Božiji zakon o zivotinjama jestivim i nejestivim

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Има ли нешто лоше у делима? Апсолутно ништа! Па чему онда све забуне?

Поента Христове науке је промена човека, да човек у своме срцу не пожели грех:

27. Чули сте како је казано старима: Не чини прељубе. 28. А ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом, већ је учинио прељубу у срцу свом. (Матеј 5)

Наша дела су одраз наше вере и љубави, ако нам је срце изопачено, свако уздржавање од греха (по закону) ће нам бити терет и мучење, али ако наступи промена у срцу и ми у свом срцу и не помишљамо на зло, ми нећемо чинити ни грех делима. Наша дела ће бити по нашем срцу исправна и свако дело ће бити плод наше вере.

12. Тако је, дакле, закон свет и заповест света и праведна и добра.
13. Добро ли дакле би мени смрт? Боже сачувај! Него грех, да се покаже грех добром чинећи ми смрт, да буде грех одвише грешан заповешћу.
14. Јер знамо да је закон духован; а ја сам телесан, продан под грех:
15. Јер не знам шта чиним, јер не чиним оно шта хоћу, него на шта мрзим оно чиним.
16. Ако ли оно чиним шта нећу, хвалим закон да је добар.
17. А ово више ја не чиним него грех који живи у мени.
18. Јер знам да добро не живи у мени, то јест у телу мом. Јер хтети имам у себи, али учинити добро не налазим.
19. Јер добро што хоћу не чиним, него зло што нећу оно чиним.
20. А кад чиним оно што нећу, већ ја то не чиним него грех који живи у мени.
21. Налазим, дакле закон, кад хоћу добро да чиним, да ме на зло нагони.
22. Јер имам радост у закону Божијем по унутрашњем човеку;
23. Али видим други закон у удима својим, који се супроти закону ума мог, и заробљава ме законом греховним који је у удима мојим.
24. Ја несрећни човек! Ко ће ме избавити од тела смрти ове?
25. Захваљујем Богу свом кроз Исуса Христа Господа нашег. Тако, дакле, ја сам умом својим служим закону Божијем а телом закону греховном. (Римљанима 7)

12. Од заповести уста Његових нисам одступао; чувао сам речи уста Његових више него свој ужитак.(Јов 23)

1. Благо човеку који не иде на веће безбожничко, и на путу грешничком не стоји, и у друштву неваљалих људи не седи,
2. Него му је омилео закон Господњи и о закону Његовом мисли дан и ноћ! (Псалам 1)

10. Јер је ово завет који ћу начинити с домом Израиљевим после оних дана, говори Господ: даћу законе своје у мисли њихове, и на срцима њиховим написаћу их, и бићу им Бог, и они ће бити мени народ.(Јеврејима 8)

Све заповести треба да држимо, прво треба да распнемо старог човека са Господом (да нам се промени срце и ум), тада нам закон неће бити јарам већ светло и омилеће нам да га се држимо сваки дан. Тако се разликујемо од оних који одбацују Спасење. То су главни показатељи. Битно је да нам закон није терет, а то нам тачно говори да ли смо се стварно променили или још нисмо. Ако нам заповести тешко падају, онда још нисмо.

То не значи да ћемо се спасити делима, она су само одраз наше вере и љубави, ми се сппашавамо благодаћу (снагом и милошћу Божијом) којом се и мењамо и држимо те заповести.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Има ли нешто лоше у делима? Апсолутно ништа! Па чему онда све забуне?

Поента Христове науке је промена човека, да човек у своме срцу не пожели грех:

27. Чули сте како је казано старима: Не чини прељубе. 28. А ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом, већ је учинио прељубу у срцу свом. (Матеј 5)

Наша дела су одраз наше вере и љубави, ако нам је срце изопачено, свако уздржавање од греха (по закону) ће нам бити терет и мучење, али ако наступи промена у срцу и ми у свом срцу и не помишљамо на зло, ми нећемо чинити ни грех делима. Наша дела ће бити по нашем срцу исправна и свако дело ће бити плод наше вере.

12. Тако је, дакле, закон свет и заповест света и праведна и добра.
13. Добро ли дакле би мени смрт? Боже сачувај! Него грех, да се покаже грех добром чинећи ми смрт, да буде грех одвише грешан заповешћу.
14. Јер знамо да је закон духован; а ја сам телесан, продан под грех:
15. Јер не знам шта чиним, јер не чиним оно шта хоћу, него на шта мрзим оно чиним.
16. Ако ли оно чиним шта нећу, хвалим закон да је добар.
17. А ово више ја не чиним него грех који живи у мени.
18. Јер знам да добро не живи у мени, то јест у телу мом. Јер хтети имам у себи, али учинити добро не налазим.
19. Јер добро што хоћу не чиним, него зло што нећу оно чиним.
20. А кад чиним оно што нећу, већ ја то не чиним него грех који живи у мени.
21. Налазим, дакле закон, кад хоћу добро да чиним, да ме на зло нагони.
22. Јер имам радост у закону Божијем по унутрашњем човеку;
23. Али видим други закон у удима својим, који се супроти закону ума мог, и заробљава ме законом греховним који је у удима мојим.
24. Ја несрећни човек! Ко ће ме избавити од тела смрти ове?
25. Захваљујем Богу свом кроз Исуса Христа Господа нашег. Тако, дакле, ја сам умом својим служим закону Божијем а телом закону греховном. (Римљанима 7)

12. Од заповести уста Његових нисам одступао; чувао сам речи уста Његових више него свој ужитак.(Јов 23)

1. Благо човеку који не иде на веће безбожничко, и на путу грешничком не стоји, и у друштву неваљалих људи не седи,
2. Него му је омилео закон Господњи и о закону Његовом мисли дан и ноћ! (Псалам 1)

10. Јер је ово завет који ћу начинити с домом Израиљевим после оних дана, говори Господ: даћу законе своје у мисли њихове, и на срцима њиховим написаћу их, и бићу им Бог, и они ће бити мени народ.(Јеврејима 8)

Све заповести треба да држимо, прво треба да распнемо старог човека са Господом (да нам се промени срце и ум), тада нам закон неће бити јарам већ светло и омилеће нам да га се држимо сваки дан. Тако се разликујемо од оних који одбацују Спасење. То су главни показатељи. Битно је да нам закон није терет, а то нам тачно говори да ли смо се стварно променили или још нисмо. Ако нам заповести тешко падају, онда још нисмо.

