Božiji zakon o zivotinjama jestivim i nejestivim

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
[FONT=&quot]Sardu, ti znas sta si sve iznosio, i ne mogu da kopiram svaku tvoju rec, govorio si da Elen Wajt nema veze sa pravim prorokom, da ima gresaka u njenim spisima, da Adventisticka crkva ima laznu doktrinu, da je ista kao Jeghovini svedoci, sve se to moze naci u tvojim ranijim komentarima.
To su za mene prvoklasnelazi.[/FONT]

[FONT=&quot]Pa zato sam ja upravo I rekao GDE?, NAĐI?[/FONT]
[FONT=&quot]Jer ZNAM da govorim samo ISTINU! Zato te ponovo molim da nađeš to jer to ide i u tvoju korist! Znam da nećeš naći, ali evo ponovo te pozivam da nađeš!
[/FONT]
[FONT=&quot]Citirao bih samo jeda

n tvoj komentar, pa mozes sam videti:[/FONT] [FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Prvobitno napisao Šarrdy [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot]Ne po broju na papiru, jer to je jako sumljiv
podatak, već kao što sam i rekao:'' Dobro sam se istestirao. Danas u
Adventnoj Crkvi ima duplo manje vernika nego pre navedenog perioda.
Proverite molim vas lepo.'' - Znači pitajte starije ISKRENE vernike za
ovo ili verujte meni. <ne bih vas slagao sigurno!

A ovo je klasična Crkvena propaganda, uostalom to sve Crkve imaju.[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]Dakle iznosis jednu enormno veliku laz ne poznajuci statistiku koju poznaju cak i neprijatelji Adventizma.

Ako si mislio na to da neki danas nisu redovni u dolascima u crkvu, to je njihov problem, pa i ako napustaju crkvu za to imaju slobodnu volju, ali pravilo je takvo da svako ko zeli da istupi iz redova Adventista jednostavno zatrazi ispisnicu, i crkva ga brise iz clanstva, i suprotno, ko pristupi crkvi prima se u clanstvo i upisuje se kao nov clan crkve.
Statistika jasno govori da je broj vernika od 1993 godine porastao od 12 000 000 do nekih 20 000 000 vernika u svetu.
Ta statistika se moze proveriti jednostavnom nabavkom lekcije za subotnju skolu koja se koristi kao udjbenik, i na poslednjoj strani postoji ova statistika, kao i razliciti misionski programi..

Osim toga, imam informaciju da je na nekom sastanku verskih lidera pre vise godina, iznesen jedan zakljucak, da je Adventisticka crkva mnogo napredovala u odnosu na drge verske organizacije. [/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Da ne ponavljam postove ja sam te lepo pitao DA LI DANAS NA BOGOSLUŽENJIMA IMA VIŠE ADVENTISTA U CRKVI ili pre 15-20 godina a ne DA LI DANAS IMA VIŠE ADVENTISTA U SVETU NEGO PRE 15-20 GODINA![/FONT]
[FONT=&quot]Pa ja sam se lično mnogo puta osvedočio svojim očima i ušima, čak i od samih Adventista u ovo što govorim, a ti meni tako. Ali šta da se radi. Takvi su Crkvenjaci. Normalno ne svi, to sam ko zna koliko puta rekao – da u svim Crkvama ima spašenih, jer ih je zaludelo rukovodstvo, a ne njihovo srce. Ali nažalost mali broj.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Sto se tice ostalog, ne bih vise komentarisao, svako nek se moli Bogu pa nek uz njegovu pomoc donese sud o svemu..jer obostrane optuzbe ne vode nikud, posebno ako to citaju ljudi koji nemaju temelj na kome mogu zidati i donositi pravilne zakljucke.[/FONT]
[FONT=&quot]
Amin[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Sto se tice teksta koji sam prilozio, to je nesto sto sam pronasao na internetu, a postavio sam ga da bih pokazao da je u nauci sve moguce, i da mi ne mozemo da sudimo povrsnim gledanjem...a ti si Sardu taj tekst odmah iskoristio da bi naruzio Adventisticku crkvu kao pravi opadac brace, takav duh pokazujes sve vreme.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]1. [/FONT][FONT=&quot]Dao sam reference – pa proveri. Kao I svi ostali![/FONT]
[FONT=&quot]2. [/FONT][FONT=&quot]U ostalom pa i ti si potvrdio da je E.G.W. to napisala – tako da ne znam čemu ovaj komentar!?

[/FONT]
[FONT=&quot]Sto se tice ovih ukrstanja, pitanje je dakle da li su se on desila u proslosti..? Zasto da ne, pretopna civilizacija je bila mnogo razvijenija nego danas, a tokom vremena nakon potopa covecanstvo krenulo nizlaznom putanjom potpune degradacije, i u intelektualnom i u fizickom smislu.
Prema tome, sve je moguce...[/FONT]

[FONT=&quot]I ja isto nemam šta više dodati ni oduzeti. Jer sam isto ovako prošao i kod JS i Mormona i Nazarena i ….. iznoseći im njihove crkvene zablude. Uostalom jedna od odlika sekte je upravo i ovo. Kada im izneseš zablude njihove Crkve, oni umesto da ti se zahvale do kraja života za izbavljanje iz kandži sekte – oni po tebi drvlje i kamenje! Jer im rušiš njihov svet. Ne Božiji, nego njihov.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Za E.G.W. I njenu tvrdnju da su predpotopni ljudi vršili ukrštanje ljudi I životina I dobijali nove rase ljudi koje su kasnije nestale (stradale) u potopu – mogu reći samo da danas nauka nije stvorila ni jedno takvo biće. Tvrde da je to nemoguće – a Biblijskih ili arheoloških dokaza o ovome nemamo NI JEDAN.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]U svakom slučaju ja sam ti zahvalan za diskusiju, zbog drugih. Meni su Adventisti apsolutno jasni. Uostalom kao i ostali. Pa ne bih ja pored tolikog istraživanja Biblije i Crkva – sedeo kući sam umesto bio u nekoj Crkvi, a jedino me Hrist i Biblija interesuje i ništa drugo.[/FONT]
[FONT=&quot]Gospod s tobom, pozdrav[/FONT]

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Shardy..

Lek za tvoju Hrišćansku usamljenost je da se moliš Bogu da ti on lično da živo otkrivenje ko su danas pravi Hrišćani, odnosno oni koji su odabrani a koji žive onako kako i ispovedaju.
Nikako ti ne želim reći da se pridružiš Adventističkoj crkvi kao instituciji, mada bi po meni to bilo najbolje, jer bolje je biti u crkvi nego u svetu, ali pošto si i sam došao do zaključka da u njoj postoji veliki verski formalizam kao što sam i ja to zaključio, i po tvojim rečima ne pada ti na pamet da imaš posla sa Adventistima, onda je jedini lek za tebe da u postu i iskrenoj molitvi tražiš da te Gospod uputi gde treba da ideš i šta treba da radiš, da ne prestaješ sa molitvom i traženjem dok ne dobiješ odgovor, bez obzira koliko to dugo trajalo, a to zavisi od tvoje iskrenosti i težnje da spoznaš istinu, i ako dobiješ odgovor da ga poslušaš bez obzira kakav on bio.

Razlika izmedju tvog i mog zaključka da u Adventizmu postoji formalizam je taj, što ja verujem jer mi je to otkrio sam Gospod da je Adventistička crkva prava Božja crkva podignuta od samog Gospoda i da poseduje punu istinu, ali da je greh uspavao crkvu kako je to i najavljeno u poruci Laodikejskoj crkvi iz otkrivenja jovanovog 3 poglavlja, i da joj je potrebno probudjenje i reforma, na koju sam ja lično sa odredjenim brojem druge braće pozvan od samog Gospoda kao njegov vesnik, i koji zajedno činimo reformni pokret za probudjenje i reformu crkve..
Sa druge strane ti veruješ da ona nije Božja crkva i da je njeno učenje pogrešno.
Pa prema tome jedini lek za tebe je ovaj gore pomenuti.

Ja ću ti pomenuti samo dva iskustva ljudi koji su doživeli ovo otkrivenje od Boga kojim ih je Gospod uputio gde se nalazi istina i ko je njegov pravi narod, i ljudi koji mu služe iskreno celim srcem.
prvo iskustvo je doživeo jedan brat Adventista koga lično poznajem, koji je takodje gledajući Duhovno loše stanje u crkvi zaključio da se Adventistička crkva nalazi u verskom formalizmu.
To saznanje ga je pokrenulo da se moli Bogu da mu on pokaže da li on danas ima posvećene ljude u svetu medju Adventistima koji iskreno celim srcem služe Bogu.
Bog mu se objavio na čudesan način i progovorio "Pridruži se ljudima koje sam podigao u Beogradu" ukazujući mu time na ovaj reformni pokret koji je Bog podigao unutar Adventističke crkve za reformu i probudjenje.
On kaže da je to bio najradosniji trenutak u njegovom životu, saznanje da Bog nije napustio svoj narod, već da je podigao ljude koji će doneti reformu njegovoj crkvi, i kroz njih završiti delo na zemlji.

Drugo iskustvo je lično doživela moja majka, u vreme kada sam ja tek počinjao da odlazim kod Aventista, jednom prilikom mog odsustva iz kuće, u ranim jutarnjim časovima probudila se i videla da se nalazi obavijena nekom belom sjajnom mrežom bez mogućnosti da se pomera, i tada je čula jasan glas koji joj je rekao sledeće "Dobro je da idete u Adventističku crkvu"
Ustala je misleći da sam ja nešto rekao, ali je onda shvatila da ja sam tu noć proveo van kuće.
Moja majka je i kasnije doživljavala neka neverovatna iskustva otkrivanja Božje slave, isceljenje od Bolesti, itd..

Prema tome, čovek koji se moli i iskreno traži od Gospoda da ga uputi na pravi put spaseenja, on ga neće ostaviti da luta ovim svetom bez nade, već će mu pomoći da tu istinu i pronadje, i da bude tamo gde on želi da čovek bude...pitanje je samo koliko se iskreno molimo, i da li smo uopšte spremni da učinimo odredjene žrtve na putu spoznaje istine...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Браћо, ако дозвољавате да се умешам, па и да додам нешто. Што се тиче Елен, њу ћу брани из неколико веома битних разлога. Наиме, захваљујући њој читав западни свет (а и источни) је имао прилику да се упозна са основним библијским појмовима. Тумачење Библије и тих појмова је потпуно исто са православним, што и говори о тачности тумачења. Ништа није промењено, ништа није додато или одузето.

Е, сад. Постоје други проблеми догматског типа, а односе се на обе цркве. Већ је то обрађивано и објашњавано, али исповедање вере је тачно и апсолутно истинито. Како знам да ли је истинито? Постоји Библија, свима је доступна и свакодневним радом и читањем тачно се види колико је доследно.

Ако и постоји негде неки пропуст у одређеном учењу неке цркве, сам припадник може (мора) да види и упозори. То је наша дужност и послушност Христу. Морамо извадити балван из свога ока да би и брату извадили трн. Самоиспитивање и утврђивање вере је основни принцип надоградње. Ум мора да остане отворен. Ја сам покушавао да извадим балванчину из мог ока, али уместо да се много њих појави са истом водиљом, моја црква је отишла потпуно у суноврат учлањивањем у Светски савез цркава, екуменистички покрет. Ту нема шта да се дода, моја је дужност када видим тако нешто да не кренем у амбис и да повлачим остале, већ да укажем на то. Али ко сам ја? Тотално мали и неприметни човечуљак који нешто говори и пискара. Опет, ја морам да укажем на то!

Поента свега изложеног је да се не оптерећујете обојица, онај који је у цркви нека и даље буде док сам не увиди да нема спаса за њу (отворен ум), а не видим ни потпуну одбојност према свим црквењацима. Па, немогуће да баш нема ни једног исправног! Свуда Бог има своје људе, где год Он мисли да је то потребно.

