Борба за Библију

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Uh da, nepismenima su branili da citaju

Zato su ih i držali nepismenim.
A sta ce im biblija na narodnom jeziku kad ne znaju da citaju???

Što su onda branili i onima koji su čitali. Pa ko želi zlo kao ovi što su branili taj misli na sve. I drži narod nepismen, ako se ko opismeni da mu skinu glavu ako pročita Bibliju.

Tako da je tvoj koment. krajnje besmislen.

To ide zajedno,a ne da je jedno obara drugo.

Pošto si formalista da ti to na jednom jednostavnije primjeru pokažem.

Čovjek ima dosta para u kući, digao je ogradu, ostavio rotvajlera ili vučijaka da čuva dvorište i on u kući ima pištolj ili pušku.

Po tvojoj logici bi trebao samo da digne ogradu. Ovo što si ti rekao je isto kao da si rekao šta će mu puška i pas digao je ogradu.

:beee:

Pa ne rece li ti da su protestanti "opismenili narod" , pa kako im onda crkva branila da citaju bibliju kad nisu ni umeli da citaju?

Tvoj duh je duh izvrtanja. Zato imate izvrtanje država.

Nego, Biblija je bila na latinskom, a samo su obrazovani umeli da citaju u to vreme, zato svako ko je umeo da cita u to vreme je to i mogao! Crkva nije branila nista!

Bilo bi smiješno, da nije žalosno.

Buduci da je Novi Zavet nastavak Starog Zaveta, crkva onda "dodaje tekstove Starom Zavetu".

Pa to je besmisleno, nema šta da dodaje SZ koji je već napisan i koji je mjerilo svim drugim tekstovima pa i NZ.

Tako je dodala Novi Zavet Starom, ali ga je i prosirila za one jevrejske knjige koje su do tog momenta Jevreji propustili da dodaju, jer su bile nove!

Nije se ništa dodalo ili oduzelo samo se uporedilo sa SZ i te su knjige stavljene jer su u skladu sa SZ, time je uništena tvoja nauka da ima neki novi Hristov zakon.

ali ga je i prosirila za one jevrejske knjige koje su do tog momenta Jevreji propustili da dodaju, jer su bile nove!

Nikada nije naknadna pamet bila pamet. Kanon SZ je već postojao, tako da vaša naknadna pamet je samo dokaz vaše gluposti i bezobrazluka i dokaz da nemate nauku u Bibliji.

I to je ucinila sa punim pravom,

Zato imate haos.

jer buduci da je crkva naslednik Starog Zaveta, ne mogu onda jevreji odredjivati kanon nasoj crkvi!

Kako ne mogu kada su pisci NZ Jevreji skoro svi, ako nije onda nije samo jedan.

S druge strane, vi protestsnti nemate "svoj kanon", nego ste prihvatili kanon "nase crkve"!

Vi da ste tada dali neki blagoslov nekome dali bi ga i sada. Vi nešto sastavili. :beee:

Mi nismo uzeli tudj kanon (jevrejski) - "jer Pismo nama pripada"!

Ne samo da ste ga uzeli nego ga izvrnuli i dodali druge knjige.

Zato mi imamo svoj kanon. A vi ste uzeli nas kanon (Sveto Pismo) i njime mlatarate!

Zato vi imate haos.

Tvoj ne vredi ni jedan.

Ne možeš ti mene poniziti, možeš samo sebe i da vas drugi ponize.

Ti sebe ovdje ponižavaš.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Можда ти не можеш да се помириш са тим да је био масон, зато сам оставио линк до масонског сајта да се свако сам увери. И ја не волим што су многи православци у масонерији, али ја то не желим себи да негирам. Ако јесте, његов избор.

Зато се данас избацује православна догматика и те промене прихватају људи који себе називају православним, али суштина вере им више није православна. Узимају Њу ејџ хипи науку и не воле баш загрижене православце. Такве називају екстремистима.

