Cistiliste

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jesi ja sam pokvaren! Ajde ne obracaj mi se vise!

Jeste u pravu si! Sredio si me sa dokazima, ti takve dokaze imas da rasturas, razbijas, obaras, padaju svi od tvojih dokaza. Strasan si!

Ajd dalje od mene!

Pokvaren? Na osnovu čega to neko može da tvrdi? Dokazi? Misliš ovo:

ili ovo

Da budem u skladu sa temom:

evo malo i o Mitarstvima:

PS. Mire, stavi trola na ignore, pa neka pljuje sam sebe...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire nemoj se nervirati, možda to i jeste nekome cilj da te isprovocira

Brate moj, pa naravno da jeste cilj da nas isprovocira. Sta mislis da mu je nesto drugo cilj? Mislis da mu je stalo do svetosti, teologije, do istine?

Dobro jutro Mire, molim te prestani da se nerviraš, Samo te provociraju, jer su na to naučeni u subotnjim školama, onda će kada prasneš da te prozivaju da je to takav duh, i da tvoj primer koriste da pokažu kako su oni u pravu.

Pa naravno da ce da vice da je to nas duh, bas i hocu da vice ovde na mene i da kmeci.. Neka misli da me je pobedio, da sam prasnuo, to on i hoce!

Bas sam namerno upotrebio ostrije reci..

Nek pokaze sta mu cilj, da hoce da nas izaozve!

Pa to je njegov duh, izazivacki bezobrazni! Bog nikoga ne izaziva! I ne podstice nikoga na greh, a ovaj to radi kao i nalogodavac mu sotona!

PS. Mire, stavi trola na ignore, pa neka pljuje sam sebe...
Mislis da ce to pomoci odbrani istine?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Brate moj, pa naravno da jeste cilj da nas isprovocira. Sta mislis da mu je nesto drugo cilj? Mislis da mu je stalo do svetosti, teologije, do istine?

Njemu posebno nije stalo, ali ni onome čemu pripada nije stalo do istine, do svetosti i do teologije. Zato sam i napisao da lukavo igra.

Pa naravno da ce da vice da je to nas duh, bas i hocu da vice ovde na mene i da kmeci.. Neka misli da me je pobedio, da sam prasnuo, to on i hoce!

Nek pokaze sta mu cilj, da hoce da nas izaozve!

Pa to je njegov duh, izazivacki bezobrazni! Bog nikoga ne izaziva!

Naravno da je to njegov duh, ali veruj mi i duh onih koji propovedaju anti evanđelje.

Neće. Uostalom, i ne treba ih ignorisati. Jer tako će samo biti nasrtljiviji u svom Mileritizmu. Treba ih na svakom mestu, u svako vreme, na svaki način razotkrivati. Moja opaska o ignorisanju je bila upućena tome da mu ne dozvoliš da te provocira, jer takvi kao on, kult kao njihov, su na to i spremni, ali i dobro obučeni u shabatnim školama (onim višim).

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Mire ne srdi se i ne gnevi, srce neka ti bude ispunjeno verom, spokojem, praštanjem i ljubavlju.
To je hrišćanski put, put unutrašnjeg čoveka, put duše u i ka vrlini.
Seti se Sv. Pavla i 1. Korinćanima, glava 13 - Pohvale ljubavi

Ljubav dugo trpi, milokrvna je; ljubav ne zavidi; ljubav se ne veliča, ne nadima se,
Ne čini šta ne valja, ne traži svoje, ne srdi se, ne misli o zlu,
Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini,
Sve snosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi.
Ljubav nikad ne prestaje, a proroštvo ako će i prestati, jezici ako će umuknuti, razuma ako će nestati.
Jer nešto znamo i nešto prorokujemo;
A kad dođe savršeno, onda će prestati šta je nešto.
Kad ja bejah malo dete kao dete govorah, kao dete mišljah, kao dete razmišljah; a kad postadoh čovek, odbacih detinjstvo.
Tako sad vidimo kao kroz staklo, u zagonetki, a onda ćemo licem k licu; sad poznajem nešto, a onda ću poznati kao što sam poznat.
A sad ostaje vera, nada, ljubav, ovo troje; ali je ljubav najveća među njima.

A Istina, pa ona je već tu, ona nas brani a ne mi nju...

Isus mu reče: Ja sam put i istina i život....
Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
Jovan, glava 14

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
DarthShone je miretu rekao sljedece: "Zar je to ono što želiš? Zar je to ono što Bog preko tebe, Slapa, Serviusa,mene, bilo koga od Njegovih poručuje? Nije."

O forumasi, odsada da znate da Bog progovara tj. porucuje kroz ove svete ljude - njihova sveta imena su: mire000, Slap, Servius, DarthShone, Antonija itd.

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Ne bih rekao da je mislio na to i na takav način a i da jeste ja nisam sveti čovek već veliki grešnik i malo manja neznalica.
No da pokušavamo da prenesemo Nauk svojih Crkava, više ili manje uspešno, koje smatramo svetim to stoji.
Čemu ironija i cinizam, niko koga si spomenuo nikada ništa slično nije tvrdio za sebe a verujem ni pomislio ?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A Istina, pa ona je već tu, ona nas brani a ne mi nju...

Isus mu reče: Ja sam put i istina i život....
Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
Jovan, glava 14

Upravo tako. Istini ne treba odbrana, Ona, kao i Bog Jeste.

Onima koji pokušavaju da izazovu besove u nama, koji bi da Istinu koju smo primili pokažu lažnom, a svoje "tumačenje" istinitim, poručujem da malo dublje i bolje pročitaju redak iz Starog Zaveta, iz knjige Ponovljenih Zakona, o lažnim prorocima i navođenju na služenje drugim bogovima. Posle toga neka dobro pročitaju proslov poslanice Galaćanima.

"Čudim se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje, 7koje uostalom i ne postoji. Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo. 8Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! 9Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet. " Gal 1 6,9

Ne bih rekao da je mislio na to i na takav način a i da jeste ja nisam sveti čovek već veliki grešnik i malo manja neznalica.
No da pokušavamo da prenesemo Nauk svojih Crkava, više ili manje uspešno, koje smatramo svetim to stoji.
Čemu ironija i cinizam, niko koga si spomenuo nikada ništa slično nije tvrdio za sebe a verujem ni pomislio ?

Niko od nas nije svetac. Teško da ćemo ikada to i postati, posebno ne svojom voljom, ili usavršavanjem tela naših da nas završetak Investigative Judgementa ne sačeka ne savršenim.

Dakle, ne samo da nisam pomenuo da sam svetac, nego nisam nikada tako nešto o sebi i pomislio. Čovek sam grešan, kao i svako drugi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Jeste u pravu si! Sredio si me sa dokazima, ti takve dokaze imas da rasturas, razbijas, obaras, padaju svi od tvojih dokaza. Strasan si!

Evo dokaza da vi imate suprotna mišljenja oko svega u Bibliji.

Starac Kleopa (vjerujem, međutim, da su to u stvari duhovi demona koji se javljaju u obliku duhova mrtvih)

Дух Самуила говори Саулу.

sveti Justin Ćelijski.

Vidimo da vi ovde jedni druge pobijate.

Pazi ovo čistilište duša, iako stoji da nema prelaska bogatašu kod Lazara i obrnuto.

Ko nije verovao Mojsiju i prorocima neće ni da ko ustane iz mrtvih.

Vi ste baš izopačili svaku istinu.

Natrag