Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
[FONT="]Sardu, ti znas sta si sve iznosio, i ne mogu da kopiram svaku tvoju rec, govorio si da Elen Wajt nema veze sa pravim prorokom, da ima gresaka u njenim spisima, da Adventisticka crkva ima laznu doktrinu, da je ista kao Jeghovini svedoci, sve se to moze naci u tvojim ranijim komentarima.
To su za mene prvoklasnelazi.[/FONT]
[FONT="]Pa zato sam ja upravo I rekao GDE?, NAĐI?[/FONT]
[FONT="]Jer ZNAM da govorim samo ISTINU! Zato te ponovo molim da nađeš to jer to ide i u tvoju korist! Znam da nećeš naći, ali evo ponovo te pozivam da nađeš!
[/FONT]
[FONT="][FONT="]Citirao bih samo jeda
n tvoj komentar, pa mozes sam videti:[/FONT] [FONT="][/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]Prvobitno napisao Šarrdy [/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="]Ne po broju na papiru, jer to je jako sumljiv
podatak, već kao što sam i rekao:'' Dobro sam se istestirao. Danas u
Adventnoj Crkvi ima duplo manje vernika nego pre navedenog perioda.
Proverite molim vas lepo.'' - Znači pitajte starije ISKRENE vernike za
ovo ili verujte meni. <ne bih vas slagao sigurno!
A ovo je klasična Crkvena propaganda, uostalom to sve Crkve imaju.[/FONT][FONT="]
[FONT="]Dakle iznosis jednu enormno veliku laz ne poznajuci statistiku koju poznaju cak i neprijatelji Adventizma.
Ako si mislio na to da neki danas nisu redovni u dolascima u crkvu, to je njihov problem, pa i ako napustaju crkvu za to imaju slobodnu volju, ali pravilo je takvo da svako ko zeli da istupi iz redova Adventista jednostavno zatrazi ispisnicu, i crkva ga brise iz clanstva, i suprotno, ko pristupi crkvi prima se u clanstvo i upisuje se kao nov clan crkve.
Statistika jasno govori da je broj vernika od 1993 godine porastao od 12 000 000 do nekih 20 000 000 vernika u svetu.
Ta statistika se moze proveriti jednostavnom nabavkom lekcije za subotnju skolu koja se koristi kao udjbenik, i na poslednjoj strani postoji ova statistika, kao i razliciti misionski programi..
Osim toga, imam informaciju da je na nekom sastanku verskih lidera pre vise godina, iznesen jedan zakljucak, da je Adventisticka crkva mnogo napredovala u odnosu na drge verske organizacije. [/FONT]
[/FONT]
[FONT="]Da ne ponavljam postove ja sam te lepo pitao DA LI DANAS NA BOGOSLUŽENJIMA IMA VIŠE ADVENTISTA U CRKVI ili pre 15-20 godina a ne DA LI DANAS IMA VIŠE ADVENTISTA U SVETU NEGO PRE 15-20 GODINA![/FONT]
[FONT="]Pa ja sam se lično mnogo puta osvedočio svojim očima i ušima, čak i od samih Adventista u ovo što govorim, a ti meni tako. Ali šta da se radi. Takvi su Crkvenjaci. Normalno ne svi, to sam ko zna koliko puta rekao – da u svim Crkvama ima spašenih, jer ih je zaludelo rukovodstvo, a ne njihovo srce. Ali nažalost mali broj.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="][FONT="]Sto se tice ostalog, ne bih vise komentarisao, svako nek se moli Bogu pa nek uz njegovu pomoc donese sud o svemu..jer obostrane optuzbe ne vode nikud, posebno ako to citaju ljudi koji nemaju temelj na kome mogu zidati i donositi pravilne zakljucke.[/FONT]
Amin[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="][FONT="]Sto se tice teksta koji sam prilozio, to je nesto sto sam pronasao na internetu, a postavio sam ga da bih pokazao da je u nauci sve moguce, i da mi ne mozemo da sudimo povrsnim gledanjem...a ti si Sardu taj tekst odmah iskoristio da bi naruzio Adventisticku crkvu kao pravi opadac brace, takav duh pokazujes sve vreme.[/FONT]
[/FONT]
[FONT="]1. [/FONT][FONT="]Dao sam reference – pa proveri. Kao I svi ostali![/FONT]
[FONT="]2. [/FONT][FONT="]U ostalom pa i ti si potvrdio da je E.G.W. to napisala – tako da ne znam čemu ovaj komentar!?
[/FONT]
[FONT="]Sto se tice ovih ukrstanja, pitanje je dakle da li su se on desila u proslosti..? Zasto da ne, pretopna civilizacija je bila mnogo razvijenija nego danas, a tokom vremena nakon potopa covecanstvo krenulo nizlaznom putanjom potpune degradacije, i u intelektualnom i u fizickom smislu.
Prema tome, sve je moguce...[/FONT]
[FONT="]I ja isto nemam šta više dodati ni oduzeti. Jer sam isto ovako prošao i kod JS i Mormona i Nazarena i ….. iznoseći im njihove crkvene zablude. Uostalom jedna od odlika sekte je upravo i ovo. Kada im izneseš zablude njihove Crkve, oni umesto da ti se zahvale do kraja života za izbavljanje iz kandži sekte – oni po tebi drvlje i kamenje! Jer im rušiš njihov svet. Ne Božiji, nego njihov.[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Za E.G.W. I njenu tvrdnju da su predpotopni ljudi vršili ukrštanje ljudi I životina I dobijali nove rase ljudi koje su kasnije nestale (stradale) u potopu – mogu reći samo da danas nauka nije stvorila ni jedno takvo biće. Tvrde da je to nemoguće – a Biblijskih ili arheoloških dokaza o ovome nemamo NI JEDAN.[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]U svakom slučaju ja sam ti zahvalan za diskusiju, zbog drugih. Meni su Adventisti apsolutno jasni. Uostalom kao i ostali. Pa ne bih ja pored tolikog istraživanja Biblije i Crkva – sedeo kući sam umesto bio u nekoj Crkvi, a jedino me Hrist i Biblija interesuje i ništa drugo.[/FONT]
[FONT="]Gospod s tobom, pozdrav[/FONT]