Управо сам ти одговорио малочас. Сам си сведок да сам писао о православним масонима и шта раде, како се поткопава хришћанска наука са неким "новим тумачењима" и новим (бољим) преводима Библије.

Да је Милер неким случајем православац, а ја видим да јесте оно што јесте, прво не бих себе лагао. Тек га не бих бранио, кад је сам бирао.

Други је проблем вама, ако било шта у адвентизму доживи признање да је грешка, све ће вам се срушити као кула од карта. Јер све догме базирате на спорним "тумачима" и пророцима. Зато морате да браните погрешне ствари за које ви нисте криви, а мислите да неко вас напада. Напротив, сигуран сам да скоро свако ко вам указује на овако нешто има намере да вас отрезни од тог фарисејства.

То ти кажеш, други ће сами видети својим очима. Из приложеног се види да ти тврдоглаво вичеш: "Не верујте, људи, овим злотворима што лажу, ја вам кажем да то што видите својим очима није истина. Монтирали су да напакосте пророцима Божијим!".

Adriane, mnog ti hvala za onoj video o istoriji Biblije. Odlican je. Jaos jednom hvala!!!

Medjutim sto se tice Adventisticke ckve i Masona, nema tu nikakvog problem.

Kao sto si Naveo Vilijam Miler bio je baptisticki propovednik i takav je i umro, a nikad nije pripadao Adventistickoj crkvi.
On je za nas toliko vazan sto je svojim propovedeima uzbudio narod i okupio oko 50,000 ljudi. Tom pokretu prikljucile su se mnoge crkve i vernici mnogih denominacija.
U to vreme Adventisticka crkva nije ni postojala. Ona je oformirana 1844. godine.

Dali je Miler bio mason? Mozda i jeste, ali to ne menja stvar on je propovedao Bibliju, a ne masoneriju.

Prvi vernici Adventisticke crkve dolazili su iz raznih sredina i zajednica i gotovo svaki od njih je imao razlicia verovanja. Moguce je da su neki od njih pre pristupa Advebtistickoj crkvi bili i masoni. Licno sma poznavao nek ljude koji su nekad bili komunisti i oficiri u JNA, pa su postali hriscani i dobri vernici crkve. Konac delo krasi, a ne proslost.

Cinjenica je da je Ellen Wajt pisala javno protiv pipadnosti tim tajnim drustviva u kojima je istakla i masone i upozorila prve vernike Crkve da njihovo mesto nije u takvim druustvima. Prema tome, pogresno je ako ne nko zeli da prikaze da si adventisti mason. To nije istina.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zato su ih i držali nepismenim.

Ma jeste bas, ko da je njihova duznost bila da uce narod citati i pisati! Pa ni jevreji nisu ucili narod da citaju, a nisu ni znali hebrejski, bio jecto jezik ko latinski, govorili su i pisali aramejski i nisu imali bibliju na maternjem jeziku!

I opet, ni jedne jedine osude od strane Hrista ili apostola!

A zasto?

Zato sto je bilo dovoljno citati u sinagogi. Zato apostoli kazu - "Mojsije se cita svake subote", a ne kazu "naucite ih da citaju sami"! Pogotovo ne, jer su knjige bile skupe, a bile su i ovima u srednjem veku!

I sta je sa onima koji su znali latinski? Kao i njih su pravili budalama?

Suplja ti je prica ko saksija!

Što su onda branili i onima koji su čitali. Pa ko želi zlo kao ovi što su branili taj misli na sve. I drži narod nepismen, ako se ko opismeni da mu skinu glavu ako pročita Bibliju.

Pa vidim, skidali glave ovim bogatim sto su citali na latinskom, sve sami bogati stradali na lomaci!

Sta lupetas tu!

Nego su stradali ovi zbog bunta, jer su se bunili protiv vlasti i izazivali nemire po ulicama, vikali da je Papa djavo. To je bio ustanak protiv vlasti, nisu stradali zato sto su citali!

