Božiji zakon o zivotinjama jestivim i nejestivim

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ama covece umes li ti da citas srpski?
Da nije mozda Petar trebao da jede neciste ljude kad mu je Bog rekao
10:13 I postade glas k njemu: Ustani, Petre! Pokolji i pojedi.
10:14 A Petar reče: Nipošto, Gospode! Jer nikad ne jedoh šta pogano ili nečisto.
10:15 I gle, glas opet k njemu drugom: Šta je Bog očistio ti ne pogani.
Zar ne vidis da se ovde govorilo o hrani koja se
jede,a ne o ljudima.Dal je to Petar trebao i ljude da pokolje i jos da pojede???
Ono sto ti citiras kasnije dole ,to je nesto sasvim drugo. Ne brkaj babe i zabe.
Za jevreje je mnogo sto sta bilo necisto po Mojsijevom akonu pa i ljudi,i to ne samo nejevreji.Cak su i sami Jevreji u vise prilika bili necisti.

Koliko ti imas godina?
10
samo deca ispod 13 godina tumace Bibliju ovako i sve sto pise tako shvataju
prvo pogresno tumacis poslanicu sv apostola pavla pa sad i ovo
Pobogu!!!
Laodikeja je rekao da su bube i ptice ljudi sto znaci da ovo kolji i jedi takodje nema direktno sazvakano znacenje mi sami treba da rastumacimo bibliju to je sustina da oni koji traze nadju a ne da svako sve dobije sazvakano i citko napisano!

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
pre par godina sam saznao da je Bog rekao da su svinjetina i zecetina necisti i da ih ne jedemo ali hriscani to opet rade zasto?
ja lad sam procitao i raspitao se prestao sam da konzumiram ove zivotinje na pitanja koja sam postavio teologu on je odgovarao pa neznam pa tad nije bilo svinja
to znaci da sam upravu i da pravi i veliki hriscanin treba odmah da izbaci ove zivotinje iz ishrane zakon je Bog rekao mojsiju i aronu i on se nalazi i u Bibliji i u Kuranu zakon se zove levitski a na oltaru koji je podigao isus navin na planini eval mojsije je rekao da leviti bace prokletstvo na svakog ko se ne pridrzava zakona oltar je pronadjen 1985 godine sto dokazuje da je prokletstvo istina kao i kosti koje su tamo nadjene kosti su bile od krava teladi ovaca i koza zrtve jednom recju
i jedno pitanje za svakog hriscana zasto jede svinjetinu ako je Bog to zabranio????????????????????????!

Za krmad i da shvatim, ali zašto je zec nečist? I ne znam šta ste se uhvatili tog Starog Zavjeta? U njemu su prinošene žrtve Bogu, znači i mi bi trebali da prinosimo životinjske žrtve , ako bi se držali jevrejskih običaja i da se muškarci obrezuju. Stvarno ne znam , kako se to " selektivno " vrši primjena Starog Zavjeta u životu, kako kome odgovara. Neke djelove citirate,koji vam odgovaraju, a druge preskačete, jer vam ne odgovaraju. Ovo mislim na sve forumaše koji se hvataju Starog Zavjeta. Istina je da je u njemu jedno veliko slovo, a to je najavljivanje Mesije, sve ostalo je samo istorija jevrejskog naroda i ništa više.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Tumbe
ti bas sve istumbas
Kako bre da cetvoronozne zivotinje ,i zveri i bube i ptice pretstavljaju ljude?Pa to ni malo dete ne moze tako da shvati?
[SUP]12[/SUP] U kome behu sva četvoronožna na zemlji, i zverinje i bubine i ptice nebeske.

Znaci po tebi i laodikejcu te zivotinje,bube ,zveri i ptice koje je trebalo poklati i pojesti pretstavljaju LJUDE???
Cak ni malom detetu ne moze da padne tako nesto na pamet....heeee Srbine opameti se,to ne pretstavlja LJUDE!!!
Pa vasoj filozofiji zaista nema kraja....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ama covece umes li ti da citas srpski?
Da nije mozda Petar trebao da jede neciste ljude kad mu je Bog rekao
10:14 A Petar reče: Nipošto, Gospode! Jer nikad ne jedoh šta pogano ili nečisto.
Zar ne vidis da se ovde govorilo o hrani koja se
jede,a ne o ljudima.Dal je to Petar trebao i ljude da pokolje i jos da pojede???
Ono sto ti citiras kasnije dole ,to je nesto sasvim drugo. Ne brkaj babe i zabe.
Za jevreje je mnogo sto sta bilo necisto po Mojsijevom akonu pa i ljudi,i to ne samo nejevreji.Cak su i sami Jevreji u vise prilika bili necisti.

Nesto si promasio...ovo objasnjenje, odnosno smisao ove Petrove vizije nisam dao ja, vec Apostol Petar sam.

