Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ovo se odnosi na prihvatanje Subote koja je deo vecnog nepromenjivog zakona deset zapovesti i u starom i u novom zavetu.
Subota je bila za neznabosce u starom zavetu, to je i za neznabosce u novom zavetu.
Ostalo je deo obrednog zakona, i predstavlja TIPOS ili predsliku dolaska Mesije, i vise nije obavezno u novom zavetu, jer je naslo ispunjenje u Hristu.
Zar Adventisti tako tumace ovaj tekst , ili si ti malo odstupio od Adventistickog ucenja?
Kazes: "subota je bila za neznabosce u starom zavetu, to je i za neznabosce u novom zavetu" i nudis ovaj tekst o judejskim proselitima u Starom Zavetu kao dokaz da treba drzati subotu i u Novom Zavetu.
Stvarno svasta!
Adventisti kazu drugacije, da se ovaj tekst primenjuje na Hriscansku eru, ili se deo njega primenjuje.
Medjutim to ne moze biti slucaj, jer se tamo govori o "mladinama" i "prinosenju zrtvi", i ja sam to naglasio.
Ali ti onda dajes nerazumnu izjavu: tvrdis da tekst dokazuje: "da neznabosci u NZ (proseliti) trebaju drzati subotu, zato jer su neznabosci(proseliti) u SZ drzali" - kakvog uopste uticaja ima SZ i drzanje subote, na Hriscanske proselite u NZ i njihov stav prema suboti?
NIKAKVOG!
Poslednja izmena: