Још је занимљивије да "нечиста храна" више не постоји. Постоји у смислу ако једемо лешине и остале гадости. Христовом Крвљу (Речију Божијом) се све очисти и освети.
4. Јер је свако створење Божије добро и ништа није на одмет кад се прима са захвалношћу.5. Јер се освећује речју Божијом и молитвом.
14. И дозвавши сав народ рече им: Послушајте мене сви, и разумите. 15. Ништа нема што би човека могло опоганити да уђе споља у њега, него што излази из њега оно је што погани човека.
16. Ако ко има уши да чује нека чује. (Марко 7)
13. И постаде глас к њему: Устани, Петре! Покољи и поједи.
14. А Петар рече: Нипошто, Господе! Јер никад не једох шта погано или нечисто.
15. И гле, глас опет к њему другом: Шта је Бог очистио ти не погани. (Дела 10)
20. Не раскопавај дело Божије јела ради; јер је све чисто; него је погано за човека који једе са спотицањем.
21. Добро је не јести меса, и вина не пити, и оно не чинити на шта се твој брат спотиче, или ода шта гори постаје или слаби. (Римљанима 14)
Дакле, ако је мој брат алкохоличар, нећу пити вина да њега не доводим у пропаст. А говорити за вино да је сок, то је већ смешно и то смо веома успешно доказали. То је адвентистичка измишљотина (Њу ејџ).
25. Све што се продаје на месарници, једите, и ништа не испитујте савести ради; (месарница није јеврејска, него незнабожачка)
26. Јер је Господња земља и шта је на њој.
27. Ако ли вас ко од неверника позове, и хоћете ићи, једите све што се пред вас донесе, и не премишљајте ништа савести ради.
28. Ако ли вам пак ко рече: Ово је идолска жртва, не једите ради оног који вам каже, и ради савести; јер је Господња земља и шта је на њој.
29. Али не говорим за савест твоју, него другог; јер зашто да моју слободу суди савест другог?
30. Ако ја с благодаћу уживам, зашто да се хули на мене за оно за шта ја захваљујем?
31. Ако дакле једете, ако ли пијете, ако ли шта друго чините, све на славу Божију чините.
32. Не будите на саблазан ни Јеврејима, ни Грцима, ни цркви Божијој, (1.Коринћанима 10)
13. Сведочанство је ово истинито; заради тог узрока карај их без штеђења, да буду здрави у вери,
14. Не слушајући јеврејске гаталице ни заповести људи који се одвраћају од истине.
15. Чистима је све чисто; а поганима и невернима ништа није чисто, него је опогањен њихов и ум и савест.
16. Говоре да познају Бога, а делима Га се одричу; јер су мрски и непослушни, и ни за какво добро дело ваљани. (Титу 1)
Још је битно за "нечистоћу":
14. Ово напомињи, и посведочи пред Господом да се не препиру, које ништа не помаже, него смета оне који слушају.
15. Постарај се да се покажеш поштен пред Богом, као радин који се нема шта стидети, и право управља речју истине.
16. А поганих празних разговора клони се; јер највише помажу у безбожности,
17. И реч њихова као живина точи: међу којима је Именеј и Филит,
18. Који у истини погрешише говорећи да је васкрсење већ било; и сметају веру неких.
19. Тврдо дакле стоји темељ Божји имајући овај печат: Позна Господ своје; и: Да одступи од неправде сваки који спомиње име Господње.
20. А у великом дому нису суди само златни и сребрни, него и дрвени и земљани: и једни за част, а једни за срамоту.
21. Ако дакле ко очисти себе од овог, биће суд за част, освећен, и потребан домаћину, приправљен за свако добро дело.
22. Бежи од жеља младости, а држи се правде, вере, љубави, мира, са свима који призивају Господа од чистог срца;
23. А лудих и празних запиткивања клони се знајући да рађају свађе. (2.Тимотију 2)
А за вино:
33. Јер дође Јован крститељ који ни једе хлеб ни пије вино, а ви кажете: Ђаво је у њему;
34. Дође Син човечији који и једе и пије, а ви кажете: Гле човека изелице и пијанице, друга цариницима и грешницима. (Лука 7)
Дакле, Христ је пио вино, зато и рекоше да је пијаница. Занимљива ствар у вези Вечере Господње:
20. А кад се скупите на једно место, не једе се вечера Господња.
21. Јер сваки своју вечеру узме најпре и једе, и тако један гладује а други се опија.
22. Еда ли дакле немате кућа да једете и пијете? Или не марите за цркву Божију, и срамотите оне који немају? Шта ћу вам рећи? Хоћу ли вас похвалити за то? Нећу.
23. Јер ја примих од Господа шта вам и предадох, да Господ Исус ону ноћ у коју биваше предан узе хлеб.
24. И захваливши преломи и рече: Узмите, једите, ово је тело моје које се за вас ломи; ово чините мени за спомен.
25. Тако и чашу, по вечери, говорећи: Ова је чаша нови завет у мојој крви; ово чините, кад год пијете, мени за спомен.
26. Јер кад год једете овај хлеб и чашу ову пијете, смрт Господњу обзнањујете, докле не дође.
27. Тако који недостојно једе овај хлеб или пије чашу Господњу, крив је телу и крви Господњој.
28. Али човек да испитује себе, па онда од хлеба да једе и од чаше да пије;
29. Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући тела Господњег.
30. Зато су међу вама многи слаби и болесни, и довољно их спавају.
31. Јер кад бисмо себе расуђивали, не бисмо осуђени били.
32. Али кад смо суђени, наказује нас Господ, да се не осудимо са светом.
33. Зато, браћо моја, кад се састајете да једете, ишчекујте један другог.
34. Ако ли је ко гладан, нека једе код куће, да се на грех не састајете. А за остало уредићу кад дођем. (1.Коринћанима 11)
Дакле, неки први хришћани су претеривали са вином и ОПИЈАЛИ СЕ. Недостојно су пили и јели, не значи да су пили сок од грожђа како уче неке секте у задње време.