Citaj ponovo tekst ali pazljivo, i videces da Apostol prvo opisuje ovu viziju, a na kraju kaze da mu je time Bog pokazao da ni jednoga coveka ne smatra necistim:

10:9 A sutradan kad oni iđahu putem i približiše se ka gradu, iziđe Petar u gornju sobu da se pomoli Bogu u šesti sat.
10:10 I ogladne, i htede da jede; a kad mu oni gotovljahu, dođe izvan sebe,
10:11 I vide nebo otvoreno i sud nekakav gde silazi na njega, kao veliko platno, zavezan na četiri roglja i spušta se na zemlju;
10:12 U kome behu sva četvoronožna na zemlji, I ZVERINJE, I BUBINE, I PTICE NEBESKE.
10:16 I ovo bi triput, i sud se opet uze na nebo.
10:17 A kad se Petar u sebi divljaše šta bi bila utvara koju vide, i gle ljudi poslani od Kornilija, napitavši i našavši dom Simonov stadoše pred vratima,
10:18 I zovnuvši pitahu: Stoji li ovde Simon prozvani Petar?
10:19 A dok Petar razmišljavaše o utvari, reče mu Duh: Evo tri čoveka traže te;
10:20 Nego ustani i siđi i idi s njima ne premišljajući ništa, jer ih ja poslah.
10:21 A Petar sišavši k ljudima poslanim k sebi od Kornilija reče: Evo ja sam koga tražite; što ste došli?
10:22 A oni rekoše: Kornilije kapetan, čovek pravedan i bogobojazan, poznat kod svega naroda jevrejskog, primio je zapovest od anđela svetog da dozove tebe u svoj dom i da čuje reči od tebe.
10:23 Onda ih dozva unutra i ugosti. A sutradan ustavši Petar pođe s njima, i neki od braće koja beše u Jopi pođoše s njim.
10:24 I sutradan uđoše u Ćesariju. A Kornilije čekaše ih sazvavši rodbinu svoju i ljubazne prijatelje.
10:25 A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se.
10:26 I Petar ga podiže govoreći: Ustani, i ja sam čovek.
10:27 I s njim govoreći uđe, i nađe mnoge koji se behu sabrali.
10:28 I RECE IM: VI ZNATE KAKO JE NEPRILICNO COVEKU JEVREJINU DRUZITI SE ILI DOLAZITI K TUDJINU, ALI BOG MENI POKAZADA NIJEDNOGA COVEKA NE ZOVEM POGANIM ILI NECISTIM.. ( Dela Apostolska 10. 9 - 28 ).

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Za krmad i da shvatim, ali zašto je zec nečist? I ne znam šta ste se uhvatili tog Starog Zavjeta? U njemu su prinošene žrtve Bogu, znači i mi bi trebali da prinosimo životinjske žrtve , ako bi se držali jevrejskih običaja i da se muškarci obrezuju. Stvarno ne znam , kako se to " selektivno " vrši primjena Starog Zavjeta u životu, kako kome odgovara. Neke djelove citirate,koji vam odgovaraju, a druge preskačete, jer vam ne odgovaraju. Ovo mislim na sve forumaše koji se hvataju Starog Zavjeta. Istina je da je u njemu jedno veliko slovo, a to je najavljivanje Mesije, sve ostalo je samo istorija jevrejskog naroda i ništa više.

delimicno si upravu ali Bog je rekao ne bilo ko i to stoji a u Novom zavetu neko nigde ne govori o tome da ne treba da slusamo Bozije reci SZ se ispunio NZ ne zamenio a Isus je rekao da je dosao da potvrdi SZ i stare obicaje a ne da donese nove

zamislite koliko je tek nezdrava danasnja svinja kad je Bog mangulice i veprove smatrao necistim
Sve sto preziva i ima papke razdvojene mora da ispunjava oba kriterijuma
zecetina je nezdrava ne koliko i svinjetina ali je nezdrava iako Bog nije zabranio ja verujem da je danasnja tovna piletina nezdravija od zecetine
Da mnogi kao drug hary cenzurisu delove kao kad bi napisao zena ubila svog muza
svi bi zakljucili da je ubica(cast izuzetcima)
a cenzurisano je da bi spasila dete

hary je napisao Budite lukavi kao zmije cenzurisuci a bezazleni kao golubovi i pokazivao gadjenje na apostole i isusa koje je kasnije on sam branio i njihove reci koristio
Bog recju stvori sve zasto bismo zanemarili njegove reci ako bilo ko Boga smatra izmisljenim neka dokaze da njegove reci nisu za dobro ljudi

RIS koliko imas godina?

