Božiji zakon o zivotinjama jestivim i nejestivim

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
LAODIKEJA : Inace Pocetci Adventizma datiraju od 1844 godine.
S tim u vezi, zelim da kazem, da je Bog podigavsi Adventni pokret, polako ozivljavao odredjene istine koje su tokom istorije i mracnog srednjeg veka bile zaboravljene.

Ovaj citat ću da prebacim u drugu temu i da ga malo prokomentarišem .

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Eto, i sam si priznao da si razdrazljiv. Sem toga, nazivas me lazovom. Stavi prst na celo i razmisli koliko je to u duhu vere i gde se ti tu nalazis? Pricas o nepostovanju Bozjih zapovesti, a pogledj svoje postove. Ja u Boga verujem, ali trudim se da zivim normalnim zivotom. Ne kradem, ne ubijam, ne cinim preljube, ne zelim nista sto je tudje... Moras da shvatis da smo mi samo ljudi, a nijedan covek nije bezgresan. Ja bar svoje greske priznajem.
I ja lazem na svestenike? Znas li ti koja kola svestenici voze? Kia Sorent sa cip tjuningom kao da ce na trke da idu?! Znas li ti koliko nedelja svestena lica poste u postu? Mislis li ti da svestenici ne cine preljubu? Mislis da ne vole novac? Mislis da ne jedu svinjetinu? Utuvi u tvoju glavu da su to samo ljudi sa svim svojim vrlinama i manama. Svet nije crno- beo. Jedno je teorija, drugo je praksa. Budi covek, nemoj biti licemer.

svestenici poste ceo post
a ti kazes ne
kazes cine preljubu vole novac?

to su samo tvoje cinjenice nisi to video
ne kazem da tvoje cinjenice nisu tacne postoje slucajevi ali ti govoris o svim svestenicima a ne o posebnim slucajevima kojih ima
ima toga sto pricas bas to mi i komentarisemo stalno pravljenje grehova
nismo mi bezgresni
ali ti svesno pravis greh i ne kajes se ti se grehovi ne oprastaju ne sumnjam da verujes ali ne postujes boziju rec

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
i jos nesto takav svet koji ti zamisljas da je uredu je Bog unistio jednom

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znas li ti koja kola svestenici voze? Kia Sorent sa cip tjuningom kao da ce na trke da idu?! Znas li ti koliko nedelja svestena lica poste u postu? Mislis li ti da svestenici ne cine preljubu? Mislis da ne vole novac? Mislis da ne jedu svinjetinu? Utuvi u tvoju glavu da su to samo ljudi sa svim svojim vrlinama i manama. Svet nije crno- beo. Jedno je teorija, drugo je praksa. Budi covek, nemoj biti licemer.

Nazalost senator, moram da priznam da si u pravu, ma kako to na nekog delovalo, ali govoreci o tome ja se ne bih skoncentrisao na jednoj odredjenoj verskoj instituciji ili crkvi, vec je vecina takva kako si ih gore opisao.
Ali postoji olaksavajuca okolnost, a to je cinjenica da je Gospod u svojoj reci predvideo da ce u poslednjem vremenu pred Hristov slavni dolazak preovladavati ovakvo lose stanje unutar Hriscanstva, direktno unutar Bozje organizovane crkve, a ono je opisano u poruci vernog i istinitog svedoka Isusa hrista Laodikejskoj crkvi iz Otkrivenja Jovanovog 3 poglavlja, ova poruka glasi:

`I ANDJELU LAODIKEJSKE CRKVE NAPISI, TAKO GOVORI SVEDOK VERNI I ISTINITI, POCETAK STVARANJA BOZJEG, NISI NI STUDEN NI VRUC, O DA SI STUDEN ILI VRUC TAKO BUDUCI MLAK, IZBLJUVACU TE IZ USTA SVOJIH, JER GOVORIS BOGAT SAM I OBOGATIO SAM SE I NISTA NE POTREBUJEM, A NEZNAS DA SI TI SIROMAH, I SLEP, I GO.
SAVETUJEM TE DA KUPIS U MENE ZLATO ZEZENOGA U OGNJA, I BELE HALJINE DA SE OBUCES DA SE NE POKAZE SRAMOTA GOLOTINJE TVOJE, I MASTI OCINJOM POMAZI OCI SVOJE DA VIDIS, JA KOJE GOD LJUBIM ONE SAVETUJEM I UKORAVAM, POSTARAJ SE DAKLE I POKAJ SE.

