Božiji zakoni

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jesmo se mi lepo dogovorili , da mi das citat gde je Jelena izjavila ''da Covek nije glava zeni"?
Molim te navedi mi taj citat i tačne njene reci, a potom sam obecao da cu zacutati i necu vise odgovarati, jel to nije posteno od mene?

Da ti čovjek da najeksplicitniji citat ovako kako si tražio, ti bi prešao na novi nivo drskosti i bezobrazluka. Tada bi ti tvrdio da Jelena nije iznijela "svoj stav", nego da je napisala kako su vjerovali "neki mileriti".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da ti čovjek da najeksplicitniji citat ovako kako si tražio, ti bi prešao na novi nivo drskosti i bezobrazluka. Tada bi ti tvrdio da Jelena nije iznijela "svoj stav", nego da je napisala kako su vjerovali "neki mileriti".

Upravo tako, Jelena je pisala kako su ''mileriti nekada verovali'', a ti si i milerite i EGW spojio u jedno isto, i iznosis da su oni jedno te isto a nisu. Mora se gledati datum, a ti na to ne obracas paznju ili mislis da drugi nece obratiti, te da ce prihvatiti sve sto im ti serviras iz svoje kuhinje sa hard diska..
Adv. crkva je formirana od ljudi okupljenih oko milerita i neka pogresna verovanja su se zadrzala, sto je logicno .
To sto je James White verovao je potpuno nebitno..
EGW je nakon razocarenja 1844 tacnije 1849 iznela objavu koju joj je sam Bog objavio a to je da ''zatvaranje vrata ne znaci kraj vremena milosti za sve gresnike'' vec ''kraj vremena milosti za pokvareni svet i crkve koje su odbacile adventnu poruku''.
Ona ne tvrdi kako si ti predstavljao ranije da je ''vreme milosti za sve gresnike zavrseno(ukljucujuci tu i ceo svet)'' zatvaranjem vrata. I tu vidimo da si ti lazov ili da ne poznajes cinjenice..
To je verovala i ona pre 1849.(mozemo li je kriviti za to? buduci da je pripadala toj grupi) ali nakon toga nije(nakon Bozje objave), a ovi citati koje si ti postavljao su nakon tog perioda, pa prosto ne moze biti istina da je ona mogla da protivreci samoj sebi nakon te godine.
Dakle izvlacis iz konteksta i lazes.

Ja sam trazio citat da je ona pre 1849. izjavila da joj je ''BOG OTKRIO DA JE VREME ZA SVE GRESNIKE ZAVRSENO'' ukljucujuci tu i ''one koji nisu culi adventnu poruku''. Ti mi nisi postavio nista, jer upravo bi ovaj dokaz nju okarakterisao kao ''laznog proroka koji iznosi neistine'' i ''laze da joj je Bog rekao nesto sto nije''.

Ajde se malo uozbilji sada i potrazi te citate, umesto sto kopiras tekstove iz svoje baze sa hard diska(koji su iskonstruisani da prikazu laznu sliku), nadji i ti nesto novo i vredno. Postavljas jedno te isto i uopste nije od koristi niti zanimljivo, sta vise postalo je dosano, a pogotovo za adventiste, jer nijedan adventista se nece sloziti da ovi stihovi govore o ''kraju vremena milosti za sve gresnike'', jer oni znaju o cemu se tu radi, ukljucujuci i mene koji sam davno to citao..
Uzaludan ti je posao Slape, a koliko vidim ni na drugim sajtovima nisi imao uspeha, veci su te ljudi prozreli..

Necu ja tebe ovde prozivati lazovom(neka mi Bog oprosti sto moram tako da te nazivam, to je trenutak slabosti i nije iz lose namere), ali ti se sam tako predstavljas postavljajuci citate koji te razotkrivaju i daju dijametralno suprotnu sliku od onoga sto ti zelis njima da predstavis..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Upravo tako, Jelena je pisala kako su ''mileriti nekada verovali'', a ti si i milerite i EGW spojio u jedno isto, i iznosis da su oni jedno te isto a nisu.

Stani malo. Sada kažeš, "Jelena je pisala kako su mileriti vjerovali", a još danas reče kako je to Jelenino vjerovanje, ali ne da je Bog odbacio sav svijet nego samo jednu grupu. Prikloni se konačno jednom stavu. A možda i ne možeš, tako je i Jelena imala deset različitih stavova o istom pitanju.

Mora se gledati datum, a ti na to ne obracas paznju ili mislis da drugi nece obratiti, te da ce prihvatiti sve sto im ti serviras iz svoje kuhinje sa hard diska..

Upravo tako, mora se gledati datum. Do 22.10.1844. svi okupljeni oko Millera vjerovali su da 22.10.1844. dolazi Isus i da se tada "zatvaraju vrata" i da tada "završava vrijeme milosti za grešnike". Nakon 22.10.1844. ovo su nastavili vjerovati samo Ellen White i pioniri ASD. Ovo ti je sva mudrost.

Adv. crkva je formirana od ljudi okupljenih oko milerita i neka pogresna verovanja su se zadrzala, sto je logicno .
To sto je James White verovao je potpuno nebitno..

Adventističku crkvu su utemeljili upravo ovi gore (Ellen White i pioniri ASD) koji su vjerovali i naučavali onu bogohulnost

EGW je nakon razocarenja 1844 tacnije 1849 iznela objavu koju joj je sam Bog objavio a to je da ''zatvaranje vrata ne znaci kraj vremena milosti za sve gresnike'' vec ''kraj vremena milosti za pokvareni svet i crkve koje su odbacile adventnu poruku''.

:roll::roll::roll::roll: Zašto bi Bog "zatvorio vrata" i "odbacio pokvareni svijet" 22.10.1844. zbog nečega što će objaviti tek 1849.??? Stranjaš k'o Jelena.

Ona ne tvrdi kako si ti predstavljao ranije da je ''vreme milosti za sve gresnike zavrseno(ukljucujuci tu i ceo svet)''
zatvaranjem vrata. I tu vidimo da si ti lazov ili da ne poznajes cinjenice..

Tvrdi, tvrdi. To si i ti sam priznao. Nisi li u prethodnom postu napisao kako ona kaže da je Bog odbacio sve one koji nisu prihvatili "adventnu poruku"? A tko je prihvatio "adventnu poruku"? Samo Jelena, James, Joseph i nekolicina "našmrkanih". Koga je onda Bog odbacio? Pa sve osim "našmrkanog društva".

To je verovala i ona pre 1849.(mozemo li je kriviti za to? buduci da je pripadala toj grupi) ali nakon toga nije(nakon Bozje objave), a ovi citati koje si ti postavljao su nakon tog perioda, pa prosto ne moze biti istina da je ona mogla da protivreci samoj sebi nakon te godine.

I citati i datumi su potpuno točni. Do 22.10.1844. svi su vjerovali da tada završava vrijeme pokajanja za grešnike, a nakon 22.10.1844. to su nastavili vjerovati samo "Jelena i našmrkani". A što se tiče proturiječenja samom sebi Jeleni nitko nije ravan.

Dakle izvlacis iz konteksta i lazes.

Ako lažem ja ne lažu citati. Tako naučavaše Jelena i pioniri ASD.

Ja sam trazio citat da je ona pre 1849. izjavila da joj je ''BOG OTKRIO DA JE VREME ZA SVE GRESNIKE ZAVRSENO'' ukljucujuci tu i ''one koji nisu culi adventnu poruku''. Ti mi nisi postavio nista, jer upravo bi ovaj dokaz nju okarakterisao kao ''laznog proroka koji iznosi neistine'' i ''laze da joj je Bog rekao nesto sto nije''.

Ne vrijedi ni što si tražio kad si slijep. A da je Jelena lagala, lagala je. Da je Bog 22.10.1844. zatvorio vrata i odbacio pokvareni svijet samo joj je sotona mogao došapnuti, a ona to pripisuje Bogu. Zamisli drskosti i bogohulnosti.

Ajde se malo uozbilji sada i potrazi te citate, umesto sto kopiras tekstove iz svoje baze sa hard diska(koji su iskonstruisani da prikazu laznu sliku), nadji i ti nesto novo i vredno.

Citiram ti Jelenu, Jamesa i Josepha. Zar se tebi to ne sviđa?

Necu ja tebe ovde prozivati lazovom(neka mi Bog oprosti sto moram tako da te nazivam, to je trenutak slabosti i nije iz lose namere), ali ti se sam tako predstavljas postavljajuci citate koji te razotkrivaju i daju dijametralno suprotnu sliku od onoga sto ti zelis njima da predstavis..

Slobodno ti mene zovi lažovom. To je sitnica u odnosu na ono kako ti se proročica odnosila prema drugima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Slape da skratimo mi celu pricu, tebi je sve ovo jasno al se pravis blesav, nemam ti ja sta vise odgovarati, sam sebe pobijas..

Evo sta sam ja trazio od tebe:

Treba mi citat da je ona pre 1849. izjavila da joj je ''BOG OTKRIO DA JE VREME ZA SVE GRESNIKE ZAVRSENO'' ukljucujuci tu i ''one koji nisu culi adventnu poruku''. Molim za citat:_____________________________.

