Božiji zakoni

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kako dokazujes da je ona ukinula poglavarstvo?
Ja mislim da ako je ona govorila sa govirnice, to ne znaci da je ukinula poglavarstvo? Gde je ona ucila protiv poglavarstva?
Ja bi da se ovo razjasni, jer je važno...

Pitao si "ko je odobrio ukidanje poglavarstva", ja nigde nisam procitao da je to odobrila EGW.

Pitam Adventistu a ne Pravoslavca.
Ako nisi čitao knjige Jelene plagijatora i čuo njeno učenje kako su čovek i žena jednaki te da čovek nije glava ženi onda neznaš učenje te veštice i neznam zašto ti uskačeš u odbranu lidera druge crkve a pritom neznaš učenje pomenute?
Da li ti više vrednuješ vernika ili plagijatora?
Ako ti nisi našao pitaj onog ko je pročitao sve od Jelene i zna šta je govorila i Laki to zna ali nemože mu preko jezika preći istina jer se plaši veštice više nego Boga.

Jelena je pogazila poglavarstvo i generalna je kasnije taj stav prihvatila da žene mogu da vode crkvu i budu učitelji i starešine.

Evo izveštaj sa generalne:

Citat sa Adv,sajta:

Predsednik Generalne konferencije kaže da glasanje o rukopoloženju ne
menja važeći "Pravilnik o radu"
13.07.2015.
generalna konferencija
Predsednik Generalne konferencije Ted Vilson, rekao je u petak da ovonedeljno glasanje o rukopoloženju žena znači da mi potvrđujemo važeći Pravilnik o radu (Working Policy).
Vilson je rekao delegatima na zasedanju Generalne konferencije u San Antoniju, u Teksasu, da je glasanje u sredu uskratilo pravo divizijama Svetske crkve da donose odluku o rukopoloženju žena.
On je rekao da se glasanje ne tiče rukopoloženja žena kao starešina mesnih crkava, prakse zasnovane na crkvenom pravilu koje važi već nekoliko decenija.

Štaviše, rekao je, glasanje nije povezano sa licenciranjem propovednika koji po važećim pravilima mogu biti žene i muškarci.
„Da pojasnimo šta je to glasano u sredu“, rekao je Vilson. „Vratili smo se izvornom razumevanju i snažno pozivam sve da se pridržavaju onoga što je izglasano. Ali nemojmo pripisivati glasanju druge stvari koje nisu navedene prilikom glasanja. Treba da budemo pošteni, otvoreni i da prihvatimo ono što je izglasano na zasedanju Generalne konferencije.“
Vilson je zatražio od predsednika divizija da pojasne značenje glasanja na njihovim područjima.
Kratko nakon Vilsonovog govora, predsednik Severnoameričke divizije, Daniel Džekson izdao je saopštenje da će se divizija povinovati rezultatima glasanja Svetske crkve.
On je rekao da divizija priznaje da je glasanjem zabranjeno svakoj od 13 divizija Crkve ili njihovim entitetima da donose sopstvene odluke u vezi sa razmatranjem i potencijalnom primenom rukopoloženja žena za evanđeosku službu.
Ali, dodao je on, odluka ne zabranjuje ženama da služe kao licencirani pastori Crkve, rukopoložene starešine mesnih crkava i rukopoložene đakonice.

Pošto se ova odluka nije ticala gore navedenog, mi nastavljamo da ohrabrujemo one koje su služile na tim dužnostima da to i nastave“, rekao je Džekson. „Veoma je važno da razumemo da će Severnoamerička divizija nastaviti da sledi uputstva koja se nalaze u Pravilniku o radu Generalne konferencije u pogledu opunomoćenja žena kako licenciranih propovednika u pastoralnoj službi. Takođe ćemo ohrabriti službu žena kao rukopoloženih mesnih starešina i đakonica“, dodao je on.
Vilson je u petak, takođe, rekao da je zamolio divizije da vode računa o specifičnim predmetima koji se pojavljuju na njihovoj teritoriji. On o tome nije detaljno govorio, navodeći samo da se rukovodstvo Generalne konferencije nada da će stvari teći glatko i da očekuje podršku od divizija u vezi sa tim.
Vilson je rekao da rukovodstva divizija uvažavaju ono što je Generalna konferencija u zasedanju izglasala jer tako donesene odluke od strane Generalne konferencije u zasedanju imaju najviši autoritet u Crkvi.
Vilson je u međuvremenu nastojao da odagna zabrinutost nekih vernika da će izmene Crkvenog pravilnika koje su delegati odobrili u petak ograničiti autoritet ili aktivnosti Generalne konferencije.
„Razlog za njih je da se ograniče bilo kakva neozbiljna obraćanja koja mogu doći kroz sistem“, rekao je on.
Izmena u Crkvenom pravilniku daje divizijama pravo da zaustave raspravu kako ona ne bi stigla na nivo Generalne konferencije. Nivoi na kojima neki zahtev može biti razmotren u diviziji uključuju mesnu crkvu, oblast i uniju.
Vilson je izjavio da Generalna konferencija generalno radi kroz divizije i njihove različite nivoe u rešavanju zahteva.
„Zato vas molim da ne zamišljate stvari koje, po mom mišljenju i razumevanju, tamo ne postoje“, rekao je on.
Adventisti net.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pitam Adventistu a ne Pravoslavca.
Ako nisi čitao knjige Jelene plagijatora i čuo njeno učenje kako su čovek i žena jednaki te da čovek nije glava ženi onda neznaš učenje te veštice i neznam zašto ti uskačeš u odbranu lidera druge crkve a pritom neznaš učenje pomenute?
Da li ti više vrednuješ vernika ili plagijatora?
Ako ti nisi našao pitaj onog ko je pročitao sve od Jelene i zna šta je govorila i Laki to zna ali nemože mu preko jezika preći istina jer se plaši veštice više nego Boga.

Jelena je pogazila poglavarstvo i generalna je kasnije taj stav prihvatila da žene mogu da vode crkvu i budu učitelji i starešine.

Evo izveštaj sa generalne:

Taramana, ti dobro znas(ili ne), da ja iako sam Pravoslavac i tamo sam krsten, svi moji tradicionalno pripadaju adventistima, većina su tamo a neki su bili osnivaci Crkve na ovim prostorima, Crkva u Novom Sadu je izgradjena na mestu gde je moj rodjak ostavio kucu crkvi.
Zato mi nemoj uskracivati pravo da ovde diskutujem, jer ja zelim biti siguran da kojim slucajem adventisticka crkva nije prava crkva.

Sto se tice knjiga EGW, niko nije sve procitao jer je to prosto nemoguce od vise stotina hiljada stranica razlicitih tekstova, a ako je i procitao taj nije mogao sve zapamtiti, jos plus nema ni uvid u originalne spise, pa svako ko ovde prica da zna, zapravo ne zna nista, i govori nepovezano, bez pravog razumevanja. Niko od nas ne moze biti strucnjak na tom polju, sem mozda Marka koji je imao uvid u originalne spise i ima odredjena saznanja..

Smatram da je moje znanje ovde sasvim dovoljno da bi mogao da odgovaram na ovoj temi, te da su knjige koje sam od te zene procitao sasvim dovoljne da bi mogao da shvatim način njenog razmišljanja, stil pisanja i kontekst.

Buduci da me sve ovo zanima, i da je veoma važno za mene, nemoj mi uskracivati pravo da pitam i aktivno ucestvujem u diskusiji, te izrazim sumnju i iskazem neslaganje ako zakljucim da je nesto pogresno. Ti uvek mozes odgovoriti kao i do sada, i ako sam pogresio i budem ispravljen, ja nemam razloga da ne priznam svoju gresku..

Sto se tice tvog odgovora:
Ja sam te pitao - "gde si ti nasao u ucenju EGW da je ona naucavala da "Covek nije glava zeni"?
Molim te navedi mi citat i tačne njene reci.

Ne interesuje mene sta govori generalna i adv. crkva, mi pričamo o EGW.
Hvala.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, ti dobro znas(ili ne), da ja iako sam Pravoslavac i tamo sam krsten, svi moji tradicionalno pripadaju adventistima, većina su tamo a neki su bili osnivaci Crkve na ovim prostorima, Crkva u Novom Sadu je izgradjena na mestu gde je moj rodjak ostavio kucu crkvi.
Zato mi nemoj uskracivati pravo da ovde diskutujem, jer ja zelim biti siguran da kojim slucajem adventisticka crkva nije prava crkva.

Sad,jesi li pravoslavni ili Adv.samo Bog zna jer pokušavaš braniti Jelenino učenje i odluke generalne a kažeš pravoslavac si dok su ta dva učenja suprotstavljena....nebih ulazio u to ko si.
Niko tebi ništa ne može uskratiti ti brani svoje verovanje a koje je samo Bog zna.

Sto se tice knjiga EGW, niko nije sve procitao jer je to prosto nemoguce od vise stotina hiljada stranica razlicitih tekstova, a ako je i procitao taj nije mogao sve zapamtiti, jos plus nema ni uvid u originalne spise, pa svako ko ovde prica da zna, zapravo ne zna nista, i govori nepovezano, bez pravog razumevanja. Niko od nas ne moze biti strucnjak na tom polju, sem mozda Marka koji je imao uvid u originalne spise i ima odredjena saznanja..

Mislio sam da si ozbiljniji sagovornik ali neko ko unapred tvrdi da niko nije mogao pročitati ili zapamtiti šta uči Jelena i da nije ništa mogao raumeti je detinjasto i neodgovorno.Ako ti nisi nešto uradio ili nisi ni mogao ne znači da drugi nisu mogli.
Marko kažeš ima originale jel,a ovo štampano što svi čitaju su plagijati...svašta,to je patkica puštena iz generalne pre više godina da zavara trag tolikim greškama jer se unutarAdventizma pojavio znatan broj propovenika koji su sami ustali kao i znatan broj vernika i po pitanju plagijatora Jelene održana konferencija te se složili da ima neistine u njenim proroštvima i pitali šta je bolje raspustiticrkvu ili pustiti da tako ostane uz povremeno korigovanje spisa starog plagijatora Jelene i ostaviše status kvo.

Prvo nauči nešto o Adv.i upoznaj se sa crkvom ako želiš o tome razgovarati a Marčela ja čekam da dođe i vidimo šta je Jelenino a šta generala.Ati znaš kako niko nije stručnjak za veru pa je zbog tvoje hipoteze Jelena automatski nedodirljiva i opravdana...možda u tvojoj glavi.

Smatram da je moje znanje ovde sasvim dovoljno da bi mogao da odgovaram na ovoj temi, te da su knjige koje sam od te zene procitao sasvim dovoljne da bi mogao da shvatim način njenog razmišljanja, stil pisanja i kontekst.

Baš super,onda slušam odgovore:

1.Ko je imanom i prezimenom dozvolio dau ckvi žene budu starešine i rukopoloženi propovednici-učitelji?
2.Da li se Lisabonskim zemljotresom otvorio šesti pečat?
3.Zašto dva proroka nisu osobe već Biblija?
4.Da li Jovan reče istinu da će proroci spaliti neprijatelje ili je Jelena u pravu da neprijatelji spališe proroke?
5.Kad je oglašena poruka drugog anđela?
6.Kad je počeo sud?
7.Ko prvo ustaje mrtvi ili se prvo živi preobražavaju?
8.Da li je Jakov imao 12 sinova i da li su svi bili muški i da li njihova imena pominje Jovan u Otk.?
9.Ko diže nedelju Amerika ili čovek bezakonja?
10.Šta je žig zveri?

Pa nastavljamo,dobro je da imaš dovoljno znanja o Jeleni baš nam jedan takav treba.

Ne interesuje mene sta govori generalna i adv. crkva, mi pričamo o EGW.
Hvala.

Kao prvotrebaš znati da crkvu vodi telo zvano generalna konferencija i tebe ne zanima Adv.crkva već Jelena isključivo,pa nije ona pravoslavka već lider Adventizma i glas Adventizma i govoriti o Adventizmu bez Jelene je nemoguće jer sve što uče je bazirano na njenim spisima dok je Biblija kao pomagalo da se plagijat progura izvađenim stihovima iz konteksta.
Kad pričamo o veštici eno ti gore 10 pitanja i objasni njeno učenje po istima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kao prvo - Ellen White nije odobrila ukidanje poglavarstva, ona nigde to nije pisala niti učila.

Drugo, Ellen White jeste pozvana direktno od Boga za službu vesnika i proroka Božjeg, i to je u potpunom skladu sa biblijom i onim što ona najavljuje da će se dogoditi u poslednje vreme, i u vezi toga već sam dao odgovor koji glasi:

"Slažem se da žene ne treba da budu proizvedene u propovednike ili pastore u crkvi, ali u biblijskom kontekstu u bibliji postoje žene proroci.
Biblija jasno kaže u odnosu na duhovne darove i proročki dar - da će ovi duhovni darovi biti dati podjednako i muškarcima i ženama:

"I posle ću izliti duh svoj na svako telo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše,starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
I na sluge ćui
na sluškinjeu one dane izliti duh svoj;
I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.

Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji" ( knjiga proroka Joila 2. 28 - 31 )

Što se tiče crkve - iz ovog biblijskog navoda se vidi
da žena može kroz duhovne darove koji joj mogu biti dati - imati zapaženu ulogu u misiji objave jevanđelja"

Dakle - u ovom kontekstu služba Ellen White je u potpunom skladu sa biblijom.

Treće, Ellen White nije bila osnivač Adventne crkve, niti je ikada obavljala službu predsednika, starešine, pastora... ili bilo koju drugu službu unutar Adventne crkve.

Četvrto, Njen stav po pitanju porodice i uloga koje muž i žena imaju u braku je u potpunosti biblijski, i zasniva se na hijerarhiji uloga i bračnih dužnosti koje je Bog dao ženi i muškarcu.
Ona nigde nije izjednačila muškarca i ženu, ili pak ženu postavila kao glavu porodice ili nad muškarcem čak i u crkvenim poslovima i vođenju crkve.

Što se tiče današnjih odluka koje crkva donosi - one nemaju veze sa Ellen White ni pionirima Adventizma, a ja sam odgovor u vezi toga već dao koji smatram konačnim odgovorom na tvoje opaske:

http://serbianforum.org/threads/boziji-zakoni.615375/page-18#post-1715051

I na kraju - nisi odgovorio na pitanje koje glasi:

Kao prvo - kakve to ima veze sa tobom, jer ti trebaš da se isključivo baviš poslovima u svojoj crkvi, a ne da zaviruješ iza tuđih vrata - osim ako na to nisi direktno pozvan da ukoravaš i pozivaš ljude na reformu u drugim crkvama, ali za to trebaš imati odobrenje od Gospoda koje se daje direktnim otkrivenjem koje Bog upućuje čoveku koga bira za ovu vrstu službe?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mislio sam da si ozbiljniji sagovornik ali neko ko unapred tvrdi da niko nije mogao pročitati ili zapamtiti šta uči Jelena i da nije ništa mogao raumeti je detinjasto i neodgovorno.

Ne govorim ja pogresno kada kazem da vecina adventista ''nije procitala sve'' i da nisu ''zapamtili sve''.
I kada kazem ''niko'' tu mislim na ljude na forumu.
Slap sigurno nije procitao a mozda si ti procitao, o tebi ne govorim..

Prvo nauči nešto o Adv.i upoznaj se sa crkvom ako želiš o tome razgovarati a Marčela ja čekam da dođe i vidimo šta je Jelenino a šta generala.Ati znaš kako niko nije stručnjak za veru pa je zbog tvoje hipoteze Jelena automatski nedodirljiva i opravdana...možda u tvojoj glavi.

Znam ja dovoljno o adv., a ti pokazi sta znas, i daj citate, ja to bas i cekam da neko porusi Jelenu.
Nemoj pricati u prazno,nego je porusi, ja cu se prvi obradovati tome, jer ces resiti i moje nedoumice..

Baš super,onda slušam odgovore:

1.Ko je imanom i prezimenom dozvolio dau ckvi žene budu starešine i rukopoloženi propovednici-učitelji?
4.Da li Jovan reče istinu da će proroci spaliti neprijatelje ili je Jelena u pravu da neprijatelji spališe proroke?
6.Kad je počeo sud?
8.Da li je Jakov imao 12 sinova i da li su svi bili muški i da li njihova imena pominje Jovan u Otk.?
10.Šta je žig zveri?

Ovo su iskreno smejurije.
Sve od 2. pa nadalje..
A proizlazi iz tvog licnog tumacenja, koje moze biti pogresno i ne zasluzuje nikakvu paznju.
Necu ti odgovarati ni na sta, dok mi ne das ono o poglavarstvu. Dakle odgovori sam sebi na 1. pitanje!

Kad pričamo o veštici eno ti gore 10 pitanja i objasni njeno učenje po istima.

Da li postavljanjem pitanja drugima, izbegavas da das odgovore na sebi postavljena?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Znam ja dovoljno o adv., a ti pokazi sta znas, i daj citate, ja to bas i cekam da neko porusi Jelenu.
Nemoj pricati u prazno,nego je porusi, ja cu se prvi obradovati tome, jer ces resiti i moje nedoumice..

Koje nedoumice u vezi čega imaš nedoumice?
Gde su odgovori na pitanja iz poznavanje Jeleninog učenja...smejurija kažeš,ma dobro samo ti odgovori a za smejuriju ima vremena jer te još mnoga pitanja čekaju,dakle šta bi sa odgovorima?

Onaj ko zna taj nema nedoumica a ko nezna ne daje odgovore i stalno je u nedoumici i neznanju.
Slušam odgovor odznalca Jeleninog učenja:

6.Kad je počeo sud?
10.Šta je žig zveri?
[/QUOTE]

Pošto ti neznašadv.učenje odgovori bar štapravoslavni veruju po gornjim pitanjima davidimo znaš li bar to.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Koje nedoumice u vezi čega imaš nedoumice?
Gde su odgovori na pitanja iz poznavanje Jeleninog učenja...smejurija kažeš,ma dobro samo ti odgovori a za smejuriju ima vremena jer te još mnoga pitanja čekaju,dakle šta bi sa odgovorima?

Onaj ko zna taj nema nedoumica a ko nezna ne daje odgovore i stalno je u nedoumici i neznanju.
Slušam odgovor odznalca Jeleninog učenja:

6.Kad je počeo sud?
10.Šta je žig zveri?

Pošto ti neznašadv.učenje odgovori bar štapravoslavni veruju po gornjim pitanjima davidimo znaš li bar to.

Da li je ovo odgovor na moje pitanje?
Jesmo se mi lepo dogovorili , da mi das citat gde je Jelena izjavila ''da Covek nije glava zeni"?
Molim te navedi mi taj citat i tačne njene reci, a potom sam obecao da cu zacutati i necu vise odgovarati, jel to nije posteno od mene?
Stvarno si me razocarao, vices na sva usta kako je ona to ucila i napadas Laodikeju zaprzili ste ceo forum i ti i Slap, a nemas ni jedan jedini citat.

Znas ti dobro da meni nije problem odgovoriti na sva tvoja pitanja, a ovo je najbitnije jer Pavle rece suprotno, zar ne zelis da dokazes da je vestica i lazov i da je "bila tvorac gazenja poglavarstva"? Pa dokazi onda!
Odgovori na svoje 1. pitanje, evo ja priznajem da ne znam odgovor na prvo pitanje, a ti znas!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Meni ne treba tvoje priznanje da neznaš odgovor na prvopitanje već da čitaš vešticina dela SVA i naučiš odgovore na sva pitanja koja imam a imam ih dosta,ti ni naprvi set pitanja nisi odgovorio zatoknjige u šake pa kad shvatiš šta je pisalaonda će te biti stid za one reči meni upućeneako imaš savesti.

Drugo,ja ne mislim da je tebi lako odgovoriti na moja pitanja kako veštica učiveć znam da neznaš odgovore meni ne možeš o podvaliti malo sam iskusniji od tebe i iz svačijeg pisanja znam gde se kotira.
Odgovorsam ti mislio poslati ali pročitavši tvoju predrasudu i lukavstvo gde tražišda onaaksplicitno izjavi čovek više nije glava ženi shvatih koju igru igraš jer niko normalan tako nebi izjavio isebe vernikom predstavio to bi bilo isuviše naivno.
Zato kao što rekoh nećeš čutiveć sam pročitaj i uveri se ko ovde laže ti ili ja i ko Jelenu proglašava Božjim ustima.