Iz ove poruke koja je upucena Bozjoj poslednjoj crkvi pred Hristov dolazak, mozemo videti da se Bozji narod danasnjice nalazi u jednom nezavidnom polozaju pred Bogom, da je Duhovno slep i da treba da trazi pomazanje svetim Duhom kako bi Duhovno progledao, takodje treba da kupi oganj Bozanske ljubavi koja se ispoljava kroz zivu veru u Hrista, i na kraju treba da se odrekne prljavih haljina greha i sopstvene pravednosti i da se obuce u Hristove haljine pravde i cistote.

Jos nesto, pocetak ove poruke glasi `I ANDJELU LAODIKEJSKE CRKVE NAPISI...
Ovo je direktan odgovor kome je upucena Laodikejska poruka.
U starom zavetu jedan tekst nedvosmisleno odgovara na ovo pitanje kada kaze `IZ USTA SVESTENIKOVIH DA SE TRAZI MUDROST I ZNANJE JER JE ANDJEO GOSPODA NAD VOJSKAMA...
Prema tome, Laodikejska poruka u kontekstu biblije je upucena svestenicima, odnosno rukovodecem telu Bozje crkve kao pastirima Bozjeg stada, ali naravno i svim vernicima Bozje crkve koji cine svestenstvo ili prenosioce Jevandjelja - radosne vesti, posto Andjeo - Angelos i znaci `Poslanik,
Od svestenika dakle u velikoj meri zavisi kakvo ce Duhovno stanje biti u samoj toj zajednici nad kojom je taj svestenik postavljen..
Zato je Laodikejski poziv upucen i u svojstvu primera, da sami svestenici mogu mnogo toga uciniti pozitivnog ili negativnog u smislu spasenja ili propasti naroda nad kojim vladaju.

Zato je vrlo vazno u svakom slucaju poslusati Bozji poziv upucen u Laodikejskoj poruci, jer od te nase odluke zavisi da li ce nas Isus jednoga dana prihvatiti kao svoje, ili odbaciti kao neposlusne sluge koji nisu ispunili ocevu volju i ako su sa njom bili upoznati..

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Nazalost senator, moram da priznam da si u pravu, ma kako to na nekog delovalo, ali govoreci o tome ja se ne bih skoncentrisao na jednoj odredjenoj verskoj instituciji ili crkvi, vec je vecina takva kako si ih gore opisao.
Ali postoji olaksavajuca okolnost, a to je cinjenica da je Gospod u svojoj reci predvideo da ce u poslednjem vremenu pred Hristov slavni dolazak preovladavati ovakvo lose stanje unutar Hriscanstva, direktno unutar Bozje organizovane crkve, a ono je opisano u poruci vernog i istinitog svedoka Isusa hrista Laodikejskoj crkvi iz Otkrivenja Jovanovog 3 poglavlja, ova poruka glasi:

`I ANDJELU LAODIKEJSKE CRKVE NAPISI, TAKO GOVORI SVEDOK VERNI I ISTINITI, POCETAK STVARANJA BOZJEG, NISI NI STUDEN NI VRUC, O DA SI STUDEN ILI VRUC TAKO BUDUCI MLAK, IZBLJUVACU TE IZ USTA SVOJIH, JER GOVORIS BOGAT SAM I OBOGATIO SAM SE I NISTA NE POTREBUJEM, A NEZNAS DA SI TI SIROMAH, I SLEP, I GO.
SAVETUJEM TE DA KUPIS U MENE ZLATO ZEZENOGA U OGNJA, I BELE HALJINE DA SE OBUCES DA SE NE POKAZE SRAMOTA GOLOTINJE TVOJE, I MASTI OCINJOM POMAZI OCI SVOJE DA VIDIS, JA KOJE GOD LJUBIM ONE SAVETUJEM I UKORAVAM, POSTARAJ SE DAKLE I POKAJ SE.

Iz ove poruke koja je upucena Bozjoj poslednjoj crkvi pred Hristov dolazak, mozemo videti da se Bozji narod danasnjice nalazi u jednom nezavidnom polozaju pred Bogom, da je Duhovno slep i da treba da trazi pomazanje svetim Duhom kako bi Duhovno progledao, takodje treba da kupi oganj Bozanske ljubavi koja se ispoljava kroz zivu veru u Hrista, i na kraju treba da se odrekne prljavih haljina greha i sopstvene pravednosti i da se obuce u Hristove haljine pravde i cistote.

Jos nesto, pocetak ove poruke glasi `I ANDJELU LAODIKEJSKE CRKVE NAPISI...
Ovo je direktan odgovor kome je upucena Laodikejska poruka.
U starom zavetu jedan tekst nedvosmisleno odgovara na ovo pitanje kada kaze `IZ USTA SVESTENIKOVIH DA SE TRAZI MUDROST I ZNANJE JER JE ANDJEO GOSPODA NAD VOJSKAMA...
Prema tome, Laodikejska poruka u kontekstu biblije je upucena svestenicima, odnosno rukovodecem telu Bozje crkve kao pastirima Bozjeg stada, ali naravno i svim vernicima Bozje crkve koji cine svestenstvo ili prenosioce Jevandjelja - radosne vesti, posto Andjeo - Angelos i znaci `Poslanik,
Od svestenika dakle u velikoj meri zavisi kakvo ce Duhovno stanje biti u samoj toj zajednici nad kojom je taj svestenik postavljen..
Zato je Laodikejski poziv upucen i u svojstvu primera, da sami svestenici mogu mnogo toga uciniti pozitivnog ili negativnog u smislu spasenja ili propasti naroda nad kojim vladaju.

Zato je vrlo vazno u svakom slucaju poslusati Bozji poziv upucen u Laodikejskoj poruci, jer od te nase odluke zavisi da li ce nas Isus jednoga dana prihvatiti kao svoje, ili odbaciti kao neposlusne sluge koji nisu ispunili ocevu volju i ako su sa njom bili upoznati..

nije problem da ja kazem da nije istina sto je naveo senator
postoje slucajevi i u to sam siguran
ali moj problem nije da mislim da senator laze vec je moj problem to sto on te stvari smatra normalnim

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
nije problem da ja kazem da nije istina sto je naveo senator
postoje slucajevi i u to sam siguran
ali moj problem nije da mislim da senator laze vec je moj problem to sto on te stvari smatra normalnim

Iz njegovog komentara sam shvatio da se covek deklarise kao vernik, ali da sebe smatra iskrenim time sto kaze da smo svi samo gresni ljudi, i da se on ipak kaje kada ga savest na to pokrene, a da svestenici cine otvorene grehe prema Bogu, i pitanje je da li se kaju.

Iz te njegove izjave usledio je moj komentar.

Ako se covek kaje, to je lepo od njega, ipak pokajanje znaci `Okretanje.. od greha ka Bogu, i nastojanje da se vise ne cini nista sto je protiv Bozje volje, a istina mi slabi gresni ljudi to nikako ne mozemo postici svojom silom, vec se moramo nanovo roditi odozgo, odnosno od Duha Svetoga da bi smo mogli u potpunosti ispunjavati Bozju volju.
To prakticno znaci, da kada covek dozivi natprirodni dozivljaj krstenja Svetim Duhom, u njemu vise ne vlada sila greha, odnosno u coveku se desava cudesna promena, i u takvom stanju covek vise nema zelje da gresi, njegove predjasnje strasti vise ne vladaju nad njim, u njemu se radja jedna nova priroda, jedan novi pogled, jedna nova ljubav prema Bogu, i on tezi da u svakom trenutku ispuni Bozju volju..
Ako ostane u ovakvom stanju svakoga dana produzavajuci svoju zajednicu sa Bogom, tokom vremena svakodnevne kontinuirane pobede nad grehom, on ce Duhovno napredovati do visine mere rasta Hristova..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Поздрав свима!

Дефинитивно је истина да свештеници злоупотребљавају свој положај и користе се њиме као и пре и у време Христа. Ништа ново, каже се: дај човеку власт да видиш какав је. Лицемерство, снајка, свињска плећкица и 100 "еврића" није проблем за сваког ко ту види леп интерес и да може да ужива. На све смо то упозорени и не видим што се чудите или, што је важније, што се одричете да упознате Бога и Његове законе јер се неко користи положајем (мислим на ове што не читају Писмо)? Какве то има везе са вашим личним интересовањем за Бога?

