Борба за Библију

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Slava Bogu?? Kom bogu. Onom iz Clear Word? Pa to nije bog Biblije. To je maskirani Satanel.

Znas kako muslimani uzmu razlicite prevode Biblije da pokazu nedoslednost, i onda kazu "Bog je danas rekao jedno a juce drugo. Jel to Bozja rec?"

Ne postoje dva ista prevoda, neki od njih se suprote i osnovama teologije. Stihovi koji su do juce postojali danas ih uopste nema, a sve je to posledica revizije, uskladjivanja sa toboze najstarijim tekstovima.

Upravo je toliko razlicitih prevoda, sotonski posao razvodnjavanja i kvarenja prvobitne reci Bozje, a razlog su 'sola scriptura' teolozi lingvisti i ucenjaci koji su se radi svojih predubedjenja drznuli da menjaju tekst!

I onda govore kako oni brane bibliju, i zameraju sto nasa crkva nije dala da se Biblija dira i da se prevodi?

Pa zato i nije dala!

Zato imaju haos. Ne bore se za istinu BIblije nego za naciju. A to znači da se ne bore ni za naciju.

Da se mi borimo za naciju ,pa ja i Sone bi se verovatno do sad pobili. Ili ja i Antonija , Adrijan i Slap. Ali se vidi da izmisljas! Mi smo Hriscani, pa tek onda pripadnici nacije. Hvala Bogu pa se mi slazemo u svemu, Katolici i Pravoslavci nemaju zasto da se spore, a vi se ne slazete ni u cemu. Ti, Laodikeja , Marko, Jovan, Kainos, Speedy .. svi ste Adventisti ali se u nicem ne slazete.

Zato sto ovo dobro znas, onda bi voleo da je to i kod nas slucaj, pa izmisljas, te kako se teoloski ne slazemo te kako se mrzimo nacionalno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da se mi borimo za naciju ,pa ja i Sone bi se verovatno do sad pobili. Ili ja i Antonija , Adrijan i Slap.

A zar niste 91. pa sve do 95.

Mi smo Hriscani, pa tek onda pripadnici nacije.

Vdijeli smo to po djelima ne tako davno.

Hvala Bogu pa se mi slazemo u svemu, Katolici i Pravoslavci nemaju zasto da se spore, a vi se ne slazete ni u cemu.

To smo vidjeli na plastičnom primjeru (pošto si formalista, ne plastičnom kao plastika, nego na očiglednom).

Marko, Jovan, Kainos, Speedy .. svi ste Adventisti ali se u nicem ne slazete.

:roll::beee:

Opet me kopiraš, besmisleno je da ti nama daješ te arg. kada oni samo važe za vas.

Zato sto ovo dobro znas, onda bi voleo da je to i kod nas slucaj, pa izmisljas, te kako se teoloski ne slazemo te kako se mrzimo nacionalno.

Ovdje ste ujedinjeni samo radi nas, inače smo vidjeli koliko se volite.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znas kako muslimani uzmu razlicite prevode Biblije da pokazu nedoslednost, i onda kazu "Bog je danas rekao jedno a juce drugo. Jel to Bozja rec?"

Ne postoje dva ista prevoda, neki od njih se suprote i osnovama teologije. Stihovi koji su do juce postojali danas ih uopste nema, a sve je to posledica revizije, uskladjivanja sa toboze najstarijim tekstovima.

Upravo je toliko razlicitih prevoda, sotonski posao razvodnjavanja i kvarenja prvobitne reci Bozje, a razlog su 'sola scriptura' teolozi lingvisti i ucenjaci koji su se radi svojih predubedjenja drznuli da menjaju tekst!

I onda govore kako oni brane bibliju, i zameraju sto nasa crkva nije dala da se Biblija dira i da se prevodi?

Pa zato i nije dala!

Da se mi borimo za naciju ,pa ja i Sone bi se verovatno do sad pobili. Ili ja i Antonija , Adrijan i Slap. Ali se vidi da izmisljas! Mi smo Hriscani, pa tek onda pripadnici nacije. Hvala Bogu pa se mi slazemo u svemu, Katolici i Pravoslavci nemaju zasto da se spore, a vi se ne slazete ni u cemu. Ti, Laodikeja , Marko, Jovan, Kainos, Speedy .. svi ste Adventisti ali se u nicem ne slazete.

