Božiji zakoni

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kao prvo - kakve to ima veze sa tobom, jer ti trebaš da se isključivo baviš poslovima u svojoj crkvi, a ne da zaviruješ iza tuđih vrata - osim ako na to nisi direktno pozvan da ukoravaš i pozivaš ljude na reformu u drugim crkvama, ali za to trebaš imati odobrenje od Gospoda koje se daje direktnim otkrivenjem koje Bog upućuje čoveku koga bira za ovu vrstu službe.

Kao drugo - ja sam već dao odgovor, a jedan njegov deo glasi:

Slažem se da žene ne treba da budu proizvedene u propovednike ili pastore u crkvi, ali u biblijskom kontekstu u bibliji postoje žene proroci.
Biblija jasno kaže u odnosu na duhovne darove i proročki dar - da će ovi duhovni darovi biti dati podjednako i muškarcima i ženama:

"I posle ću izliti duh svoj na svako telo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše,starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
I na sluge ću
i na sluškinje u one dane izliti duh svoj;
I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.
Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji" ( knjiga proroka Joila 2. 28 - 31 )

Što se tiče crkve - iz ovog biblijskog navoda se vidi da žena može kroz duhovne darove koji joj mogu biti dati - imati zapaženu ulogu u misiji objave jevanđelja.

Kao treće, nisi upoznat sa prilikama u Adventističkoj crkvi, jer Bog je 2001 godine upravo podigao jedan reformni pokret za reformu i probuđenje Adventne crkve i vraćanju pravoj živoj pobožnosti.

Takođe - Bog je otkrio da je 2008 godine ( sedam godina po modelu broja sedam kao punine ), odbacio sadašnje rukovodstvo Adventne crkve ( ne i crkvu kao duhovno telo vernih ), i da će on u ovom vremenu isključivo delovati preko ovog reformnog pokreta i posvećenih ljudi koje je lično pozvao kao svoje predstavnike preko kojih će sprovesti reformu unutar same organizacije, a potom i objaviti istinu sa reformisanim i probuđenim ostatkom i preko nebeskih znakova.

Dakle - ja se ovim ograđujem o svaku odluku koju Adventna crkva donese a koja je suprotna pismu ( a sigurno ih ima i biće ih ), ali to ne znači da Adventna crkva nije Božja, jer ljudi pojedinci u svojoj slepoći se mogu pokvariti, ali Bog ne odbacuje svoj narod - već želi da među tim narodom sprovede duhovnu reformu i pripremi ga za vreme kraja i Hristov dolazak u slavi..Amin!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ili neznaš pismo ili namerno izvrćeš?

Ne izvrcem ja nista. Poslanica Timoteju je njemu licno upucena, a kasnije se citala u ostalim crkvama kao nadahnuto pismo Apostola Pavla..

Nije tačno.

14:33 Jer Bog nije Bog bune, nego mira, kao po svim crkvama svetih.
14:34 Žene vaše da ćute u crkvama; jer se njima ne dopusti da govore, nego da slušaju, kao što i zakon govori.
14:35 Ako li hoće čemu da se nauče, kod kuće muževe svoje neka pitaju; jer je ružno ženi da govori u crkvi.

Ja uopste nisam naveo ovaj stih, vec sam govorio o onom iz poslanice Timoteju, a ovaj sam skroz prevideo, sta mi bi o_O ja se stvarno izvinjavam.. U sirem kontekstu ti jesi u pravu ako uzmemo oba stiha i uporedimo, ne znam kako sam ovaj stih uopste mogao prevideti, nije mi jasno. o_O

A ko kaže da ne može svedočanstvo izneti ili prorokovati...zašto ti i Laodikeja uvek ubacujete nešto što niko ne pominje?

Tako pise, da moze prorokovati, i moliti se i izneti svedocanstvo(1. kor. 11:5), onda se tu slazemo.
A to moze i moralo bi ukljucivati i izlazak za govornicu, u cemu je onda problem, ako zene izlaze za govornicu?
Jel se tu krsi autoritet ako zena svedoci o svojoj veri, iskustvu, te ako citira Bibliju i iznosi tumacenje koje je i inace opste prihvaceno doktrinarnim stavom crkve? Moze biti da je Bog takvoj zeni nesto otkrio, pa ona mora da izadje pred crkvu da svi cuju(posebno ako je prorok), jel vidis da tu nista nije striktno?
A zena pastor nikako ne moze postati, ja to kod adventista nisam video, ili opet gresim?

Ti očigledno pojma nemaš o Jevrejskoj tradiciji kad tako nešto možeš izjaviti.

Sta sam ja to pogresno rekao? Rekao sam lepo da im je to bilo zabranjeno.

Kao prvotrebaš naučiti da se SZ ne može odvojiti od NZ jer su učenici čitali SZ i izneli svojezaključke koji se nazivaju NZ kao ispunjenje najave u SZ.Tako Pavle pominje zakon od početka kad govori o poglavarstvu i ženi i to važi dok god smo u ovim telim osim za buntovnike.

Na stranu to sto je Pavle izneo takav zakljucak, ja u Starom Zavetu nisam nigde precizno nasao da je zeni zabranjeno zakonom govoriti pred ljudima..
A da mora postojati red i poglavarstvo, mora, i ja to ne sporim, a sa Pavlom se slazem jer ga je Bog nadahnuo da tako naredi..

Neverstvu ni 1oo stihova ništa ne znači. Mnogi su primeri u Bibliji poglavarstva i verni znaju ta mesta a ko nezna nek prvo nauči i POVERUJE.

Molim te ne zovi me tako, ja priznajem da sam skroz propustio da vidim ovaj stih, i sta mi je bilo zaista ne znam, verovatno sam dva slicna stiha zamenio za isti, moja greska..
A meni ako lepo pokazes stihovima, ja prihvatam sve sto tamo pise, a drugima mozes pokazivati i 1000 puta..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire - ja te lično razumem jer ne može čovek u trenutku da se seti svih stihova iz biblije.
Ja sam znao za ovaj stih "da Pavle zabranjuje ženama da govore u crkvi"

Kada bi bukvalno uzeli ovaj stih - onda bi svi pali na ispitu, jer ne postoji crkva u kojoj čovek ne sme da govori.
Ja sam ovo lično video u skoro svim crkvama pa Katoličkoj, osim možda u Pravoslavnoj gde je zabranjeno da iko govori dok je u crkvi, ali van nje govore i muškarci i žene - monasi i monahinje.

Dakle, mi ne možemo ove reči uzeti za bukvalno.

Ovde je apostol Pavle verujem malo i sa nekom srđbom dao ovaj savet kao pripadnik čvrste struje Judeizma u kome su žene svrstavane u niži red od mukarca, jer su žene u Efesu insistirale da obavljaju iste funkcije u crkvi kao i muškarci.

Danas bi ovo predstavljalo čistu versku diskriminaciju, i verujem lično da Bog u skladu sa vremenom daje i nove svetlosti, pa i po ovom pitanju.

Ponavljam - slažem se da žene ne treba da budu proizvedene u propovednike ili pastore u crkvi, ali žena može kroz duhovne darove koji joj mogu biti dati - imati zapaženu ulogu u misiji objave jevanđelja" ali da bukvalno čuti u crkvi sve vreme - to nikako.

Lično mislim da Taramani i nije stalo lično do ove istine - već da kroz nju dobije još jednu priliku da diskredituje Adventiste, što mu je prioritetni cilj.

Pozdrav!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tako pise, da moze prorokovati, i moliti se i izneti svedocanstvo(1. kor. 11:5), onda se tu slazemo.
A to moze i moralo bi ukljucivati i izlazak za govornicu, u cemu je onda problem, ako zene izlaze za govornicu?
Jel se tu krsi autoritet ako zena svedoci o svojoj veri, iskustvu, te ako citira Bibliju i iznosi tumacenje koje je i inace opste prihvaceno doktrinarnim stavom crkve? Moze biti da je Bog takvoj zeni nesto otkrio, pa ona mora da izadje pred crkvu da svi cuju(posebno ako je prorok), jel vidis da tu nista nije striktno?
A zena pastor nikako ne moze postati, ja to kod adventista nisam video, ili opet gresim?

Bracika,kod Jevreja je to mesto odakle se čita i uči imalo posebnu važnost i zvalo se Mojsijev presto.
Žene NIKAD TAMO NISU NI POMISLILE DA STANU. Paganke kao kćeri komunista-masona bez ikakvih problema staju na mesto poglavara jer ih naučiše da budu neposlušne i Bogu i mužu.

Štose tiče prorokovanja onose ne iznosi sa mesta odakle se uči već se saopšti onome kome je upućeno bilo gde i bilo kad.