Tako da je tvoj koment. krajnje besmislen.

Uh,vidim bas, branili nepismenima da citaju :)

To ide zajedno,a ne da je jedno obara drugo.
2+2=5 :)

Pošto si formalista da ti to na jednom jednostavnije primjeru pokažem.
Čovjek ima dosta para u kući, digao je ogradu, ostavio rotvajlera ili vučijaka da čuva dvorište i on u kući ima pištolj ili pušku.Po tvojoj logici bi trebao samo da digne ogradu. Ovo što si ti rekao je isto kao da si rekao šta će mu puška i pas digao je ogradu.

Jel se ti pravis blesav?

Imas nepismene ljude a kazes branili im da citaju, onda imas pismene i obrazovane i nijedan nije stradao od lomace!

O cemu ti dakle pricas? Pominjes mi neke rotvajlere, pa tebe rotvajler da ujede za nogu, ti bi rekao da nije!

Tvoj duh je duh izvrtanja. Zato imate izvrtanje država.

A tvoj duh je teranje inata. Ono sto sam prvi rekao tebi, ti si izokrenuo protiv mene govoreci 'kontriras', i ko onda kontrira? Naravno ti!

Bilo bi smiješno, da nije žalosno.

Ovo je skroz smesno! Branili nepismenima da citaju, covece kako branis nepismenom da cita? A pismeni bogati nisu stradali. Nego ovi sto su izlazili da bune narod protiv Pape vicuci da je djavo!

Pa ja bi ih spalio sve da sam vlast! To su iazivaci nereda a ne citaoci!

Pa to je besmisleno, nema šta da dodaje SZ koji je već napisan i koji je mjerilo svim drugim tekstovima pa i NZ.

Hahaha, a jel? Nema sta da dodaje? :)
Pa sto je onda dodao Novi Zavet Starom???

Nije se ništa dodalo ili oduzelo samo se uporedilo sa SZ i te su knjige stavljene jer su u skladu sa SZ, time je uništena tvoja nauka da ima neki novi Hristov zakon.

Pa sta ima da dodaje ako se ne sme dodati? Sto je crkva dodala Novi Zavet! Znaci da sme! A kad sme, onda moze dodati i ostalo sto treba!

Tako je unistena tvoja nauka da crkva ne sme dodati!

Crkva da je uzela jedino Stari kanon kao konacan, ne bi mu smela nista dodati!

Nego crkva nije uzela Stari Zavet kao konacan, vec je Novi Zavet nastavak tog kanona, a sve knjige pisane u medjuperiodu do pocetka Novog Zaveta su takodje nastavak!

Tako ti je unistena nauka!

Nikada nije naknadna pamet bila pamet. Kanon SZ je već postojao, tako da vaša naknadna pamet je samo dokaz vaše gluposti i bezobrazluka i dokaz da nemate nauku u Bibliji.

Naknadna pamet? :) Pa ti imas naknadnu pamet! Vi ste dosli 2000 godina kasnije da se pravite pametni i ucite nas sta cemo mi dodati :)

Pa da nismo smeli "dodati" ne bi Novi Zavet dodali, a ti priznajes da smo trebali dodati, pa tako sam sebe pobijas, jer priznajes da "stari kanon nije konacan"!!!

Zato imate haos.

Imas ti haos..

Ne samo da ste ga uzeli nego ga izvrnuli i dodali druge knjige.

Vi ste dodali spise EGW bibliji, pa vam ni ova biblija nije konacna i ti ces da nam pricas o "konacnosti kanona"!?

Zato vi imate haos.

Ne znas ti nista drugo nego da se ponavljas. Lepo te je Antonija nacrtala! :)

Ne možeš ti mene poniziti, možeš samo sebe i da vas drugi ponize.
Ja znam da si ti neosetljiv na svoju glupost. Tebi slic i da je otkopcan ti se ne bi posramio! Obraz ti je ko smirgla.