Mire, nije to primarni razlog zašto nama i Jevrejima, muslimani pripisuju kvarenje pisma. To dolazi kasnije. Primarni razlog je taj što oni, kao i adventisti pokušavaju da dokažu da je njihov kult prava vera. Naravno, u tome im pomaže mnoštvo različitih prevoda, koji se, kako si i sam naveo u mnogočemu razlikuju od originalnog kanona: Septauginte i Vulgate, da ne govorim o izbacivanju knjiga iz SZ od strane scripturlatora. Naravno ni NZ nije ostao imun na seckanja i prekrajanja, ali se tu najviše radi o umetanju komentara i "pojašnjenja". Prevodioci Biblije naime upadaju u više zamki, tako čestih kod ljudi, a to je pokušavanje da se modernim jezikom iskaže način razmišljanja davno umrlih ljudi, jezika i naroda. I to sve bez ikakvog razumevanja. E tu onda nastaje haos, koji danas imamo ponajviše zahvaljujući Sola Scriptura. Postavljao sam lisnk sa wikipedije o broju prevoda Biblije samo na Engleskom jeziku, što samo po sebi mnogo govori.
Naime da bi se Sola Scriptura moglo smatrati ispravnim, potrebno je prvo da postoji ujednačen KANON pisma, kao i ujednačen KANON prevoda istog. Pošto Sola Scriptura sledbenicima ne pada na pamet da za svoj kanon uzmu Bibliiju Crkve, oni koriste oštećeni kanon, koji kasnije prevodi ko kako stigne, sve pokušavajući da navodno dopre do originala, koji o čuda ne poznaju čak ni Jevreji. Jer današnji Hebrejski nije isti sa Hebrejskim iz I veka stare i nove ere, a da ne govorim o tome da nije isti sa onim Hebrejskim iz vremena Abrahama (kada Hebrejski nije ni postojao), ili Mojsija. Ujedno zaboravljaju da je Septauginta prevod ne sa proto Hebrejskog, nego staro Hebrejskog i Aramejskog, tačnije Judo Arameic na Koine grčki, ne na Klasični Grčki Homera. Takvo traženje izvornog jezika dovodi do ne malih zabuna i hereza, pa tako imamo pametnjakoviće koji činjenicu da Hebrejski (staro Hebrejski) i Aramejski pripadaju istoj porodici sa Staro Egipatskim koriste, naravno uz činjenicu da je drevni Egipat zemlja u kojoj su po Bibliji sinovi Israela više puta boravili, i živeli 400 godina, pre nego što ih je o gle čuda neimenovani Faraon (sama reč faraon, titula vladara je Hebrejskog porekla) koriste da za pronalaženje "originalnog" teksta koriste staro Egiptaski jezik. I onda imamo poistovećivanje Boga sa Iahom, Atonom, i Amenom (Amonom) i svođenje čitave Biblijske poruke to da su seljaci i robovi uzeli da prepričavaju događaje sa faraonskog dvora. Naravno ni to nije jedini egzamplar gluposti. Ima tu još kojekakvih lupetanja...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A zar niste 91. pa sve do 95.
Ne nismo! Vernici nisu ratovali!
Vdijeli smo to po djelima ne tako davno.
Dela su nam cista ko suza!
To smo vidjeli na plastičnom primjeru (pošto si formalista, ne plastičnom kao plastika, nego na očiglednom).
Em si bezobrazan, em govoris neistine.
Naravno da se u svemu slazemo, vi se bas ni u cemu ne slazete!

Posto se vi ne slazete, morali ste izmisliti kako se mi ne slazemo..
:roll::beee:

Opet me kopiraš, besmisleno je da ti nama daješ te arg. kada oni samo važe za vas.
Ti mene kopiras ne ja tebe, to vidimo po tome sto sam prvi rekao da si "kontras" pa si to ponovio za mene. Sem toga ko malo dete si i igras se kopiranja!
Ovdje ste ujedinjeni samo radi nas, inače smo vidjeli koliko se volite.

Itekako se volimo mi smo isti narod a verski smo Hriscani , dok ekstremista kojima su politicari isprali mozak ima i sa jedne i sa druge strane. Takvih kao sto si ti, jer ti si religiozni i politicki ekstrem!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne nismo! Vernici nisu ratovali!

Dela su nam cista ko suza!

Em si bezobrazan, em govoris neistine.
Naravno da se u svemu slazemo, vi se bas ni u cemu ne slazete!

Posto se vi ne slazete, morali ste izmisliti kako se mi ne slazemo..

Ti mene kopiras ne ja tebe, to vidimo po tome sto sam prvi rekao da si "kontras" pa si to ponovio za mene. Sem toga ko malo dete si i igras se kopiranja!

Itekako se volimo mi smo isti narod a verski smo Hriscani , dok ekstremista ima i sa jedne i sa druge strane. Takvih kao sto si ti, jer ti si religiozni i politicki ekstrem!

Mire, ne znaju oni šta je Hrišćanska ljubav, šta je pravi odnos među ljudima. Oni se ne spašavaju po Milosti, nego po Shabatu i ne jedenju svinjetine. Pa ako to spašava, što Bog ne spasi Jevreje od Rimljana, tj što ih ne spasi od progona iz Svete Zemlje? Što ih ne spasi od holokausta koji nad njima počiniše agarjani? Što in Shabat i ne jedenjue svinjetine ne spasiše od Holokausta 1933-1945?

Ćoveku se prosto smuči kada sluša i čita ova opravdavanja i argumente apostata. Jer oni nisu ni jeretici, ni neo Sadukeji, niti Neo Fariseji, oni su apostate, bezbožnici koji Boga koriste kao paravan ideologiji koju je nametnula Ellen G. White, Rasel i ostali koji bi da spolja imitiraju Hebreje i tako navodno uđu u spasenje. Pa da je Bog hteo da budu Hebreji, stvorio bi ih Hebrejima. Da ne govorim o arogantnoj i bezobraznoj tvrdnji da su oni, čekaoci (advent značl čekati) jedina preostala Crkva- Nije nego, pazi da vam ne poverujemo. Crkva je jedna i ona je Apostolska, Katolička (Saborna) čuvar pravoverja - ORTODOKSIJE!

Nisu oni ni sekta, ni crkva, ni zajednica, oni su korporativni kult Ellen G White, koja za njih ima identičan status koji za muslimane ima Muhamed. U dlaku identičan, a nama pripisuju da papu gledamo kao na boga, pravdajući to dogmom o nezabludnosti. Mada ni jedan jedini katolik nije obavezan da poštuje odluke pape ukoliko su one u suprotnosti sa VEROM. Da ne govorim o tome da Ivan - Jovan XXIII nije samovoljno proglasio kanone II Vatikanuma, nego je sazvao koncil - sabor. Sa druge strane, sve dogme i doktrine adventista donela je EGW a oni su obavezni da poštuju njenu lažnu poruku.

Da Mire, mi se volimo i poštujemo se. Vernici, oni pravi nisu ratovali, ratovali su političari koji su služeći kurvi Vavilonskoj i pravili razdore od početka. Da ne govorim o tome da tokom iživljavanja NATO snaga 1999 ni jedan katolički sveštenik, još manje vernik nije se svetio ili koristio to da ponižava i vređa narod koji je trpeo govoreći "tako vam i treba jer niste pod papom", što bi bilo identično delovanju Adventista u to vreme koji svaku krizu,. svaku nesreću koriste da šire svoju doktrinu. Ivan - Jovan Pavle II je osudio NATO iživljavanje, a nemali broj sveštenika je u znak solidarnosti sa narodom koga su zasipale bombe svaku misu posvećivao tome da Bog urazumi NATO, moj župnik je čak pustio bradu i rekao da je neće brijati sve dok BOMBE ZASIPAJU NJEGOV NAROD, a on je HRVAT. O delovanju Karitasa da i ne govorim. To je Hrišćanski, a ne mlataranje Biblijom i pozivanjje na subotatrenje i Elenisanje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znas kako muslimani uzmu razlicite prevode Biblije da pokazu nedoslednost, i onda kazu "Bog je danas rekao jedno a juce drugo. Jel to Bozja rec?.

Ovo je upravo temelj vere tradicionalnih Hrišćana, koji uče "da nešto što je zapisano u pismu u ono vreme, i imalo značaj za ono vreme, nema i za nas danas, i čak se to sve tumači kroz nešto što je Bog navodno izrekao nakon smrti Hrista i apostola, kroz tradiciju i sabore, itd..

A Mire kaže "naša vera je u skladu sa pismom" i ako za to nema ni jednog jedinog dokaza, već svi dokazi govore protiv crkvenih dogmi tradicionalnih crkava.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo je upravo temelj vere tradicionalnih Hrišćana, koji uče "da nešto što je zapisano u pismu u ono vreme, i imalo značaj za ono vreme, nema i za nas danas, i čak se to sve tumači kroz nešto što je Bog navodno izrekao nakon smrti Hrista i apostola, kroz tradiciju i sabore, itd..

