Ti si iznio svoj stav dragi prijatelju, ali te uvjeravam da Istinu bez Kur'ana mozes dohvatiti jako, jako tesko.
Oni koji su je dohvatili preko Biblije postali su takodje muslimani (odani Bogu) pa prihvatili Kur'an. Lakse je prouciti Kur'an nego muktrpno traziti znacenja po Bibliji obzirom na njenu gradju. Kada prihvatis Kur'an, onda ce ti biti sasvim jasna biblijska gradja.
Biblija kao takva je sasvim dovoljna coveku i u njoj covek moze da pronadje sve sto mu je potrebno za svoje licno spasenje, ako to prihvati celim svojim srcem, i pocne svakodnevno da zivi u skladu sa njenim nacelima moleci se Bogu da ga Duh Sveti vodi i sprema za carstvo nebesko kroz kontinuiranu pobedu nad grehom i predavanja svoje volje njemu iz trenutka u trenutak.
Rec Bozja govori o tome:
`Osveti ih istinom svojom: rec je Tvoja istina. ( Jevandjelje po Jovanu 17. 17 -17 ).
`Jer vam ne pokazasmo sile i dolaska Gospoda našeg Isusa Hrista po pripovetkama mudro izmišljenim, nego smo sami videli slavu Njegovu.
Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k Njemu takav glas: Ovo je Sin moj ljubazni, koji je po mojoj volji.
I ovaj glas mi čusmo gde siđe s neba kad bijasmo s Njim na svetoj gori.
I imamo najpouzdaniju proročku rec i dobro činite što pazite na nju, kao na videlo koje svetli u tamnom mestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašim.
I ovo znajte najpre da nijedno prorostvo književno ne biva po svom kazivanju;
Jer nikad prorostvo ne bi od covecije volje, nego naučeni od Svetog Duha govorise sveti Bozji ljudi. ( 2 poslanica Petrova 1. 16 -21 ).
Takodje, biblija upozorava da ce se pojaviti ljudi koji ce objavljivati llazno Jevandjelje, tvrdeci da su ga primili od samoga Boga:
`Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo Jevandjelje od Onog koji vas pozva blagodacu Hristovom, Koje nije drugo, samo što neki smetaju vas, i hoće da izvrnu Jevandjelje Hristovo Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam Jevandjelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi Jevandjelje drukcije nego što primiste, proklet da bude!
Zar ja sad ljude nagovaram ili Boga? Ili tražim ljudima da ugađam? Jer kad bih ja još ljudima ugađao, onda ne bih bio sluga Hristov.
Ali vam dajem na znanje, braćo, da ono Jevandjelje koje sam ja javio, nije po coveku
Jer ga ja ne primih od coveka niti naučih, nego otkrivenjem Isusa Hrista. ( Galatima poslanica 1. 6 - 12 ).
`Jer svedocim svakome koji čuje reci proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
I ako ko oduzme od reci knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj. ( Otkrivenje Jovanovo 22. 18 - 19 ).
Zato moramo biti obazrivi, i moliti se Bogu da ne budemo prevareni, misleci da je nesto od Boga, i ako to u sustini nije, jer rec Bozja takodje napominje:
Ljubazni, Ne verujte svakom duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svet. ( 1 poslanica Jovanova 4. 1 ).
`Neki se put čini čoveku prav, a kraj mu je put k smrti. ( price Solomunove 14. 12).