Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
E vidis Mire, u tome je problem, sto ti kazes "zasto mi treba Hristova dozvola da mu posvetim neki dan" i tu si se odrekao Bozje reci, a postavio ljudsku da ona odredjuje sta treba a sta ne treba, a rec Bozja kaze na vise mesta: "Јер свједочим свакоме који чује ријечи пророштва књиге ове; ако ко дометне овоме, Бог ће наметнути на њега зла написана у књизи овоj" ( otkrivenje 22. 18 )
"Ништа не додаји к ријечима његовијем, да те не укори и не нађеш се лажа" ( price Solomunove 30. 6 )
Kazes nije potrebno svetkovati Subotu koja je deo deset zapovesti koje je dao Bog, a potrebno je drzati nedelju koju su uveli ljudi.
Nisu Hriscani postovali nedelju, vec oni koji su krenuli putem otpada Rimske crkve sredinom 2 veka, i prihvatili pagansku nedelju odrekavsi se Subote.
Prekrsaj svake zapovesti iz dekaloga je greh, jer greh nikada nece biti transformisan u blagoslov, i ono sto je bilo greh u starom zavetu, to je greh i u novom, i nigde u bibliji ne mozes naci da su Isus ili apostoli rekli da greh vise nije greh, vec pravda.
Izraz SPASENJE KROZ VERU, ne znaci da ce vernik verom krsiti Bozje zapovesti i njegovu volju i gresiti kroz ceo zivot, i na kraju biti spasen.
SPASENJE VEROM znaci da covek koji poveruje u Hrista, on u tom trenutku kada je poverovao, pokajao se za prosle grehe, i obratio se - biva opravdan od proslih greha, i prima spasrnje, i od tog trenutka nastavlja da zivi jednim novim zivotom bez greha, rastuci u veri poslusnoscu zapovestima i Bozjoj volji.
Gresnik nikada nece verom biti spasen sa svojim gresima, vec je verom spasen, i njom ociscen od greha kroz posvecenje i poslusnost zapovestima..
Amin!
Nije gresnik covek koji ne svetkuje subotu i razume da ona nije zapovedjena, vec je gresnik covek koji veruje da treba drzati subotu a ne drzi je. I tako ce svaki covek biti sudjen "ne po zakonu" vec po "milosti" i "licnom shvatanju vere - "koliko je kome dano, toliko ce se od njega i traziti" i "znam i uveren sam u Hristu Isusu, da nista nije greh, osim kad ko misli da mu je greh, njemu je greh... jer ne postupa po savesti, a sta god nije po savesti greh je"(Rimlj. 14:14) - kaze Pavle.
Dakle tvoje price da nas koji ne shvatamo zakon kao ti, Bog sudi po istom zakonu, su lazne, pa i o pecacenju gde se nekom stavlja zig 'na ruku' 'nevoljno' , a nekom 'na celo' 'voljno' su pogresne, kako vi ucite, jer Bog ne osudjuje "one koji ne znaju"(ako sam ja dobro razumeo vase ucenje??? , malo sam i zaboravio gradivo)..
Drugo, neko ko je odlucio posvetiti Bogu jedan odredjeni dan u nedelji, nije gresnik, niti ko slavi Hristov rodjendan, niti bilo koji drugi dan, ukljucujuci i subotu i pashu i mladinu, jer on time "slavi Boga" - "neko veruje da je jedan dan iznad drugoga, a drugi drzi sve dane jednakim, svaki nek bude uveren u svoju misao"(Rimlj. 14:5) - kaze Pavle.
Nas ne spasava drzanje subote, niti nedelje, jer carstvo Bozje nisu dani, vec mir i radost u Duhu Svetome..
Dakle, nisam ja "dodao" Hristovim recima nista, jer ja , niti crkva "ne ucimo da je nedelja iznad drugih dana"(to je tako u vasem pogresnom tumacenju katekizma 'o prebacivanju svetosti' - tamo to i nepise, vec su njima svi dani jednaki) - onaj koji zeli moze mu posvetiti bilo koji dan, jer su nama svi dani jednaki dakle, kao sto rece Pavle, ukljucujuci tu i nedelju, koja "nije iznad drugih dana" niti zamena za subotu...
I na kraju pitanje za tebe: neko ko je drzao ''sve dane da su jednaki''(Rimlj. 14:5) u Pavlovo vreme, kako je i na koji nacin ''subotu uzdizao iznad drugih dana''???
Izraz SPASENJE KROZ VERU, ne znaci da ce vernik verom krsiti Bozje zapovesti i njegovu volju i gresiti kroz ceo zivot, i na kraju biti spasen.
Naravno da znaci, jer ''vera spasava'' a ''ne zakon'' > "znam i uveren sam u Hristu Isusu, da nista nije greh, osim kad ko misli da mu je greh, njemu je greh... jer ne postupa po savesti, a sta god nije po savesti greh je"(Rimlj. 14:14)
Dakle vera u Hrista spasava, pa makar bila i pogresna, jer po savesti se sudi.
Ne mozes ti osuditi i pecatiti ljude na osnovu zakona i poslusnosti u drzanju subote, ''znao on ili ne znao'' pa ga tako osuditi za vecnost da je ucinio ''greh ne znajuci'' - jer po Mojsijevom zakonu, onog koji nije znao i ucinio greh, cisti zrtva, to jest Hristos...
Dakle ''zakon sam po sebi nije merilo spasenja'' vec je to ''vera'' u Hrista i njegovu zrtvu koja nas cisti od greha..
Gresnik nikada nece verom biti spasen sa svojim gresima
Pokazao sam da je to NEISTINA!
Mislim da i ti razumes, ali si se pogresno izrazio, covek ce biti spasen i ako nije drzao zakon(nije znao zahteve), ali ako zna zahteve, onda ce iz ljubavi i zahvalnosti, drzati sve zapovesti...
Poslednja izmena: