VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Pitamo se kako se snaći u ovakvoj ponudi raznih religija ? Koja je od njih prava jer govori se da je od svih njih samo jedna prava i to baš ona kojoj pripadamo. Da bi rešili ovu enigmu moramo razumeti šta su te organizacije. Recimo Adventisti tvrde da je njihov brod taj koji neće potonuti ali isto to govore i Jehovini Svedoci i pravoslavci i katolici i svi ostali da je samo njihov brod taj koji neće potonuti a svi ostali će doživeti brodolom. Shvatanje da je ulazak u jednu od tih organizacija (brodova) ustvari ulazak u nojevu arku i da je to spasenje ono što je van te organizacije ostaje napolju i biće uništeno stavljamo na ispit. Pomalo ćemo da se razočaramo kad shvatimo da će svi ti brodovi doživeti brodolom, ali svi bez izuzetka. Sačekajte malo nije baš sve tako crno. Neko će reći da onda nije bitno na kom smo od tih brodova ali to nije tačno. Svhatimo da se na tim brodovima vrši obuka za brodolom koji dolazi na sve bez izuzetka i da treba pristupiti onde gde je najbolja obuka. Što se tiče crkve :1. Korinćanima 6.19. Zar ne znate da je vaše telo hram svetog duha ? Dobili ste ga od Boga da prebiva u vama . Osim toga vi ne pripadata sebi jer ste skupo kupljeni...
Odgovor na ovo pitanje je vrlo lak i opdredjen.
Zelim da ti u par sledecih redova pojasnim neke pojedinosti vezane za to kako sam ja licno dosao do spoznaje da Adventisticka crkva jeste Bogom izabrani narod, crkva poslednjeg vremena koja ima odredjenu misiju datu od Boga, a to je objava jevandjelja ovom svetu, i vest o Bozjem sudu i Hristovom skorom dolasku.
Kao prvo, svako ko krene putem spoznaje istine, ili traganja za crkvom koja u potpunosti ispunjava uslove pod kojima se moze nazvati crkvom Bozjom, mora primeniti odredjene principe provere istinitosti onoga sto istrazuje, jer i sama rec Bozja na vise mesta upucuje na to kada kaze `ISPITUJTE DUHOVE JESU LI OD BOGA.
Na drugom mestu govoreci o Bozjim ljudima napominje `PO RODOVIMA NJIHOVIJEM POZNACETE IH.
A na jednom mestu savetuje `UZDAJ SE U GOSPODA SVIM SRCEM SVOJIM A NA SVOJ RAZUM NE OSLANJAJ SE.
Moj licni princip je taj, da ne prihvatam nista dok ne ispitam, odnosno ne pitam Gospoda da li je nesto od njega ili ne.
A u tom smislu postoje cetiri osnovna filtera kroz koje svaka stvar mora da prodje na putu ove provere.
1. REC BOZJA - Ispitati putem reci da li je odredjena stvar og Boga ili ne,
Sve sto nije u skladu sa jasnim otkrivenjima Bozje reci, i po principu `TAKO GOVORI GOSPOD, to treba odbaciti kao laz.
Ipak posto smo mi ljudi ograniceni i ne razumemo najbolje sve pojave koje se desavaju oko nas, i mozemo na osnovu te ogranicenosti da donesemo pogresne zakljucke i ako smo ispitali sve putem reci, ondase primenjuje sledeca faza provere, a to je:
2. MOLITVA - Iskreno i u srdno traziti od Gospoda da nam on otkrije svojim Duhom da li je nesto od njega ili ne.
Ono sto se nadovezuje na ovo i spada u sledecu fazu provere je:
3. ISKUSTVO - Ako smo iskreni, Bog ce nam dati iskustveno osvedocenje da li je odredjena stvar od njega ili ne.
Kao sto znamo Bog se otkriva na nekoliko nacina opisanih i u otkrivenjima njegove reci, to je upravo kroz svoju rec, kao i putem sna, vizije, kroz znakove, i glasom Svetoga Duha koji se obraca covekovom uhu, kao i srcu.
Sledeca i najvaznija faza provere kroz koju i proizlaze sve gore opisane, i bez koje covek nije siguran, je:
4. ISKUSTVO U SVAKODNEVNOM OPSTENJU I ZAJEDNICI SA BOGOM - Da bi covek uopste znao da li je nesto od Boga, on mora imati cvrstu neprekidnu zajednicu sa njim, Sveti Duh mora prebivati u coveku i usmeravati covekove misli i dela, sto
coveku omogucuje da prepozna da li je nesto od Boga ili ne, jer mu Duh koji je u njemu to svedoci.
Isus je rekao `JA CU VAM POSLATI DRUGOGA UTESITELJA..ON CE VAS NAUCITI SVEMU, I NAPOMENUCE VAM SVE STO VAM REKOH..
U ovom svetu postoje samo dva broda, kao sto postoje i samo dva puta kojima mozemo krenuti, ili dvoja vrata kroz koja mozemo uci, a to je brod vere i potpune zajednice sa Bogom poslusnoscu njegovim zapovestima, na cijem kormilu stoji sam Gospod Isus koji vodi verne u sigurnu luku svog vecnog carstva, i brod ovoga sveta, kojim upravlja sam Sotona, vodeci covecanstvo u stazama greha i propasti, i koji ce na kraju zavrsiti brodolomom..