Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
Ne razumem, možeš li mi pojasniti ? Kakav sam ja to čistunac ?
Da li to (ne ispuni) zbači da se sve NE DOGODI, što je najavio Stari Zavet, ili da se moramo držati 613 Zakona, jer toliko ih ma u Starom Zavetu !?
OK, samo nađi čekam, znači da će nama Hrišćanima biti sudija Mojsije !
U kocku se ne razumem, jer o njoj ništa ne piše u Pismu. A za vino znam da je Pavle savetovao Timoteja da PIJE ALKOHOLNO VINO po radi nekih stomačnih problema !
Mislim na cistunca koji trazi raspravu oko neke rijeci. Moze biti pogresno napisana, OK, ali covjek mora da se koristis voj razum i da u nekim jasnim situacijama razumije sustinu poruke. Naravno, na kraju je potrebno da se rijec svakako razjasni.
Vidis kako ja rzumijem Bozje Objave:
Osim Mojsiju dato je i Konfuciju, Sokratu i jos nekim drugim (mnogim) ljudima da prenose Upute od Njega.
Svaka od tih uputa je vremenom izvitoperena pa su onda dolazili proroci sve jedan za drugim zbog korekcija. Nisu li?
Ni Jevandjelje nije proslo drugacije, iza Isusa su dosli neki pisci i folozofi koji su donijeli opet svoje propise i misljenja. Tako se svijet kvario.
Ja uzimam islamske propise kao definitvno dobre, jer islam je usavrsena vjera (tako kaze Bog!) od prvog covjeka do kraja.
Kur'an je Knjiga koja je jednaka od dana objave, cisto Bozji Govor.
Islam je najveca sloboda i najveca demokratija, samo ljudi ne razmisljaju o tom.
I tebi se izvnjavam: Mojsije ce tuziti. Zar je to malo?