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
delimicno si upravu ali Bog je rekao ne bilo ko i to stoji a u Novom zavetu neko nigde ne govori o tome da ne treba da slusamo Bozije reci SZ se ispunio NZ ne zamenio a Isus je rekao da je dosao da potvrdi SZ i stare obicaje a ne da donese nove

zamislite koliko je tek nezdrava danasnja svinja kad je Bog mangulice i veprove smatrao necistim
Sve sto preziva i ima papke razdvojene mora da ispunjava oba kriterijuma
zecetina je nezdrava ne koliko i svinjetina ali je nezdrava iako Bog nije zabranio ja verujem da je danasnja tovna piletina nezdravija od zecetine
Da mnogi kao drug hary cenzurisu delove kao kad bi napisao zena ubila svog muza
svi bi zakljucili da je ubica(cast izuzetcima)
a cenzurisano je da bi spasila dete

hary je napisao Budite lukavi kao zmije cenzurisuci a bezazleni kao golubovi i pokazivao gadjenje na apostole i isusa koje je kasnije on sam branio i njihove reci koristio
Bog recju stvori sve zasto bismo zanemarili njegove reci ako bilo ko Boga smatra izmisljenim neka dokaze da njegove reci nisu za dobro ljudi

RIS koliko imas godina?

Tum5e, samo jedno pitanje, što ti nas sve pitaš koliko imamo godina? Jesi li profesor možda,pa ti je to neka profesionalna deformacija da nas tretiraš kao đecu, ili ti mi djelujemo kao klinci po svojim postovima?:roll:Ili nešto treće,ko zna šta? Već sam našla tri pitanja o godinama.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Sam Bog je ap.Petru u viziji dozvolio da jede sve.i to par puta.
Sto je Bog ocistio,ko je covek da kaze da je nescisto???

RISE BRATE, STA TI TO RECE?
KADA JE TO BOG DOZVOLIO PETRU DA JEDE SVE?
JA TO NE NADJOIH U BIBLIJI.

DA LI SI MISLIO MOZDA NA: "USTANI PETRE POKOLJI I POJEDI." Dela 10,13.

RISE BRATE, pa sigurno je tebi poznato da ova vizija nema nikakve veze sa jedenjem bilo kakvog mesa.

Zasto ne slusas kako ju je Petar razumeo: "BOG MENI POKAZA DA NIJEDNOGA COVEKA NE ZOVEM NECISTA ILI POGANA." Dela 10,28.

RISE, zasto tumacis Bibliju proizvoljno, onako kako bi tebi odgovaralo, sledi njenje stranice i bice ti jasno.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Tum5e, samo jedno pitanje, što ti nas sve pitaš koliko imamo godina? Jesi li profesor možda,pa ti je to neka profesionalna deformacija da nas tretiraš kao đecu, ili ti mi djelujemo kao klinci po svojim postovima?:roll:Ili nešto treće,ko zna šta? Već sam našla tri pitanja o godinama.

pitam za godine jer neko ko ima 13 godina ne shvata sustinu biblije kao neko sa 20 i vise ris se ponasa kao desetogodisnjak koji Bibliju direktno tumaci
ti mi ne dlujes vec ris iako znam da je osrastao samo mi ostaje jedno pitanje dali on stvarno tumaci poslanicu direkt ili je tumaci kako treba ali nam je podvaljuje i objasnjava nekim nacinom i tumacenjem u koje ni sam ne veruje

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
pitam za godine jer neko ko ima 13 godina ne shvata sustinu biblije kao neko sa 20 i vise ris se ponasa kao desetogodisnjak koji Bibliju direktno tumaci
ti mi ne dlujes vec ris iako znam da je osrastao samo mi ostaje jedno pitanje dali on stvarno tumaci poslanicu direkt ili je tumaci kako treba ali nam je podvaljuje i objasnjava nekim nacinom i tumacenjem u koje ni sam ne veruje

Malo spama, ali neka, RIS_BG ima dovoljnno godina da bi sve kapirao o čemu pričate svi ođe na forumu i Bogu hvala da nije zatežen, nego je opušten čovjek, sklon šali, normalan, ne ispira baš mnogo mozak religijskim stvarima, nego živi život. Ne dam na njega, jer mi je net prijatelj , iako sam tradicionalno pravoslavne vjeroispovijesti, razumom agnostičko hedonističkog gledanja na svijet i ne predstavlja mi nikakav problem da se družim sa pripadnicima svih vjeroispovijesti, sem sa gordima bilo čiji da su. S njima ne mogu pod ruku nikako.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Malo spama, ali neka, RIS_BG ima dovoljnno godina da bi sve kapirao o čemu pričate svi ođe na forumu i Bogu hvala da nije zatežen, nego je opušten čovjek, sklon šali, normalan, ne ispira baš mnogo mozak religijskim stvarima, nego živi život. Ne dam na njega, jer mi je net prijatelj , iako sam tradicionalno pravoslavne vjeroispovijesti, razumom agnostičko hedonističkog gledanja na svijet i ne predstavlja mi nikakav problem da se družim sa pripadnicima svih vjeroispovijesti, sem sa gordima bilo čiji da su. S njima ne mogu pod ruku nikako.

to je zalosno da sve kapira a drugima predstavlja laz
kao srednjovekovni kardinali u Boga ne veruju a druge veri uce
toliko od mene

Natrag