Član
- Učlanjen(a)
- 31.12.2011
- Poruka
- 1.534
Dao sam im ja brate i te stihove. I mnoge druge. Ali kao i kod svih Denominacija – džabe.:
[FONT=&]Bog mi je svedok da ja želim sutra u raju videti i Laodikeju i tum5e i Adriana BG.[/FONT]
[FONT=&]Ali Pismo kaže - kome je mnogo dato – mnogo će se i tražiti. A meni je Bog dao dve neverovatne stvari. Ja odlično znam da to nije od mene jer sam do skora bio apsolutni ateista. LJUBAV i ISTINU. Tako da ja zbog Njega moram iznositi ISTINU, a ne što ja volim nešto da pametujem. Kako uostalom da pametujem, kada sam ja glup i jadan čovek. Inače meni ne smeta ni jedna neistina. Ni JS, ni Adventistička, ni Mormonska, ni Nazarenska, ni…………………….. Jedino je moja obaveza reći ISTINU.
[/FONT]
[FONT=&]A do pre par godina i ja sam bio za ČISTU HRANU. Dok slučano nisam malo više proanalizirao 14-tu glavu Rimljana. Pa kada sam na jednu stranu stavio sve stihove koji govore U PRILOG čiste hrane, a na drugu PROTIV. Iznenadio sam se. Daleko više ima protiv (kada su Hrišćani u pitanju!). Za Jevreje ona i dalje važi![/FONT]
[FONT=&]Pa ni onda nisam bio 100 % siguran. Postom, molitvom, istraživanjem sam došao do ovog današnjeg zaključka:[/FONT]
[FONT=&]Čista hrana nije uslov spasenja kod Hrišćana (nejevreja). A bolje je konzumirati je zbog ZDRAVLJA. Jer je Bog upravo zbog toga je dao Jevrejima. Znači ako uzmemo onu poslovicu:’’ U zdravom telu – zdrav duh’’ – onda sam protiv konzumiranja NEČISTE HRANE! I u svakom slučaju BOLJE JE nekonzumirati je.
Ali nikako stavljati bratu sablazan ili spoticanje o nju. Ako brat ne može bez prasenceta, a čistog je srca, duše i tela, i upoznat je sa 100-nak stihova iz Pisma da Carstvo Nebesko nije JELO I PIĆE, već MIR, RADOST I PRAVDA…… sve je jasno. Jedi brate i putuj u raj. A ako je narušen jedan od ova tri elementa – onda nije dobro konzumirati svinjetinu, odnosno nečistu hranu.
[/FONT]
[FONT=&]Hvala brate Gero, ali ne bih voleo da zbog ovoga imaš podelu sa ostalom braćom. Onda bi mi bilo žao. Jer nama je isti Otac, i zato ne bi trebali da se delimo.[/FONT]
Brate Sarrdy ja se nedelim s bracom! ja sam se jasno izrazio da je to samo moja tacka gledista,i nemora da sam u pravu!!
Ja tako mislim zato sam i na forumu mozda bas ja nisam u pravu!!ovde sam upravo radi istine,posto mi se cini da si ti u pravu tebe sam podrzao ne zbog toga da bih nekome svrgnuo njegovo uverenje.
Bog je jedan a dva zaveta!!! koji je zavet za nas SZ-et ili NZ-et??Ako je stari moramo se ponasati kao jevreji,muslimani,cak i obrezivati se ,ako je novi onda moramo se ponasati kao Hriscani zar ne?Jer ako se mora postovati ceo SZ-et onda se moramo i obrezivati,neznam nisam pametan kako to jedno se mora postovati i ne raditi a drugo ne,tj kako kome odgovara zakon je zakon,zavet je zavet lepo kaze stih ako je nesto novo onda starom dodje kraj.
Meni ovi stihovi izgledaju normalni i razumni za nas koji smo u NZ-tu,u Hristu!!
[FONT=&]Jevr. 8:13[/FONT][FONT=&] A kad veli: novi savez, prvi načini starim; a što je staro i zastarelo, blizu je da iščezne.[/FONT][FONT=&]
[/FONT][FONT=&]1. Мојс. 17:[/FONT][SUP][FONT=&]12[/FONT][/SUP][FONT=&] Свако мушко дете кад му буде осам дана да се обрезује од колена до колена, родило се у кући или било купљено за новце од којих год странаца, које не буде од семена твог.[SUP]13[/SUP] Да се обрезује које се роди у кући твојој и које се купи за новце твоје; тако ће бити завет мој на телу вашем завет вечан.[SUP]14[/SUP] А необрезано мушко, коме се не обреже окрајак тела његовог, да се истреби из народа свог, јер поквари завет мој.[/FONT][FONT=&]
[/FONT][FONT=&]1. Коринћ.7:[/FONT][SUP][FONT=&]17[/FONT][/SUP][FONT=&] Само као што је Бог разделио свакоме, и као што је сваког позвао Господ онако нека живи. И тако заповедам по свим црквама.[SUP]18[/SUP] Је ли ко позват обрезан, нека се не гради необрезан; ако ли је ко позват необрезан, нека се не обрезује.[SUP]19[/SUP] Обрезање је ништа, и необрезање је ништа; него држање заповести Божијих.[/FONT][FONT=&]
[SUP][FONT=&]20[/FONT][/SUP][FONT=&] Сваки нека остане у оном звању у коме је позван.[/FONT]
[/FONT][FONT=&]Римљ 14,20[/FONT][FONT=&] Не раскопавај дело Божије јела ради; јер је све чисто; него је погано за човека који једе са спотицањем.[/FONT][FONT=&]
[/FONT][FONT=&]Колош. 2:16 a[/FONT][FONT=&] Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће[/FONT][FONT=&],[/FONT]
Takodje rekoh da na ovoj temi podrzavam tvoj stav ali ne i da sam izdao nasu bracu! ponavljam meni se tako cini mozda ja nisam u pravu a mozda jesam neznam.
Brat Adrian takodje pise da ni on nije siguran ali on ne jede svinjsko za svaki slucaj!Ja jedem samo na rostilju,ne upotrebljavam svinjsko u svakodnevnoj ishrani zbog zdravlja itd.
izbegavam preradjeno meso iz mnogo razloga jer neznam sta mi stave tamo!
Ali ne bih imao nista protiv prasenceta na raznju,ili jednu dobru pljeskavicu od 20 cebapa kakve prave u BG-u,leskovcu,ili corbu od skembica,jagnjence na raznju! necu vise da pisem podje mi voda na usta.
Pozrav brate Sarrdy od Gere.
Poslednja izmena: