Član
- Učlanjen(a)
- 04.01.2010
- Poruka
- 579
Evo malo materijala za tvoj ego Svaka cast na razumevanju.
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Evo malo materijala za tvoj ego Svaka cast na razumevanju.
E dobro si rekao za spavanje. Svojim aktivnostima sam poremetio delovanje po danu i period spavanja. Ovo što si napisao podseća me na "Solarnu jogu", mada više volim da kažem 'solarna meditacija' (meni je to razumljivo).
YouTube - Sungazing- Solarna Joga 1. deo Hira Ratana Manek (HRM) u Srbiji u julu 2009. god
Prošle godine u avgustu sam bio na selu mesec dana (moja okupacija tokom prošle godine bio je diplomski, i pošto sam na dizajnu, možete zamisliti presiju (doduše svaki diplomski je presija)). U trenutku sam upao u tu "stvaralačku blokadu" jer non-stop sam nešto dodavao, oduzimao, menjao. Um mi je bio rezerviran samo za to. I dan i noć ja sam bio u kalkulacijama (odnos : ) dok na kraju više nisam mogao da izdržim. Osetio sam potrebu da promenim mesto i odem u prirodu.
Namerno sam se pasivno izležavao u bezuspešnim pokušajima da ostavim diplomski kod kuće. Ali džaba, bio je samnom i tada. Bio je sve do trenutka kada sam se setio serije o solarnoj jogi (nadam se da će se prezentovati link). I počeo primenjivati. Prvih 5 dana, naravno (kao izgubljen čovek, od drveta nevidim šumu) gledao sam u sunce oko 10-15 minuta pred zalazak, onda kada su nijanse sunca žuto-zlatne i idu ka crvenkastoj. I naravno gledao sam kako da memorišem i iskoristim tu boju za rad. Nakon 6-7 dana, počeo sam da primećujem igru svetlosti u samom suncu. Nekao su, unutar sunca, boje pocele da menjaju mesta (mozda je to bio i neki oftamološki proces u samom oku, neka to ostane kao tajna). Ali je to bilo sasvim dovoljno da za trenutak 'zaboravim'-otpustim svoju teženju i samo posmatram sunce. Naravno, prvih dana nisam gledao duže od 3 sekunde. Objašnjeno je u snimku, da neponavljam. Ali i kada sam sklanjao pogled, nekako sam perifernim vidom ipak zadržavao boju, kolko sam mogao. Posle desetak dana, desilo se nešto veoma lepo. Odjedanput sam primetio prostor oko sunca. Prostor je bio na mah bez svetlosti, na mah ispunjen svetlošću. I to me je oduševilo. Nikada pre nisam to video. I što je još super, polako je nestajala nervoza i mogao sam sa mirom da legnem u 10 sati uveče i da se probudim oko 7.30 ujutru (predhodno je bilo legnem oko pola četiri četiri, ustanem u 12). To je bilo poslednje nedelje, i baš kada sam počeo da se interesujem za taj prostor oko sunca, desio se unutrašnji poziv da je vreme da krenem nazad.
Ovo je moje iskustvo i video sam šta može da se desi za tako malo vremena. Kao što je rekao i sam Raten Manek "ovde nije potreban vodič niti je potrebno znanje. Gledanje u sunce je nešto prirodno još od preistorije. Možete kad god hoćete." Kada gledate u sunce (naravno kada je ono bezbedno za oko, u zoru ili suton) nemojte ništa očekivati da će te videti. Prepustite se. Dozvolite da se ono samo pokaže.
(ovo nema veze sa budizmom, ili ima jedan milimetar, ali možda je i takođe jedan od puta da se on lakše upozna : )
pozz
=/: )><
P.S. što se tiče lopte i površine, to je baš dobra vodilja za meditaciju. Dok sam tonuo u san i slušao kišu, javila mi se sfera koja se napumpava i ispumpava (manifestacija udisaja i izdisaja). Na taj način je u potpunosti menjala dimenziju beskonačnosti. Sviđa mi se taj deo, jako lepo si rekao!
Što se straha tiče... U veri postoji 2 stupnja, mislim.
1. Vera iz STRAHA. Straha od kazne, suda, osude...Poslušanje iz straha. Ali i to je vera. Od nečega se mora početi.
2. Vera iz ljubavi. Ne zbog straha od kazne, osude, suda, već iz ljubavi prema bližnjem, Bogu, svetu. Bez očekivanja nagrade, pohvale i slave, već samo i isključivo ljubavi radi. To je onda prava, plamena vera.
Da li moze neko da me uputi na dobre tehnike koncentracije, gde da ih nadjem?