Božiji zakoni

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije bitno kada je ona nešto napisala, jer jedan događaj se može odigrati a da o njemu bude pisano tek posle deset ili dvadeset godina.

Ja sam ti priložio dokaze - da su Adventisti spoznali istinu o očišćenju Svetinje još 1844 godine, i to samo dva dana posle razočarenja.

Naravno, i Ellen White je kasnije imala više otkrivenja u vezi ovoga, i pisala o iskustvima Adventista iz 1844 godine.

http://serbianforum.org/threads/boziji-zakoni.615375/page-10#post-1681945

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije bitno kada je ona nešto napisala, jer jedan događaj se može odigrati a da o njemu bude pisano tek posle deset ili dvadeset godina.

Može se pisati kada god hoćeš, točno, ali Jelena u jednom od ona dva teksta očito laže.

Ja sam ti priložio dokaze - da su Adventisti spoznali istinu o očišćenju Svetinje još 1844 godine, i to samo dva dana posle razočarenja.

Svi adventisti su "spoznali istinu o čišćenju Svetinje" 23.10.1844., jedino je Jelena za to saznala u travnju 1847., kada je pročitala "lanjske novine".;)

P.S. Klistirali su ona i James White njene rane spise, ali promaklo im nešto, ne možeš sve sakriti.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Slape je odgovorio:
"I dobro je da si ovo ovdje kopirao. Neka svatko može vidjeti kakve je besmislice proročica pisala."

Slape, znamo mi unapred da je ono sto cemo mi napisati i dokazati za tebe besmilica, da su izjeve EGW za tebe besmislica i da je Bozji zakon za tebe takodje besmislica, jer sa svim tim izvodis segu i ismejavas se sa ljudima, ali i sa Bogom. Medjutim, ipak, dobro si rekao, neksa ljiudi procitaju a oni su dovoljno pametni i zreli da daju svoj sud i to je presudno, a nije ono sto bi Slape zelo da shvate. Eto, sada svi mogu da shvate pravi razlog zbog cega Slape neprestano huli na adventiste a posebno na Elen Vajt. To je samo zato sto je iznela istinu.
Eto sada treba da si zadovoljan sa onim sto je EGW rekla o tome.

A sta kazes o onome sto je izjavila o Bozjerm zakonu? Da li je zaista vecan, slavsan i nepromenljiv kao sto je i sam Bog vecan, slavan i nepromenljiv, ili nije?

Slape, gore si Laodikeji izjavio da Elen Vajt laze.
Sta mislis d ali je iznela istinu o papstvu i drugoj zveri ili nije?
To tebe muci, a ne nesta drugo.

Sve najbolje

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, znamo mi unapred da je ono sto cemo mi napisati i dokazati za tebe besmilica, da su izjeve EGW za tebe besmislica i da je Bozji zakon za tebe takodje besmislica, jer sa svim tim izvodis segu i ismejavas se sa ljudima, ali i sa Bogom.

Zašto bih se ismijavao s Bogom? Pa nije Bog kriv što je vaša proročica pisala besmislice?

Medjutim, ipak, dobro si rekao, neksa ljiudi procitaju a oni su dovoljno pametni i zreli da daju svoj sud i to je presudno, a nije ono sto bi Slape zelo da shvate. Eto, sada svi mogu da shvate pravi razlog zbog cega Slape neprestano huli na adventiste a posebno na Elen Vajt. To je samo zato sto je iznela istinu.

Koju istinu je Jelena iznijela? Da je Bog u listopadu 1844. odbacio sav pokvareni svijet?

A sta kazes o onome sto je izjavila o Bozjerm zakonu? Da li je zaista vecan, slavsan i nepromenljiv kao sto je i sam Bog vecan, slavan i nepromenljiv, ili nije?

Sveti Pavao kaže, "kad se mijenja svećeništvo, nužno se mjenja i Zakon". Međutim, kad Jelena huli na samoga Boga, nimalo me ne čudi da i svetog Pavla pravi lažovom.

Slape, gore si Laodikeji izjavio da Elen Vajt laze.
Sta mislis d ali je iznela istinu o papstvu i drugoj zveri ili nije?
To tebe muci, a ne nesta drugo.

Mene ništa ne muči, a Jelena laže. Ako tebi treba pojašnjenje mogu ja i malo detaljnije, iako sumnjam da ćeš ti to razumijeti.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Slape, posto je ovo tema o Bozjem zakonu a nije o Jeleni Vajt, mozes li nam reci da li je nesto pogtresno iznela o Bozjem zakonu? Ako jeste ukazi konkretno na pogresku. Da li je Bozji zakon NEPROMENLJIV, ili se moze menjati po potrebi. Ako ces reci da jeste promenljiv, ko je onda merodavan da ga menja?
To je tema, a nije EGW.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, posto je ovo tema o Bozjem zakonu a nije o Jeleni Vajt, mozes li nam reci da li je nesto pogtresno iznela o Bozjem zakonu? Ako jeste ukazi konkretno na pogresku. Da li je Bozji zakon NEPROMENLJIV, ili se moze menjati po potrebi. Ako ces reci da jeste promenljiv, ko je onda merodavan da ga menja?
To je tema, a nije EGW.

Sveti Pavao piše da je subota sjena, jednako kao mlađaci i blagdani, a Ellen White piše da zapovijed o suboti "svijetli jače od svih drugih zapovijedi". Treba li još dokaza za njezine besmislice?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sveti Pavao piše da je subota sjena, jednako kao mlađaci i blagdani, a Ellen White piše da zapovijed o suboti "svijetli jače od svih drugih zapovijedi". Treba li još dokaza za njezine besmislice?

