Kakav odgovor? Kakav odgovor uopće možeš dati kada istovremeno tvrdiš da Zakon nije ukinut, dakle, vrijedi i obvezuje kršćane sve iz Zakona i priznaješ da vi adventisti kršite Božju zapovijed iz Zakona da pogubite onoga tko bi radio kakav posao u subotu. Baš me interesira kakav je to tvoj odgovor koji ove tvoje dvije pozicije čini suvislima.
Mani me te filozofije, ovo je vise nego podmuklo, sve ti je jasno a pravis se blesav.
Zakon ''nije ukinut'', da neces mozda sad reci da ''jeste ukinut''?
Suprotis se Hristu koji kaze: ''NISAM DOSAO DA UKINEM''?
Pa lepo!
Naravno da si farizej. Tvrdiš kako Zakon nije ukinut i kako vrijede sve zapovjedi iz Zakona, a onda se pravdaš za kršenje zapovijedi iz tog istog Zakona. Ovo je školski primjer farizejštine.
''
NISAM DOSAO DA UKINEM NEGO DA ISPUNIM'' - ako je Isus farisej i ja sam.
Isus dodje da sve zapovesti iz starog zaveta ''ispuni'' podigavsi ih na ''visi duhovni nivo'' , dajuci im novi smisao i duhovno znacenje, koje ti ne razumes jer si farisej, pa optuzujes nas za ''farizejstinu'' a sam si taj ''koji bi ubio ZBOG SUBOTE''.
To rade fariseji! Adventisti ne bi ubili nikog, ali ti bi ubio, ''jer duha nemas'' a ne poznajes ni ''duh zakona''.
Isus je sve učinio boljim i savršenijim, jedino kupusu nije uspio naći bolju zamjenu. Kupus je i dalje najbolji za jačanje vjere.
Mi cemo kupus, a ti jedi ''gljivu ludaru''.
Pojma ti nemaš ni što si ovdje napisao ni što si htio reći.
Ma idi begaj, pojma ti nemas o Zakonu i ''duhu''.
Idi ''spaljuj vestice'' jedino to znaju fariseji..
Sad i Boga optužuješ, vidi se da si Jelenin. Bogu, koji je u Starom zavjetu propisao i subotu i odredbe za kršenje subote, i zapriječio preljub i dao odredbe za prekršitelje, ti pripisuješ kontradiktornosti i suprotnosti između zapovijedi i odredbi za prekršitelje. Zaista nevjerojatno.
Nema tu kontradiktornosti, nego ti hoces tako da predstavis, jer si mrzitelj duhovnih.
Hristos ''nije pogubio zenu uhvacenu u preljubi'' jer je ''milost preca'' i ''evandjelje i dobra vest o oprastanju'' , a mi nismo ''pod zakonom vec pod miloscu'' je nas Hristos oslobodi, da ne sluzimo ''slovu''(farisejski kao ti) vec ''duhu''(po srcu razumevajuci). Blage ti veze sa zakonom nemas , a samo ogovaras ko baba neka.
Zato su tvoje i adventističke optužbe na račun Boga opravdane i utemeljene.
Optuzbe na Boga iznosis ti, jer on rece: ''NISAM DOSAO DA UKINEM NEGO DA ISPUNIM'' a ti tvrdis da nas ''TAJ ZAKON NE OBAVEZUJE''. E nazdravlje!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Niko nije rekao da je podela nestala, neciste zivotinje su i dalje neciste a ciste su i dalje ciste, samo sto je hriscanima dozvoljeno da jedu i neciste zivotinje kao sto su Noja i svi ostali do Mojseja jeli.
Gde je Hriscanima ''dozvoljeno da jedu neciste zivotinje u NZ, nadji mi''???
Niko ne tvrdi da se onaj ko jede ''necistu hranu'' ne moze spasiti, ovo je prvenstveno dato zbog zdravlja, a ako je zbog zdavlja, vaznost toga ne prolazi..
Noje nije jeo neciste zivotinje:
''
Uzmi sa sobom od svih životinja čistih po sedmoro, sve mužjaka i ženku njegovu; a od životinja nečistih po dvoje, mužjaka i ženku njegovu''(1. moj 7:2)
-Od cistih uzima po sedmoro(vise)
-A od necistih po dvoje(manje)
Zato sto su morali da imaju ''ciste za hranu''.
Adventisticki koncept spasenja "Nece se spasti ko ne praznuje subotu" govori o totalno drugacijem Bogu od onog kakvim ga sveti oci i apostoli prikazuju.Jednom recju ja u nemislosrdnog Boga zakona ne verujem.
Nigde adventisti ne kazu da se ''nece spasiti oni koji ne praznuju subotu'', to su lazi. Inace ja sam pravoslavac, ali ovi bezrazlozni napadi na adventiste su nesto sto pravedan covek ne moze gledati..