Ako takvog citata nemas, onda se pokazujes kao lazov, jer se onda i Jelena pokazuje konzistentna u svojim izjavama.
Dakle cekam taj citat, gde je ona rekla da ''joj je Bog otkrio da gresnicima vise nema spasenja'' a da je pisala pre 1849: ___________________________.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovo je tema: "Božiji zakoni"! O Jeleni i adventistima pišite na temi "Adventisti i Elen Vajt"! Naredni postovi koji se ne budu odnosili na ovu temu, biće brisani!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Do ispunjena pomirenja u krvi prinosila se žrtva koja je čuvala od večne smrti po ispunjenju predslike u originalu prestaje važnost životinjskog prinosa.
Tako i zakon koje beše upisam na kamenu kako Pavle reče Korinćanina bi služba smrti jer NIKO NIJE ODRŽAO ta slova što u Jerusalemu i usaglasiše da ni apostoli ni njihovi očevi ne pobegoše od smrti kroz slova na kamenu zato NEĆE postavljati paganima službu smrti već im nude Hrista raspetog-jevanđelje za život.

U uredbama čitamo kako treba da se po slovu zakona vlada pa kaže oko za oko a u zakonu ljubavi toga NEMA.
NOVI ZAKON je zakon ljubavi kroz koji se može održati zakon poslovu, kako?
Zakon po slovu nije moguće nikome održati sem Adv. i njima Isus ne treba dok ostali ne mogu pobeći od osude zakonske jer SVI sagrešiše sem Adv.pa je svima potrebna žrtva i krv za izmirenje i oprost.

Kako je onda moguće oržati SLOVO ZAKONA kad do Isusa niko nije mogao?
Isus diže lestvicu morala na viši nivo te nije više pod slovom zakona već je po obavezi ljubavi.
Dok slovo zakona vraća zlo za zlo i to je pravda zakon ljubavi je IZNAD slova zakona i nije mu moguće osuditi one u zakonu ljubavi kako to?

Tako što udarite vernika po obrazu i poslovu zakona koji sudi i pravdu sprovodi on treba da vam vrati udarac i izvršio bi pravdu i bio kriv za udarac i opet pao pod osudu zakonsku jer treba iti svet i bez mane a onaj koji uzvraća to nije ieto osude zato Pavle i pita kukajući ko će ga izbviti od kazne zakonske i daje odgovor.
Sad onaj što je vernik i udaren po obrazu NE UZVRATI već OPROSTI udarac on nije uzvratio i nije pod udarom zakona niti ga zakon može suditi jer na ljubav nema osude.

Zakon nema snagu nad dobrotom inače bi Isus prvi bio pod udarom zakona. Tako živeći po novoj zapovesti da ljubimo mi stajemo IZNAD zakona slova i nema više osude nad nama jer čitamo da oni koji su u Isusu Hristu nad njima nema osude jer su IZNAD suda i vraćanja udarca drugim rečima stepenicu više su prebačeni.
Ko vam tovari slovo zakona taj vas odvlači od Isusa ka Mojsiju i stavlja pod smrt jer se delima zakona ni jedno telo neće opravdati osim Adv.

Nekad su i danas zahtevaju obrezanje dok pagani subotu nude te su oboje pod udarom Pavlove anatema i Mojsijeve reči.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Greska proistekla iz ne poznavanja biblijskog konteksta.

U novom zavetu postoji dve vrste zapovesti na koje upucuju Isus i apostoli, a to je moralni zakon deset zapovesti, i zapovest o ljubavi kao princip ispunjenja ovih prvih.

"И по том разумијемо да га познасмо, ако заповијести његове држимо.
Који говори: познајем га, а заповијести његовијех не држи, лажа је, и у њему истине нема;
А који држи ријеч његову, у њему је заиста љубав Божија савршена; по том познајемо да смо у њему.
Који говори да у њему стоји, и тај треба да ходи као што је он ходио.

Љубазни! не пишем вам нове заповијести, него заповијест стару коју имасте испочетка. Заповијест стара јест ријеч коју чусте испочетка.
Опет вам пишем нову заповијест,
која је заиста у њему и у вама; јер тама пролази, и видјело право већ свијетли.
Који говори да је у видјелу, а мрзи на својега брата, још је у тами.
Који љуби брата својега, у видјелу живи, и саблазни у њему нема.
А који мрзи на својега брата, у тами је, и у тами ходи, и не зна куда иде, јер му тама заслијепи очи"
( 1 Jovanova 2. 3 - 5 )

Iz ovog teksta vidimo da apostol Jovan upucuje na stare zapovesti koje je Bog dao u pocetku, odnosno deset zapovesti, i potom govori o NOVOJ zapovesti - a to je ljubav.