Све док ми живимо у незнању, неко ће користити то поприлично. Данас се то веома лако види, погледајте само овлаш која скупоцена кола возе и какве куће имају. Можда неко од њих и има имање од раније, али ови новопечени су лако препознатљиви, поготову ако их знамо од раније. С обзиром да су све деноминације у апостасији (здруживању, екуменизму), не чудите се и да нам све живо толеришу, само да не подижемо глас.

Све то не мења ствар, то нема никакве везе са нама и нашим односом са Христом. Тражењем трна у оку код неког другог човека неће извадити наш балван. Не ваља ићи из крајности у крајност. Ако је нешто Бог дозволио - онда је дозвољено, ако је нешто забранио - онда је забрањено. Већ је исписано шта смемо, а шта не. Наравно, ко нама може забранити да сад навалимо на порцију пужева? Нико! Ако ћемо прекршити неку заповест (рецимо: Не убиј) и то можемо. Али сваким нашим чином иде и одговорност.

Ако неко мисли да треба да га неко убеђује да нешто не једе или да не дира, онда погрешно схвата хришћанство. Да будем преоштар, мада ми не лежи много то: слободно једи поховану мачетину, пужеве у сосу, попиј литар соне киселине или жабокречине. Све је дозвољено - живела слобода! То је крајност, зар не? Друга крајност је: нећу апсолутно ништа, можда мало сува хлеба, само да преживим. То апостоли нису говорили! Ништа од тога. Да ми неко прописује колико чега да једем дневно и колико склекова да урадим, то већ превазилази савете апостола и почиње да буде: закон људски. Друго је ако су то само савети којих не мора неко да се строго придржава. Ја, рецимо, не верујем да ћу престати да једем месо. Свињетину сам престао онда када сам прочитао да је нечиста, зечетину такође. Важила је парола: Ловци знају зашто! Ипак сам престао. Не зато што сам натерао себе, већ што ми је стало до Божијег мишљења и што Га заволех. Прво је било много проблема што се тиче моје околине (породице). Друго, није им било јасно откуд сад то. Сад је све нормално, чак сам доживео да се интересују за оно што Бог говори. Реакција је била таква јер се људи плаше онога што не схватају или нису имали прилике да виде (раде). Када човек живи у незнању све му је страно када дође до њега...

Постоји тачно речено шта је дозвољено, а шта не. Како један наш пријатељ са форума рече: појави се један апостол који рече да све можемо да једемо, и змије и жабе... Надам се да знате о чему се у ствари ради. Не ради се о нечистој храни (баш се овде потврђује да је све то гад да се једе) него се мисли на људе за које је наш апостол мислио да су нечисти јер је тако васпитаван. Зато му је и речено да не зове нечистим оно што је Господ очистио. Наравно да се не мисли на храну него на незнобошце који су раније сматрани нечистим.

14. А Петар рече: Нипошто, Господе! Јер никад не једох шта погано или нечисто.
15. И гле, глас опет к њему другом: Шта је Бог очистио ти не погани.
........
28. И рече им: Ви знате како је неприлично човеку Јеврејину дружити се или долазити к туђину; али Бог мени показа да ниједног човека не зовем поганим или нечистим;

Самим тим што се по манастирима не једе то, показује нам јасно да се ипак тамо придржава тог закона. Ипак, није поштено тако. Ти се чистиш и освећујеш, а пушташ народ да живи у незнању и прљавштини. По хришћанском учењу, ја ћу први да се држим нечега да дам пример осталима. Тако треба свештеници да раде, а и да уче народ. Има таквих свештеника, али ми увек спомињемо оне лоше јер тражимо изговор за нас. Ако може он - могу и ја. Зар не? Ако једемо и пијемо, нека чинимо у Божију славу, али не значи да једемо и пијемо оно што он сматра нечистим.

