Ama covece umes li ti da citas srpski?
Da nije mozda Petar trebao da jede neciste ljude kad mu je Bog rekao
10:13 I postade glas k njemu: Ustani, Petre! Pokolji i pojedi.
10:14 A Petar reče: Nipošto, Gospode! Jer nikad ne jedoh šta pogano ili nečisto.
10:15 I gle, glas opet k njemu drugom: Šta je Bog očistio ti ne pogani.
Zar ne vidis da se ovde govorilo o hrani koja se jede,a ne o ljudima.Dal je to Petar trebao i ljude da pokolje i jos da pojede???
Ono sto ti citiras kasnije dole ,to je nesto sasvim drugo. Ne brkaj babe i zabe.
Za jevreje je mnogo sto sta bilo necisto po Mojsijevom akonu pa i ljudi,i to ne samo nejevreji.Cak su i sami Jevreji u vise prilika bili necisti.
Nesto si promasio...ovo objasnjenje, odnosno smisao ove Petrove vizije nisam dao ja, vec Apostol Petar sam.
Citaj ponovo tekst ali pazljivo, i videces da Apostol prvo opisuje ovu viziju, a na kraju kaze da mu je time Bog pokazao da ni jednoga coveka ne smatra necistim:
10:9 A sutradan kad oni iđahu putem i približiše se ka gradu, iziđe Petar u gornju sobu da se pomoli Bogu u šesti sat.
10:10 I ogladne, i htede da jede; a kad mu oni gotovljahu, dođe izvan sebe,
10:11 I vide nebo otvoreno i sud nekakav gde silazi na njega, kao veliko platno, zavezan na četiri roglja i spušta se na zemlju;
10:12 U kome behu sva četvoronožna na zemlji,
I ZVERINJE, I BUBINE, I PTICE NEBESKE.
10:13 I postade glas k njemu: Ustani, Petre! Pokolji i pojedi.
10:14 A Petar reče: Nipošto, Gospode! Jer nikad ne jedoh šta pogano ili nečisto.
10:15 I gle, glas opet k njemu drugom: Šta je Bog očistio ti ne pogani.
10:16 I ovo bi triput, i sud se opet uze na nebo.
10:17 A kad se Petar u sebi divljaše šta bi bila utvara koju vide, i gle ljudi poslani od Kornilija, napitavši i našavši dom Simonov stadoše pred vratima,
10:18 I zovnuvši pitahu: Stoji li ovde Simon prozvani Petar?
10:19 A dok Petar razmišljavaše o utvari, reče mu Duh: Evo tri čoveka traže te;
10:20 Nego ustani i siđi i idi s njima ne premišljajući ništa, jer ih ja poslah.
10:21 A Petar sišavši k ljudima poslanim k sebi od Kornilija reče: Evo ja sam koga tražite; što ste došli?
10:22 A oni rekoše: Kornilije kapetan, čovek pravedan i bogobojazan, poznat kod svega naroda jevrejskog, primio je zapovest od anđela svetog da dozove tebe u svoj dom i da čuje reči od tebe.
10:23 Onda ih dozva unutra i ugosti. A sutradan ustavši Petar pođe s njima, i neki od braće koja beše u Jopi pođoše s njim.
10:24 I sutradan uđoše u Ćesariju. A Kornilije čekaše ih sazvavši rodbinu svoju i ljubazne prijatelje.
10:25 A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se.
10:26 I Petar ga podiže govoreći: Ustani, i ja sam čovek.
10:27 I s njim govoreći uđe, i nađe mnoge koji se behu sabrali.
10:28
I RECE IM: VI ZNATE KAKO JE NEPRILICNO COVEKU JEVREJINU DRUZITI SE ILI DOLAZITI K TUDJINU, ALI BOG MENI POKAZADA NIJEDNOGA COVEKA NE ZOVEM POGANIM ILI NECISTIM.. ( Dela Apostolska 10. 9 - 28 ).