То не значи да ћемо се спасити делима, она су само одраз наше вере и љубави, ми се сппашавамо благодаћу (снагом и милошћу Божијом) којом се и мењамо и држимо те заповести.

Nema brate nista lose ni u delima!! slazem se s tobom ali citirati stari Zavet koji je sklopljen samo s jevrejima, a bilo je mnogo naroda tada! a Bog nije sklopio zavet s njima.

Posto je stari zavet proso dobili smo novi zavet a u novom po mome se razresava jedenje raznog mesa,jer je covek kroz veru u Hrista vec spasen!!! meni je to dovoljno.

10 zapovedi treba postovati svim ljudima jer su moralni zakoni,a ostale koji su dani samo jevreima zbog svetosti koji su trebali biti.A nisu jer su upravo oni kao sveti narod sgresili k Bogu.

Mi smo oprani Hristovom krvlju brate a jevrei nisu.Jer ga ne priznase i raspese,zato i ispastaju sve ove vekove jer su znali zakon i uglavnom su ga postovali,toliko da nisu smeli da izgovore Bozje ime!patili su zbog toga sto pored svih dela koja je gospod ucinio za njih oni ne verovase u njega i raspese ga.

Pozdrav brate Adriane i ostala braco po Hristu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Istina!

Prijatelju nisam se ja nigde upleo, i nemam odakle da bežim, ja sa svoju istinu pronašao, ne samo deklarativno, već me je u tu istinu osvedočio sam Isus Hristos svojim Duhom kroz svakodnevnu ličnu zajednicu sa njim.
Ako želiš pročitati neka od tih iskustava idi na temu "ISKUSTVA SA BOGOM" koju sam pokrenuo na ovom forumu, tu sam opisao neka od ovih iskustva koja sam doživeo u Adventizmu, a i mnoga druga koja nisam opisao na tom mestu.

Ti imaš veliki problem i nešto lično protiv Adventizma, i zato pišeš stvari za koje tvrdiš da su činjenice i dokazi koji pobijaju Adventistička učenja i njen status kao prave crkve Božje dat od samog Gospoda, a svako ko je realan i imalo poznaje Adventizam zna da to što ti iznosiš nema veze sa nikakvim činjenicama.
Ti čak i otvoreno svesno izvrćeš i iznosiš laži i o Adventističkoj crkvi kao takvoj, i Duhu proroštva, a šta se može misliti o čoveku koji laže, i koji je spreman na sve da bi dokazao svoje teorije.

Ne postoje BIBLIJSKI dokazi protiv Adventističkog učenja, postoje pokušaji da se izvrtanjem biblije i vadjenjem tekstova iz biblijskog konteksta pobije istina koju Adventisti poseduju, što je lični problem onoga koji to svesno ili nesvesno čini, a ne istine kao takve i Adventističke crkve koja tu istinu objavljuje.
Neko može reći "Mi smo prava crkva, mi posedujmo istinu" ali u većini slučajeva te izjave padaju u vodu kada se sagleda njihovo učenje u kontekstu Božje reči.
Ja sam pored Adventističke obišao mnoge crkve, proučavao učenja tih crkava bez predrasuda i predubedjenja, i pokušavao da osetim i primim Duh istine koji deluje u tim crkvama i osvedočava da je čovek pronašao istinu, ali toga nije bilo, već se u svim tim crkvama osećao formalizam i ljudska mudrost, praznina koja ne može da utoli žedj duše za Bogom.
Upravo me je ta težnja i iskrenost da spoznam pravi put spasenja i crkvu koja poseduje potpunu istinu vodila ka istini, i sam Duh Sveti me je u odredjenom trenutku kroz živa iskustva osvedočio da jedino Adventistička crkva poseduje celokupnu biblijsku istinu, i da je to pravi Božji narod u ovom svetu.
Toliko sam divnih iskustava doživeo u ovoj crkvi, sam moj prvi dolazak je bio fascinantan gde se na mene spustila velika sila Svetooga Duha, i potpuno me osvedočila da je to prava Božja crkva.
Bilo je trenutaka kada sam sa suzama u očima pratio pojedine propovedi, kao i sa radošću u srcu, i ispunjenjem Hristovom ljubavlju, Duh Sveti je bio prisutan u toj crkvi i blagosiljao one koji su bili spremni da ga prime.
Na samoj pripremi za krštenje doživeo sam divna iskustva krštenja Svetim Duhom gde mi je Gospod govorio i pokazao mi svoju slavnu pojavu i njegovih Andjela, takodje doživeo sam lično isceljenje od teže bolesti putem molitve gde mi je Gospod progovorio glasom Svetog Duha, javljao mi se u snu i u vizijama, svaka moja molitva je bila još jedno novo iskustvo otkrivanja njegove slave i ispunjenja njegovim Svetim Duhom.
Možda za tebe to ne pretstavlja mnogo, i kao što sam napomenuo spreman si sve da izvrneš da bi ružio i govorio protiv nečega što ni sam ne poznaješ.

Na lošem si putu, a ne moliš se Bogu da ti sam Gospod to otkrije, ali to je tvoja slobodna volja, ako sada ne vidiš realnost onakvu kakva ona jeste na kraju ćeš ipak ti morati da priznaš da si pogrešio, i verujem da će ti Isus biti milostiv i da će pružiti ruke da te zagrli kao zabludelog sina koji ne sluša volju svoga oca, a on mu prašta iz čiste ljubavi..i da ćeš se obratiti celim srcem Bogu...

Ovo ti sve nisam napisao iz loših pobuda, već upravo suprotno, da uvidiš da si u zabludi, a ja se molim da ti Gospod otvori oči da spoznaš istinu onakvu kakva ona jeste.

Pozdrav

Ovo su sada sve insinuacije. Tako da jedino na ovo mogu kratko odgovoriti:

Ja sam rekao svu istinu, a to je lako proveriti. I u Bibliji i dobrim upoznavanjem Adventista, i na raznim forumima, jer ovaj ovde (sf) ustvari nema dobre poznavaoce Adventizma, zato pogledajte ostale. Hrvatski forumi su jako dobri za ove stvari. Američki i Engleski takođe.
Pogledajte film o Davidijancima i Dejvidu Korešu. Takođe isto možete, ako želite, na Netu istražiti ko je bila E.G.W., njen suprug Jakov; Miler, Urije Smit.
Pogledajte grob E.G.W. Tako da će te se jako brzo uveriti ko su Adventisti - Fariseji bez ljubavi sa puno pogrešnih doktrina........... Sve što ima o Adventizmu uostalom. Jer ISTINU morate znati. Pa kako će te u Nebo sa lažju?
Pogledajte u Bibliji ko je DUH PROROŠTVA, jer Adventisti tako nazivaju E.G.W.......
I da ne dužim - pozivan sve one koji pronađu JEDNU LAŽ koju sam rekao DO SADA O ADVENTISTIMA, da je JAVNO IZNESU i proglase me za LAŽOVA, a ja ću to i javno priznati.............
Videli ste i sami (npr.) Ja pitam brata Laodikeju, da li danas ima više vernika na Bogosluženjima u Crkvi A7D ili pre 15-20 godina, a on mi odgovara - po statistici 1900 i neke ih je bilo 12 miliona, a danas 20 milona...........
To su vam braćo Adventisti. Malo tu ima ljubavi i iskrenosti, a puno držanja zakona.

Zato PROVERAVAJTE. SVE! Pismo vas tome uči. Ni meni ništa ne verujte, i mene proveravajte. Ali i Adventiste! Živa reč i živi primeri su vam najači u tome. Vrlo brzo i vrlo lako će te se uveriti ko su!
Ja vam evo dajem samo mali primer od najmanje 1.000. Pozdrav

NEKE RASE LJUDI SU NASTALI UKRŠTANJEM LJUDI I ŽIVOTINJA
Poznato je da sledbenici Jelene Vajt, da bi prikrili neke njene očigledne zablude i pseudokonstrukcije, pribegavanju falsifikovanju njenih spisa i izbacivanju iz novih izdanja pojedinih pasusa koji nose očiglednu zabludu i autorsko komprimitiranje. Jedan takav pasus koji se danas izbacuje je onaj iz 'Duhovnih darova' ("Spiritual Gifts") gde Vajtova iznosi da je i pre i posle Potopa dolazilo do ukrštanja između ljudi i životinja, da je to 'ukrštanje' unizililo Božiji lik u čoveku i dovelo do stvaranje novih rasa: "Ali ako je postojao jedan greh koji je bio iznad drugih koji je uzrokovao uništenje roda ljudskog potopom, to je bio osnovni zločin ukrštanja ljudi sa životinjama koji je unakazio lik Božiji i uzrokovao nered svuda"
(Duhovni darovi, III, str. 64)
"Sve vrste životinja koje je Bog stvorio su sačuvane u barci. Mešane vrste koje Bog nije stvorio, koje su bile rezultat ukrštanja, su uništene potopom. Nakon potopa bilo je ukrštanja ljudi i životinja, kao što se može videti u skoro beskrajnom nizu vrsta životinja i u nekim rasama ljudi"
(Duhovni darovi, III, str. 75)
Dakle u ovoj, trećoj knjizi ' Duhovnih darova' objavljenoj na 300 stranica u leto 1864. god. od strane izdavačke kuće ‘Steam Press of the Seventh-day Adventist Publishing Association’ (Battle Creek, Michigan, USA) pod naslovom ‘Important Facts of Faith in Connection With the History of Holy Men of Old’ Vajtova tobože braneći Božiji poredak u prirodi, u svome neznanju pljuje na taj poredak i zakon koji je tako postavljen da onemogućuje reproduktivno ukrštanje ljudi i životinja. Ona se drži mita, u koji su mnogi verovali u XIX stoleću, da je izvodljivo reproduktivno ukrštanje čoveka i životinje. Nešto slično tvrdi i kasni judejski apokrif ‘Knjiga Pravednika’ ili Book of Jasher (koji nema veze sa istoimenom knjigom koja se pominje u Bibliji: Jošua, 10:13, II Samuel, 1:18), a koja je Vajtovoj bila jako dobro poznata, s obzirom da često crpi iz nje u oblikovanju svojih snolikih predstava …

Adventistički spisatelj Uriah Smith zauzeo je se da ‘potvrdi’ i ‘rastumači’ Helenine besmislene tvrdnje, pa je 1868. godine objavio knjigu ‘Vizije gospođe E. G. Vajt’ (The Visions of Mrs. E.G. White) u kojoj iznosi da su afrički Bušmani upravo vrsta koja je nastala ukrštanjem ljudi i životinja (str. 103)……….

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Posto je stari zavet proso dobili smo novi zavet a u novom po mome se razresava jedenje raznog mesa,jer je covek kroz veru u Hrista vec spasen!!! meni je to dovoljno.

10 zapovedi treba postovati svim ljudima jer su moralni zakoni,a ostale koji su dani samo jevreima zbog svetosti koji su trebali biti.A nisu jer su upravo oni kao sveti narod sgresili k Bogu.

Mi smo oprani Hristovom krvlju brate a jevrei nisu.Jer ga ne priznase i raspese,zato i ispastaju sve ove vekove jer su znali zakon i uglavnom su ga postovali,toliko da nisu smeli da izgovore Bozje ime!patili su zbog toga sto pored svih dela koja je gospod ucinio za njih oni ne verovase u njega i raspese ga.

Pozdrav brate Adriane i ostala braco po Hristu.

Геро, не можемо ми да бирамо које ћемо заповести да држимо, то већ није по Христу. Укинути су ритуални закони жртвовања, а сви остали стоје. Ми јесмо опрани прихватањем Жртве, али не значи да можемо да се прљамо и даље не држећи заповести о светости. Управо су то Јевреји радили. Они су мислили да могу непрестано да греше и да крше све законе (не само десет основних), важно је само да приносе жртву. Тако и ми не смемо да грешимо и кршимо закон свесно мислећи да смо опрани и да Жртва оправдава сваки наш грех, колико год ми грешили.

26. Јер кад ми грешимо намерно, пошто смо примили познање истине, нема више жртве за грехе;
27. Него страшно чекање суда, и ревност огња који ће да поједе оне који се супроте.

28. Ко преступи закон Мојсијев, без милости умире код два или три сведока.
29. Колико мислите да ће горе муке заслужити онај који сина Божијег погази, и крв завета којом се освети за погану уздржи, и Духа благодати наружи? (Јеврејима 10)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo su sada sve insinuacije. Tako da jedino na ovo mogu kratko odgovoriti:

Ja sam rekao svu istinu, a to je lako proveriti. I u Bibliji i dobrim upoznavanjem Adventista, i na raznim forumima, jer ovaj ovde (sf) ustvari nema dobre poznavaoce Adventizma, zato pogledajte ostale. Hrvatski forumi su jako dobri za ove stvari. Američki i Engleski takođe.
Pogledajte film o Davidijancima i Dejvidu Korešu. Takođe isto možete, ako želite, na Netu istražiti ko je bila E.G.W., njen suprug Jakov; Miler, Urije Smit.
Pogledajte grob E.G.W. Tako da će te se jako brzo uveriti ko su Adventisti - Fariseji bez ljubavi sa puno pogrešnih doktrina........... Sve što ima o Adventizmu uostalom. Jer ISTINU morate znati. Pa kako će te u Nebo sa lažju?
Pogledajte u Bibliji ko je DUH PROROŠTVA, jer Adventisti tako nazivaju E.G.W.......
I da ne dužim - pozivan sve one koji pronađu JEDNU LAŽ koju sam rekao DO SADA O ADVENTISTIMA, da je JAVNO IZNESU i proglase me za LAŽOVA, a ja ću to i javno priznati.............
Videli ste i sami (npr.) Ja pitam brata Laodikeju, da li danas ima više vernika na Bogosluženjima u Crkvi A7D ili pre 15-20 godina, a on mi odgovara - po statistici 1900 i neke ih je bilo 12 miliona, a danas 20 milona...........
To su vam braćo Adventisti. Malo tu ima ljubavi i iskrenosti, a puno držanja zakona.

Zato PROVERAVAJTE. SVE! Pismo vas tome uči. Ni meni ništa ne verujte, i mene proveravajte. Ali i Adventiste! Živa reč i živi primeri su vam najači u tome. Vrlo brzo i vrlo lako će te se uveriti ko su!
Ja vam evo dajem samo mali primer od najmanje 1.000. Pozdrav

NEKE RASE LJUDI SU NASTALI UKRŠTANJEM LJUDI I ŽIVOTINJA
Poznato je da sledbenici Jelene Vajt, da bi prikrili neke njene očigledne zablude i pseudokonstrukcije, pribegavanju falsifikovanju njenih spisa i izbacivanju iz novih izdanja pojedinih pasusa koji nose očiglednu zabludu i autorsko komprimitiranje. Jedan takav pasus koji se danas izbacuje je onaj iz 'Duhovnih darova' ("Spiritual Gifts") gde Vajtova iznosi da je i pre i posle Potopa dolazilo do ukrštanja između ljudi i životinja, da je to 'ukrštanje' unizililo Božiji lik u čoveku i dovelo do stvaranje novih rasa: "Ali ako je postojao jedan greh koji je bio iznad drugih koji je uzrokovao uništenje roda ljudskog potopom, to je bio osnovni zločin ukrštanja ljudi sa životinjama koji je unakazio lik Božiji i uzrokovao nered svuda"
(Duhovni darovi, III, str. 64)
"Sve vrste životinja koje je Bog stvorio su sačuvane u barci. Mešane vrste koje Bog nije stvorio, koje su bile rezultat ukrštanja, su uništene potopom. Nakon potopa bilo je ukrštanja ljudi i životinja, kao što se može videti u skoro beskrajnom nizu vrsta životinja i u nekim rasama ljudi"
(Duhovni darovi, III, str. 75)
Dakle u ovoj, trećoj knjizi ' Duhovnih darova' objavljenoj na 300 stranica u leto 1864. god. od strane izdavačke kuće ‘Steam Press of the Seventh-day Adventist Publishing Association’ (Battle Creek, Michigan, USA) pod naslovom ‘Important Facts of Faith in Connection With the History of Holy Men of Old’ Vajtova tobože braneći Božiji poredak u prirodi, u svome neznanju pljuje na taj poredak i zakon koji je tako postavljen da onemogućuje reproduktivno ukrštanje ljudi i životinja. Ona se drži mita, u koji su mnogi verovali u XIX stoleću, da je izvodljivo reproduktivno ukrštanje čoveka i životinje. Nešto slično tvrdi i kasni judejski apokrif ‘Knjiga Pravednika’ ili Book of Jasher (koji nema veze sa istoimenom knjigom koja se pominje u Bibliji: Jošua, 10:13, II Samuel, 1:18), a koja je Vajtovoj bila jako dobro poznata, s obzirom da često crpi iz nje u oblikovanju svojih snolikih predstava …

Adventistički spisatelj Uriah Smith zauzeo je se da ‘potvrdi’ i ‘rastumači’ Helenine besmislene tvrdnje, pa je 1868. godine objavio knjigu ‘Vizije gospođe E. G. Vajt’ (The Visions of Mrs. E.G. White) u kojoj iznosi da su afrički Bušmani upravo vrsta koja je nastala ukrštanjem ljudi i životinja (str. 103)……….

Naravno da iznosis neistine, upravo si u ovom poslednjem komentaru izneo pregrst lazi, koje si cuo od neprijatelja Adventizma, a ja sam se tih lazi naslusao, i kao onaj koji dobro poznajem Adventizam prozreo ih u portpunosti, a one mogu da obmanu samo neupucene.
Ti govoris da Adventisti Elen G Wajt kao osobu smatraju Duhom prorostva, to nigde nisam cuo do sada osim od
tebe.
Dalje, kazes da danas nema oko 20 000 000 vernika, odnosno da od 1993 godine njihovo clanstvo nije poraslo za jedanput, odnosno od
12 000 000 do 20 000 000, i to pripisujes kao obmanu Adventisticke crkve, a ovu statistiku poznaju i oni koji nemaju veze sa Adventizmom.
Takodje izvrces moje izjave, pogresno tumacis napisano, onda govoris da u spisima Elen G Wajt ima mnogo gresaka, itd.

