Opet se vraćaš na nešto što sam ja već odgovorio u ranijim komentarima.
Tekst u Delima apostolskim uopšte ne govori o jelu i tome šta može da se jede a šta ne, već je poruka ovog teksta nacionalni i verski odnos Jevreja prema neznabošcima.
Naime, Jevrejima je bilo zabranjeno da imaju bilo kakav kontakt sa neznabošcima, da sa njima razgovaraju, da ulaze u kuće neznabožaca i da imaju bilo kakav drugi odnos sa njima.
Citajući pažljivo ovaj tekst može se jasno videti da Apostol prvo opisuje ovu viziju, a na kraju kaze da mu je time Bog pokazao da ni jednoga coveka ne smatra necistim:
10:9 A sutradan kad oni iđahu putem i približiše se ka gradu, iziđe Petar u gornju sobu da se pomoli Bogu u šesti sat.
10:10 I ogladne, i htede da jede; a kad mu oni gotovljahu, dođe izvan sebe,
10:11 I vide nebo otvoreno i sud nekakav gde silazi na njega, kao veliko platno, zavezan na četiri roglja i spušta se na zemlju;
10:12 U kome behu sva četvoronožna na zemlji, I ZVERINJE, I BUBINE, I PTICE NEBESKE. 10:13 I postade glas k njemu: Ustani, Petre! Pokolji i pojedi.
10:14 A Petar reče: Nipošto, Gospode! Jer nikad ne jedoh šta pogano ili nečisto.
10:15 I gle, glas opet k njemu drugom: Šta je Bog očistio ti ne pogani.
10:16 I ovo bi triput, i sud se opet uze na nebo.
10:17 A kad se Petar u sebi divljaše šta bi bila utvara koju vide, i gle ljudi poslani od Kornilija, napitavši i našavši dom Simonov stadoše pred vratima,
10:18 I zovnuvši pitahu: Stoji li ovde Simon prozvani Petar?
10:19 A dok Petar razmišljavaše o utvari, reče mu Duh: Evo tri čoveka traže te;
10:20 Nego ustani i siđi i idi s njima ne premišljajući ništa, jer ih ja poslah.
10:21 A Petar sišavši k ljudima poslanim k sebi od Kornilija reče: Evo ja sam koga tražite; što ste došli?
10:22 A oni rekoše: Kornilije kapetan, čovek pravedan i bogobojazan, poznat kod svega naroda jevrejskog, primio je zapovest od anđela svetog da dozove tebe u svoj dom i da čuje reči od tebe.
10:23 Onda ih dozva unutra i ugosti. A sutradan ustavši Petar pođe s njima, i neki od braće koja beše u Jopi pođoše s njim.
10:24 I sutradan uđoše u Ćesariju. A Kornilije čekaše ih sazvavši rodbinu svoju i ljubazne prijatelje.
10:25 A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se.
10:26 I Petar ga podiže govoreći: Ustani, i ja sam čovek.
10:27 I s njim govoreći uđe, i nađe mnoge koji se behu sabrali. 10:28 I REČE IM, VI ZNATE KAKO JE NEPRILIČNO ČOVEKU JEVREJINU DRUŽITI SE ILI DOLAZITI K TUĐINU, ALI BOG MENI POKAZA DA NI JEDNOGA ČOVEKA NE ZOVEM POGANIM.( Dela Apostolska 10. 9 - 28 ).
Ako primenimo bilo koje drugo tumačenje osim ovog, onda možemo zaključiti da Bog nije prijatelj čoveku i ne misli na njegovo zdravlje, jer ga navodi da jede sve odvratno, i zveri, i bube, i ptice, što je opšte ne prihvatljivo.
Što se tiče drugih tekstova koje si postavio, tu apostoli savetuju da je svako stvorenje dobro za jelo zadržavajući se u okviru Božanskih propisa o ishrani, a nikako van njih.
To su činili iz razloga što su u to vreme postojale neke ekstremne struje unutar Judeizma koje su zabranjivale i onu vrstu hrane koju je Bog propisao za čovečiju ishranu, i uticale na druge da prihvate ovakve navike u israni.