Ne pada mi na pamet da citam to smece!
Pustio sam njegov video, i moja majka koja inace nikad ne reaguje kad pustim nesto adventisticko, odjednom skoci, dodje mi u sobu i kaze - "ko ti je ovaj, jao sto lupa gluposti, pa jel taj covek normalan?".
Kad je ona ovako reagovala, onda mozes misliti kako drugi ljudi reaguju, koliki je on "naucnik" da i ljude koji znaju adventizam frapira! I ja sam ovde frapiran vec po ko zna koji put tom njegovom naukom!
Upravo o tome sam i misli kada sam "preporučio" njegova, tačnije "njegova" pisanija. Frapirati se i videti o kakvom se "naučniku" ali i "nauci" radi.
Pa ti si svoja dela bas pokazao, u izazivanju, psovanju, podmetanju, pravljenju zavera, banovanju, iznosenju djubreta i vikanju da nam treba srusiti sve hramove, da smo pokvareni i zli! Zasluzio si raj!
Ko o čemu, on o "djelima"....
Raj? Aha..samo o tome se ne pitamu ni ti ni ja, ponajmanje on, nego Onaj Koji jeste, čije ime on, "naučnik" uzima tako često u usta. Mada, kada se malo bolje pogleda, ne pominje on Boga, nego ono što je njemu "Bog", a to je Knjiga koju su ukrali pravom autoru i vlasniku, iskasapili je i zlupotrebili za svoje apostatske budalaštine, kombinovana sa klanjanjem njegovoj ličnoj "pameti".
Pa da, vama je samo prorok bitan, niste adventisti bez EGW!
Tačno tako. Bez nje oni ne postoje.
A vi jedne druge ne pobijate? Te jeste Trojstvo te nije, te Luter je vas otac te nije, te zahteva se savrsenstvo za ulazak u raj te se ne zahteva, te protestanti vam pruzaju kontinuitet te nisu kontinuitet, te moze gatanje po piramidi te ne moze, te zahteva se vegeterijanstvo te se ne zahteva, te crkva vam je u omega otpadu te nije, te treba drzati mladine i praznike pa ne treba, te EGW su falsifikovali spise te nisu, te moze abortus te ne moze..
Jedino oko cega se svi slazete je da je EGW prorok, po tome se zaista mozete identifikovati!
Shvati, oni zaista mogu i da veruju i da ne veruju u šta god da je u fundamentalima. Ali tri su stvari oko kojih se moraju svi složiti:
Shabat, Investigative Judgement, i Ellen Gould Harmon White kao
otelotvorenje "duha proroštva".
Na njoj počiva ono što se naziva adventizmom sedmog dana. Bez nje, nema ni adventista sedmog dana.
Kao što se niko od nas ne može nazvati Hrišćaninom ako ne ispoveda Nikejsko Carigradski simbol vere, sa ili bez filioque, tako ni oni ne mogu biti adventisti ako ne ispovedaju veru u onu u čije se ime i "krste".
Pazi, ovo nisu neozbiljne stvari, iako će se "odgajivač šišmiša" i astrološki antropolog ismevati kao što je i navikao, kainos podbadati, a Marko me nazivati lažovom.
No ja neću reagovati onako kako bi oni zaista voleli da odreagujem i dam im povoda da me i dalje napadaju. Ne, ja ću poslušati savet mog prijatelja koji je zbog istih ili sličnih stvari na Facebook-u napisao:
"Ponekad covjek zbog branjenja svojih uvjerenja i vjerovanja, zna biti brutalan i bezobrazan i preci granicu ukusa ...kad ista ta osoba koju ste napadali, bude napadnuta od trece strane izuzetno brutalno, i bezobrazno, a vi kao promatrac vidite koliko je to nepravedno, postane vam jasno, da i vi morate promijeniti stav,
i biti ne blazi, nego pristojniji, branite braco svoja uvjerenja jako, snazno i odlucno, ali nemojte biti nagli, galamom se ne postize nista , samo kontraprodukt...."