Господ вам (нам) помогао

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Lek za tvoju Hrišćansku usamljenost je da se moliš Bogu da ti on lično da živo otkrivenje ko su danas pravi Hrišćani, odnosno oni koji su odabrani a koji žive onako kako i ispovedaju.
[FONT=&quot]Ето брате Адриане и Геро – Чули сте![/FONT]
[FONT=&quot]Значи што Писмо говори да су све Цркве пале (Откровење, првих пар поглавља) – то сам изгледа лоше протимачио – значи брзо браћо у Цркву на покрштавање – или вам следи ЈЕЗЕРЦЕ![/FONT]

Nikako ti ne želim reći da se pridružiš Adventističkoj crkvi kao instituciji, mada bi po meni to bilo najbolje, jer bolje je biti u crkvi nego u svetu, ali pošto si i sam došao do zaključka da u njoj postoji veliki verski formalizam kao što sam i ja to zaključio, i po tvojim rečima ne pada ti na pamet da imaš posla sa Adventistima, onda je jedini lek za tebe da u postu i iskrenoj molitvi tražiš da te Gospod uputi gde treba da ideš i šta treba da radiš, da ne prestaješ sa molitvom i traženjem dok ne dobiješ odgovor, bez obzira koliko to dugo trajalo, a to zavisi od tvoje iskrenosti i težnje da spoznaš istinu, i ako dobiješ odgovor da ga poslušaš bez obzira kakav on bio.
[FONT=&quot]Хвала на савету, али имам већ изграђен став о Адвентнној Цркви, ја ћу морати у неку другу. А осталој браћи ето нек сами процене да ли ће у њу. [/FONT]

Razlika izmedju tvog i mog zaključka da u Adventizmu postoji formalizam je taj, što ja verujem jer mi je to otkrio sam Gospod da je Adventistička crkva prava Božja crkva podignuta od samog Gospoda i da poseduje punu istinu, ali da je greh uspavao crkvu kako je to i najavljeno u poruci Laodikejskoj crkvi iz otkrivenja jovanovog 3 poglavlja, i da joj je potrebno probudjenje i reforma, na koju sam ja lično sa odredjenim brojem druge braće pozvan od samog Gospoda kao njegov vesnik, i koji zajedno činimo reformni pokret za probudjenje i reformu crkve..
Sa druge strane ti veruješ da ona nije Božja crkva i da je njeno učenje pogrešno.
Pa prema tome jedini lek za tebe je ovaj gore pomenuti.
[FONT=&quot]Била је права до 1888 године и Минесоте, а онда су се и у њу увукле сотонске слуге и ровариле све до данас. А Бог није хтео да се меша. Добили сте све и морали сте то сачувати или умножити, а ви сте расули.[/FONT]

Ja ću ti pomenuti samo dva iskustva ljudi koji su doživeli ovo otkrivenje od Boga kojim ih je Gospod uputio gde se nalazi istina i ko je njegov pravi narod, i ljudi koji mu služe iskreno celim srcem.
prvo iskustvo je doživeo jedan brat Adventista koga lično poznajem, koji je takodje gledajući Duhovno loše stanje u crkvi zaključio da se Adventistička crkva nalazi u verskom formalizmu.
To saznanje ga je pokrenulo da se moli Bogu da mu on pokaže da li on danas ima posvećene ljude u svetu medju Adventistima koji iskreno celim srcem služe Bogu.
Bog mu se objavio na čudesan način i progovorio "Pridruži se ljudima koje sam podigao u Beogradu" ukazujući mu time na ovaj reformni pokret koji je Bog podigao unutar Adventističke crkve za reformu i probudjenje.
On kaže da je to bio najradosniji trenutak u njegovom životu, saznanje da Bog nije napustio svoj narod, već da je podigao ljude koji će doneti reformu njegovoj crkvi, i kroz njih završiti delo na zemlji.
[FONT=&quot]Поављам по 16-ти пут. У свим Црквама има дивних људи, спашених, са великим чудима које су доживели од Бога. У некима више а у некима мање. Али све то нема везе са ИСТИНОМ! А ње у Адвентној Цркви нема 100%. То је веома лако доказати! Али нажалост тешко или скоро немогуће Адвентисти. Неутралцу, атеисти, истраживачу, самосталном стрелцу...........веома лако и брзо.[/FONT]