Ne znam sta ima sporno u citatu Elen G Wajt koji si prilozio, ja se potpuno slazem sa izjavom sadrzanom u ovom citatu da su postojala genetska ukrstanja pre potopa, i da je tadasnja civilizacija bila mnogo razvijenija od danasnje sto se tice znanja, itd.
O ovome je govorio i jedan Adventisticki propovednik kada je upucivao na to kako su nastali Dinosaurusi, a ako je on o tome otvoreno govorio u sred velike Beogradske crkve zasto bi to bilo smatrano tajnom i navodno prikriveno od strane crkve

Osim toga, danas postoje i falsifikati spisa Elen G Wajt koje su kreirali neprijatelja Adventizma, ja sam pre par godina imao prilike da u svojim rukama drzim jedan falsifikat dela "CEZNJA VEKOVA"
Danas postoji zaostavstina Elem G Wajt, u kojoj se cuvaju jos neojavljeni spisi, dokumenta, licna pisma, tekstovi iz raznih casopisa, itd, tako da svako moze da im se obrati, ili nekoj od Adventistickih crkava i da se informise o svemu sto se tice zivota i rada E. G. Wajt, i njenim spisima.

Ako bi kojim slucajem bilo tako kako ti kazes, ja opet tu ne vidim nista sporno, jer ako je nesto istina, a u ovom slucaju istina je da su ukrstane razne zivotinje cak i covek, a crkva naprimer to ukloni, onda postoji razlog zasto je to crkva ucinila, a ja u to necu da ulazim, i necu da sudim o celoj organizaciji na osnovu jednog dela koje je proisteklo iz ko zna kojih pobuda.
Laz kao takva ne moze da opstane dugo, i kad tad se otkrije, ali jedna laz moze da ucini vise zla nego hiljadu istina, zato pre nego sto se nesto iznosi mora se ispitati i druga strana, to je posteno, u suprotnom se u stvari pokazuje kakav Duh vodi onoga koji jednostrano iznosi nesto sto i sam nije proverio..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pogledate sledeci znimljivi materijal.

icon1.gif
Укрштали црнкиње и мајмуне!

Stvorili stotine hibrida ljudi i životinja, 31 July 2011
0137007.48.jpg

Britanski stručnjaci su otkrili da se u laboratorijima njihove zemlje nalazi 155 hibrida između ljudi i životinja. Embrije su stvarali tajno u zadnje tri godine, jer su željeli pronaći moguće lijekove za niz bolesti.

Ovo otkriće je stiglo samo dan nakon što je skup znanstvenika objavio upozorenje o mogućem 'Planetu majmuna' tj. da eksperimentiranje s križancima ljudi i životinja može otići predaleko.
Daily Mail piše da je u britanskim laboratorijima kreirano barem 155 embrija koji sadrže i ljudski, i životinjski genetski materijal. To je omogućio zakon Human Fertilisation Embryology Act iz 2008., kojim je dozvoljeno stvaranje različitih hibrida, uključujući i oplođivanje životinjske jajne stanice ljudskom spermom te različite varijante s implantiranjem ljudskog nukleusa u životinjsku stanicu.
Znanstvenici tvrde da se na ovaj način mogu dobiti matične embrionske matične stanice koje se mogu koristiti za liječenje niza bolesti.
Od 2008. su tri laboratorija u V. Britaniji - na King’s Collegeu u Londonu, Newcastle Universityju i Warwick Universityju – dobila dozvolu izvoditi istraživanja. Zbog nedostataka novca svi su prestali s proizvodnjom novih hibrida ljudi i životinja, no vjeruju da će se rad nastaviti još u većoj mjeri u budućnosti.
Brojka od 155 hibrida između ljudi i životinja otkrivena je nakon što je jedan britanski zastupnik postavio ovo pitanje u parlamentu. Ipak zakon je odredio da se svi tako stvoreni embriji trebaju uništiti u roku od 14 dana.
Britanija nije jedina zemlja u kojoj se izvode ovakvi eksperimenti.
Линк:БОÐ*БА ЗА ВЕÐ*У - Stvorili stotine hibrida ljudi i životinja

Није ово ништа ново. Стаљин је још 20-тих година прошлог века наредио да се створи војска хибрида од човека и мајмуна, која би била непобедива на бојном пољу и лишена размишљања и савести. На ту тему је снимљен и документарни филм који се емитовао на Хистори каналу. А има и сведочења из прве руке од стране руског научника који је радио на том пројекту:

01. 06. 2010. 09:49h | Vestionline

Ruski naučnik ukrštao crnkinju i majmuna

Ruski naučnik Ilja Ivanov čiji su idoli bili Lenjin i Darvin, krajem 20-ih godina prošlog veka pokušavao je da stvori hibrida - ukrštenu vrstu čoveka i majmuna.
66542_ilja1_if.jpg

Tu vest objavio je iz strogo čuvanih arhiva sovetskog razdoblja specijalizovani moskovski časopis koji se bavi naukom “Fakti i Argumenti”.

Naučnik zanesenjak je prema tim dokumentima pokušavao da nekoliko Pigmejki iz gabonskih prašuma oplodi spermom gibona i šimpanze.
No, iako nije uspeo da dobije željeno biće, a o tome je razočarano pisao u svojim beleškama, ipak nije odustajao od svoje epohalne misije, uveren da se može stvoriti takva vrsta. Cilj njegovih napora je bio stvaranje mešanca koji bi, kako je pisao, “bio izuzetno otporan i mogao bi se koristiti za rad u rudnicima ili u vojnoj službi”.
Линк:Vesti online / Slobodno Vreme / Nauka i tehnologija / Ruski nau

О овој теми је чак писао и ционистички Б92:
Hibrid čovek-majmun

Decenijama su kolale glasine da sovjeti pokušavaju da stvore hibrid od čoveka i šimpanze, ali se to nije saznalo do raspada SSSR.

Doktor Ilja Ivanov je bio svetski priznati veterinar za reproduktivnu biologiju. Ali on je želeo da učini mnogo više. Zato je još 1927. godine otputovao u Afriku kako bi pokušao da ukrsti čoveka i majmuna.

Na sreću njegovi pokušaji nisu bili uspešni. Na ovome se najviše može zahvaliti lokalnim saradnicima iz Zapadne Gvineje, gde je radio, a od kojih je sve vreme krio prаve ciljevе eksperimenta. Tajnovitost prema saradnicima ga je onemogućila da bilo šta uradi. Jedino što je uspeo je da nekoliko **** oplodi ženku šimpanze sa ljudskim spermatozoidima.