To da je subota ''sena'' , si spomenuo 999 puta i svaki put dobio odgovor.
Biblija se tumaci u kontekstu, a ne van konteksta kako ti radis sa istrgnutim citatima.
I taj Pavle sto je subotu nazvao ''senom'' je ceo svoj zivot drzao istu... ''I Pavle po svome običaju uđe k njima, i tri subote raspravljaše s njima o Pismu" kaze tekst.

Zato se sada postavlja pitanje -ako je Pavle drzao subotu, zasto je ucio druge da ''ne trebaju drzati''???
Ono sto je izvesno i sigurno, jeste da su ''barem Jevrejski Hriscani svi do jednog drzali subotu''.
Jer da nisu drzali subotu, fariseji bi ih kamenovali!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Istina je da je Bog kasnije dao Ellen White licna otkrivenja u vezi ociscnja nebeske Svetinje, ali nije ona jedina kojoj se Bog tada javljao, vec je bilo i drugih pre nje i osvedocavao ih i otkrivao im istinu.
Dakle, Bog je takva iskustva dao odmah dva dana i kasnije, nakon velikog razocarenja, i Ellen White je sa time bila upoznata kao i tadasnja zajednica Adventista.

http://serbianforum.org/threads/boziji-zakoni.615375/page-10#post-1681945

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Slape, to sto tvrdis da Pavle pise da je SIUBOTA SJEN, nije tacno, jer to Pavle ne pise, nego si ti pogresno to shvatio i zato siris neistinu.

Subota nikad nije bila sjen Hristovog stradanja, jer je data u Edemo pre greha, zato ne pripada sjenu ili simbolim koji ukazuju na Hristovu zrtvu.

Subota je Bog postavio u Raju, kao sto tvrde i katolicki prelati, Subota je samo obnovljena na Sinaju, praznovali su je svi proroci, Hristos, apostoli i svi vernici Apostolske vcrkve. Ona je uspomena na stvaranuje, tako tvrdi Sveznajuci Bog, a ne ljudi. 2. Mojsijeva 20, 8-11.

Prema tome, Elen Vajt je dala pravilno objasnjenje, a Slape, kao i obicno, poigresno
.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To da je subota ''sena'' , si spomenuo 999 puta i svaki put dobio odgovor.

Dobio odgovor da subota nije sjena. Sveti Pavao kaže da je subota sjena, a vi adventisti kažete: "Nije sjena, subota ne može biti sjena". Ti ovo zoveš odgovorom?

Biblija se tumaci u kontekstu, a ne van konteksta kako ti radis sa istrgnutim citatima.
I taj Pavle sto je subotu nazvao ''senom'' je ceo svoj zivot drzao istu... ''I Pavle po svome običaju uđe k njima, i tri subote raspravljaše s njima o Pismu" kaze tekst.

Kaže tekst još nešto, hoćeš vidjeti:

Dj 17,3-10: Tumačio je i izlagao: "Trebalo je da Krist trpi i uskrsne od mrtvih. Taj Krist jest Isus koga vam ja navješćujem." ..... Židove nato spopade zavist pa pridobiše neke opake uličnjake, potakoše ih i pobuniše grad te nahrupiše u kuću Jasonovu tražeći da se Pavao i Sila izvedu pred narod. ..... Braća su pak brže-bolje noću odaslala Pavla i Silu u Bereju.

Kome to Pavao dođe i što se tamo jedne subote dogodi? Nakon što Pavao navijesti Krista, svjedoči nam sveti Luka, "Židove spopade zavist"!? Tko su ovi? Jesu li ovo kršćani, jeli ovo Pavlovo svetkovanje subote s kršćanima? Pavao noću bježi od "tamburaša". Zar su Pavlova okupljanja s kršćanima bila takva da bi nakon Pavlova navještanja Krista, kršćani na njega nasrnuli i natamburali ga?

Zato se sada postavlja pitanje -ako je Pavle drzao subotu, zasto je ucio druge da ''ne trebaju drzati''???

Gdje je i s kime držao subotu? Sa ovima gore? :roll::roll::roll:

Ono sto je izvesno i sigurno, jeste da su ''barem Jevrejski Hriscani svi do jednog drzali subotu''.
Jer da nisu drzali subotu, fariseji bi ih kamenovali!

Jesu, ali ne zbog toga što su postali kršćani, nego zbog toga što su bili Židovi. Nisu oni samo držali subotu, nego su oni nastavili i djecu obrezivati, hramski porez plaćati, žrtve prinositi. Trebamo li i mi sve ovo činiti?

Istina je da je Bog kasnije dao Ellen White licna otkrivenja u vezi ociscnja nebeske Svetinje, ali nije ona jedina kojoj se Bog tada javljao, vec je bilo i drugih pre nje i osvedocavao ih i otkrivao im istinu.
Dakle, Bog je takva iskustva dao odmah dva dana i kasnije, nakon velikog razocarenja, i Ellen White je sa time bila upoznata kao i tadasnja zajednica Adventista.

Ako im je Bog to otkrio 23.10.1844. i ako je Jelena s tim bila upoznata, zašto se onda Jelena "pravi luda" pa im u travnju 1847. piše da je tu istinu dobila u viđenju i da im je preporuča? Meni je jasno da je Jelena lagala, a sada od tebe saznadoh da se i "luda pravila".

Slape, to sto tvrdis da Pavle pise da je SIUBOTA SJEN, nije tacno, jer to Pavle ne pise, nego si ti pogresno to shvatio i zato siris neistinu.

Izbacite Pavlovu poslanicu Kološanima i ti ćeš biti u pravu. Poslanica manje više. Kad su Jehovini svjedoci napravili Bibliju po svojoj mjeri, zašto ne bi mogli i vi adventisti.

Natrag