Drugo iskustvo je lično doživela moja majka, u vreme kada sam ja tek počinjao da odlazim kod Aventista, jednom prilikom mog odsustva iz kuće, u ranim jutarnjim časovima probudila se i videla da se nalazi obavijena nekom belom sjajnom mrežom bez mogućnosti da se pomera, i tada je čula jasan glas koji joj je rekao sledeće "Dobro je da idete u Adventističku crkvu"
Ustala je misleći da sam ja nešto rekao, ali je onda shvatila da ja sam tu noć proveo van kuće.
Moja majka je i kasnije doživljavala neka neverovatna iskustva otkrivanja Božje slave, isceljenje od Bolesti, itd..
[FONT=&quot]Не сумљам у твој извештај, али чудотворна исцељења су доживљавали и Православци и Пентакосталци и Назарени и Католици, па чак мислим да сам чуо и ЈС. Али то сигурно боље зна брат Поелбустер – Злогласни прогонитељ, ух пардон, погреших – хтедох рећи Стручњак за ЈС. Једноставно ја НЕ СУМЊАМ У ТВОЈЕ СПАСЕЊЕ ИЛИ ИСПРАВНОСТ већ Адвентне Цркве. Зато сам те и пар пута питао : Шта мислиш колико ће се Адвентиста спасити у твојој Цркви![/FONT]

Prema tome, čovek koji se moli i iskreno traži od Gospoda da ga uputi na pravi put spaseenja, on ga neće ostaviti da luta ovim svetom bez nade, već će mu pomoći da tu istinu i pronadje, i da bude tamo gde on želi da čovek bude...pitanje je samo koliko se iskreno molimo, i da li smo uopšte spremni da učinimo odredjene žrtve na putu spoznaje istine...
[FONT=&quot]Нажалост искрено се моле и траже Господа сви. Да ли знаш да неко то не ради.[/FONT]
[FONT=&quot]Имаче ја бих прихватио било коју истину ако се осведочим Писмом – јер ниједна жртва у нашем животу није вредна ни 1.000 –ти део колико вечни живот у рају. Одрекао би се ја и себе зарад вечног живота а не глупе свињетине! Извињавам се љубитељима исте, али ја више преферирам рибу. Живу, па заклану и сређену и бачену на жар. Права ствар![/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]На крају желим поздравити све форумаше са пар стихова везаних за ову тему, а и шире :[/FONT]

[FONT=&quot]Јаков 5:[/FONT][FONT=&quot]19[/FONT][FONT=&quot],20[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Браћо! Ако ко од вас зађе с пута истине, и обрати га ко, Нека зна да ће онај који обрати грешника с кривог пута његовог спасти душу од смрти, и покрити мноштво греха.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Јован 8,45[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]А мени не верујете, јер ја истину говорим.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]2. Коринћ. 13,8[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Јер ништа не можемо на истину него за истину.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Галат. 4,16[/FONT][FONT=&quot] Тим ли вам постадох непријатељ, истину вам говорећи?[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]Упамти их. Сигурно ће вам требати и у животу и сутра на суду![/FONT]

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
E dali cu doziveti da se svi hriscani lepo sastanemo i da otvorimo jednute istu Bibliju i da svi citamo sta pise u njoj???Bez ikakvih dogmata,doktrina,knjizevnih pomagala itd.A da je citamo srcem i umom nasim u slavu Boga i Gospoda koji je nadahnuo za nase spasenje.

Ja sam se od svega toga oprao i nemam nista vise osim Biblije, ! Ona je moja crkva bez dogmi,doktrina s njom se jedino lako sporazumevam jer smo u principu istog misljenja.