Zašto ne odgovaraš na pitanja ne samo što neznaš jer je tu rođak da umesto tebe to odradi već i zato što bi u odgovorima se jasno videlo ko je laža a to vama Adventistima nikako ne paše zato i Slapu čoveku koji vam je citirao Vajtovu rekoste da laže iako nije lgao nitiizmišljao ništaveć samo citirao dela veštice.Vidite koliko zlo čuči u vama kad niste spremni priznati laž i odreći se iste.
Najbolje vi o sebi svedočite govoreći kako je Jovan gluv i slep a veštica kristalno jasna.
Svako Božje proroštvo izvrnuste i sve vam se obrnuto dešava u odnosu na Božje proroke i uopšte vas nije stid...i tražite dokaz pa vi ste dokaz prevare.

Dakle,gde je to dovoljno znanje o Jeleninom učenju idemo tačku po tačku samo da prvi set pitanja dobije odgovor.
Drago mi je kad se pojavio znalac Jeleninog nogopisa da čujemo šta veštica uči po gornjim pitanjima:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Meni ne treba tvoje priznanje da neznaš odgovor na prvopitanje već da čitaš vešticina dela SVA i naučiš odgovore na sva pitanja koja imam a imam ih dosta,ti ni naprvi set pitanja nisi odgovorio zatoknjige u šake pa kad shvatiš šta je pisalaonda će te biti stid za one reči meni upućeneako imaš savesti.

Drugo,ja ne mislim da je tebi lako odgovoriti na moja pitanja kako veštica učiveć znam da neznaš odgovore meni ne možeš o podvaliti malo sam iskusniji od tebe i iz svačijeg pisanja znam gde se kotira.
Odgovorsam ti mislio poslati ali pročitavši tvoju predrasudu i lukavstvo gde tražišda onaaksplicitno izjavi čovek više nije glava ženi shvatih koju igru igraš jer niko normalan tako nebi izjavio isebe vernikom predstavio to bi bilo isuviše naivno.
Zato kao što rekoh nećeš čutiveć sam pročitaj i uveri se ko ovde laže ti ili ja i ko Jelenu proglašava Božjim ustima.

Zašto ne odgovaraš na pitanja ne samo što neznaš jer je tu rođak da umesto tebe to odradi već i zato što bi u odgovorima se jasno videlo ko je laža a to vama Adventistima nikako ne paše zato i Slapu čoveku koji vam je citirao Vajtovu rekoste da laže iako nije lgao nitiizmišljao ništaveć samo citirao dela veštice.Vidite koliko zlo čuči u vama kad niste spremni priznati laž i odreći se iste.
Najbolje vi o sebi svedočite govoreći kako je Jovan gluv i slep a veštica kristalno jasna.
Svako Božje proroštvo izvrnuste i sve vam se obrnuto dešava u odnosu na Božje proroke i uopšte vas nije stid...i tražite dokaz pa vi ste dokaz prevare.

Dakle,gde je to dovoljno znanje o Jeleninom učenju idemo tačku po tačku samo da prvi set pitanja dobije odgovor.
Drago mi je kad se pojavio znalac Jeleninog nogopisa da čujemo šta veštica uči po gornjim pitanjima:

E Taramana ja sam stvarno mislio da ti ne izmisljas nista, ali vidimo da si sve izmislio. A za ta pitanja, ne brini na svako cu ti odgovoriti, kao i na ovo tvoje za poglavarstvo. Ali idemo polako, da se otkrije svaka laz. Znaci na prvo sam ti odgovorio, jel tako Taramana, "nije Jelena imenom i prezimenom dozvolila da u crkvi zene budu staresine"?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Na svih deset Taramaninih pitanja je već odgovoreno, a u njegovom postavljanju istih se vidi da njega istina ne zanima, niti da poštuje tuđa uverenja, već da ima isključivo sebične interese, jer u suprotnom ne bi mesecima postavljao ista pitanja i opaske na forumu i opstruirao ga, kao da je on jedini koji ima pravo da diskutuje i to isključivo samo o Ellen White i Adventistima, ne nameravajući da promeni temu, jer na forumu ima mnoštvo drugih.

Natrag