franju Asiškog, mnoštvo je kako zapadnih, tako i istočnih teologa koji duhu korisne stvari napisaše. Mani se sektaških budalaština)

Što se tiče njegovih "proročanstava", ne samo da se ista neće ostvariti nego i nisu od Boga,

Plod su njegovog, ljudskog uma.

zr 11,9: Bezbožnik ustima ubija svoga bližnjega, a pravednici se izbavljaju znanjem.

P.S. Zato bezbožnici i jesu trovatelji istine.

I sluge Samaela....
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam taj crtani, al mozda potrazim :)
Od svih programa mozda to jedino jos i vredi i Branko kockica :)

Branko kockica je ok, voleo sam da gledam kao mali.

Gledao sam sve druge crtane, kao i serije i filmove.
Pre nego sto sam upoznao istinu bio sam veliki filmofil, i takoreci figurativno spavao u bioskopu.

Ali, Gospod menja coveka i njegove zivotne vrednosti.

Mada sve to zna da bude i zanimljivo, a ponekad i edukativno, jer svi smo samo ljudi i trazimo ostvarenje u svacemu, ali jedino u Gospodu je smisao i prava zivotna sreca.
 
Natrag
Top