Isus i apostoli jasno upucuju na drzanje deset zapovesti kao jedan od osnovnih uslova spasenja.

DRZANJE ZAPOVESTI USLOV SPASENJA:

`I zapita ga jedan knez govoreći: učitelju blagi! šta da učinim da naslijedim život vječni?
A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.
Zapovijesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svjedoči lažno; poštuj oca i mater svoju.
A on reče: sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje.
A kad to ču Isus reče mu: još ti jedno nedostaje: prodaj sve što imaš i razdaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; i hajde za mnom.
A kad on ču to postade žalostan, jer bješe vrlo bogat.
A kad ga vidje Isus gdje postade žalostan, reče: kako je teško ući u carstvo Božije onima koji imaju bogatstvo!
Lakše je kamili proći kroz iglene uši negoli bogatome ući u carstvo Božije.
A oni koji slušahu rekoše: ko se dakle može spasti?
A on reče: što je u ljudi nemoguće u Boga je moguće.
( Jevandjelje po Mateju 19. 16-26 ).

DRZANJE ZAPOVESTI DOKAZ LJUBAVI PREMA ISUSU:

Po tom znamo da ljubimo djecu Božiju kad Boga ljubimo i njegove zapovijesti držimo.
Jer je ovo ljubav Božija da zapovijesti njegove držimo; i zapovijesti njegove nijesu teške.
(1 poslanica Jovanova 5. 2-3 )

DRZANJE ZAPOVESTI DOKAZ POZNANSTVA SA ISUSOM:

I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
(1 poslanica Jovanova 2. 3-5 ).

DRZANJE ZAPOVESTI USLOV USLISENJA MOLITVE:

Ljubazni! ako nam srce naše ne zazire, slobodu imamo pred Bogom;
I što god zaištemo, primićemo od njega, jer zapovijesti njegove držimo i činimo što je njemu ugodno.
I ovo je zapovijest njegova da vjerujemo u ime sina njegova Isusa Hrista, i da ljubimo jedan drugoga kao što nam je
dao zapovijest.
( 1 poslanica jovanova 3. 21-23 ).

DRZANJE ZAPOVESTI DOKAZ ISUSOVOG PRISUSTVA U SRCU POSREDSTVOM SVOGA DUHA:

I koji drži zapovijesti njegove u njemu stoji, i on u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao. ( Jovanova poslanica 3. 24. ).

JEDINSTVO SVIH 10 ZAPOVESTI-NAZVAN ZAKON SLOBODE KOJIM CE SE SUDITI SVETU:

Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik
zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji će zakonom slobode biti suđeni;
( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).

DRZANJE ZAPOVESTI OBELEZJE BOZJE CRKVE POSLEDNJEG VREMENA:

Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu. ( Otkrivenje Jovanovo 14. 12 ).

ISUS NIJE DOSAO DA UKINE ZAKON- ZAPOVESTI ZAKONA OSTAJU DO KRAJA SVETA:

Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne
izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a
ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome.
( Jevandjelje po Mateju 5. 17-19 ).

Drzanje zapovesti bez pravog duha posvecenja i promene koju Bog cini u coveku koja radja rodove vere - je sluzba smrti, jer takav covek ispunjava samo formalno zakon koji je napisan na plocama, ali mu nije Duhom Svetim upisan u srce, i on ne raste u milosti i izgradnji karaktera.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zakon se u novom zavetu ispunjava Duhom Svetim koji cini u coveku nanovorodjenje i radja rod poslusnosti.
To nije ispunjavanje zakona po slovu napisanom na kamenim plocama - vec po Duhu koji cini da se covek tako prirodno ponasa po nacelima Bozje pravde kako ga Duh Sveti vodi i usmerava.. Amin!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Taramana, objasni stihovima da li postoji "novi zakon" i da li je stari "ukinut"?
Ako nije ukinut onda je to isti zakon, i razlika je samo u nacinu drzanja. Fariseji drzase formalno, a Hriscani drze duhom, jer kao sto rece "zakon je zapisan na njihovim srcima" a ne na "plocama"(sto je formalno farisejsko spoljasnje drzanje)...
A Hristos rece da " nije dosao da ukine zakon".

Sta je ovde istina, da li ga on ipak ukida a uvodi novi zakon? Ili stari ostaje?

Ne rece li Hristos "da sve sto vam fariseji kazu drzite i tvorite(to je zakon), ali kako oni cine ne cinite, jer oni govore a ne izvrsavaju(to je formalno drzanje zakona)".

Hristos je dakle ucio protiv pukog formalnog odrzavanja.

Objasni nam ti "koji to novi zakon Hristos uvodi"?
I ako uvodi novi, zašto jos uvek podrzava stari?

Natrag