Razočaran se vratio nazad u Sovjetski savez sa šimpanzom po imenu Tarzan, kako bi pokušao da svoj životni san ostvari kod kuće. Zatim je tražio volontere koji bi zatrudneli uz pomoć Tarzanovih spermatozoida. Uspeo je da ih pronađe nekoliko, međutim Tarzan je ubrzo uginuo, a doktor Ivanov je završio u zatvoru na nekoliko godina.

Вест у целости:B92 - Život - Komentari - Bizarni eksperimenti
, а има доста тога и на енглеским сајтовима:Stalin’s ape-man superwarriors

humape.jpg
Линк:Human-Chimp Hybrid Cloning Proponents at it Again, Devalue Human Life | LifeNews.com

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Naravno da iznosis neistine, upravo si u ovom poslednjem komentaru izneo pregrst lazi, koje si cuo od neprijatelja Adventizma, a ja sam se tih lazi naslusao, i kao onaj koji dobro poznajem Adventizam prozreo ih u portpunosti, a one mogu da obmanu samo neupucene.
Ti govoris da Adventisti Elen G Wajt kao osobu smatraju Duhom prorostva, to nigde nisam cuo do sada osim od
tebe.
[FONT=&quot]KOJE? – Daj dokaze?[/FONT]
[FONT=&quot]Onda neka bilo ko ode u bilo koju Crkvu A7D i to proveri.[/FONT]
[FONT=&quot]Pa to je veoma lako proveriti! I vrlo lako i vrlo brzo ćemo se uveriti ko govori neistine![/FONT]

Dalje, kazes da danas nema oko 20 000 000 vernika, odnosno da od 1993 godine njihovo clanstvo nije poraslo za jedanput, odnosno od
[FONT=&quot]Gde sam to rekao!? Insinuacije se nastavljaju…….[/FONT]

12 000 000 do 20 000 000, i to pripisujes kao obmanu Adventisticke crkve, a ovu statistiku poznaju i oni koji nemaju veze sa Adventizmom.
[FONT=&quot]Evo i 2 posta u kontekstu iznetog[/FONT]
[FONT=&quot]Pitanje Šarrdyja:[/FONT]
# 187
[FONT=&quot]Mislim da nećeš biti iskren, ali ajde da se iskušam:[/FONT]
[FONT=&quot]Da li je više vernika bilo na Bogosluženjima u Adventističkoj Crkvi danas ili pre 15-20 godina[/FONT][FONT=&quot]. Logički bi bilo da ih ima danas barem duplo više nego pre navedenog perioda![/FONT]
[FONT=&quot](I ovde mi ne moraš odgovoriti ako ti je neprijatno).[/FONT]
[FONT=&quot]Znači ovo se može proveriti jedino odlaskom u Crkvu A7D I pitati nekog vernika koji je u Crkvi najmanje 20 godina da ti ISKRENO odgovori na ovo pitanje![/FONT]

[FONT=&quot]Odgovor Laodikeje:[/FONT]
Po statistici, pre 15 - 20 godina u vreme kada sam ja došao u Adventističku crkvu, bilo je oko 12 000 000 vernika u svetu, od tada za ovo vreme adventisticka crkva je popunila svoje redove za polovinu, tako da danas u svetu ima oko 20 000 000 krštenih vernika.
Ali nije u tome stvar, kada bi sada kojim slučajem ceo Adventizam napustio crkvu, i u svetu ostalo samo desetak ili cak manje vernika, naprimer jedan ili dva, ili čak ni jedan, ja lično bi ostao tu gde jesam, i imao isti stav, jer on ne zavisi od ljudi, već od onoga šta mi Bog svedoči a to je da je istina ovde gde sam sada, i da ne postoji druga.

Takodje izvrces moje izjave, pogresno tumacis napisano, onda govoris da u spisima Elen G Wajt ima mnogo gresaka, itd.
[FONT=&quot]GDE!? – Daj Post![/FONT]

Ne znam sta ima sporno u citatu Elen G Wajt koji si prilozio, ja se potpuno slazem sa izjavom sadrzanom u ovom citatu da su postojala genetska ukrstanja pre potopa, i da je tadasnja civilizacija bila mnogo razvijenija od danasnje sto se tice znanja, itd.
O ovome je govorio i jedan Adventisticki propovednik kada je upucivao na to kako su nastali Dinosaurusi, a ako je on o tome otvoreno govorio u sred velike Beogradske crkve zasto bi to bilo smatrano tajnom i navodno prikriveno od strane crkve
[FONT=&quot]DOKAZI[/FONT][FONT=&quot]!? Da su pre potopa bila UKRŠTANJA IZMEĐU LJUDI I ŽIVOTINJA I tako nastale NOVE RASE![/FONT]
[FONT=&quot]Kao I da je TADAŠNJA CIVILIZACIJA BILA MNOGO RAZVIJENIJA OD DANAŠNJE.[/FONT]
[FONT=&quot]To je za mene današnji Adventizam. Koji počiva na bajkama I obmanama svojih vernika.[/FONT]

Osim toga, danas postoje i falsifikati spisa Elen G Wajt koje su kreirali neprijatelja Adventizma, ja sam pre par godina imao prilike da u svojim rukama drzim jedan falsifikat dela "CEZNJA VEKOVA"
Danas postoji zaostavstina Elem G Wajt, u kojoj se cuvaju jos neojavljeni spisi, dokumenta, licna pisma, tekstovi iz raznih casopisa, itd, tako da svako moze da im se obrati, ili nekoj od Adventistickih crkava i da se informise o svemu sto se tice zivota i rada E. G. Wajt, i njenim spisima.
[FONT=&quot]Ja iznosim samo PROVERENE KJIGE E.G.W. Za koje dajem reference. Naziv knjige i broj strane – da se svako može uveriti da govorim STINU.[/FONT]

Ako bi kojim slucajem bilo tako kako ti kazes, ja opet tu ne vidim nista sporno, jer ako je nesto istina, a u ovom slucaju istina je da su ukrstane razne zivotinje cak i covek, a crkva naprimer to ukloni, onda postoji razlog zasto je to crkva ucinila, a ja u to necu da ulazim, i necu da sudim o celoj organizaciji na osnovu jednog dela koje je proisteklo iz ko zna kojih pobuda.
Laz kao takva ne moze da opstane dugo, i kad tad se otkrije, ali jedna laz moze da ucini vise zla nego hiljadu istina, zato pre nego sto se nesto iznosi mora se ispitati i druga strana, to je posteno, u suprotnom se u stvari pokazuje kakav Duh vodi onoga koji jednostrano iznosi nesto sto i sam nije proverio..
[FONT=&quot]DOKAZI[/FONT][FONT=&quot]!? [/FONT]
[FONT=&quot]Ako ima neko drugi dokaze meka slobodno iznese! Ja sam za ISTINU, a ne laž![/FONT]

Nadalje….. Učenje o Svetinji!
Odnosno da je Hrist prešao iz Svetinju u Svetinju nad Svetinjama 22.10.1844. !
Teška obmana vernika! Mnogo dokaza postoji na Internetu o ovoj svari……
Ima toga koliko hoćeš………..

