Shardu.
Ti si od mene trazio biblijske dokaze, i ja sam ti ih prilozio, i pokazao da od prihvatanja Bozanskih principa ishrane zavisi nase spasenje, i to sam ti prilozio tekst u kome jasno kaze da ce oni koji jedu svinjece meso izginuti u poslednji dan suda prilikom Isusovog drugog dolaska.
Za Isaiju 66 sam odgovorio - neko će u poslednjim danima biti u pećinama i ići će jedan za drugim! Šta to znači ne znam, ali očigledno je neki paganski običaj, a ne osuda za konzumente nečiste hrane.
A i odgovorio sam da je i tačno Adventističko tumačenje 66 glave Isaije - šta ćemo sa ostalih 50-tak stihova iz Novog Zaveta koji nam dopuštaju da sve jedemo!? Na to si ZABORAVIO odgovoriti! Što očigledno govori o čemu se radi u 66 glavi Isaije.
[FONT="][/FONT]
Takodje sam pokazao biblijskim tekstom, da tema Apostolskog sabora u Jerusalimu nije bila ishrana, vec obrezanje i obredni zakon.
Isto tako, da jela i pica o kojima govori Apostol, nemaju veze sa ishranom, vec sa obrednim elementima koji su se prinosili na zrtvu - zivotinje, kolaci, hleb, ulje, vino, zitarice, itd.
Normalno, apsolutno se ne slažem sa ovim Adventističkim tumačenjem, jer je zaključak, sa sabora u Jerusalimu, da se treba čuvati od 4 stvari:[FONT="]
1.Priloga idolskih,
2.Kurvarstva,
3.Udavljenog,
4.Krvi. Dela 15 gl.([/FONT] ..........19. Зато ја велим да се не дира у незнабошце који се обраћају к Богу; 20. Него да им се заповеди да се чувају од прилога идолских и од курварства и од удављеног и од крви, и што њима није мило другима да не чине. 23. И написаше рукама својим ово: Апостоли и старешине и браћа поздрављају браћу која су по Антиохији и Сирији и Киликији што су од незнабожаца. 24. Будући да ми чусмо да неки од нас изишавши сметоше вас речима, и раслабише душе ваше говорећи вам да се обрезујете и да држите закон, којима ми не заповедисмо; 25. Зато нађосмо за добро ми једнодушно сабрани избране људе послати вама с љубазним нашим Варнавом и Павлом, 26. С људима који су предали душе своје за име Господа нашег Исуса Христа. 27. Посласмо дакле Јуду и Силу, који ће то и речима казати. 28. Јер нађе за добро Свети Дух и ми да никаквих тегоба више не мећемо на вас осим ових потребних: 29. Да се чувате од прилога идолских и од крви и од удављеног и од курварства, и шта нећете да се чини вама не чините другима; од чега ако се чувате, добро ћете чинити. Будите здрави.
[FONT="])[/FONT][FONT="]. [/FONT]
A ta priča da je sabor sazvan zbog: >> sa obrednim elementima koji su se prinosili na zrtvu - zivotinje, kolaci, hleb, ulje, vino, zitarice, itd<< - je za one koji više veruju pastorima nego Bogu. Napomena: Pročitati celu glavu Dela 15!
Ti si mene osudio da ja slusam dogmu crkve vise nego Bozju rec, a ja tvrdim da je suprotno, da je sve sto sam ti prilozio potkrepljeno biblijom i njenim kontekstom.
Nisam ja nikog osudio, jer ja dozvoljavam konzumiranje svih jela i tvrdim da jelo nema veze sa :
1. Spasenjem;
2. Duhovnošću;
3. Ljubavi....
Nego imaju neki drugi, poput tebe, koji zabranjuju neka jela koje je Bog dao da se konzumiraju. Prema tome treba razmisliti ko osuđuje. Zašto bih ja osuđivao kada odobravam sve tri varijante (čistu, nečistu i uzdržavanje od mesa). Valjda ti osuđuješ one koji konzumiraju nečistu hranu.
Cak sta vise, za sve sto iznosim u ovim diskusijama imam licno osvedocenje od Gospoda njegovim Svetim Duhom, i ne znam zasto bih ja odbio glas Svetoga Duha koji mi nesto svedoci da bih prihvatio rec ljudsku.
E o ovom bi ti mogao pričati do ujutru. Ali najkraće bi bilo:
Sve crkve imaju proroke, proročice, gurue, videoce, medije, svete oce...............i to kao pleve. Pa samo u tvojoj Crkvi imaš takvih koliko hoćeš. Skoro svaki drugi.......
Tako da za sve važi stih PROVERAVAJTE OD KOG STE DUHA I KOJI VAM SE DUH OBRATIO!
A i sam si se mnogo puta uverio kada sam ja u pitanju da daleko više verujem Bogu nego ljudima.
Sa druge strane, ti nisi dobio nikakvo osvedocenje u ono sto govoris da li je to ispravno ili ne, nisi se molio u tom pravcu, pa iz toga se jasno vidi da je ono sto govoris prazna ljudska filozofija.
E ovo je sada pričanje napamet i subjektivizam. Bez argumenata.
Dokaz:
Kada se analizira zadnjih 10-15 postova na ovu temu, lako se može videti ko je više koristio stihove iz Pisma a ko više ljudske priče!
A sigurno puno puta u mojim postovima sam rekao kako treba dolaziti do Biblijske ISTINE – molitvom i analiziranjem Pisma!
Ovo ti ne govorim iz svog nekog licnog ponosa da bi u svakom slucaju zadrzao svoje misljenje, vec da bih te uputio da se molis Bogu, jer ako mi podrzavamo laz onda smo izgubljeni ljudi, a Bog zeli da svi ljudi dodju u poznanje istine da se spasu, a sta bih ja vise zeleo nego da se ova Bozja ambicija ostvari u potpunosti...tu ponos nema mesta, vec ljubav prema onima koji su u zabludi.
Pozdrav i sve najbolje u Gospodu Isusu Hristu
Hvala ti na savetu. Imam puno Biblijskih stihova koji mi govore da je nekonzumiranje sve hrane - Pokušaj spasavanje delima, a ja želim da se spasim Verom.
Tako da izvini što neću poslušati tvoj savet.