Točno. I gle ironije, sam si svoje mantre pokopao. Ako se nekome, kako ti gore reče, "
ne može oduzeti vječni život", onda to znači da je
besmrtan.
Pokapa on sam sebe stalno. Ali šta ćeš, takva je "vera" i nauka" koju je primio i koju propagira.
Nego sta je Hristos bio nego Duh pre utelovljenja? Sta pricas ti? Zar nije postojao pre toga?
Dakle, on "ulazi u telo", i njegova Dusa u telu boravi i to se u vasoj strucnoj literaturi naziva "inkarnacijom" odnosno "utelovljenjem"!
Njima je brate sve fizičko, materijalno, opipljivo, pa tako i Sin, koji za njih i jeste, i nije Bog, Duh Sveti im je čas sila, čas osoba, a što je možda najvidljivije, oni u svojoj verziji Trojstva, ne govore o ipostasima, licima, osobama, jednog i jedinog
bića nego o
bićima. Dakle i Otac, i Sin, i Sveti Duh ( u zavisnosti od toga da li je osoba, ili sila) imaju TELO.
Zato i insistiraju na odrednici Božanstvo, Naime, Boga određuju trećim rodom. On je za njih
ONO (kako politički korektno, sic) dok im Trojstvo u stvari nije Trojstvo nego doslovno Trijada (a nas optužuju da smo pagani). Naime, ono što mi nazivamo tajnom, jer čovek zaista ne može da shvati
Boga, oni tumače kao tajnu postojanja
Tri odvojena bića, koja su eto jedan "Bog".
Ujedno, brate, nemoj da te čudi ovo njegovo lupanje o tome da Isus nije postojao od iskona. Oni ni dan danas nisu baš načisto sa time, čak i ako zvanično "veruju u nekakvo Trojstvo". Isus je u početku za njih
stvoren (tako i dan danas veruju im braća po lažovu Mileru) i to jer doslovno tumače ovo: "Koji je ikona Boga nevidljivoga, prvorođeni pre svake tvari“ (prevod Sinoda) "
Pa tako i ovo Laodikejino lupetanja. Duboko su materijalistički orijentisani, i to se ne može izbeći. Ne vide suštinu, a poneki od njih u svojoj aroganciji, tako svojstvenoj sektaškom otpadu, one koji im doslovno tu mantru razbijaju, nazivaju i retardima. Uvereni valjda u svoju "premudrost". a ne znaju jade jadne, da je samo Jedan Premudri, Onaj čiji je um, mudrost, Reč, uzeo naše, ljudsko Telo.
Ne znaju takođe, jade jadne da time sebi kupuju kartu u jednom pravcu za Gehenu, u koju slušajući svoju lažnu proročicu, i ne veruju.
Ali, neka se sami suoče sa time, no znajući ko su i kakvi su, oni će kmečati i u grudi se busati i kada im bude rekao:
"Nikad vas nijesam poznavao; idite od mene, zlotvori!"