[FONT=&quot]Da naravno. To isto JS tvrde za svoju Crkvu.[/FONT]
[FONT=&quot]Već sam ti objasnio i pitao: Kog Crkvenjaka možeš ubediti u dogme njegove Crkve!? [/FONT]
[FONT=&quot]To je kao mlaćenje prazne slame. Bez efekta apsolutno.[/FONT]
[FONT=&quot]Jer svaki crkvenjak mnogo gubi izlaskom iz Crkve. Ruši se ceo njegov svet. Sem ako nema alternativnu varjantu – siguran prelazak u drugu crkvu.[/FONT]

[FONT=&quot]Галатима 4,16 [/FONT][FONT=&quot]Тим ли вам постадох непријатељ, истину вам говорећи?[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pogledate sledeci znimljivi materijal.

icon1.gif
Укрштали црнкиње и мајмуне!

Stvorili stotine hibrida ljudi i životinja, 31 July 2011
0137007.48.jpg

Britanski stručnjaci su otkrili da se u laboratorijima njihove zemlje nalazi 155 hibrida između ljudi i životinja. Embrije su stvarali tajno u zadnje tri godine, jer su željeli pronaći moguće lijekove za niz bolesti.

Ovo otkriće je stiglo samo dan nakon što je skup znanstvenika objavio upozorenje o mogućem 'Planetu majmuna' tj. da eksperimentiranje s križancima ljudi i životinja može otići predaleko.
Daily Mail piše da je u britanskim laboratorijima kreirano barem 155 embrija koji sadrže i ljudski, i životinjski genetski materijal. To je omogućio zakon Human Fertilisation Embryology Act iz 2008., kojim je dozvoljeno stvaranje različitih hibrida, uključujući i oplođivanje životinjske jajne stanice ljudskom spermom te različite varijante s implantiranjem ljudskog nukleusa u životinjsku stanicu.
Znanstvenici tvrde da se na ovaj način mogu dobiti matične embrionske matične stanice koje se mogu koristiti za liječenje niza bolesti.
Od 2008. su tri laboratorija u V. Britaniji - na King’s Collegeu u Londonu, Newcastle Universityju i Warwick Universityju – dobila dozvolu izvoditi istraživanja. Zbog nedostataka novca svi su prestali s proizvodnjom novih hibrida ljudi i životinja, no vjeruju da će se rad nastaviti još u većoj mjeri u budućnosti.
Brojka od 155 hibrida između ljudi i životinja otkrivena je nakon što je jedan britanski zastupnik postavio ovo pitanje u parlamentu. Ipak zakon je odredio da se svi tako stvoreni embriji trebaju uništiti u roku od 14 dana.
Britanija nije jedina zemlja u kojoj se izvode ovakvi eksperimenti.
Линк:БОÐ*БА ЗА ВЕÐ*У - Stvorili stotine hibrida ljudi i životinja

Није ово ништа ново. Стаљин је још 20-тих година прошлог века наредио да се створи војска хибрида од човека и мајмуна, која би била непобедива на бојном пољу и лишена размишљања и савести. На ту тему је снимљен и документарни филм који се емитовао на Хистори каналу. А има и сведочења из прве руке од стране руског научника који је радио на том пројекту:

01. 06. 2010. 09:49h | Vestionline

Ruski naučnik ukrštao crnkinju i majmuna

Ruski naučnik Ilja Ivanov čiji su idoli bili Lenjin i Darvin, krajem 20-ih godina prošlog veka pokušavao je da stvori hibrida - ukrštenu vrstu čoveka i majmuna.
66542_ilja1_if.jpg

Tu vest objavio je iz strogo čuvanih arhiva sovetskog razdoblja specijalizovani moskovski časopis koji se bavi naukom “Fakti i Argumenti”.

Naučnik zanesenjak je prema tim dokumentima pokušavao da nekoliko Pigmejki iz gabonskih prašuma oplodi spermom gibona i šimpanze.
No, iako nije uspeo da dobije željeno biće, a o tome je razočarano pisao u svojim beleškama, ipak nije odustajao od svoje epohalne misije, uveren da se može stvoriti takva vrsta. Cilj njegovih napora je bio stvaranje mešanca koji bi, kako je pisao, “bio izuzetno otporan i mogao bi se koristiti za rad u rudnicima ili u vojnoj službi”.
Линк:Vesti online / Slobodno Vreme / Nauka i tehnologija / Ruski nau

О овој теми је чак писао и ционистички Б92:
Hibrid čovek-majmun

Decenijama su kolale glasine da sovjeti pokušavaju da stvore hibrid od čoveka i šimpanze, ali se to nije saznalo do raspada SSSR.

Doktor Ilja Ivanov je bio svetski priznati veterinar za reproduktivnu biologiju. Ali on je želeo da učini mnogo više. Zato je još 1927. godine otputovao u Afriku kako bi pokušao da ukrsti čoveka i majmuna.

Na sreću njegovi pokušaji nisu bili uspešni. Na ovome se najviše može zahvaliti lokalnim saradnicima iz Zapadne Gvineje, gde je radio, a od kojih je sve vreme krio prаve ciljevе eksperimenta. Tajnovitost prema saradnicima ga je onemogućila da bilo šta uradi. Jedino što je uspeo je da nekoliko **** oplodi ženku šimpanze sa ljudskim spermatozoidima.

Razočaran se vratio nazad u Sovjetski savez sa šimpanzom po imenu Tarzan, kako bi pokušao da svoj životni san ostvari kod kuće. Zatim je tražio volontere koji bi zatrudneli uz pomoć Tarzanovih spermatozoida. Uspeo je da ih pronađe nekoliko, međutim Tarzan je ubrzo uginuo, a doktor Ivanov je završio u zatvoru na nekoliko godina.

Вест у целости:B92 - Život - Komentari - Bizarni eksperimenti
, а има доста тога и на енглеским сајтовима:Stalin’s ape-man superwarriors

humape.jpg

Линк:Human-Chimp Hybrid Cloning Proponents at it Again, Devalue Human Life | LifeNews.com

Upravo ja o tome ja govorim. Ovo je današnji Adventizam!
Elen Vajt je govorila da su predpotopni ljudi ukrštali ljude i životinje i time dobijane NOVE RASE. I da te rase nisu ušle u Nojevu arku.
I kao dokaz toga mi dobijamo OVO!
Hvala na tom dokazu. Ali mi NEMAMO APSOLUTNO NI JEDAN DOKAZ O TOME u Bibliji ili Arheologiji.
To su Adventistički trikovi da bi se skrenula pažnja sa ljubavi prema bližnjem i neprijateljima svojim, a da bi se predstavila Adventistička Crkva kao lider u istini i poslednjoj pravoj Crkvi.
Ali nažalost PROTIV ISTINE SE NE MOŽE! Tako da će se sve te obmane A7D – raskrinkati. Već sam I jednom napomenuo. Broj vernika danas na bogosluženjima je mnogo manji nego pre 15 -20 godina. A I to nešto govori. Ljudi polako kapiraju. I još više će ih biti koji kapiraju.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Геро, не можемо ми да бирамо које ћемо заповести да држимо, то већ није по Христу. Укинути су ритуални закони жртвовања, а сви остали стоје. Ми јесмо опрани прихватањем Жртве, али не значи да можемо да се прљамо и даље не држећи заповести о светости. Управо су то Јевреји радили. Они су мислили да могу непрестано да греше и да крше све законе (не само десет основних), важно је само да приносе жртву. Тако и ми не смемо да грешимо и кршимо закон свесно мислећи да смо опрани и да Жртва оправдава сваки наш грех, колико год ми грешили.

26. Јер кад ми грешимо намерно, пошто смо примили познање истине, нема више жртве за грехе;
27. Него страшно чекање суда, и ревност огња који ће да поједе оне који се супроте.

28. Ко преступи закон Мојсијев, без милости умире код два или три сведока.
29. Колико мислите да ће горе муке заслужити онај који сина Божијег погази, и крв завета којом се освети за погану уздржи, и Духа благодати наружи? (Јеврејима 10)

Brate Adriane upravo zbog toga se Pavle raspravljao s Petrom,i nazvao ga je licimerom ,jer je jeo sa paganima svakojaku hranu, a pred apostolima je jeo samo po jevrejskom zakonu!!! zato je petrr i usnio san sto je Bog ocistio covek s blagodarnoscu da jede.

Za nas koji smo bili pagani nekada Pavle nas je opravdao ako neverujemo Pavlu onda smo isti kao i Harry.

Pozdrav braco po Hristu od Gere.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sardu, ti znas sta si sve iznosio, i ne mogu da kopiram svaku tvoju rec, govorio si da Elen Wajt nema veze sa pravim prorokom, da ima gresaka u njenim spisima, da Adventisticka crkva ima laznu doktrinu, da je ista kao Jeghovini svedoci, sve se to moze naci u tvojim ranijim komentarima.
To su za mene prvoklasnelazi.

Citirao bih samo jeda

n tvoj komentar, pa mozes sam videti:

Ne po broju na papiru, jer to je jako sumljiv
podatak, već kao što sam i rekao:'' Dobro sam se istestirao. Danas u
Adventnoj Crkvi ima duplo manje vernika nego pre navedenog perioda.
Proverite molim vas lepo.'' - Znači pitajte starije ISKRENE vernike za
ovo ili verujte meni. <ne bih vas slagao sigurno!

A ovo je klasična Crkvena propaganda, uostalom to sve Crkve imaju.

Dakle iznosis jednu enormno veliku laz ne poznajuci statistiku koju poznaju cak i neprijatelji Adventizma.

Ako si mislio na to da neki danas nisu redovni u dolascima u crkvu, to je njihov problem, pa i ako napustaju crkvu za to imaju slobodnu volju, ali pravilo je takvo da svako ko zeli da istupi iz redova Adventista jednostavno zatrazi ispisnicu, i crkva ga brise iz clanstva, i suprotno, ko pristupi crkvi prima se u clanstvo i upisuje se kao nov clan crkve.
Statistika jasno govori da je broj vernika od 1993 godine porastao od 12 000 000 do nekih 20 000 000 vernika u svetu.
Ta statistika se moze proveriti jednostavnom nabavkom lekcije za subotnju skolu koja se koristi kao udjbenik, i na poslednjoj strani postoji ova statistika, kao i razliciti misionski programi..

Osim toga, imam informaciju da je na nekom sastanku verskih lidera pre vise godina, iznesen jedan zakljucak, da je Adventisticka crkva mnogo napredovala u odnosu na drge verske organizacije.

Sto se tice ostalog, ne bih vise komentarisao, svako nek se moli Bogu pa nek uz njegovu pomoc donese sud o svemu..jer obostrane optuzbe ne vode nikud, posebno ako to citaju ljudi koji nemaju temelj na kome mogu zidati i donositi pravilne zakljucke.

Sto se tice teksta koji sam prilozio, to je nesto sto sam pronasao na internetu, a postavio sam ga da bih pokazao da je u nauci sve moguce, i da mi ne mozemo da sudimo povrsnim gledanjem...a ti si Sardu taj tekst odmah iskoristio da bi naruzio Adventisticku crkvu kao pravi opadac brace, takav duh pokazujes sve vreme.

Sto se tice ovih ukrstanja, pitanje je dakle da li su se on desila u proslosti..? Zasto da ne, pretopna civilizacija je bila mnogo razvijenija nego danas, a tokom vremena nakon potopa covecanstvo krenulo nizlaznom putanjom potpune degradacije, i u intelektualnom i u fizickom smislu.
Prema tome, sve je moguce...

Poslednja izmena:
Natrag