Pozdrav od Gere braco.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odgovorio bih samo pitanje "Koliko Adventista ce biti spaseno"

Bice spaseni svi oni koji prihvate bezuslovni poziv na reformu i probudjenje prave poboznosti sadrzan u poruci vernog istinitog svedoka
Isusa Hrista Laodijskoj crkvi iz Otkrivenja Jovanovog 3 poglavlja koja se objavljuje Bozjem narodu kroz njegove izabrane sluge koje je podigao u ovom cilju, i koji nacela iz ove poruke iskustveno sprovedu u delo, odnosno odreknu se u potpunosti greha i ovog sveta i traze prisniju zajednicu sa Bogom i dopuste Duhu svetome da ih nanovo rodi i promeni, da ih oblikuje iz posvecenja u posvecenje putem savrsene pravednosti i savrsenstva karaktera dok svi dostignemo u visinu mere rasta Hristova i postanemo slicni njemu.
Ovo nije uslovljeno odbacivanjem Adventistickog ucenja od strane Adventista, jer Adventisticka crkva poseduje 99, 99 % itsine.
Ovaj 0, 1 % se tice odredjenih nijansi u samom tumacenju pojedinih istina.

Sto se tice samog broja, ja verujem da ce jedan znatan broj Adventista prihvatiti ovaj poziv na probudjenje i reformu i sprovesti njegove principe u delo, primiti silu Svetoga Duha i obaviti pripremu za misiju objave jevandjelja ovom svetu.
Ono sto se moze zakljuciti Iz kontinuiteta buducih zavrsnih dogadjaja i zbog kratkoce vremena, misija objave jevandjelja iziskuje da onaj ko objavljuje istinu bude intelektualno i Duhovno pripremljen za taj posao, sto znaci da ce poslednju istinu objavljivati iskljucivo Adventisti i oni koji se pre ili kasnije pridruze ostatku.
Ostali nece ni objavljivati nikakvu istinu, jer ce se ceo religijski i sekularni svet okupiti pod kapu Ekumenskog jedinstva, i ponasace se po
Ekumenskim postulatima i pravilima.
Ako budu i postojale odredjene grupe i pojedinci koji bi hteli da objavljuju neku svoju istinu, oni nece imati silu da to cine, jer ce sila Duha Svetoga biti data iskljucivo ostatku koji ce ciniti obraceni Adventisti, i oni koji se njima pridruze pre ili kasnije i prime Adventnu nauku, i ova sila Svetog Duha ce obasjati ceo svet istinom da ce mnogi napustati lazno jedinstvo, izaci iz otpalih crkava, i pridruziti se ostatku, i sami objavljivati vest o skorom Hristovom dolasku i kraju vremena milosti.

Samo vreme ce pokazati istinitost ovakvog sleda dogadjaja..

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
A ja jedino - Da procenat spasenja u Crkvi ASD će biti mali, ne zbog pogrešnih tumačenja Pisma, jer je za to krivo rukovodstvo Crkve, a ne članstvo koje je to slepo sledilo već zbog ljubavi!

Upoznati dobro Adventizam i njihovu blagost i ljubav prema bližnjem, a naročito prema neprijateljima njihovim je KJUČ ovog problema i shvatanja Adventizma. A i vreme je tu bitan faktor da bi se ispunile neke stvari iz njihovog proročanstva,odnosno E.G.W., poput nedeljnog zakona npr.

Hvala na postovima. Pozdarav, Gospod s tobom.

E dali cu doziveti da se svi hriscani lepo sastanemo i da otvorimo jednute istu Bibliju i da svi citamo sta pise u njoj???Bez ikakvih dogmata,doktrina,knjizevnih pomagala itd.A da je citamo srcem i umom nasim u slavu Boga i Gospoda koji je nadahnuo za nase spasenje.

Ja sam se od svega toga oprao i nemam nista vise osim Biblije, ! Ona je moja crkva bez dogmi,doktrina s njom se jedino lako sporazumevam jer smo u principu istog misljenja.

Pozdrav od Gere braco.
Hoćeš Gero, hoćeš. To ti ja garantujem 100%, ali pod jednim uslovom – Da budeš spašen. Jer sa prvosveštenikom Isusom će mo otvarati Pismo u istom duhu! U duhu ISTINE i LJUBAVI. A pošto je kraj veoma blizu, samo se još malo strpi za ovo. I normalno pripazi da ne padneš. Jer si puno radio za Hrista i zaista bi velika šteta bila da se ne vidimo gore. Uostalom kako bi se drugačije i videli. Ti si u Švedskoj a ja u Srbiji! Jedini put nam je Gore, radi zajedničkog viđenja. Zato te pozdravljam sa Gospod stobom.