Ti sebe ovdje ponižavaš.

Haha, pa da :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ma jeste bas, ko da je njihova duznost bila da uce narod citati i pisati! Pa ni jevreji nisu ucili narod da citaju, a nisu ni znali hebrejski, bio jecto jezik ko latinski, govorili su i pisali aramejski i nisu imali bibliju na maternjem jeziku!

I opet, ni jedne jedine osude od strane Hrista ili apostola!

A zasto?

Zato sto je bilo dovoljno citati u sinagogi. Zato apostoli kazu - "Mojsije se cita svake subote", a ne kazu "naucite ih da citaju sami"! Pogotovo ne, jer su knjige bile skupe, a bile su i ovima u srednjem veku!

I sta je sa onima koji su znali latinski? Kao i njih su pravili budalama?

Suplja ti je prica ko saksija!

Pa vidim, skidali glave ovim bogatim sto su citali na latinskom, sve sami bogati stradali na lomaci!

Sta lupetas tu!

Nego su stradali ovi zbog bunta, jer su se bunili protiv vlasti i izazivali nemire po ulicama, vikali da je Papa djavo. To je bio ustanak protiv vlasti, nisu stradali zato sto su citali!

Uh,vidim bas, branili nepismenima da citaju :)

2+2=5 :)

Jel se ti pravis blesav?

Imas nepismene ljude a kazes branili im da citaju, onda imas pismene i obrazovane i nijedan nije stradao od lomace!

O cemu ti dakle pricas? Pominjes mi neke rotvajlere, pa tebe rotvajler da ujede za nogu, ti bi rekao da nije!

A tvoj duh je teranje inata. Ono sto sam prvi rekao tebi, ti si izokrenuo protiv mene govoreci 'kontriras', i ko onda kontrira? Naravno ti!

Ovo je skroz smesno! Branili nepismenima da citaju, covece kako branis nepismenom da cita? A pismeni bogati nisu stradali. Nego ovi sto su izlazili da bune narod protiv Pape vicuci da je djavo!

Pa ja bi ih spalio sve da sam vlast! To su iazivaci nereda a ne citaoci!

Hahaha, a jel? Nema sta da dodaje? :)
Pa sto je onda dodao Novi Zavet Starom???

Pa sta ima da dodaje ako se ne sme dodati? Sto je crkva dodala Novi Zavet! Znaci da sme! A kad sme, onda moze dodati i ostalo sto treba!

Tako je unistena tvoja nauka da crkva ne sme dodati!

Crkva da je uzela jedino Stari kanon kao konacan, ne bi mu smela nista dodati!

Nego crkva nije uzela Stari Zavet kao konacan, vec je Novi Zavet nastavak tog kanona, a sve knjige pisane u medjuperiodu do pocetka Novog Zaveta su takodje nastavak!

Tako ti je unistena nauka!

Naknadna pamet? :) Pa ti imas naknadnu pamet! Vi ste dosli 2000 godina kasnije da se pravite pametni i ucite nas sta cemo mi dodati :)

Pa da nismo smeli "dodati" ne bi Novi Zavet dodali, a ti priznajes da smo trebali dodati, pa tako sam sebe pobijas, jer priznajes da "stari kanon nije konacan"!!!

Imas ti haos..

Vi ste dodali spise EGW bibliji, pa vam ni ova biblija nije konacna i ti ces da nam pricas o "konacnosti kanona"!?

Ne znas ti nista drugo nego da se ponavljas. Lepo te je Antonija nacrtala! :)

Ja znam da si ti neosetljiv na svoju glupost. Tebi slic i da je otkopcan ti se ne bi posramio! Obraz ti je ko smirgla.