Kako neznašda je kod Adv.žena Bog i batina gde ti živiš?
Postaviosam ti žene učitelje a ima ih mnogo i izjavu predsednika đenerala gde možeš čuti da te Laki sve vreme lagi i pravi se naivan.
Drago mi je što si pošten i nisi tvrdoglv,drugi put nemoj žuriti sa odgovorom jer ja pomislim da svesno to radiš kao Laki.
http://serbianforum.org/threads/boziji-zakoni.615375/page-16

Kada bi bukvalno uzeli ovaj stih - onda bi svi pali na ispitu, jer ne postoji crkva u kojoj čovek ne sme da govori.

Đe si ti Lakiću nema te da kažeš ko vam dozvoli da kršite zakon o poglavarstvu a ovamo dvoličite kaodržite zakon...stari prevaranti.
Ko pominje ČOVEKA Lakiću šta ti je senilnost ili šta već o ženi je reč i o buntu koji upražnjava vešticina ekipa.

Dakle, mi ne možemo ove reči uzeti za bukvalno.

Nravno,to je dato verujućima a ne vama.Ni jednu Božju vi ne možete uzeti zbog veštice i glave koja je za dva para nogui da nosi frizuru.

Ovde je apostol Pavle verujem malo i sa nekom srđbom dao ovaj savet kao pripadnik čvrste struje Judeizma u kome su žene svrstavane u niži red od mukarca, jer su žene u Efesu insistirale da obavljaju iste funkcije u crkvi kao i muškarci.

Idi,ti si neki opasan savetnik jel da?
Pavle bio ljut....i onda otišao u kafanu na po jednu te izjavio pred Lakijem da od sad žene više neće za Mojsijev presto dok ne plate piće jel tako Lakiću i onda revoltiran pominje zakon mrzeći žene...psihijatrija.

Danas bi ovo predstavljalo čistu versku diskriminaciju, i verujem lično da Bog u skladu sa vremenom daje i nove svetlosti, pa i po ovom pitanju.

Neznaš ti ni šta su darovi Duha ni šta je poglavarstvo jer pripisuvaka je ješ Bogu diskriminaciju a Pavla praviš lažom. Pa da kako koje vreme prođe Bog menja nauku kao veštica pa ima deset različitih istina po istom pitanju i svaka je istina za svoje vreme iako su međusobno kontraiktorne...majko mila koliko bolesnog naroda.Nije ti Bog Jelena On ima JEDNU ISTINU ZA SVA VREMENA zapamti to i nemoj nuditi vešticin otrov nama.

Nereče ti koji to bog dozvoli ukidanje poglavarstva?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo ti pobedi gnev i mržnju koje ovde vidljivo ispoljavaš a kojima te sotona ispunjava prema verskim neistomišljenicima i sve će biti u redu.
Jer uzalud je ime koje nosiš kao Hrišćanin kad nisi pobedio ni osnovne slabosti svoje pale grešne prirode i spoznao osnovno načelo i etiku Hrišćanskog života, ponašanja i rada, a to je ljubav.

Kada to spoznaš - a to će se prepoznati u tvojim rečima i delima, tada ćeš biti pravi čovek dostojan da svedočiš u Božje ime.

Pozdrav i svako dobro!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Odgovor je dat

http://serbianforum.org/threads/boziji-zakoni.615375/page-17#post-1711589

Koji Bog tebe nadahnjuje zlim duhom da pišeš u ovakvom tonu?

Ma nisi ti ništa odgovorio već sam sa sobom ćaskaš kao ne slažem se da žena treba da uči a postoje darovi Duha gde žena govori i šta sad...onda valjda treba da uči....to je tvoje glasno ,,razmišljanje,,ali nigde nema odgovora na pitanje:KO ODOBRI RUŠENJE POGLAVARSTVA?
Ja ne tražim tvoja nagađanja već prost i kratak odgovor ko je ta osoba koja ukinu poglavarstvo i ništa više od tebe ne tražim da kažeš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odgovor je dat:

Kao prvo - kakve to ima veze sa tobom, jer ti trebaš da se isključivo baviš poslovima u svojoj crkvi, a ne da zaviruješ iza tuđih vrata - osim ako na to nisi direktno pozvan da ukoravaš i pozivaš ljude na reformu u drugim crkvama, ali za to trebaš imati odobrenje od Gospoda koje se daje direktnim otkrivenjem koje Bog upućuje čoveku koga bira za ovu vrstu službe.

Kao drugo - ja sam već dao odgovor, a jedan njegov deo glasi:

Slažem se da žene ne treba da budu proizvedene u propovednike ili pastore u crkvi, ali u biblijskom kontekstu u bibliji postoje žene proroci.
Biblija jasno kaže u odnosu na duhovne darove i proročki dar - da će ovi duhovni darovi biti dati podjednako i muškarcima i ženama:

"I posle ću izliti duh svoj na svako telo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše,starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
I na sluge ću i na sluškinje u one dane izliti duh svoj;
I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.
Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji" ( knjiga proroka Joila 2. 28 - 31 )

Što se tiče crkve - iz ovog biblijskog navoda se vidi da žena može kroz duhovne darove koji joj mogu biti dati - imati zapaženu ulogu u misiji objave jevanđelja"
Kao treće, nisi upoznat sa prilikama u Adventističkoj crkvi, jer Bog je 2001 godine upravo podigao jedan reformni pokret za reformu i probuđenje Adventne crkve i vraćanju pravoj živoj pobožnosti.
Takođe - Bog je otkrio da je 2008 godine ( sedam godina po modelu broja sedam kao punine ), odbacio sadašnje rukovodstvo Adventne crkve ( ne i crkvu kao duhovno telo vernih ), i da će on u ovom vremenu isključivo delovati preko ovog reformnog pokreta i posvećenih ljudi koje je lično pozvao kao svoje predstavnike preko kojih će sprovesti reformu unutar same organizacije, a potom i objaviti istinu sa reformisanim i probuđenim ostatkom i preko nebeskih znakova.

Dakle - ja se ovim ograđujem o svaku odluku koju Adventna crkva donese a koja je suprotna pismu ( a sigurno ih ima i biće ih ), ali to ne znači da Adventna crkva nije Božja, jer ljudi pojedinci u svojoj slepoći se mogu pokvariti, ali Bog ne odbacuje svoj narod - već želi da među tim narodom sprovede duhovnu reformu i pripremi ga za vreme kraja i Hristov dolazak u slavi..Amin!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mirko ti ponovo po starom sve i svašta pišeš samo nema odgovora koja osoba dozvoli ukidanje poglavarstva jer bi ispalo da je onaj glas bio istinit i da si ti sledbenik veštice.
Ti meni ništa novo nisi rekao jer iz tvog pisanja u samom početku prepoznao sam da balansiraš između HACa i URPASD.
Tako nisi kompetentan da braniš ili zastupaš učenje HAC jer dobar deo njihovog učenja ne prihvataš i spadaš u jedan od tri ogranka koji nisu ni HAC ni URPASD a krijete se iza reči čekaoci-adventisti.

Ova gornja izjava je Jelenina i ponavljanjem njenih reči i dalje si u zabludi bez obzira koliko god puta izašao iz kojecrkvedok god slediš vešticu ne služiš Bogu niti možeš reći da si vernik jer vernici veruju u ono što čitaju.
Dakle,jeli Jelena dozvolila kao i generali uopšte da žena nema glavu nad sobom i tako žene postale jednake sa čovekom i uče i propovedaju i starešine su?

Svaki pošten vernik će reći DA kao odgovor ako je upoznat sa time da je Jelena tu ideju forsirala o jednakosti kaosvaki mason i da su generali to prihvatli mada u početku nije bilo tako ali ih je novac od desetaka smirio.
Tako je ona buntovnica kao Korej i družina a veštica je jer se bavila okultizmom i pripadala masonima jer su i oni verujući jedino im je drugi bog-

Otuda stiže ono učenje kako je satana mesija koji će na kraju trajno odneti grehe sveta jer to Isus nije uspeo pa ćesevratiti sa gresima na leđima da ih da onome koji jedino može da trajno očisti narod...shvataš li ti Slavko da veštica ne želi vezanog satanu pa lanac pretvara u okolnost i laže narode kako će ih subota zapečatiti a slovo izrezano na kamenu UBIJA.

Duh Sveti pečati ali ona na Njega huli.Anđeli pečate 144000 Jevreja a ona mrziIzrailja pa ubaci pagane kao Jakovljeve sinove.A kad pitam Adv.zašto anđeo pečati čela 144000 ćute jer vide da odgovorom na to pitanje ruše celu svoju nauku.Veštica je prava Nadalina izmixala vas kao fanatike bez razuma a vi se ulovili jer nemate vere u Boga nitiu Božju reč.

Tako veštica ostaje veštica a vićete se pokazati kao neverni i buntovni jer to jeste.

Poslednja izmena:
Natrag