A Mire kaže "naša vera je u skladu sa pismom" i ako za to nema ni jednog jedinog dokaza, već svi dokazi govore protiv crkvenih dogmi tradicionalnih crkava.

A vaša je vera u skladu sa Clear Word, Great Controversy, Hope of the Ages i ostalih hiljade pisanija lažnog proroka.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
A vaša je vera u skladu sa Clear Word, Great Controversy, Hope of the Ages i ostalih hiljade pisanija lažnog proroka.

Još ti ostaje "samo" da dokažeš da nije.

Evo ko se bori za Bibliju.

Jovan 14,2 Mnogi su stanovi u kući oca mojega. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mjesto.
Jovan 14,3 I kad otidem i pripravim vam mjesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.

Mrtvi izlaze iz grobova, a ne iz raja.

Jovan 5,28Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas sina Božijega,

Gdje čovjek ide kada umre do vaskrsenja??

Job 21,13Dane svoje završavaju u sreći, u Podzemlje (grob) oni silaze spokojno.

Psalam 49,15Poput stada redaju se u Podzemlju, smrt im je pastir, a dobri njima vladaju. Njihova će lika brzo nestati, Podzemlje će im biti postojbina.

Psalam 115,17Ne, Jahvu mrtvi ne hvale, nitko od onih što siđu u Podzemlje (grob).

kažu nema Milenijuma.

Mihej 7,13 A zemlja će biti pusta sa stanovnika svojih, za plod djela njihovijeh.

Jeremija 4,23 Gledam zemlju: pusta je, evo, i prazna, nebesa: svjetlost im iščezla.

Izaija 24,3 Opustošena će biti zemlja, opljačkana sasvim, jer je Jahve odlučio.

Jeremija 16,4 Ljutom će smrću pomrijeti, neće biti oplakani niti će se pogrepsti, biće gnoj po zemlji, i od mača i od gladi izginuće, i mrtva će tjelesa njihova biti hrana pticama nebeskim i zvijerima zemaljskim.

Jeremija 25,33 I u onaj će dan biti od kraja do kraja zemlje pobijeni od Gospoda, neće biti oplakani, niti će se pokupiti i pogrepsti, biće gnoj po zemlji.

Lažna kaže mrtvima se propov. Jevanđelje (bukvalno mrtvima)

Duhovno mrtvima:

"A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace." (Matej 8,22)

"Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se." (Luka 15,32)

"I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni)." (Efescima 2,5)

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Pa zato i nije dala!

Mire, da li ti sanjas ili si budan?
Otkuda tebi to da se vi Pravoslavni i Katolici SLAZETE ???????

Da li si ti ikada cita istoriju?
Znas li ista o sukobima koji su postojali od prvih vekova?
Da li ti je poznat sukob oko filiogue, raskol 1054. godine?
Da li si ikad cuo, da je Huberto s asvojom delegacijom iskljucio celu Praviolsvanu crkvu?
A da li ti je poznato da je Kiluralije Patrijarh Carigrada sazvao svoj sinod koji je iskljucio Katolicku crkvu?
Mire, zar su to znaci vasega jedinstva?

Drugo, vise od 60 godina bavim se prevodoma sa Engleskog i Francuskog jezika.
Nije tacno da su svi prevodioci prepravljali Bibliju, nego je istiona da se pojedini izrazi mogu prevesti na nekoliko nacina.
Zato sve razlicite izjave ne moraju biti namerno ucinjene, a na nesrecu takvih ima u mnogim prevodima.

Ja ovde imam prevod dr Carnica, koji je preveo Novi zavet.
Njegov prevod je drugaciji od Karadzicevom, a nemora biti i pogresan.
Imam prevod Novog zaveta od dr Franje Zagioda, kopji je malo mdrugaciji nego prevod dr Bakotica.
Drugo su oni kao JS koji su natezali tekst da kaze ono sto u njemu i ne pise, ali nisu svi prevodioci takvi.
Neki su i to ucinili, ali vecina nih nije iakose izrazi razlikuju od drugih.
Eto Mire, tu sam slucajno naveo vase prevode a nijedan ne pripada Sola scriptura.

Natrag