Све је на савести самог човека, ако му треба изговор да нешто уради - наћи ће. Ако му треба оправдање за неки чин - наћи ће и то. Али у срцу зна да је згрешио! Може да цитира кога хоће, слуша све оне који му "милују уши", али то не мења чињеницу. Ако нисам сигуран да ли нешто сме или не сме, нећу га уопште дирати да не размишљам и да не саблажњавам и себе, а и остале који нису сигурни. Пример: чуо сам да та и та храна има у себи живу. Сад, не знам да ли има или нема. Неки кажу да има, неки кажу да нема. Ја ипак нећу ни да пробам да не бих ризиковао. Е тако се водим бар ја за нешто што ми није јасно тренутно или се двоумим. Чекам да ми се разјасни, не може све одмах и сад. Ово је све покренуто погрешним тумачењем Посланице Колошанима и овог сна који је наш апостол Петар имао у вези змија и жаба, буба и осталих гадова (у вези хране).

Другу главу Колошанима сам пробао да разјасним под другом темом (нађите по мојим постовима), а могао бих и да је копирам и за овде јер се баш ради о јелу и пићу, младинама (млад месец који су и хришћани држали до 5 или 6 васељенског сабора када је прекинут пагански обичај паљења ватре и скакања око и преко ње, па се само молило у цркви и кући), а и суботи.

14. И избрисавши писмо уредбе која беше против нас, и то узевши са среде прикова га на крсту; 15. И свукавши поглаварства и власти изведе их на углед слободно, и победи их на њему.

16. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе;

Христ је жртвом на крсту укинуо уредбе, победио их је. Како? Тако што су нас те уредбе оптуживале јер као незнобошци или грешници уопште, имасмо те уредбе које су нас теретиле пред Судом, а Господ их прикова на крст, тј. својом жртвом учини да те уредбе не важе за нас на тај начин што ће нам се опростити све што смо згрешили пре него што смо прихватили Христа ("поклонивши нам све грехе"- нећемо одговарати за све грехе јер нам се опростише жртвом на крсту). Зато Колошане (нас) нико неће осуђивати за јело и пиће, празнике, младине и суботе, јер им (нам) се све опрости. То никако не значи да сад можемо да наставимо да кршимо уредбе. Докле год их не кршимо оне не важе за нас - нису активне јер их не кршимо. У том смислу и сав закон не важи.

Световни пример: докле год не прођем кроз црвено светло закон не важи за мене - не плаћам казну. Кад прођем кроз црвено закон важи и ставка та и та закона ме терети да сам прекршио закон. Жртвом на крсту стари досије је обрисан. Значи ли то да треба да нам се отвори нови? Не! Оживећемо онда и онај стари и додаће нам се од нових прекршаја (грехова).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
drugar verovatno si mislio na apostola pavla ali si napisao petar nema veze
nas prijatelj senator je rekao necu postovati bozije zakone necu citati bibliju jescu svinjetinu takav covek nije teista vec deista ako znate ko su oni
takva osoba ima razum i pogleda oko sebe i naravno kao svako pametan osim ateista i evolucionista
shvati ima visa sila ali kad mu bude materijalna pomoc ili novac prece u islam ili katolicizam njemu nije vazna religija jer bibliju nije procitao sad kaze procitaj bibliju! i sve ce ti biti jasno bices ispunjen znanjem
kada cinimo cuda treba da ih cinimo da niko nezna i kad pomazemo nekom ne treba da kazemo da nas hvale jer je tako vec placen nas humanizam i pomoc Bolje je ne reci i nplatiti u carstvu nebeskom

druze adrian
kad sam saznao pre par godina da se ne jede i jos uvek ne jedem svinjsko od tad pa sve do sad me drugi smatraju ludim!?
iako nosim bibliju i kazem evo ovde pise on kaze ti si bolestan?!
porodica se navikla ali me i dalje smatraju ludim
jedino svestenstvo mene smatra normalnim ja pred svima kazem svaki svestenik koji ne postuje rec boziju nije duhovno veci od mene ili bilo koga drugog koji ne jede
svestenik nije nista veci od komsije koji je lovac ako ne postuje rec boziju koliko je ne postuje neko drugi
kad kazem nekoj religioznoj osobi zasto jedes svinjsko daje mi drzak odgovor ako cela drzava jede zasto ne ja!
i ceo svet je bio zao a ne drzava ceo svet osim noje kog su smatrali ludim i ceo svet je iginuo osim noje dobra pouka za ovakve osobe
da ceo svet kaze jede se svinjetina ja nebi jeo jer je BOG najveci

u isusovom poucavanju on puno puta prica o svinjama i one su obicno znak zla svinje koje je hranio bludni sin punoooooooooooooo puta svinje
iz nz ja zakljucujem da jevreji tada jesu jeli svinjetinu i da nisu postovali zakone Bozije i da je to upravo bilo razlog isusovog dolaska na zemlju ali oni ni Boga ne poslusase i stradahu jevreji u II svetskom ratu