Haha, pa da :)

Mire, oni se predstavljaju kao borci za bibliju, pa ako je tako, što onda imaju Clear Word ispresecanu i "onogaćenu" citatima EGW? Kakva borba za bibliju, kakvi bakrači, ovo što rade je zamlaćivanje onih koji su ili lenji, ili ih ne interesuje, ili nemaju dovoljno mudrosti da sami uporede činjenice , pa da vide Istinu. Dovoljno je da pred ljudima koji od Biblije znaju samo to da je Sveto Pismo lupoetati i pozivati se na nju, i eto sledbenika. E moj brate, pa tako su i nastale mirijade Sola Scriptura. Na ljudskoj lenjosti, ne znanju i gluposti. Pred masama poluipismenih farmetra, seljaka, radnika, robova ubeđenih da je pismo autoritet, mlataranje istim davalo je i daje autoritet "prorocima" i akolitima i eto ti sekte.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po ovome što protivnici iznose, Hristos i apostoli su bili neuropsihijatrijski bolesnici kada su sve ono izjavljivali u pismu što ovi protivnici to izvrću i negiraju, i ako je jasno zapisano u reči Božjoj.

Kako je strašno kada sotona obuzme čovekov um, jer tada čovek na jednu Božju reč, stavlja hiljadu svbojih, prepličući jezikom, tražeći lične izgovore, bežeći iz grma u grm, i izvlačeći se, samo da se ne suoče sa jasnim nedvosmislenim istinama Božje reči, koje može da razume i malo dete.

Slava Bogu!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Po ovome što protivnici iznose, Hristos i apostoli su bili neuropsihijatrijski bolesnici kada su sve ono izjavljivali u pismu što ovi protivnici to izvrću i negiraju, i ako je jasno zapisano u reči Božjoj.

Kako je strašno kada sotona obuzme čovekov um, jer tada čovek na jednu Božju reč, stavlja hiljadu svbojih, prepličući jezikom, tražeći lične izgovore, bežeći iz grma u grm, i izvlačeći se, samo da se ne suoče sa jasnim nedvosmislenim istinama Božje reči, koje može da razume i malo dete.

Slava Bogu!

Sotona je obuzteo EGW, jer je kasapila pismo svojim vizijamna i moralom. Tako da manite se više lepoljenja etiketa ljudima koji stvarno brane Bibliju od tumačenja EGW, Rasela i mirijada drugih koji je kasape da bi imali sledbenike.
Slava Bogu?? Kom bogu. Onom iz Clear Word? Pa to nije bog Biblije. To je maskirani Satanel.

Bog kome ide Slava i čast, je Triput Sveti, Adonai Elohim, OTAC-SIN-DUH SVETI. Onaj, čija je Reč potpuno otkupila sinove Adamove na Krstu. Onaj koji JESTE. A ne direktor FBI čiji oficir u penziji čeka u čekaonici da sa njime započne istragu, pa da onda grehove otkupljuje Satanel. Jer samo je ON, ONAJ KOJI JESTE otkupitelj i xpasitelj, onaj koji ni sa kime ne deli svoje slave, sem sa samim SOBOM, sa Logosom koji je u njemu od početka.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bože sačuvaj da je Ellen White kasapila bibliju.

Ona je pisala na osnovu biblije, i u njenim spisima Hristos i Božji plan spasenja su centralne teme, i sve druge proističu iz njih, a zapisane su u bibliji.

Nije lepo pisati o nečemu zatvorenih očiju, bez predhodnog znanja, već iz čiste mržnje i zluradosti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

Ona je pisala na osnovu biblije, i u njenim spisima Hristos i Božji plan spasenja su centralne teme, i sve druge proističu iz njih, a zapisane su u bibliji.

Nije lepo pisati o nečemu zatvorenih očiju, bez predhodnog znanja, već iz čiste mržnje i zluradosti.

Zato imaju haos. Ne bore se za istinu BIblije nego za naciju. A to znači da se ne bore ni za naciju.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Ko je zlurad? Ko ne zna?

Natrag