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A ja jedino - Da procenat spasenja u Crkvi ASD će biti mali, ne zbog pogrešnih tumačenja Pisma, jer je za to krivo rukovodstvo Crkve, a ne članstvo koje je to slepo sledilo već zbog ljubavi!

Upoznati dobro Adventizam i njihovu blagost i ljubav prema bližnjem, a naročito prema neprijateljima njihovim je KJUČ ovog problema i shvatanja Adventizma. A i vreme je tu bitan faktor da bi se ispunile neke stvari iz njihovog proročanstva,odnosno E.G.W., poput nedeljnog zakona npr.

Onda nisi dobro proučio druge crkve i ispitao kakvo je stanje u njima sto se tiče ljubavi, jer ljubav onako kako je mi zamisljamo nema veze sa biblijskom ljubavlju, posto ona ako je lažna može i da se odglumi.

Što se tiče nedeljnog zakona, on je već u pripremi, i samo čeka na zvanično usvajanje od svetskih lidera, ako ne veruješ pogledaj na sajtu organizacije oko koje su okupljeni svi politički i verski lideri a koji propagiraju uvodjenje obaveznog nedeljnog zakona za ceo svet: WWW.EURPEANSUNDAUALLIANCE.COM ili na sajtu: Ekumenizam

Prema tome, ko će biti progonjen od strane Vavilona to je u ovom slučaju sasvim jasno, oni koji ne budu prihvatili ovaj nedeljni zakon, već ostali poslušni Božjoj zapovesti koja nalaže poštovanje subote - Božjeg dana odmora..

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Onda nisi dobro proučio druge crkve i ispitao kakvo je stanje u njima sto se tiče ljubavi, jer ljubav onako kako je mi zamisljamo nema veze sa biblijskom ljubavlju, posto ona ako je lažna može i da se odglumi.
[FONT=&amp]Ја сматрам да јесам. И моје искуство је да више љубави има у скупштини ЈС, него код Адвентиста. Ово се не може доказати ни Писмом ни филозофијом или социологијом. Ово једино може човек ОСЕТИТИ НА СВОЈОЈ КОЖИ. Значи паралелно посећивати и једну и другу Цркву (А7Д и ЈС), оспоравати им њихове доктрине и добро пазити њихове реакације, а онда кући ставити на папир. Тако да ће се човек врло брзо уверити ко има више љубави према ближњем и својим непријатељима.[/FONT]
Što se tiče nedeljnog zakona, on je već u pripremi, i samo čeka na zvanično usvajanje od svetskih lidera, ako ne veruješ pogledaj na sajtu organizacije oko koje su okupljeni svi politički i verski lideri a koji propagiraju uvodjenje obaveznog nedeljnog zakona za ceo svet: WWW.EURPEANSUNDAUALLIANCE.COM ili na sajtu: Ekumenizam
Prema tome, ko će biti progonjen od strane Vavilona to je u ovom slučaju sasvim jasno, oni koji ne budu prihvatili ovaj nedeljni zakon, već ostali poslušni Božjoj zapovesti koja nalaže poštovanje subote - Božjeg dana odmora..
[FONT=&amp]Одавно се чека. И док се не уведе – то је по принципу: ''Не липши магарче до зелене траве!'' или ти ''Прво скочи па реци ХОП!“[/FONT]
[FONT=&amp]Па то је Елен Вајт прорекла пре 130 година, и ево још ништа до сада![/FONT]

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ја сматрам да јесам. И моје искуство је да више љубави има у скупштини ЈС, него код Адвентиста. Ово се не може доказати ни Писмом ни филозофијом или социологијом. Ово једино може човек ОСЕТИТИ НА СВОЈОЈ КОЖИ. Значи паралелно посећивати и једну и другу Цркву (А7Д и ЈС), оспоравати им њихове доктрине и добро пазити њихове реакације, а онда кући ставити на папир. Тако да ће се човек врло брзо уверити ко има више љубави према ближњем и својим непријатељима.

Одавно се чека. И док се не уведе – то је по принципу: ''Не липши магарче до зелене траве!'' или ти ''Прво скочи па реци ХОП!“
Па то је Елен Вајт прорекла пре 130 година, и ево још ништа до сада!

Jedan biblijski tekst kaze:

A nadanje neće se osramotiti, jer se ljubav Božija izli u srca naša Duhom Svetim koji je dat nama. ( Rimljanima poslanica 5. 5 ).

Biblija govori da se ljubav useljava Duhom Svetim u ljudsko srce, a Duh Sveti se daje pod odredjenim uslovima opisanim u otkrivenjima
Bozje reci, i direktnije on je dat Bozjoj crkvi koja ima misiju da objavi jevandjelje ovom svetu.

Sto se tice Jehovinih svedoka oni su vesti glumci, a to znam iz licnog iskustva, i ta gluma je nesto pateticno sto najvise govori protiv njih
samih, bar onome ko ima dar da ih prozre i prepozna ovo njihovo licemerstvo.
Istina, ima medju njima dobrih iskrenih dusa kao sto ih ima u svakoj organizaciji, koje su nazalost zavedene Jehowistickom dogmatikom a
koje to i ne znaju jer su uhvacene u zamku prevare, ali sustina je u tome da nas nasa dobrota sama po sebi nikada ne moze preporuciti Bogu,
Osim toga, postoje i drugi kriterijumi spasenja zapisani u bibliji, a jedna od glavnih je ljubav.
Ako dakle ja na primer dodjem u jednu organizaciju i vidim tamo ljude nasmejanih lica, ozarene, pune dobrote, a potom ispitam njihova ucenja na osnovu svetog pisma i zakljucim da su potpuno pogresna, onda se moram zapitati da li je sve to tako kao sto na prvi utisak izgleda.
Dakle, mi moramo ispitati kompletnu sliku jedne organizacije da bi o njoj sudili, jer nasmejano lice nista ne govori o jednoj organizaciji, ako se ne ispitaju i drugi elementi.
Reci cu ti da je moj prvi utisak kada sam dosao u Adventisticku crkvu bio sledeci "Ovo je pravi Bozji narod, ali ovi ljudi ne sluze Bogu celim srcem, postoji svetovna samodovoljnost, oholost, i podozrivost..
Istina, bilo je tu i pojedinaca od kojih sam doziveo stvarnu istinsku ljubav koju nigde u svetu nisam doziveo na takav nacin, i koju kasnije obilazeci i druge crkve nigde nisam doziveo i bio osvedocen da postoji u tim crkvama Duh ljubavi koji sam osetio u Adventizmu govoreci o samom uticaju u crkvi, ne o ljudima.
Sami Jehowini svedoci su mi u par navrata ukazivali na neke propuste u Adventizmu kao sto su nedostatak ljubavi, itd, i onda mi govorili kako je u njihovoj organizaciji sve u redu, ( mada nije tako znam iz iskustva ), a ja sam im svaki put odgovarao sledece "u redu ako je kod vas sve idealno onda vi ne mozete biti prava Bozja crkva, jer prava Bozja crkva je u bibliji opisana upravo kao ona koja se nalazi u losem Duhovnom stanju, bez ljubavi, sa licnom pravdom, bez zajednice sa Bogom, itd..." a oni su me na ovu moju opasku cudno gledali.

Sto se tice nedeljnog zakona, Elen Wajt je prorekla da ce se u poslednjem vremenu uvesti obavezan nedeljni zakon od strane papstva, i crkava sjedinjenih u lazno jedinstvo Ekumenizma, i biti nametnut od svetskih sila, na prvom mestu Sjedinjenih Americkih drzava, i da ce oni koji ne prihvate ovaj zakon biti progonjeni.
Ako si pogledao sajtove koje sam prilozio, samo je pitanje casa kada ce se to dogoditi, a to ce biti vrlo uskoro kada Bog potrese ovu zemlju svojim razornim sudovima u jednom danu u vidu prirodnih katastrofa koje se vec danas ocitavaju na raznim meridijanima sveta, pocevsi od 2011 godine do danas, sto ce biti kapisla koja ce dovesti do uvodjenja ovog nedeljnog zakona..

Natrag