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
1.Kor 8:13
[SUP]13[/SUP] Zato, ako jelo sablažnjava brata mog, neću jesti mesa doveka, da ne sablaznim brata svog.
Kolosanima 2:16
[SUP]16[/SUP] Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;
Naravno ako smo u drustvu nekog "sablaznjivog",trebalo bi paziti sta radimo,da ga ne pokolebamo.
Matej 15:17
[SUP]17[/SUP] Zar još ne znate da sve što ulazi u usta u trbuh ide, i izbacuje se napolje?
Rimljanima 14:1-3
[SUP]1[/SUP] A slaboga u veri primajte lepo, da se ne smeta savest.
[SUP]2[/SUP] Jer jedan veruje da sme svašta jesti, a koji je slab jede zelje.
[SUP]3[/SUP] Koji jede neka ne ukorava onog koji ne jede; i koji ne jede neka ne osuđuje onog koji jede; jer ga Bog primi.
[SUP]21[/SUP] Dobro je ne jesti mesa, i vina ne piti, i ono ne činiti na šta se tvoj brat spotiče, ili oda šta gori postaje ili slabi.
Mislim da je ovim sve receno.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
1.Kor 8:13
[SUP]13[/SUP] Zato, ako jelo sablažnjava brata mog, neću jesti mesa doveka, da ne sablaznim brata svog.
Kolosanima 2:16
[SUP]16[/SUP] Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;
Naravno ako smo u drustvu nekog "sablaznjivog",trebalo bi paziti sta radimo,da ga ne pokolebamo.
Matej 15:17
[SUP]17[/SUP] Zar još ne znate da sve što ulazi u usta u trbuh ide, i izbacuje se napolje?
Rimljanima 14:1-3
[SUP]1[/SUP] A slaboga u veri primajte lepo, da se ne smeta savest.
[SUP]2[/SUP] Jer jedan veruje da sme svašta jesti, a koji je slab jede zelje.
[SUP]3[/SUP] Koji jede neka ne ukorava onog koji ne jede; i koji ne jede neka ne osuđuje onog koji jede; jer ga Bog primi.
[SUP]21[/SUP] Dobro je ne jesti mesa, i vina ne piti, i ono ne činiti na šta se tvoj brat spotiče, ili oda šta gori postaje ili slabi.
Mislim da je ovim sve receno.

Vidis ja mislim da ovo nema veze sa mozgom a kamoli sa ovom temom sv apostol pavle je pricao u zakonetkama i govorio je neke reci zamenjivajuci od direktnih
Koji jede neka ne ukorava onog ko ne jede..............
Zadnji put ovo procitah na Liturgiji............
Ovako da ti nesto pojasnim oni koji jedu smatraju se vernicima to jest onima koji veruju
oni koji ne jedu su nevernici pagani i ateisti bilo ih je oduvek
ti ovo napisah da neko razume na taj nacin o jelu da taj neko procita poslanicu do kraja od pocetka shvatio bi o cemu se radi zato molim te postavi ti celu poslanicu da ne zbunjujes narod
Zelje se smatra jakom duhovnom hranom
Apostol pavle je takodje rekao u jednoj poslanici korincanima da sve meso sa pijace mozemo jesti ali je meso bolje ipak ne jesti
u ovom tvom postu kako ga god razumeli se pominje meso a ne svinjetina jer tad svinjetine nije bilo tamo gde je apostol pavle propovedao ziveli su jevreji i nije bilo potrebe napominjati da se svinjetina ne jede nije mogao govoriti jedite sve meso osim svinjetine zecetine..................
to bi razumnom coveku trebalo biti savim jasno
to bi bilo kao kad bi ti ja rekao mozes jesti svo meso osim kereceg macijeg covecijeg i jos 1000 vrsta zivotinja zasto govoriti nesto sto je jasno uzalud?

Natrag